Speltips: V64-systemet Örebro 13 september

V64-1: Minst sagt lurigt lopp i våra ögon trots få deltagare, vi betalar faktiskt för samtliga startande! 3 Star Advisor Joli återkommer här efter en längre vila. Han öppnar raskt bakom bilen och har tidigare presterat bra direkt efter uppehåll. 1 Poet Broline räknas förstås från detta utsökta läge. Han är vår spetsfavorit, men notera att han denna gång är lärlingskörd samt normalt sett gör sina allra bästa insatser när det handlar om kort distans. 2 Allaballakaitoz blixtrar till emellanåt och provas denna gång med Björn Goop i sulkyn. 5 Pythagoras Face har sett fin ut på barfotabalans i de två senaste starterna, han var inte helt tom i mål som femma näst senast.


V64-2: 3 Zodiac Kronos är en treårig Ready Cash-avkomma som felade i sista sväng i debuten, han var på väg till attack i det läget. Senast kom han ganska tidigt till spets och gick undan utan bekymmer till slut, det här ser ut som en ganska lämplig uppgift åt honom. 9 Caddie Miranda rankar vi högt trots att det var länge sedan hon senast startade. Grundkunnandet är stort och hon har ett intressant läge i comebacken med springspår på tillägg, hon kan därmed hitta ett bra slagläge utan att behöva offra speciellt mycket kraft. 5 Digital Voice är inget pålitligt kort, men bra när han sköter sig och vann på fint sätt näst senast. Ett givet segerbud här om han ”bara” låter bli att galoppera. 10 Classic Love vann från tillägg näst senast och kan sluta långt framme direkt efter uppehållet, hon avgjorde med lätthet vid nämnda seger.


V64-3: 6 Very Kronos är oerhört kapabel och har hittills i karriären segrat i tio av sina 15 starter. Han kan dock ta till galopp när man minst anar, lite extra känslig verkar han vara i startögonblicket – det kan bli galopp direkt bakom bilen, vilket skedde senast i ett kval till Derbyt. Har han vaknat på rätt sida så lär han inte bli enkel att stoppa, han var strålande bra vid vinsten för tre starter sedan och ger sig högst ogärna i en slutstrid. 2 Super War Horse är både stark och snabb och har utvecklats snyggt under året. Han slutade i maj månad tvåa i finalen av Kungapokalen och i Sprintermästarens final nådde han ett tredjepris. Han kan öppna kvickt bakom bilen och räknas tidigt. 4 Enterprise är en klassig sort som senast svarade för en vass prestation som tvåa bakom Perfect Spirit, han är förstås inte utan chans här. 3 Hotshot Luca avslutade starkt som trea hemma i Finland senast och var den som gick med bäst fart genom mål.


V64-4: 12 Ola Montana tror vi hårt på direkt efter uppehållet, Nicklas Westerholm brukar ha sina hästar ordentligt förberedda när det är dags för tävling. Under fjolåret tog han hela sju segrar på tolv försök och gillar den dryga distansen, han var näst senast mycket bra som trea bakom Sir Q.C. och Ready Ribb och stöter ju på betydligt enklare motstånd denna gång. Trots att han har tre tillägg att hämta in så känns det onödigt att gardera honom här. 9 Bison Spiro har fått ganska klen utdelning på sistone, han kan en hel del i grunden och har inget emot att springa tre varv. 8 Massitj är en allround travare som gjort två starter efter en tids vila. Han höll fullt godkänt till tredjepriset senast och är aktuell för en plats även denna gång.


V64-5: 11 Sugarcraft gjorde bort sig med galopp direkt från start när han näst senast provades i V75. Senast vann han väldigt enkelt trots att han avverkade loppet utvändigt utan rygg, en kapabel herre som ses med bra vinstchans här trots att utgångsläget kunde varit betydligt bättre. 1 Scotch Brodde vann visserligen bakifrån för tre starter sedan, men det var i lite beskedligare omgivning – han är normalt sett flera klasser bättre då han får löpa i spets och han har därmed intressanta förutsättningar denna gång. 8 Pomeroll AM är klart bra i ljusa stunder. Han vann enkelt och med sparade krafter 18/7 och gången efter felade han inne på upploppet med grepp kopplat. Hittar han bara en vettig position här så är han med i matchen på allvar.


V64-6: 12 Hillcrest Player verkar vara i riktigt fin författning och känns högaktuell här trots knepiga läget. Hon skötte sig bra som trea i ett uttagningslopp till Stochampionatet för tre starter sedan. Gången efter blev hon fast med sparade krafter och senast gjorde hon det bra som tvåa på nytt rekord bakom Beautiful Bacardi. 11 Gun Palema vann trots galopp för tre starter sedan och har fina fartresurser. Det handlade senast om V75 på Jägersro och hon satt bra placerad (andra par utvändigt) när hon galopperade mitt i näst sista kurvan. Hon återkom starkt och var under attack när hon på nytt slog på en galopp i sista sväng. Sköter hon sig hela vägen så blir vi inte alls överraskande om hon är med och slåss om segern.


Stora systemet:
V64-1: 1-2-3-5 (3-1)
V64-2: 3-4-5-9-10 (8-6)
V64-3: 2-3-4-6 (5-1)
V64-4: 12 (9-8)
V64-5: 1-8-11 (4-9)
V64-6: 10-11-12 (4-9)
720 rader / 720 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 1-2-3-5 (3-1)
V64-2: 3-5-9 (10-4)
V64-3: 2-6 (4-3)
V64-4: 12 (9-8)
V64-5: 1-11 (8-4)
V64-6: 11-12 (10-4)
96 rader / 96 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler