Speltips: Grand Slam 75-systemet Boden 9 december

GS75-1: Stolopp och det finns massor av vinstbud och det skiljer väldigt lite mellan de bättre och sämre i loppet. 10 Carisma Mearas har varit ute i tuffare sammanhang och det kan betala sig den här gången mot enklare hästar. Hon är okomplicerad och senaste vinsten var just i Boden. 6 Dusktodawn Sisu är en vinterbanespecialist som avslutade förra vintersäsongen med tre raka segrar. Lite diffus form men kan tända till på isen igen. 7 Jazza Håleryd var en besvikelse senast men insatsen gången före var desto bättre. Bjuder hon till finns kapacitet som räcker. 5 Tyra I.H. är också en humörhäst och kanske att hon tycker det är roligare den här gången mot enklare motstånd.


GS75-2: 5 B.W.T.Ruthless har visat storform på slutet och höll bra från ledningen redan näst senast. Följde upp med en fin spetsvinst senast och är spetsbudet igen. Den korta distansen kan inte vara någon nackdel. 8 Axl Brown är bästa hästen men det har strulat och han har inte fått visa sitt bästa. Nu återgår man till gammal balans och med utvändigt spår skall också galopprisken vara minimal. Svårstoppad utan positionsproblem. 6 Master Sånna behövde loppet senast och kommer att vara förbättrad med den genomköraren. Det är en häst som inte infriat förväntningarna ännu. Värd ett streck.


GS75-3: 1 Backegubben är en klasshäst som har hittat en verkligt fin uppgift i dag. Han slog ett meriterat sällskap senast i Boden och har sedan trimmats för att ta ytterligare kliv i sin utveckling till nästa säsong. Det har gått lite långt mellan starterna för att visa storform men det här gänget skall han lägga på rygg utan att vara helt på topp. Det finns marginal till övriga och vi tvekar inte med spiken.


GS75-4: 9 Lexington Tooma har varit en positiv överraskning och resultaten är fina och insatserna på en hög nivå mest varje gång. Han möter dock allt tuffare motstånd och det finns starka motståndare med 20 m försprång. 1 Finsweden vann från ledningen i debuten och hade vunnit även gången efter om han inte ramlat över i galopp mitt på upploppet. Upphämtningen efter galopp senast visar på fortsatt fin utveckling. 4 Anchor Man avslutade rysligt snabbt som tvåa senast och intrycket gör att han platsar tidigt på kupongen. 2 Conrads Gregor vann i debuten och var lite av en snackhäst efter det. Har inte kommit upp i samma toppar men tränar nu fint igen och viktigast är att han stått kvar i låg klass och kommit billigt till den här gången. Det är bra rapport även på 8 Mellby Guava som varit positiv utan att det blivit succé hittills.


GS75-5: 5 B.W.T.Rockandroll har gjort en fin comeback i höst och som trea i första loppet efter paus visade han ringrost men sedan har det blivit två vinster. Han är mycket startsnabb efter bilen och missar inte spetsen. Med den form vi sett på slutet kan det vara läge att prova hela vägen och vi tycker att han är väl meriterad för sällskapet. 14 Global Ultimate är motbudet. Efter en mycket stark avslutning som tvåa näst senast fick hon kröna med seger senast. Behövde inte skämmas för insatsen och efter grovjobbet på slutrundan blev segern säker. Vi låser på dessa två.


G75S-6: 11 Cash'em har tävlats i form efter en paus och vann säkert senast efter invändigt smyglopp i hög fart. Skall normalt vara ännu bättre nu med täta starter och intressant är att han avslutade vårens tävlande med två segrar på isbanan. Hästen att slå. 14 Explosive River har dold form men han har visat fart i skymundan och det är helt annat motstånd den här gången. Debut i ny regi och stor varning. 13 Oleander Face har tänt till på slutet och han har tidigare visat att han trivs med årstiden. Har spurten som sitt vapen och att inleda bakifrån och spela ut speeden passar perfekt.


GS75-7: Snabblopp men ihåligt och vi tar ställning för 1 Eva I.H. hon har inte fått vinna lopp på länge men det är en tuffing som gjort det bra mot bra motstånd. Tävlade i stoeliten näst senast och gjorde en stark avslutning och innan dess var hon stor i nederlaget som tvåa. Att det inte räckte senast efter mycket tufft upplägg ger vi henne ursäkt för. Bilstart är ett klart plus nu och att hon även har vunnit i två av tre lopp på isbanan är intressant information. Mika Forss är skicklig och kommer inte att sitta kvar på innerspåret.


Stora systemet:
GS75-1: Alla hästar (10-6)
GS75-2: 5,6,8 (4-1)
GS75-3: 1 (7-8)
GS75-4: 1,2,4,8,10 (3-11)
GS75-5: 5,14 (13-6)
GS75-6: 11,13,14 (3-2)
GS75-7: 1 (6-9)
990 rader – 990 kr


Lilla systemet:
GS75-1: 6,10 (7-5)
GS75-2: 5,6,8 (4-1)
GS75-3: 1 (7-8)
GS75-4: 1,2,4,8,10 (3-11)
GS75-5: 5,14 (13-6)
GS75-6: 11,13,14 (3-2)
GS75-7: 1 (6-9)
180 rader – 180 kr

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler