Speltips: V65-systemet Solvalla 6 november

V65-1: 3 Canari Match hade varit ifrån tävlandet ett tag inför förra starten, han kunde då ta en enkel seger sedan han övertagit befälet efter lite drygt ett halvvarv. Vi fäster ingen större vikt vid att det på nytt går ett tag mellan starterna och hästens grundkapaciteten är riktigt fin. Kort distans fungerar bevisligen bra och han ses med bra vinstchans. Det som oroar en del är att han nu för första gången i karriären får prova på att starta med svensk voltstart (tävlat med voltstart en del i Frankrike) samt att han har ett snävt startspår. 7 Global Trustworthy har vilat länge, det var snudd på ett år sedan han senast startade. Vi vet dock av erfarenhet att Timo Nurmos hästar väldigt sällan behöver något lopp i kroppen för att kunna prestera på hög nivå och hästen hade ett starkt fjolår med över 1,3 miljoner kronor intjänat. 8 Fridericus har stora fartresurser och ett tilltalande läge med springspår på tillägg. Han har gjort tre starter i sin nya regi i Tyskland och måste tas på största allvar här över favoritdistansen.

V65-2: 2 Indiana Boko tillhör de mest kapabla hästarna bland de treåriga stona i landet och har fått ett bra läge bakom bilen här. Det ändade med galopp till slut i finalen av Oaks senast, hon gjorde det bra som tvåa i det föregående uttagningsloppet. Hon är en het segerkandidat denna gång. 7 Pause har inlett karriären snyggt med tre segrar på sex försök, en välstammad dam som liksom senast får Örjan Kihlström i sulkyn. 6 Convivial Church felade bort sig i ett tidigt skede senast. Gången före höll hon strongt som tvåa på fin tid och skall ses med chans att vinna detta. 9 Aria är en speedig häst med stort kunnande. Det har blivit en del galopp på sistone, om hon fungerar på rätt sätt här så måste hon räknas tidigt.

V65-3: 1 Beautiful Bacardi är knappast gynnad av den aktuella distansen, men även om hon föredrar kortlopp så har hon segrat över full distans och är van vid hårt motstånd. Hon har ett fint utgångsläge och verkar dessutom trivas bra med att ha Ulf Eriksson i vagnen. Det är inte alls säkert att hon lyckas hålla spets, men gynnas då av att det inte är så värst många hästar med i loppet. 3 Hillcrest Player skötte sig för fem starter sedan bra som tvåa bakom Beautiful Bacardi över medeldistans och är bra i ljusa stunder, vi väljer att ranka henne högt här. 4 White Lightning har endast en seger så här långt i karriären, men är den i fältet med klart mest pengar på kontot och hon har ofta varit ute i tuffa omgivningar. 5 Rita C.D. har i år tagit tre segrar på elva försök. Hon kan avsluta loppen väldigt rappt vissa gånger.

V65-4: 10 Je T´aime Explosiv inledde tävlandet i regi Goop och tog där två vinster på nio försök. För fyra starter sedan (10/9) debuterade han i ny regi och gjorde det på bästa sätt med seger, han hade även kvalat i övertygande stil dessförinnan. Senast handlade det på nytt om debut i ny regi (tränas numera av Ruth J Andersson) och hästen blev då fast med sparade krafter som sexa. En rejäl travare med fin kapacitet för klassen, motståndet är inte av värsta sort här och vi väljer att lämna honom ogarderad denna gång. 9 Global U.Turn är en Svante Båth-tränad fyraåring som senast avslutade bra som fyra, han tillhör de bästa hästarna i detta startfält. 5 Wing Man tog en säker seger för tre starter sedan och hade då liksom nu Anders Eriksson i vagnen. Hästen tog under fjolåret tre segrar på sju försök. 

V65-5: 5 Ile Saint Louis har svarat för flera starka prestationer i regi Timo Nurmos och att formen är riktigt fin visade hon vid seger så sent som i onsdags på Solvalla, hon avslutade då sylvasst fram till seger. Om inte de täta starterna ställer till det så måste hon ses med bra vinstchans. 7 Fame Boko har trots flera fina insatser på sistone inte fått vinna lopp på ett tag. Hon verkar hantera de flesta upplägg och kan mycket väl vara den som når mållinjen först, vi nöjer oss med två streck i detta lopp. 2 Ewa Cates har inlett karriären lovande och känns tidig här trots att det var länge sedan hon senast startade, hon kvalade nyligen i fullt godkänd stil och har 20 meters försprång till sina på förhand värsta motståndare.

V65-6: 5 I.T.Inventor kommer från seger på Solvalla och det var en minst sagt övertygande insats vi bjöds på då han segrade trots att han avverkade större delen av loppet ute i tredjespår. Han har hittills segrat i fyra av tio starter och verkar utan tvekan ha rätta inställningen till sitt jobb. 6 Il Camino Dimanche är en tuffing som hade uppvisning vid seger på Åby senast, han inledde då från tillägg och räds inte att göra en hel del jobb själv på vägen. 1 Barney Granit har fina förutsättningar denna gång, han vann enkelt på nytt rekord senast och räknas tidigt. 10 Finnick Sisu är att räkna med trots att han varit ifrån tävlandet länge, han inledde tävlandet i övertygande stil med två raka segrar.

Stora systemet:

V65-1: 3-7-8 (6-4)

V65-2: 1-2-6-7-8-9 (5-4)

V65-3: 1-3-4-5-6 (7-2)

V65-4: 10 (9-5)

V65-5: 5-7 (2-4)

V65-6: 1-3-5-6-10-12 (4-8)

1080 rader / 1080 kronor

 

Lilla systemet:

V65-1: 3-7-8 (6-4)

V65-2: 2-6-7-9 (8-1)

V65-3: 1-3-4 (5-6)

V65-4: 10 (9-5)

V65-5: 5-7 (2-4)

V65-6: 5-6 (1-10)

144 rader / 144 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler