Speltips: V86-systemet Åby/Solvalla 12 september

V86-1: Ett stolopp inleder en överlag lurig omgång som delas mellan Åby och Solvalla. Peter Untersteiner har två hästar med i loppet – 11 Cheerful Rivner som han kör själv, samt 15 Je t´Aime Lucky. Han håller de båda som jämndugliga, men det kommer att skilja en hel del i spelprocent till den förstnämndes fördel. Vi streckar båda rätt tidigt på kupongen. Norska gästen 3 Tahiti Lady lär bli hårt spelad. Hon snabbstartade till ledningen senast och skulle hon hitta dit igen kan det absolut räcka hela vägen även här. 8 Veiled kvalade in till Stochampionatet, men gjorde där bort sig med galopp. Kan bättre än vad hon visade senast och trots spår åtta rätt tidig för oss. 10 Melissa Montoya gör det bra varje gång numera och är ett av många garderingsstreck i loppet.


V86-2: Lärlings- och ungdomskuskar i den andra avdelningen. Börjar man gardera loppet går det åt några streck och för att få någon ”ordning” på systemet väljer vi i stället den andra vägen och spikar 3 Karissa Bo som vi tycker ger ett formstarkt intryck för dagen. Dessutom har hon ett bra läge bakom bilen då vi har fått uppfattningen att hon trivs bäst med tidig tätkänning. Fick trava som förstahäst i andraspår senast och höll starkt som tvåa. Då hon dessutom står på kronan inmatchad i loppet och har en kusk i sulkyn som vunnit med hästen förut, tar vi ställning och lämnar henne ensam på kupongen. Givna och tidiga vid gardering är 7 Maximus M.M. som återkommer efter vila och 6 Puketorps Ikaruz som vann med just Malin Friman i sulkyn senast.


V86-3: Sju fyraåriga ston gör upp i den tredje avdelningen. Stall Peter Untersteiner har många goda chanser under kvällen och 6 Darling Harbour är en av dem. Hästen har två segrar i karriären, båda tagna från ledningen och det är klart segerchansen skulle öka om hon hittade dit igen. 1 Topspin är den som kan utmana om såväl spets som seger. Tre framträdanden så här långt i karriären har slutat med tre triumfer och de rycktussar hon tävlade med för första gången senast behövde aldrig användas då. Vi provar att låsa på dessa båda, men de som har tillräcklig plånbok tar även med 3 Yaganashi som är inne i en fin fas och 7 Saranda Face som har högt kunnande om hon bara skulle trava hela vägen.


V86-4: I den fjärde avdelningen handlar det om treåringar i låg klass. Efter lite funderande plitar vi ner första strecket på 6 Winnie Jovalley som närmar sig karriärens första seger. Andraplatsen senast togs på bra sätt och det här loppet känns rätt passande för henne bara hon står på benen hela vägen. 4 Jas har agerat uppåt på slutet och vann efter ett lopp i rygg på ledaren senast. Vettigt läge bakom bilen igen och ett tidigt streck. En som står på tur för seger är 1 Vahände. Det här är alls ingen tokig häst och han visade näst senast på Gävle att han kan öppna skapligt från just innerspår bakom bil. Han kan bli lite bortglömd igen som ägarkörd. 5 Irish Boko har som bäst en andraplats på 15 starter så här långt, men han har tävlat i rätt tuffa gäng och får inte glömmas bort när man garderar loppet.


V86-5: Tre varv handlar det om i den femte avdelningen. Här lär 12 Victory Kåsgård bli favorit, men vi tycker inte det här är en uppgift som passar honom perfekt då han emellanåt kan agera lite väl ambitiöst. I stället tar vi ställning och spikar 2 Martin De Bos från startvolten. Han startade senast i ett uttagningslopp till derbyt och visade då runt 11,5/1000 m till slut som femma. Vi kalkylerar med en felfri avgång, tidigt avancemang mot ledningen och sedan jämn fart hela vägen. Då ska det vara bra chans till tredje årssegern. 4 Mellby Diamant är på rätt väg i sin nya regi och P21-segern på Färjestad senast var egentligen ingen värdemätare på hans kapacitet.


V86-6: Jägersrotränaren Joakim Lövgren är representerad på båda V86-banorna den här kvällen. Till Solvalla skickar han 7 Jairo och engagerar Örjan Kihlström för styrningen. Hästen var inte som bäst senast, men förklaringen kom efteråt då han hade dåliga blodvärden. Återkommer nu efter ett par månaders uppehåll och ska naturligtvis tas på allvar, men då formen knappast är på topp känns garderingen given. En som har ett ännu längre tävlingsuppehåll bakom sig är 4 Global Trust. Han startade senast på annandag jul i fjol och det här handlar helt klart om en grundkapabel sort. Gör nu första starten som valack och då Timo Nurmos brukar ha hästarna väl förberedda direkt tycker vi att strecket känns givet. 10 Qahar Q.C. hade nog gärna sett att loppet varit ett varv längre än 2140 m. Han lever som bekant så gott som enbart på sin styrka, men vi tycker ändå att han måste med på en garderad kupong här. Sista strecket till 2 Tiger Williams som blev ett riktigt stallskrik på Gävle för tre starter sedan. Han har inte riktigt fått utdelning, men tränare Strömberg rapporterar om ett bra fredagsjobb och nu kan han istället bli lite bortglömd.


V86-7: Ännu ett stolopp och åter ett lopp där Peter Untersteiner har två bidrag – 8 Kash Brodda och 2 Swish Lane. Båda duger för vinst, men båda har också ett kortare tävlingsuppehåll bakom sig och känns intressanta att gardera. Inte heller 3 Firewire har någon färsk form att påvisa. Hon var inte som bäst senast och matchas nu mot lite större uppgifter framöver under hösten. 11 Dear Friend däremot är i väldigt bra slag för dagen och vann V75-lopp för några veckor sedan. Har fått på sig snabba pengar, men känslan är att hon fortsatt står sig bra i klassen bara det löser sig lite från bakspår. 1 Bijou Bourbon H.M. har gjort fyra fina lopp i år och från ett perfekt utgångsläge måste hon tas på allvar igen.


V86-8: Ett fyraåringslopp avslutar. Med sju segrar på elva starter så här långt i livet lär 9 Global Unprotected bli hårt betrodd. Inga fel på kapaciteten, men då han bara har gått ett 1.19.jobb i träning inför den här starten kan det fattas lite i honom innan toppformen sitter där igen. Värd att gardera och 2 Leader Brodde känns intressant. Han testade senast att kvala in till derbyt, men fick nöja sig med femteplatsen i sitt försök. Här står han bra inne på pengarna och läget går inte att klaga på heller. 5 Harrington har tävlat lite ojämnt, men i ljusa stunder visat styrka som gör honom aktuell här såvida han inte tappar för mycket från start. 6 Auto Relight tog karriärens första seger i 29:e försöket senast. Kanske har det släppt nu? Hästen ska passas om man garderar vidare. Detsamma gäller 3 Aperfectdream som vann från ledningen näst senast och följde upp med en tredjeplats som fullt godkänd senast.


Stora systemet:
V86-1: 3-5-7-8-10-11-12-13-15 (4,2)
V86-2: 3 Karissa Bo (7,6)
V86-3: 1-6 (3,7)
V86-4: 1-4-5-6-11 (3,8)
V86-5: 2 Martin De Bos (12,4)
V86-6: 2-4-7-10 (1,8)
V86-7: 1-2-3-4-8-11 (6,5)
V86-8: 2-9 (5,3)
4320 rader = 1080 kronor


Lilla systemet:
V86-1: 3-8-10-11-15 (5,7)
V86-2: 3 Karissa Bo (7,6)
V86-3: 1-6 (3,7)
V86-4: 4-6 (1,5)
V86-5: 5 Martin De Bos (12,4)
V86-6: 2-4-7-10 (1,8)
V86-7: 1-2-3-4-8-11 (6,5)
V86-8: 2-9 (5,3)
960 rader = 240 kronor
Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler