Speltips: Grand Slam 75-systemet Mantorp 2 december

GS75-1: 1 Vis Dell´Olmo har fina förutsättningar här, det rör sig om en startsnabb dam som gillar att springa kortlopp. Det var ett tag sedan hon senast vann lopp, nu kan det absolut vara dags, formen är bättre än raden. 3 Västerbo Cheers var bra vid seger i lite enklare sällskap på Axevalla för tre starter sedan. Hon var senast ute över aktuella distansen och avslutade då snyggt som femma efter att ha fått chansen lite väl sent. Hon har visat att hon i ljusa stunder duger i ganska tuffa sällskap. 9 Vichy Grif klämde i med nytt rekord som trea i ett kortlopp senast. En grundkapabel dam som segrat i fyra av karriärens 19 starter, har hon lite flyt på vägen så kan hon definitivt blanda sig i segerstriden.


GS75-2: 1 Pastor Power är en klart duglig travare, det har hittills blivit fyra vinster på tio försök. Det har dock inte blivit speciellt täta starter på sistone, han gjorde senast (10/8) faktiskt första starten för året och det har alltså på nytt blivit ett uppehåll inför söndagens uppgift. Peter Untersteiner är dock känd för att ha sina hästar vältrimmade när det vankas start och vi förväntar oss en bra prestation här. Vi nöjer oss med två streck i detta lopp, 5 Copitex var näst senast duktig tvåa i V75 på hemmabanan. Den sistnämnde var klart bra vid en smått överlägsen seger när han för fyra starter sedan gästade Mantorp, han öppnar snabbt bakom bilen. 3 Volt di Ruggiero har presterat jämnt och bra på sistone. Han är snabb från start och det är möjligt att Wilhelm Paal tänker prova i spets här, hästen fungerar annars minst lika bra då han  serveras en resa i ryggar. En het platskandidat denna gång.


GS75-3: 1 Big Marke har samlat ihop till en seger och har ett smaskigt läge här, lyckas han hålla spets så är förstås mycket vunnet och han visade fortsatt bra form vid tredjeplatsen senast. 7 Kiboshi väljer vi att ranka högt, hon har fin segerprocent det har varit mersmakande prestationer i de två senaste starterna utan att det räckt ända till vinst. 3 Hurray Boko var fullt bra som tvåa näst senast och satt gången före fast med sparade krafter genom mål. Hon har ett fint läge och känns hyfsat tidigt i en omgivning som denna. 10 Pecorino löste det sig inte i tid för senast på Solvalla från ett knepigt läge (inledde från spår i tredje ledet bakom bilen), han var inte tom i mål. Denna gång provas han med Rikard N Skoglund i vagnen.


GS75-4: 1 Jula du Cash är en grundkapabel Ready Cash-avkomma som hittills visat en hel del galopp. Näst senast skötte han sig prickfritt och tog då en ganska bekväm seger från spets. Senast blev det en snöplig galopp in mot sista sväng då han kom för nära framförvarande ekipage. Håller han sig i skinnet hela vägen så kan han bli svår att besegra. 7 Uakari såg fin ut senast då han vann direkt i sin nya regi, han avslutade snyggt och måste tas på största allvar denna gång. 4 Dooley´s U.N.G. har visat klart bra form på sistone. Han vann senast enkelt efter att ha tillåtits bestämma tempot i ledningen, gången före höll han farten starkt till slut som tvåa. 6 Vici America har gott kunnande för klassen, men övertygar inte alltid helt och fullt. Har han en bra dag så lär han sluta långt framme, han kan öppna raskt.


GS75-5: 1 Dream Lane är en i grunden mycket kapabel travare som gjort några starter i ny regi. Hon vann väldigt enkelt från ledningen senast och får även denna gång Carl Johan Jepson i sulkyn, lyckas hon hålla ledningen så kan hon sedan bli väldigt svår att komma till tals med. 8 Felix V.M. har tänt till ordentligt på sistone. Det har blivit snygga spetssegrar i två av de tre senaste starterna och när han näst senast slutade oplacerad så kom han aldrig riktigt in i matchen efter att ha inlett från spår elva bakom bilen. Han har visat att han kan öppna rappt. 6 Linus Wibb är mer stark än snabb. Han verkar nu ha hittat formen igen efter en svacka och var duktig som tvåa senast, han känns ganska tidig här.


GS75-6: 5 Chocolate Toll blev vi smått imponerade av vid vinsten på Solvalla senast. Trots att det kostade på att hålla ledningen i en tuff öppning så gick han undan i fin stil och med bra spänst genom mål. Vi både hoppas och tror att han kommer till spets även här och väl där så måste han bli mycket svårslagen, spikas. 2 Global Viscount har inför detta tagit fyra raka segrar och verkar ha fin inställning till sitt jobb. Vinsterna har dock tagits i lite enklare sällskap och det är svårt att säga hur bra hästen egentligen är, det handlar nu om debut bakom startbilen. 8 Com Tuff är en bildskön travare som segrat i en av sina fem starter, han vann då mycket enkelt från spets på Åby. Han tar nog trots trista läget en framskjuten placering här.


GS75-7: 10 Galvani Boko har svarat för en del starka insatser i regi Untersteiner, det var fortsatt ett bra formintryck i V75 senast där han inte fick fritt fram till slut som sjua (Norton Commander vann). En het segerkandidat trots att han inleder från spår i andra ledet bakom bilen, vi spikar honom på det mindre spelförslaget. 6 Tiger Marke kom med en fin spurt lite i skymundan i V75 senast. Gången före blev det seger och det rör sig om en ganska allround häst med god kapacitet. 8 El Fitzgerald är en spännande gäst från Finland, han segrade på fin tid senast efter en resa i andra par utvändigt och attack cirka 800 meter från mål – segergreppet kopplades mitt på upploppet.


Stora systemet:
GS75-1: 1-3-6-8-9 (2-10)
GS75-2: 1-5 (3-2)
GS75-3: 1-3-7-10 (9-6)
GS75-4: 1-4-7 (6-13)
GS75-5: 1-6-8 (9-7)
GS75-6: 5 (2-8)
GS75-7: 6-8-10 (11-3)
1080 rader / 1080 kronor


Lilla systemet:
GS75-1: 1-3-6-8-9 (2-10)
GS75-2: 1-5 (3-2)
GS75-3: 1-7 (3-10)
GS75-4: 1-4-7 (6-13)
GS75-5: 1-8 (6-9)
GS75-6: 5 (2-8)
GS75-7: 10 (6-8)
120 rader / 120 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler