Speltips: V75-systemet Romme 29 december

V75-1: 5 Global Trust har en mycket tilltalande uppgift framför sig. Han har glänst i sin comeback och efter tre segrar med två V75-vinster ser det upplagt ut för ännu en vinst. Att han förivrade sig från innerspåret i spetsstriden senast tar vi inte allvarligt på. Han står med bra läge nu och har sådan respekt med sig att han släpps till ledningen. Mycket svårslagen och vi krånglar inte till det i tipset.

V75-2: Stolopp och ovanligt låg klass på loppet. 14 Laura Sånna är en häst som tidigare visat att hon hävdar sig i tuffare konkurrens och nu i ny regi ser hon ut att han fått en nytändning. Hon övertygade vid segern i Boden näst senast och trots att kusken var både yvig och körde i vida spår var det inget snack. Glöm senast där första gången för säsongen med långbrodd sänkte henne som favorit. Att Ulf Eriksson får chansen som kusk är en enorm kuskförstärkning. 2 Unique Gel har blivit allt bättre efter sitt tävlingsuppehåll och krigade undan fint från ledningen senast. Kaj Widell åter upp i vagnen och det är bra chans att han kan forcera mot ledning och vinst. Stallkamraten 11 Sahara Sun skall inte glömma s bort. Hon var tapper utvändigt ledaren senast och är en bättre häst med rygglopp. Ett formkort i loppet.

V75-3: 7 Propulsion och då skall det normalt vara spel mot ett mål. Han har tjänat nära elva miljoner den här säsongen och det är storloppsvinster i parti och minut. Nu är siktet inställt på Prix d’Amerique i januari och den här starten är inte den viktigaste. Han kommer från behandling och uppträning och det blir inte jänkarvang och barfota som vid övriga segerlopp i år. Är det någon gång som han skall fällas som storfavorit är det nu. Vi chansar med att dubbla systemet och det med hedershästen 3 On Track Piraten. Det som talar för honom är dels den visade formen men han är också en expert på vintriga förhållanden och att tävla med brodd. Just på Romme har han också härlig statistik med åtta vinster på 13 lopp.

V75-4: 4 Kimbee Crown inledde med två raka segrar hos Timo Nurmos men blev inte bättre i loppen efteråt och det är fräschören som ställt till med problem. Har nu laddat om igen och vi tror att tävlingsuppehållet med rundsmörjning gjort honom gott. Att Timo har trimmat är det ingen tvekan om och motståndet ser också tämligen skralt ut. Svårslagen. 11 Chocoboy är motbudet och vi spelar åter med ett lås på två hästar. Comebacken näst senast på Solvalla var riktigt vass men senast blev han för hetsig framme i ledningen och pullade bort sina krafter. Att få anfalla bakifrån igen kan passa perfekt och det handlar om en häst som är väldigt bra för sina låga prispengar.

V75-5: Ett lopp där många kommer att sprida på strecken men vi gör tvärt om. 4 Reverend Wine är en häst som vi gillar skarpt. Han tävlade bra förra vintern och har efter ett längre uppehåll hittat tillbaka till sitt rätta igen. Han vann båda sina första två starter efter pausen och senast i V75 såg han minst lika fin ut. Det klaffade dock aldrig med rätta ryggar från ett iskallt läge och uppgiften blev hopplös. Han fick också ett snällt lopp av Örjan Kihlström och har säkert mått bra av att bara få gå med full fart över mål utan att vara pressad för fullt. Nu med bättre läge och att kunna utnyttja startsnabbheten har Ulf Ohlsson en delikat uppgift. Toppchans!

V75-6: Ston och svårt igen. 2 Lima Mermaid har gått från klarhet till klarhet på slutet och helt klart har en del korrigeringar gjort henne vassare. Hon är både stabil och snabb från början och vi håller henne som spetsaspirant i loppet. Hon räds heller inte att göra jobb själv om det skulle behövas. 9 B.B.S.Janneau har kommit tillbaka efter skada och visat att hon fortsatt har den rätta inställningen. Det var en väldigt rejäl insats vid segern utvändigt ledaren näst senast och att det inte blev bättre resultat på den svåra banan senast tar vi inte allvarligt på. Står helrätt inne i det här loppet. 1 Whataboutyou Zaz gick fullt okey i comebacken senast och har säkert lyfts av ett lopp i kroppen. Nickas Westerholm har siktat på detta och förutsättningarna är fina. 15 Mrs Lindy har hårdheten men det krävs lite klaff med stort fält att runda. 

V75-7: Ingen lätt avslutning heller och vi litar inte på de mest betrodda i loppet. 5 Volocity de Vie och 12 It’s Showtime Zaz är två hästar med väldigt vassa toppar men de tävlar också ojämnt och det behövs inte mycket för att de skall falla igenom. 11 Indy Lane är en fyraåring som inte riktigt blivit erkänd som en topphäst i årgången. Han har inte visat sitt bästa ännu och insatserna på slutet talar för en vass prestation. 8 Perfect Dynamite gjorde en tilltalande comeback i ny regi senast. Vassare med den genomköraren och nu vankas det både jänkarvagn och rycktussar. Pass upp! 1 SuperPhoto Bood gav ett gott intryck vid spetssegern senast men innerspåret är lite chansartat. Kuskbytet till Kevin Oscarsson är spännande.

Stora Systemet:

V75-1: 5 (1-6)

V75-2: Alla hästar (14-2)

V75-3: 3,7 (1-5)

V75-4: 4,11 (1-7)

V75-5: 4 (3-7)

V75-6: 1,2,9,10,15 (13-14)

V75-7: 1,5,7,8,10,11,12 (6-4)

2100 rader = 1050 kr

 

Lilla systemet:

V75-1: 5 (1-6)

V75-2: 2,14 (11-1)

V75-3: 3,7 (1-5)

V75-4: 4,11 (1-7)

V75-5: 4 (3-7)

V75-6: 1,2,9,10,15 (13-14)

V75-7: 1,5,7,8,10,11,12 (6-4)

280 rader = 140 kr

 

Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler