Speltips: V64-systemet Solvalla 1 januari

V64-1: Ett lopp över 2640 m inleder nyårsdagens V64-omgång på Solvalla. Efter två raka segrar fick 9 Einstein Sisu en plump i protokollet senast. Vi tycker dock han är ursäktad. Dels var han ut över kort distans som nog inte är hans bästa, dels fick han en blytung resa i tredjespår mest hela vägen och ledsnade nog helt enkelt på det. Här är det rätt distans för honom igen och läget bättre – trots att det handlar om bakspår. Om man börjar gardera loppet går det åt en hel del streck. Vi gör då tvärtom och inleder med spik. Tidigt motbud där bakom är formstarka 10 Tzatziki som också gillar långa lopp högt och rent. Även 5 Rocky Brodde ska passas tidigt, om han sköter sig vill säga. Det handlar om en mycket osäker häst med bra fart.

V64-2: Bara ston och sprinterdistans handlar det om i den andra avdelningen. Trolig favorit 3 Syria A.T. och det är inte mycket att säga om. Hon har gjort tre bra lopp för Per Lennartsson och närmar sig allt mer en seger. Efter en hel del dåliga lägen på slutet är nu läget dessutom fint. Vi jagar dock en outsider här och streckar vidare. 5 Valsa Lavec har hög grundkapacitet. Hon hängde mest med i sin comeback senast, men med loppet i kroppen bör hon vara satt framåt i form till den här starten. 6 Extas d´Inverne blev hårt betrodd i sin comeback senast, men galopperade. Det är en känslig häst som inte går att lita på, men skulle hon stå på benen finns fart för seger. Glöm inte heller 7 Xanthis Delicious om det skulle lösa sig från spår sju bakom bilen.

V64-3: Voltstart är hästarna i den tredje avdelningen inte så vana vid, men här är det dags. Vår känsla är att det kan ligga en överraskning på lut och tar till en gammal hederlig helgardering i hopp om en skräll. Annars är 3 Showtimejackflower den naturliga tipsettan från ett fint startspår och med dokumenterad form. 2 Deep Sea galopperade på upploppet med segern på gaffeln senast och att Torbjörn Jansson sitter upp i sulkyn den här gången är inget minus. 5 Prototype Hanover är snabb bakom bil och har fin form. Här är vi dock osäkra på hur han hanterar spår fem i volt. Givet bud om han trampar iväg. 8 M.T.Mourinho var blek senast, men kan bättre än så och smygläget här behöver inte vara fel. 11 Medallion såg formstark ut senast och räknas om det klaffar, trots tuffare emot nu.

V64-4: Nyblivna fyraåringar gör upp i den fjärde avdelningen. Efter en tidig invändig strykning har läget för 5 Religious blivit klart bättre. Så pass bra att vi tror på toppchans och spikar. Hästen har gjort två starter i sin nya finska regi och varit finfin i båda. Står dessutom bra inne på pengarna och har läge att ta sig tidigt till ledningen – som senast – och därifrån dirigera loppet. Värst emot är 6 Magic Cash som dock inte har tävlat sedan september. Kapaciteten finns där, men han kan behöva loppet i kroppen och vi tycker inte heller att Timo Nurmos hästar har gnistrat av form de senaste veckorna. 9 Maicon fick ett fint invändigt lopp senast och avgjorde via open stretch. Något sådant finns inte att tillgå på Solvalla, men smygläget behöver inte vara fel och han räknas igen.

V64-5: Ännu ett lopp öppet bara för ston. 1 Chapter N.Deo har toppchans om hon inte blir fast från innerspår. Hästen kan öppna klart bra, men förmådde senast inte att hålla ledning från samma läge. Då hittade Kihlström ut direkt och vann loppet den tunga vägen i stället. Med det lilla frågetecknet med i bilden, väljer vi att ta med ett par motbud. 11 Hossiana Boko gör sällan ett dåligt lopp. Nu har hon haft en månads paus, men får hon bara de rätta ryggarna från bakspår lär hon avsluta bra igen och utmana om segern. 7 Romance Amok platsar också på en garderad kupong då hon var positiv senast som tvåa efter att ha fått göra grovjobbet sista 750 m. Ytterligare outsiderbud där bakom är 2 Divine som är jämn och säker, samt 3 Pastell Tilly som återkommer efter lite paus.

V64-6: Den avslutande avdelningen är ojämn och några få hästar höjer sig över resten. Vi tar med en kvartett, men det kan även räcka med ett ”lås” på våra två förstarankade. 5 Just Wait And See hade varit borta länge när han kom ut på Örebro senast. Trots vilan visade han ingen ringrost, utan vann på bra sätt från ledningen. Den genomköraren har knappast gjort honom sämre och här handlar det först och främst att hålla 7 Uppohoppa utvändigt om sig från början. Den sistnämnde har visat stigande form i sina båda senaste starter och kan utmana om segern även från utvändigt om ledaren. Vi plockar som sagt med ytterligare två på stora systemet, båda från stall Roger Walmann. 10 Forecast fick ett tungt lopp senast, så det glömmer vi. Gången innan var det dock ett bra formintryck och han kan speeda vasst med rätt resa. Detsamma gäller 9 Tobacco som gick ett vasst upplopp senast.

 

Stora systemet:

V64-1: 9 Einstein Sisu (10,5)

V64-2: 1-2-3-5-6-7-8 (9,4)

V64-3: Alla 12 hästar (3,8)

V64-4: 5 Religious (6,9)

V64-5: 1-7-11 (2,3)

V64-6: 5-7-9-10 (2,11)

1008 rader = 1008 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 9 Einstein Sisu (10,5)

V64-2: 3-5-6 (8,1)

V64-3: Alla 12 hästar (3,8)

V64-4: 5 Religious (6,9)

V64-5: 1-7-11 (2,3)

V64-6: 5-7 (10,9)

216 rader = 216 kronor

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler