Speltips: V64-systemet Färjestad 10 december

V64-1: Bara nio hästar till start i inledningen och förhandsfavoriten 8 Ready Ribb är ute på en – för honom – ovanlig distans i form av 2140 m då den här sjuåringen normalt sett mest tävlar över längre sträckor. Ändå har han vunnit sex gånger över medel, så någon större katastrof är det inte. En sak som talar till hans fördel är att han gillar att tävla med skor runt om. Sammantaget en vettig favorit i en överlag favoritbetonad omgång. 4 Monfalcone var inte tom i mål senast efter att ha fått luckan 200 m från mål. Hög kapacitet och vinner snart lopp igen. 3 Victor A.U. höll starkt utvändigt om ledaren senast, så formen är det fortsatt inga fel på. Givet motbud från ett bra läge. 5 Hickothepooh kan mer än vad han visat på slutet och är ett outsiderbud.

V64-2: Kallblod över lång distans och ett fält utspritt över tre volter – där är förutsättningarna för den andra avdelningen. Från dubbla tilläg startar två norska hästar – 11 Ra Tore och 12 Spydomann Ö.K. – som båda är tidiga på systemet. Dock kommer båda från aningen tveksamma prestationer, så vi tycker att man bör strecka vidare. En häst som bör vara distansgynnad är 8 Barkborren som åter körs av Kaj Widell. Skor runt om igen nu jämfört med senast, men det har han hanterat tidigare. Lite smygform har vi noterat på 6 Pelle Prins. Trea på Romme så sent som i fredags och täta starter behöver inte vara fel – en luring. Även 7 Monster Viking startar tätt nu och visade på Östersund i torsdags att lång distans inte är några problem, han var trea då.

V64-3: Lång distans, 2640 m, även i den tredje avdelningen. Här är det dock varmblod som gäller och ännu en Björn Goop-träning i trolig favoritposition. Det handlar om 2 Jula Extreme som dock kommer från en lite tveksam insats i ett montélopp och vi tycker det finns anledning till gardering. 10 Global Skipper känns tidig för oss. Han hamnde i en trött rygg runt sista sväng senast och sköt sedan till bra när luckan kom. Hästen är distansgynnad och ett tidigt streck. Dessa två kan räcka långt och vara ett ”lås”. 4 Duke Of Mearas är annars en häst som sällan gör ett dåligt lopp och ska med om man garderar vidare. Detsamma gäller den norska duon 5 N.Y.Coeurdfesoleil och 9 Trust Boom Bay som möttes senast, men den förstnämnde som segrare.

V64-4: Dags för ett sprinterlopp med autostart då vi är framme vid den fjärde avdelningen. En eller många är frågan och vi väljer att spika loppets troliga ledare i form av 2 Dardanos. Visserligen galopperade hästen senast, men det tar vi inte så hårt på och Oskar J Andersson är den kusk som lyckats klart bäst bakom fyraåringen på slutet. Finfint läge bakom bilen och från spets känns han svårslagen. Formstark är annars 3 Speedy Foxy Vicane och han ska med direkt vid gardering. Tre raka andraplatser har det blivit på slutet, men han gör inte direkt något oärligt intryck och snart kommer segern. 6 Rolex Broline är svårbedömd. Inget extra i comebacken efter lång vila senast och han kan behöva fler lopp i kroppen. 1 Ivan är en outsider på läget.

V64-5: Ett stolopp med få hästar på varje volt, vilket gör att 10 I Love Paris på ren hårdhet bör avgöra under slutvarvet. Det här är ju en dam som är van att möta betydligt tuffare konkurrenter. Senast hon tävlade vann till exempel Nadal Broline före Zenit Brick och Propulsion. Även med skor runt om den här gången ska I Love Paris nu kunna ordna första årssegern. Om man ändå spekulerar i förlust ska 7 Diva Deo ses som värst emot. Hon återkommer efter en kortare paus, men besitter fin kapacitet som normalt sett räcker långt här. Vi gillar 6 Leka som återkom starkt efter galopp senast. Står hon på benen här är hon absolut ett platsbud. 5 Kissmeonceagain såg formstark ut i avslutningen senast och visade 1.11/700 m till slut. Glöm inte henne om ni garderar.

V64-6: Björn Goop i fokus även i avslutningen. 11 Gazza B.R. jagar sin femte raka seger från ett lurigt elftespår bakom startbilen och vi tror på bra chans att han ordnar till ett ”staket”. Vid samtliga segrar har han tävlat med skor, så barfotaförbudet betyder inget negativt för hans del. Hästen tål att göra en hel del jobb efter vägen och motståndet känns överkomligt. Vettigt spikförslag, men i jakt på lite större utdelning tar vi med några fler. 3 Dupont är en norsk gäst som höll starkt utvändigt om ledaren näst senast som tvåa. Tävlar lite ojämnt, men bör med om man garderar det här loppet. Hästen gör här sin första seger på svensk mark. 2 Elegant Frost återkom efter vila senast och gick bra efter galopp – passas. 

 

Stora systemet:

V64-1: 3-4-5-7-8 (1,6)

V64-2: 3-6-7-8-10-11 (5,1)

V64-3: 2-3-4-5-9-10 (1,8)

V64-4: 2 Dardanos (3,1)

V64-5: 10 I Love Paris (7,6)

V64-6: 1-2-3-5-10-11 (4,8)

1080 rader = 1080 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 3-4-5-7-8 (1,6)

V64-2: 3-6-7-8-10-11-12 (5,1)

V64-3: 2-10 (4,5)

V64-4: 2 Dardanos (3,1)

V64-5: 10 I Love Paris (7,6)

V64-6: 2-3-11 (7,10)

180 rader = 180 kronor

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler