Speltips: V86-systemet Jägersro/Solvalla 21 november

V86-1: Jägersro/Solvalla delar på omgången och vi börjar i söder. Inte helt enkelt, men vi hoppas och tror oss ha hittat vinnaren på fem markeringar. 2 Hennesy Boko är nog den mest fartfyllda i gänget, men samtidigt är han inget att lita på. Få hästar på volten känns som ett plus och skulle han bara kliva iväg är det vettig segerchans. På startvolten platsar även 1 Loui Laday på systemet. Han hade varit ifrån lite innan segern senast och borde rimligen gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen. 12 Dontbreakthebankås är bättre än raden, men har en ”hackig” säsong bakom sig och känns bara som en av flera med outsiderchans i loppet. 14 Rooney Face är en typ av häst som alltid gör sitt jobb och går hela vägen till mål - det kan räcka långt här. 13 Vakse Viggo har mött lite enklare gäng hemma i Danmark på slutet, men vår känsla är att han står sig bra även här.


V86-2: Autostart och 1640 m är förutsättningarna i den andra avdelningen. Vi streckar hälften av hästarna, men hade nog tagit ställning för 8 Minnestads El Paso om läget hade varit lite bättre och om distansen hade varit lite längre. Hästen är rejäl på alla sätt och första strecket i loppet är han. 2 So Gå Ikaros är en effektiv sprintertyp med passande läge bakom bilen. Har inte vunnit lopp på ett tag, men nu kan det vara dags om det stämmer lite efter vägen. 7 Ma Running är ute över den distans hon gillar bäst. Vann trots spår tolv senast, men bricka sju den här gången är inte mycket bättre och hon behöver lite tur efter vägen.


V86-3: Sprinterdistans och bilstart även här. 5 Norton Commander var med i en kolossal 05,0-öppning senast och att det då blev lite stumma ben till slut är inte mycket att säga om. Vettigt läge över kort distans här gör att han blir klar favorit, men då han i våra ögon agerar lite ojämnt känns det kittlande att gardera. Vi tar med totalt nio hästar och varnar tidigt för 6 Dornoch Am som sällan gör ett dåligt lopp och är van tuff konkurrens. Intressant smygläge har 9 Com Milton. Han såg formstark ut vid segern senast och löser det sig i tid lär han vara med och göra upp om det även här. Peter Untersteiner kör själv 10 Galvani Boko och överlämnar 1 Global Tenderness till lärlingen Jonna Jinesjö. Båda platsar på vår garderade kupong.


V86-4: Den fjärde avdelningen är ett stolopp där vi väljer att chansspika 9 Quite Nice som vi tycker står på tur igen för vinst efter flera starka prestationer på slutet. Senast satt hon en bit ner i kön, drogs bakåt av trötta konkurrenter runt den sista svängen och gick sedan ett rappt upplopp lite i skymundan. Klaffar det bara lite bättre den här gången tror vi på seger - även om det finns en hel del kapabla motbud. Så väl 7 Mrs Lindy som 11 Lady Zappa är givna på kupongen om man börjar att gardera.


V86-5: Dryga tre varv är grunddistansen i den femte avdelningen. Efter uppvisningarna på slutet lär 3 Vincent As bli storfavorit och det är svårt att säga emot. Hästen lever på sin styrka och kommer verkligen till rätta över tre varv. Innerspår på tillägg är möjligen det som skulle kunna ställa till det, men vi litar på att körande Carl Johan Jepson löser den problematiken och sedan vinner loppet med Magnus Dahléns fyraåring. Väljer man ändå att gardera loppet ska 8 Stud Muffin och 9 Nonstop Cheri med tidigt på kupongen.


V86-6: Vi väljer att spela med tre spikar den här kvällen för att få utrymme att gardera och ”jobba in” skrällar i de övriga loppen. Det tredje singelstrecket plitas ner på 3 Editor som har ett smaskigt läge bakom bilen och sällan eller aldrig gör ett dåligt lopp. Senast fick han göra grovjobbet utvändigt om ledaren hela vägen och höll starkt som tvåa. Gången innan avgjorde han till knapp seger efter tuffa sista 850 m, så hästen tål verkligen att göra en hel del jobb efter vägen också om så skulle behövas. Gott om garderingsbud där bakom om man så önskar. 1 Maple Hill´s Eto´o vann på ny rekordtid senast från spets. Halvvarvet längre distans nu, men han lär stå sig bra igen. 10 Bobo har ett par lopp i kroppen efter lång vila och får Örjan Kihlström i vagnen den här gången - värd att se upp med.


V86-7: Fyra hästar kostar vi på oss i den sjunde avdelningen. 2 Sobel Conway gjorde det bra på V75 senast och när han nu hade flyt och drog bricka två i spårlottningen blir han vårt första streck. 10 Velvet Gio vill vi inte ”tappa bort”. Han har visserligen bakspår, men det är typen av häst som går hela vägen till mål och skulle det gå i jämn hård fart i täten lär han fälla många till slut. 4 Dolan Spring fick segerraden bruten senast, men var på intet sätt dålig. Han hade spår tolv då, så läget är betydligt bättre den här gången. Den tyska gästen 3 Mister Ed Heldia tycker vi är intressant. Han vann på ny rekordtid senast i Hamburg och intrycket var fint. Känslan är att han står sig fint även i lite tuffare svensk konkurrens.


V86-8: Ett lopp över 2640 m avslutar omgången. 9 He´s Marvelous är det lite ”vinna eller försvinna” över. Tretton starter i livet har resulterat i fem segrar - däremot inga andra- eller tredjeplatser. Insatsen senast från ledningen var klart fin och gör han om den prestationen lär han bli svårslagen igen. Vi litar dock inte fullt ut på honom och som hårt betrodd i den sista avdelningen lär det rensa bra bland återstående kuponger om han förlorar. 2 Sete gav sig motvilligt från ledningen senast och såg klart förbättrad ut. Han är tidig när man garderar loppet. Vi lyfter också fram en duo som kan bli helt bortglömda av spelarna. 4 Hennig Lixarve som såg formstark ut senast utan att få helt fritt, samt 12 Findus M. som vann trots galopp senast. Värre emot nu, men med rätta ryggar kan han avsluta vasst igen.


Stora systemet:
V86-1: 1-2-12-13-14 (6,7)
V86-2: 1-2-3-4-7-8 (5,9)
V86-3: 1-2-3-4-5-6-7-9-10 (11,8)
V86-4: 9 Quite Nice (7,11)
V86-5: 3 Vincent As (8,9)
V86-6: 3 Editor (1,10)
V86-7: 2-3-4-10 (7,9)
V86-8: 1-2-3-4-9-12 (7,10)
6480 rader = 1620 kronor


Lilla systemet:
V86-1: 1-2-12-13-14 (6,7)
V86-2: 1-2-3-4-7-8 (5,9)
V86-3: 5-6-9 (4,2)
V86-4: 9 Quite Nice (7,11)
V86-5: 3 Vincent As (8,9)
V86-6: 3 Editor (1,10)
V86-7: 2-3-4-10 (7,9)
V86-8: 2-9 (4,12)
720 rader = 180 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler