Speltips: V65-systemet Solvalla 9 oktober

V65-1: Högklassiga tävlingar på Solvalla denna tisdagkväll. Fyraåringar i den första avdelningen och 8 Perfect Spirit i favoritposition. Han vann från samma läge senast och har ju gång efter annan visat sig bara vara bäst under året. Mest intressant om man garderar loppet tycker vi 4 Seven And Seven är. Han var inte som bäst senast, men är behandlad efter det loppet och insatsen på Jägersro näst senast var av det mersmakande slaget. 5 Zack´s Zoomer fick segerraden bruten senast. Det kanske är tufft att prata om en sämre prestation när en häst springer 1.10,9a/1640 m, men ändå hade vi väntat oss lite mer av honom på Gävle senast. 3 King Of The Hill har ännu inte fått sätta dit någon seger i år, men hästen ser fin ut mest varje gång och här är han ett kul outsiderbud vid gardering.


V65-2: Lurigt i den andra avdelningen, men vår första häst är 15 Panamera som verkligen står på tur för seger snart. Höll starkt från utvändigt om ledaren senast och gången innan satt han fast med en hel del krafter sparade. Minsta klaff nu från det tråkiga läget och vi tror andra årssegern sitter där. 11 Twigs Ceasar är tillbaka i sin nygamla regi Björn Goop. Hästen har inte tävlat sedan slutet av juni och kan behöva ett lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Hårt betrodd lär 14 Mellby Charmören bli. Han är van tuffa gäng och får han den rätta resan från bakspår lär han vara med där framme. Bland outsiderbuden nämner vi 6 Quick C.D. som såg fin ut vid segern senast, samt 1 Digital Shadow från startvolten.


V65-3: Ett lurigt lopp på så sätt att flera kapabla och betrodda hästar återkommer efter tävlingsuppehåll. En som dock tävlat på kontinuerligt på slutet är 2 Michelangelo Ås som dessutom har ett bra läge bakom startbilen – han blir vårt första streck i loppet. 3 Sir Q.C. är även han i full tävlingskondition. Gjorde det bra i en V75-final senast och här känns uppgiften lite mer intressant. 4 Isor Håleryd har inte tävlat sedan juni i fjol. Högkapabel häst i grunden, men knappast någon toppform direkt. 5 Seedorf O.M.F. startade senast i oktober 2017. Även här kan såklart viss ringrost lysa igenom även om det handlar om en fin typ i grund och botten. 7 Moni To Spare gör sällan ett dåligt lopp, men vinner heller inte särskilt ofta. En riktigt outsider är 1 Final Oak. Senast han hade spår ett bakom bilen – just på Solvalla under elitloppshelgen – så vann han.
 


V65-4: Bara ston i den fjärde avdelningen. Jag tror att de på tillägg är snäppet för bra för starthästarna och letar därför vinnaren på andra volten. 8 Orkidee Skift ska lättas i balansen inför den här starten och blir mitt första bud. Hon såg klart fin ut när hon vann efter tidig ledning näst senast och Ulf Ohlsson upp i sulkyn den här gången känns klart intressant. 11 Indra´s Secret gick ett 1.12-varv från kön senast och helt klart var det ett bra formbesked. Bör sitta bra till direkt från springspåret och hon är given i segerstriden. Det känns som att dessa två kan räcka långt. 12 Elektra har varit lite ojämn i prestationerna på slutet. Skulle hon löpa upp till sin grundkapacitet kan det räcka långt. På startvolten är det 1 Vinky Wise As som kan utmana då hon är bättre än raden.


V65-5: Fyraåriga ston i den femte avdelningen. Jättefavorit lär 1 Run Chica Run bli och efter spårlottningen är det svårt att gå emot henne. Vinnaren av Derbystoet spetsade just från spår ett i den finalen och var sedan aldrig i förlustfara. Flera bra emot även här, men vi tror att Peter Untersteiner tar ledningen igen och sedan stannar där hela vägen. 5 Violet Bi är intressant om man garderar. Hon vann E3-final i fjol så kapaciteten finns. Gav ett fint formbesked lite i skymundan senast och vi är inne på att hon snart vinner lopp igen. 2 Waffle Cone orkade inte från ledningen senast efter en tuff öppning. Återkommer nu efter en dryg månads vila och fick ett bra läge bakom bilen. Även hon är given om man väljer att gardera loppet.


V65-6: ”Oaks consolation” för de treåriga stona avslutar omgången. Tre hästar höjer sig lite över resten, men vi kostar på oss ett fjärde streck också. 5 Racing Brodda är en typ vi gillar när hon väl tävlar på sin högsta nivå. Hon galopperade i sitt uttagningslopp till Oaks, men såg mycket fin ut när hon vann i starten innan. 6 Ajabaja var trea i sitt Oaks-försök. Hästen springer emellanåt och ”småslarvar” lite med aktionen, men har gott kunnande i grunden och är given på kupongen här. 4 In Royalty Boko har inte tjänat lika mycket pengar som några av sina konkurrenter, men känslan är ändå att kunnandet finns där för att dyka upp i segerstriden. Vår luring i loppet är 9 Fragolini Am. Hon fungerade inte på barfotabalansen senast och tränare Söderberg kommer att återgå till skor runt om den här gången. Hästen är stark och räds inte att göra lite jobb efter vägen – se upp.


Stora systemet:
V65-1: 4-8 (5,3)
V65-2: 1-5-6-7-11-12-13-14-15 (8,10)
V65-3: 1-2-3-4-5-6-7 (2,3)
V65-4: 8-11 (1,12)
V65-5: 1 Run Chica Run (5,2)
V65-6: 4-5-6-9 (2,3)
1008 rader = 1008 kronor


Lilla systemet:
V65-1: 4-8 (5,3)
V65-2: 15 Panamera (14,11)
V65-3: 1-2-3-4-5-6-7 (2,3)
V65-4: 8-11 (1,12)
V65-5: 1 Run Chica Run (5,2)
V65-6: 4-5-6-9 (2,3)
112 rader = 112 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler