Speltips: V65-systemet Solvalla 4 december

V65-1: 3 Whitehouse Express svarade för en fin insats som fyra i hårt sällskap i V75 senast, loppet vanns av Zenit Brick närmast före Nadal Broline. Han har fått ett fint läge bakom vingen här och kan öppna, han måste ses med vettig chans att vara den som avgår med segern. Sandra Eriksson satt i vagnen senast, nu tar Örjan Kihlström plats i sulkyn. Stallkamraten 6 Michelangelo Ås har presterat bra i stort sett under hela året. Det rör sig om en grundkapabel travare med fin kapacitet för klassen. Han är allround och lär mest troligt vara med och slåss om segern. 8 Baron Gift gjorde bort sig med galopp senast och är inte helt att lita på, särskilt inte när det handlar om voltstart. Nu startas loppet med bil och även om läget kunde varit betydligt bättre så känns han tidig, han avslutade riktigt snyggt fram till seger för tre starter sedan.


V65-2: 2 Sicaria är ett treårigt sto som blott gjort fyra starter så här långt i karriären. Det handlade senast om debut i ny regi Svante Båth, hon gick undan enkelt till slut från spets. Hon hade då liksom nu spår två med voltstart och visst kan hon på nytt leda runt om. Vi vill dock gärna betala även för 3 Explosive Elvis som gästar från Finland. Han har visat fin form på slutet, han kom med en bra avslutning till andraplatsen näst senast och att nu Mika Forss sitter upp bakom är förstås ingen nackdel. Hästen lär få en fin resa här och kan då utmana om segern. 10 Expresso Doc har så här långt inte radat upp segrarna. Han kan dock en hel del och med dessa förutsättningar (”äkta” springspår på tillägg samt kort distans) så måste han räknas hyfsat tidigt, denna gång sitter Torbjörn Jansson upp bakom.


V65-3: 7 S.G.Charpentier har segrat i fem av sina elva starter. När han näst senast var ute över lång distans så handlade det om ett uttagningslopp till Derbyt. Han återkom senast efter en tids vila, det blev då galopp i ett ganska tidigt skede. Kunnandet är stort och han är en för oss ganska given förstahäst i loppet. 8 M.T.Machiavelli har god styrka. Han var för tre starter sedan duktig tvåa i V75 och han kom senast (även då i V75) med en bra spurt lite i skymundan som sexa, han bör streckas tidigt här. 9 Andthedanceisover var endast knappt slagen i V75 senast, han svarade för en fin prestation då. Att det är betydligt längre distans denna gång känns inte som något bekymmer, han kan avsluta loppen vasst. 4 Pomeroll AM svarade för några starka prestationer i höstas och är farlig att nonchalera helt här.


V65-4: 4 So Long Losers verkar vara en ganska talangfull finsk fyraåring, det har hittills blivit fyra segrar på elva försök. Han kan öppna bra bakom bilen och visade fortsatt full form vid vinsten senast, vilken togs med lätthet från spets. Han verkar ganska allround och kan inte gärna anmärka på läget, han förstärks med Mika Forss i sulkyn och vi väljer att spika detta ekipage. 6 Entrepreneur har bra kapacitet och gick senast nytt rekord på Solvalla som fyra. När han för tre starter sedan slutade tvåa på Mantorp så fick han se sig slagen precis på linjen, räknas förstås tidigt för den som är intresserad av att gardera. 3 R.H.Garanti är en lite knepig sort, han har emellanåt en del hyss för sig (kan exempelvis plötsligt få för sig att bryta ut under loppet). Fartmässigt står han sig annars ganska gott i klassen och är en het platskandidat denna gång.


V65-5: 3 Mon Etoile fullföljde bra senast som trea från spets, hon fick öppna tufft och hade dessutom inte startat på ett tag dessförinnan. Nu är det kortare sträcka att springa och hon har en på förhand klart intressant uppgift. 10 Chapter Review väntar vi på att det skall lossna på allvar för i nya regin, hon har trots en del fina insatser inte lyckats vinna något lopp ännu sedan hon kom till Daniel Redén. Hon verkar tåla att göra en del jobb själv vid behov. 8 Odessa Celeber är en bra häst i grunden. Hon är härdad i tuffa sällskap och kan trots trista utgångsläget lägga beslag på en framskjuten placering. 9 Quite Nice vann välförtjänt senast efter att ha visat fin form en längre tid, hon är att räkna med.


V65-6: 6 Camaro Brick är en ganska tuff häst med ett tilltalande utgångsläge. Kanske att han vunnit direkt efter vilan senast utan galopp cirka 200 meter från mål, precis då han fått fritt spurtutrymme. Han vann på bra sätt från spets för tre starter sedan och är ett hett vinstbud i denna omgivning. 10 Stonecapes Pecca har sett fin ut på sistone och detta är en häst som mestadels lever på sin fina styrka. Han höll strongt som tvåa senast och vann i överlägsen stil för fyra starter sedan. 14 J.S.Apollo får fullt godkänt för sin insats som femma senast efter en resa utvändigt utan rygg. En ganska oöm travare som lär runda många här. 13 Flynn Boko var det ett riktigt läckert intryck på i den senaste starten, full spänst genom mål som tvåa efter att ha fått luckan på tok för sent för att hinna utmana om segern.


Stora systemet:
V65-1: 3-6-8-10 (2-4)
V65-2: 2-3 (10-6)
V65-3: 4-7-8-9 (3-1)
V65-4: 4 (6-3)
V65-5: 2-3-5-8-9-10 (6-7)
V65-6: 6-10-11-13-14 (2-3)
960 rader / 960 kronor


Lilla systemet:
V65-1: 3-6-8-10 (2-4)
V65-2: 2-3 (10-6)
V65-3: 4-7-8-9 (3-1)
V65-4: 4 (6-3)
V65-5: 3-10 (8-9)
V65-6: 6-10 (14-13)
128 rader / 128 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler