Speltips: V64-systemet Bollnäs 8 november

V64-1: Ett sprinterlopp med autostart inleder omgången och då brukar spetskörningen betyda en hel del. 3 Önas Igor älskar den korta distansen och lär prova att ta emot 5 New Steel, åtminstone den första biten. Vi tror dock att Claes Sjöström bakom den sistnämnde fortsätter att köra en bit då New Steel är klart mest effektiv i ledningen och dessutom kommer med dokumenterad fin form. Blir det som vi tror är Solvallahästen ett vettigt spikförslag. Körs det för fort lite för länge öppnar det upp för en sådan som 4 So Gå Ikaros. Även han visade bra form i sin senaste start och har ett fint läge bakom startbilen. 2 Mellby Caddy sprang och slog i vagnen senast, så till den här starten byter man sulky. Han gjorde det bra utvändigt om ledaren näst senast och lär dyka upp i striden även här. Ett intressant smygläge har 9 Get A Winner som även han såklart skulle gynnas av hård körning i täten.


V64-2: Treåringar i rätt så låg klass i den andra avdelningen. Vi chansspikar 6 Kurt Cobain och hoppas att han sköter sig lika fint som senast. Då, precis som nu, hade han spår sex i voltstart och tog hand om ledningen i första sväng. Sedan klev han undan på bra sätt och gav ett helt annat intryck än när han gjorde sina tre första starter i våras. Tränare Joakim Elfving har fin snurr på stallet för dagen och det här är en typ av häst som borde kunna tjäna en del pengar framöver. Det ska sägas att Kurt Cobain ännu inte är helt att lita på, men för att få lite ”stil” på systemet tar vi alltså ställning. Flera om budet där bakom. 12 Gobo´s Flyover har inget roligt läge, men ska utrustas med rycktussar för första gången och ska med om man garderar. Detsamma gäller 5 Requiem Fora Dream som återkommer efter någon månads tävlingsuppehåll. Gör han om insatsen från segern på Rättvik i somras står han sig bra. 1 Sassa Will kommer från stall i form och 8 Ajlexes Leif kan få en fin smygresa från spår åtta.


V64-3: Långlopp med hästar utspridda på tre startvolter handlar det om i den tredje avdelningen. 12 Manne S.E. jagar sin fjärde raka seger och hästar med den typen av rad brukar mer eller mindre ”alltid” bli favorit. Han kan såklart vinna, men spår fem i volten är inte idealiskt och vi väljer att gå garderingsvägen. Tidig varning för outsidern 8 Lugnets Sardonyx som har bra fart för klassen när han fungerar fullt ut. Två av hästens sex segrar är tagna över just lång distans. 11 Prediction gör första starten för Nicklas Westerholm som ofta brukar presentera sina nyförvärv i fint skick. Hästen gjorde ett jämnt och stabilt intryck i sin tidigare regi men har ännu - efter sex försök - inte vunnit lopp över lång distans. 14 Real Masterpiece är en grundkapabel häst som gör andra starten i ny regi. Loppet i kroppen från senast lär säkert ha gjort honom gott och han bör passas tidigt. 10 Doyoucash In och 7 L.A. Divergent är två andra som mycket väl kan vinna loppet om det klaffar lite efter vägen.


V64-4: Femton kallblod bakom bilen och ”spårtrappa” är förutsättningar här. Vi provar lite småfräckt att lösa loppet med hjälp av ett ”lås” på två hästar. 10 Lill Brisa är en fin typ som dock är orutinerad än så länge med sina blott fem starter innanför västen. Intrycket vid två raka segrar i augusti var dock finfint och senast galopperade hon i ledningen 200 m från mål, men ställde sig och räddade andraplatsen. Hon gör helt klart en intressant start här och ska ses med vettig segerchans. Den vi dubblar med är 12 Klack Nova som jagar sin första seger i karriären. Hon har dock matchats lite tuffare än vår andra häst i loppet och den hårdheten kan spela ut sin rätt till slut. Näst senast fick hon göra det mesta av grovjobbet utvändigt om ledaren, men höll starkt och såg fin ut. Hårt betrodd lär även 14 Perflex bli. Han har varit mycket spelad i de två senaste starterna också utan att övertyga på oss. Därmed för han nöja sig med att bli vår första reserv. En luring där bakom är 5 Lill Kristina om hon sköter sig.


V64-5: Ett fint lopp - ”Anders Kilströms Minne” - där vi anser att tre hästar höjer sig över resten. Den som varit mest i hetluften är 6 Fortune Mearas. Han kvalade in till den korta E3-finalen i augusti och var sedan trea i sitt uttagningslopp till kriteriet. En given tipsetta när motståndet nu känns lite mer överkomligt, men det finns ett par till som vi gillar och vill ha med som outsiderbud. 4 Hungarian Hotwax har startat flitigt på V75 den senaste tiden utan att ha något riktigt flyt med spårlottning eller löpningsförlopp. Klarar han bara spår fyra i starten bör han vara med och göra upp om tätplatserna här. Har man råd kan även 1 Golden News och 3 Tzatziki vara värda att ta med.


V64-6: Ännu ett kallblodslopp avslutar omgången. 6 Järvsöodin och 7 Vill Solen möttes på Skellefteå för en månad sedan. Då stod den sistnämnde 20 m bakom Järvsöodin som vann. Lika start den här gången och båda känns givna på systemet. Det gör även 4 Fender. Han kanske är den bästa hästen i fältet i grund och botten, men galopperna på slutet oroar en del - även om han inte ger något osäkert intryck egentligen. 8 Gustav E. har gjort fyra starter efter rätt lång vila och känslan är att formen kommer allt mer. Han tål lite jobb efter vägen och måste bevakas tidigt även han. På startvolten gjorde 2 Väskinge Mia debut i ny regi senast. Det slutade med seger direkt och andra raka kan komma av bara farten. Bland outsiderbuden nämner vi 14 Myllkärrs Sune som har startat sporadiskt i år, men i grunden har fart att utmana om tätplatserna.


Stora systemet:
V64-1: 2-4-5 (3,9)
V64-2: 6 Kurt Cobain (12,5)
V64-3: 2-7-8-10-11-12-13-14-15 (5,6)
V64-4: 10-12 (14,5)
V64-5: 4-6 (1,3)
V64-6: 2-4-6-7-8-13-14 (3,9)
756 rader = 756 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 5 New Steel (4,2)
V64-2: 6 Kurt Cobain (12,5)
V64-3: 7-8-10-11-12-14 (2,13)
V64-4: 10-12 (14,5)
V64-5: 4-6 (1,3)
V64-6: 4-6-7-8 (2,14)
96 rader = 96 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler