Speltips: V64-systemet Kalmar 7 december

V64-1: Ett sprinterlopp för hästar i rätt så låg klass inleder omgången. Den naturliga tipsettan är 5 It´s My Boko efter segern senast. Vi tror så pass mycket på henne att vi inleder med spik, trots att hon står lite hårt inne på pengarna. Hästen fick senast göra det mesta av jobbet utvändigt om ledaren, men kunde ändå kliva undan till seger på ny rekordtid. Hon såg inte heller tom ut i mål och stall Joakim Lövgren ångar fortsatt på fint för dagen. Har man råd så dubblar man med 3 Borups Racing som är det givna – och kanske enda – seriösa motbudet. Han fick också ett tufft lopp i ”dödens” senast och höll starkt som tvåa. Bland luringarna där bakom nämner vi 9 Helios K. som inte var tom i mål senast och som vann säkert från ledningen näst senast. Kan få ett vettigt smyglopp från det här utgångsläget.

V64-2: Den andra avdelningen är ett montélopp. 5 Blue Snapper tog direkt hand om ledningen senast, bestämde tempot och stack sedan undan över upploppet med sparade krafter. Mycket tyder på att han tidigt rids mot spets igen av Sofia Adolfsson och sedan är han hästen att fånga in. Den som kan göra det är 9 Rubacuori Alca. Han var med i samma lopp som Blue Snapper senast, men tappade då mycket mark från start och var ursäktad. Då stod han 40 m bakom, nu är det bara 20 m fram och med en vettigare start är vi inne på att det kan gå vägen. Dessa båda höjer sig över resten och ett ”lås” behöver inte vara fel här. Vill man ha med ett par outsiderbud där bakom rekommenderar vi streck för 1 Valter L.P.C. som var fullt godkänd montétrea näst senast, samt 4 Letizia som inte är så tokig under sadel.

V64-3: Amatörkuskar bakom hästarna i den tredje avdelningen. 7 Quite E.Wood har ett lurigt läge, men är given med klaff. Han hade samma spår bakom startbilen senast, hamnade då djupt ner i kön och gick en stark avslutning som trea. Inga fel på formen med andra ord och med lite bättre klaff nu kan första årssegern komma. Loppet känns dock öppet och vi rekommenderar gardering så långt plånboken räcker. 9 Belle Godiva gjorde bort sig när hon senast debuterade i ny regi. Hästen har en trist rad och kan därmed bli lite bortglömd. Vi tycker dock hon har kapacitet som ska räcka bra i det här gänget och läget behöver inte vara fel. 2 Lovely Jons är en annan vars rad för dagen inte övertygar. Den ljuger dock en del då hon näst senast hade krafter sparade och senast svarade för en bra avslutning i skymundan. 6 Hessel B.Rapida är en segervan häst med fem triumfer på 17 starter i år. En sådan statistik måste tas på allvar i ett sådant här lopp. 8 Pekay Gold är också bra nog att segerstrida om det löser sig från spåret längst ut.

V64-4: Ännu ett kortlopp, nu med voltstart och bara nio hästar. Hästen med bäst grundkapacitet i loppet är såklart 9 Target Kronos, men formen är minst sagt dunkel då han dels inte startat sedan i midsomras, dels fram till dess inte hade någon säsong värd att skriva hem om. Han ska med på det han kan i grunden, men är ingen spik enligt oss. Roger Walmann gästar Kalmar med några hästar den här kvällen och 5 Hochthereitis Sox är först ut. Han gör det jämnt och bra varje gång och känslan är att han vanligtvis stöter på lite tuffare konkurrenter. Klarar han bara spår fem i volten bör han bevakas tidigt. 7 Uptothe Chapel är inte så van vid voltstart, men har tidigare öppnat skapligt från springspår och skulle tidigt kunna sitta i ledningen här. I så fall kan det hålla hela vägen. 1 Mitos Gold har dragits med besvärliga lägen på slutet, men ändå sett rätt fin ut i skymundan. Nu fick han ett smaskigt spår och kan bli lite bortglömd – pass upp. 

V64-5: Lärlingskuskar kör hästarna i den femte avdelningen. Vi hittar här vår andra spik i omgången i form av 4 Höwings Venus. Hon står fint inne på pengarna, har ett bra läge bakom bilen och körs av en kusk som känner henne väl från den dagliga träningen. Det sistnämnda är inte minst viktigt i den här typen av lopp. I sin senaste start gick hon ett bra upplopp som tvåa bakom en så bra häst som Norton Commander. Någpn konkurrent av den kalibern ser vi inte här, även om några av motståndarna har kapacitet när de väl fungerar. Vi tänker till exempel på 10 Uncle Di Poggio som absolut har farter att utmana, men samtidigt är hästen hopplöst osäker och galopperar så gott som i varje start. Senast avslutade han 1.13/800 m ute i tredjepår, men hade då redan straffat ut sig med startgalopp. 2 M.T.Mighty Winner är inte den osäkra typen, men där noterar vi att han nu måste tävla med skor. Hästen är van barfotakörning och vi håller honom inte som lika vass när dojorna åker på.

V64-6: En E3-revanch med 150 000 kronor till vinnaren avslutar omgången. Tråkigt nog bara åtta hästar som kände sig manade, men flera intressanta till start. Tre av deltagarna möttes just på Kalmar för ett par veckor sedan. 5 Önas Nougat skrällvann loppet efter en fin resa i rygg på ledaren, 6 Roofie avslutade runt 1.11/700 m fram till andraplatsen och 4 Holy Water blev störd 800 m från mål men gick bra till slut som fyra. Samtliga tre platsar tidigt på vår kupong igen och överst i rankingen lägger vi Roofie som utvecklats finfint på slutet och vid segrarna har visat att skor runt om inte är några bekymmer. Stall Walmanns 8 Concrete Dee är lite svårare att sätta in mot de redan nämnda, men Solvallatränaren hade knappast skickat honom söderut för en E3-revansch om han inte hade haft tätplatserna i sikte. Han såg fin ut när han vann från rygg på ledaren senast och även om läget är sämre nu måste han tas på allvar.

 

Stora systemet:

V64-1: 5 It´s My Boko (3,9)

V64-2: 5-9 (1,4)

V64-3: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (7,9)

V64-4: 1-2-3-4-5-6-7-8-9 (7,5)

V64-5: 4 Höwings Venus (10,2)

V64-6: 3-4-5-6-8 (2,1)

1080 rader = 1080 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 5 It´s My Boko (5,9)

V64-2: 5-9 (1,4)

V64-3: 2-6-7-8-9 (10,12)

V64-4: 1-5-7-9 (3,8)

V64-5: 4 Höwings Venus (10,2)

V64-6: 3-4-5-6-8 (2,1)

200 rader = 200 kronor

 

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.