Speltips: V75-systemet Solvalla 26 december

V75-1: Som traditionen bjuder är det V75-finaler på Solvalla Annandag Jul. ”Stoeliten” inleder och trots spår långt ut på vingen ska 7 Double Exposure ses med god segerchans. Intrycket vid vinsten senast var klart positivt då hon joggade undan från ledningen via 09,5/800 m till slut. Stallkamraten 3 In Toto Sund utmanar i första hand. Hon återkommer efter kortare paus, men fick ett bra startspår och sviker sällan. 6 Darling Mearas gillar vi och ”nollan” på Vincennes senast tar vi inte så hårt på – här står hon sig bra och med minsta klaff från spår sex är hon med i striden. 2 Hevin Boko gör alltid bra lopp och 4 I Love Paris kan mer än vad hon visade i sin senaste start. Bland dessa fem nämnda lär segraren hittas, men fördel ändå Double Exposure.

V75-2: Finalen i bronsdivisionen näst på tur. Kanske börjar en del spelare leta motbud till 12 Laskari när han nu fick det sämsta läget. Det gör inte vi. Trots att det vimlar av fina konkurrentrer, är vi helt enkelt inne på att han är ”för bra” för klassen och lämnar honom ogarderad på kupongen. Senast blev han lite störd från start och hamnade fel på det. Ändå tog han ett tidigt initiativ och visade sig bara vara bäst. Ett liknande scenario att vänta igen om ni frågar oss. Stallkamraten 5 Hawk Cliff är tidig och given vid gardering. Trots uteblivna segrar har han visat fortsatt finfin form i sina två senaste starter och han fick ett bättre läge bakom bilen. Om dessa båda sviker finns gott om outsiders. 7 Partizan Face ser fin ut för dagen och 10 Masterglide kan fälla många.

V75-3: ”Guldfinalen” ser ut att kunna bli en härlig duell mellan 3 Nadal Broline och 8 Zenit Brick. Båda har visat finfin form i sina senaste starter och med tanke på lägena blir troligen den förstnämnde favorit. Intrycket då Nadal Broline vann senast var riktigt bra och vill man halvera kostnaden för sitt system så spikar man. Vi vill ändå dubbla med Zenit Brick som även han radar upp fina prestationer. Visserligen fick han stryka av ”Nadalen” senast de möttes (24/11), men här kan revanschen komma om det stämmer lite efter vägen. Går man utanför dessa båda ska Jägersroduon 1 Dante Boko och 2 Jairo streckas. De båda möttes senast på hemmaplan och då kunde Jairo med minsta marginal plocka ner Dante Boko över upploppet. 

V75-4: Vi tycker att den fjärde avdelningen – finalen i lägsta klassen – är omgångens mest öppna lopp. Från bra läge streckas 2 Ridgehead Kato först. Han avslutade fortsatt bra som trea senast och står på turen att sätta dit en seger snart. Men motståndare saknas som sagt inte. 11 Sigel Garline blev vi smått imponerade av senast då han, i andra starten efter vila, avgjorde från utvändigt om ledaren. Han blir knappast sämre med loppen i kroppen och känns tidig för oss. 1 Budets Lasse fick ett fint smyglopp senast och avgjorde till seger. Det kan bli ett liknande löpningsförlopp igen från innerspår. 5 Vikings Preacher visade full form senast och står sig bra även i en final. 6 Usain Cup hade bekymmer med halsen senast. Lite svårbedömd, men fin vid seger på Bjerke.

V75-5: Som ofta en högklassig final i silverdivisionen och även här ser det rätt öppet ut. Vi tycker att 6 Olle Rols är en ”rolig” tipsetta i loppet. Hästen har gjort tre lopp efter längre vila och vi tycker han ser allt rappare och bättre ut. Efter att på slutet haft spår 10-10-12 har han nu åtminstone framspår bakom bilen. Löser det sig från sjätte kan det vara segerdags nu. 4 Velvet Gio hade kopplat segergrepp senast, men fick lite snopet se sig slagen av en smygkörd konkurrent på Åbys open stretch. Fortsatt form med andra ord och den här hästen duger fint i en final. 7 Speedy Foxy Vicane har en grym höst bakom sig och formintrycket senast var fortsatt starkt. Lurigt läge, men hon har en vass speed med passande resa. 1 Disco Volante ska inte glömmas från bra läge.

V75-6: Ett intressant lopp över tre varv med hästar utspridda över fem (!) startvolter. Med 80 m tillägg startar 12 Sorbet som inte har tävlat sedan han var fyra i ”Mastersfinalen” på Östersund i september (Propulsion vann). Hästen var fyra i Åby Stora Pris i augusti, så den långa distansen är inget som bekymrar. Normalt sett ska han ha god chans att fälla allt med sitt slutvarv. 9 Ready Ribb brukar gilla den här typen av uppgifter. Senast svek han som storfavorit i ett vanligt lopp på hemmaplan, men galoppen in på upploppet den gången tar vi inte så hårt på. 11 Antonio Trot kan mycket om han sköter sig, vilket han dock inte har gjort på slutet. Mattias Djuses duo i loppet – 7 Farouk B.R. och 8 Dartagnan Sisu – ska ses som givna outsiderbud.

V75-7: Med tre raka segrar lär 1 Illuminati bli hårt betrodd även den här gången. Innerspår bakom bil är inte idealiskt för honom då han knappast kan försvara spets – även om han öppnar bättre än många tror. Givet streck, men lika given för oss att gardera. 2 Martin De Bos såg fin ut vid segern senast och Petri Puros hästar håller – som ofta – bra form när de startar. Från perfekt läge är han given i striden. Robert Bergh har höga tankar om 5 Yrr. Befogat om man ser till den senaste prestationen på Bergsåker. Tiden den gången ska man inte ta så hårt på och vi streckar tidigt igen. 10 Visitor skulle ”bara vinna” genrepet inför den här finalen hemma på Romme senast. Så blev det inte och därmed sätter vi ett litet frågetecken för formen – kunnandet finns.

Stora systemet:

V75-1: 2-3-4-6-7 (1,8)

V75-2: 12 Laskari (5,7)

V75-3: 3-8 (2,1)

V75-4: 1-2-5-6-7-10-11-12 (3,8)

V75-5: 1-2-4-6-7 (5,8)

V75-6: 9-12 (11,7)

V75-7: 1-2-5 (10,12)

2400 rader = 1200 kronor

 

Lilla systemet:

V75-1: 7 Double Exposure (3,6)

V75-2: 12 Laskari (5,7)

V75-3: 3-8 (2,1)

V75-4: 1-2-5-6-7-11 (12,10)

V75-5: 1-2-4-6-7 (5,8)

V75-6: 9-12 (11,7)

V75-7: 1-2-5 (10,12)

360 rader = 180 kronor

 


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken: 
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler