Speltips: V64-systemet Mantorp 8 oktober

V64-1: 4 Digger Lord har övervägande svarat för plusbetonade prestationer sedan han anlände till Ulf Stenströmers stall. Han har styrkan som sitt främsta vapen och tål att göra en del av jobbet om så krävs. Han visade fortsatt fin form som tvåa bakom Dragster då han senast gästade Mantorp, en het segerkandidat denna gång över passande lång distans. 2 Rex Lane är faktiskt hittills oprövad över den dryga distansen. Det borde dock inte utgöra något bekymmer och han har fått ett fint utgångsläge bakom bilen. Han avslutade snyggt som sexa lite i skymundan senast efter att ha inlett från spår elva bakom bilen över kort distans. 8 Copimade har varit skaplig på sistone, men vi vet ju att den grundkapable sexåringen kan ännu bättre när han tävlar på toppen av sin förmåga. En outsider denna gång trots det trista läget.

V64-2: 10 Bear Bahareh är klart kapabel. Efter att ha avgjordt den tunga vägen vid vinsten på Örebrotravet 23/8 satt hon gången efter fast med sparade krafter trots att hon felade från start. Senast gick hon undan på lätta fötter till slut. Visst kan det alltid häxa från bakspår, men med tanke på vad hon visat på slutet så väljer vi ändå att lämna henne ogarderad. 2 Casual Rain har gjort tre starter i sin nya regi. Hon inledde där på bästa sätt med seger efter ett offensivt upplägg, gången efter hade hon slutat ganska långt framme i V75 om hon inte gått över i passgång inne på upploppet. Hon avslutade fullt bra som tvåa senast efter att ha varit ifrån tävlandet ett tag. 1 Global Utility är en i grunden mycket talangfull travare, hon vann i överlägsen stil i sin första start i karriären. Hon slutade senast tvåa på Solvalla trots att hon inte fick aktionen att flyta på rätt sätt.

V64-3: 8 Galvani Boko kom senast aldrig riktigt in i matchen, han hade många längder fram till täten mitt i sista sväng – han noterade dock ett nytt rekord över kort distans. Gången före handlade det om debut i ny regi och han vann då i tilltalande stil från spets på Mantorp. 10 Claude Debussy har sett fin ut i sin nya regi och har bra kapacitet för klassen. Han var senast ute i V75 och kanske hade slutat bland de tre främsta utan ett galoppinslag i sista sväng. 12 Alexander U.R. skötte sig senast bra som tvåa från spets. Han har vid några tillfällen visat att han hävdar sig i ganska tuffa omgivningar och kan fälla många i spurten här. 2 Mohikaner har ett fint läge och kan en hel del i ljusa stunder, det har hittills blivit fyra segrar på 16 försök och han måste ses med vinstchans.

V64-4: 5 Concrete Dee är åter efter en tids vila. Han var senast ute i en E3-final på Färjestad som vanns av Attraversiamo. En rejäl häst som måste räknas tidigt trots att det var ett tag sedan han senast startade. 3 Great Winner gjorde senast bort sig med galopp i ett tidigt skede. Innan dess hade han varit bra som trea tre gånger i rad på Solvalla och han glänste vid seger på Åby i sin första start i karriären. En given segerkandidat denna gång. 2 Shutupandscratchme tog senast första segern i karriären, detta trots att han tappade en hel del på en tidig galopp. Kunnandet är det sannerligen inget fel på, han är given på vår kupong.

V64-5: 1 Fanny Chenal har minst sagt övertygat i sin nya regi, det har där blivit tre segrar och ett andrapris på fyra försök. Hon fick göra jobbet själv sista varvet utvändigt om ledaren vid vinsten senast, för tre starter sedan var hon duktig tvåa bakom Inti Boko (sedermera vinnare av Kriteriet). Hon är givetvis högaktuell här. 6 Peak Fear var senast ute i kval till Kriteriet och gick riktigt starkt som femma efter att ha slagit på en galopp kort efter start. Han kan väldigt mycket och provas denna gång med Carl Johan Jepson i vagnen. 9 Versailles U.S. lever mycket på sin fina inställning, han vann trots en jobbig resa senast och kan vara vinnaren här. 7 Mellby Glader vann mycket enkelt på Åby senast, han inledde då från tillägg. Han kan öppna bra bakom bilen och är inte slagen på förhand.

V64-6: 1 Vichy Grif står lite hårt inne på pengarna i detta lopp, men har i gengäld begåvats med ett perfekt utgångsläge över den korta distansen. Hon öppnar snabbt bakom bilen och gick starkt till slut vid tredjeplatsen senast, en het segerkandidat här. 11 Valborg Marje vet vi duger bra i klassen även i V75-sammanhang (ni har väl inte glömt när hon gick miste om segern i V75 på Åby i december förra året, var ju först i mål då men gick över i passgång precis innan linjen och diskades). Hon kan avsluta loppen riktigt starkt och är med minsta klaff på vägen med och slåss om segern. 2 Global Tenderness har inte direkt radat upp segrarna så här långt i karriären. Men, hennes kunnande är ganska stort och hon har visat väldigt bra form vid de båda andraplatserna på slutet. Hon måste rankas högt i denna omgivning. 5 Jejje Palema fullföljde fint som tvåa senast och är snabb i benen, hon kan inte räknas bort.

 

Stora systemet:

V64-1: 2-4-6-8 (5-7)

V64-2: 10 (2-1)

V64-3: 2-8-10-12-14 (3-6)

V64-4: 2-3-5 (12-6)

V64-5: 1-6-7-9 (12-5)

V64-6: 1-2-5-11 (3-4)

960 rader / 960 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 2-4 (6-8)

V64-2: 10 (2-1)

V64-3: 8-10-12 (2-14)

V64-4: 2-3-5 (12-6)

V64-5: 1-6 (9-7)

V64-6: 1-11 (2-5)

72 rader / 72 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler