Speltips: V64-systemet Solvalla 7 augusti

V64-1: Fyraåriga ston över kort distans inleder tisdagens V64-omgång på Solvalla. I favoritposition 7 Virginia Grif från italienaren Alessandro Gocciadoros svenska filial. Hästen körs den här gången av Björn Goop och normalt sett ska det vara toppchans med tanke på det hon presterade senast i Finland. Näst senast svek hon dock som storfavorit just på Solvalla efter ett lopp utvändigt om ledaren. Spår långt ut nu kan innebära en tung resa även här och för de som vill gardera lyfter vi fram 5 Leka som ett roligt streck då hon knappast blir så hårt betrodd. Hästen har verkligen höjt sig de senaste månaderna och det ska bli roligt att se henne mot den här konkurrensen. 8 Beautiful Bacardi gillar kort distans och kan springa fort om hon bara hushåller med krafterna. 2 Leet Hanover visade lite gryende form senast och har det bästa läget av de mest betrodda.


V64-2: Den andra avdelningen är ett montélopp som inte ser helt lättlöst ut. Med två raka segrar får 7 Noble Face vårt första streck trots att han möter lite tuffare konkurrenter den här gången. Segrarna på slutet har kommit över kort distans, men tränare Jonsson låter ändå lite orolig över att 1640 m inte är hästens bästa gren. Dock håller han farten hela vägen och med jämn fart är vi inne på att han fäller de flesta. 3 Desefinado kommer från Björn Goops stall och gör första starten under sadel här. Han höll farten godkänt från fjärde utvändigt senast framför sulky och propositionsmässigt står han bra inne i det här loppet. 11 Je Reve d´Amour kan bli lite bortglömd. Visade fin form vid segern näst senast även om det var i ett billigare gäng. 5 Natosi Goj kan mycket under sadel i grunden, men formen är aningen dunkel även om han var tvåa senast. 2 Windwalker var fin när han vann två raka montélopp i månadsskiftet maj-juni, men har sedan inte fått till det. Bör tas på allvar här.


V64-3: Bara ston igen och Peter Untersteiner skickar upp 7 Darling Harbour från Halmstad. Hästen återkom senast efter ett par månaders paus och vann direkt från ledningen. Gör hon om det loppet lär hon bli svår att tas med igen, men det är en skör typ och vi vågar inte lita på att hon är lika fin igen och garderar. Det är inte helt enkelt att ta 20 m tillägg i de här loppen, men vi vill ändå varna tidigt för två med de förutsättningarna. 10 Kissmeonceagain kommer med två raka och har verkligen sett fin ut på slutet. Löser det sig någorlunda tror vi hon är med och gör upp om segern även här. 14 Kashmary Night har ingen snygg rad, men är bättre än så och satt fast med sparade krafter senast. 2 Wordfeud har gjort två bra insatser på slutet utan skor på hovarna. Bör klara spår två i volten och ska då räknas tidigt igen. 1 Saga Doc är en luring. Hon gick bra för Jorma Kontio senast och läget här känns intressant.


V64-4: Treåringar i den fjärde avdelningen och här tror vi klart mest på 4 Fernando Vixi som tog karriärens första seger på ett övertygande sätt senast. Tuomas Korvenoja valde att hålla ett högt tempo i täten och Love You-avkomman var aldrig i förlustfara. Vi tror man kan köra sig till tidig spets igen och då ska det vara god chans på andra raka – vi spikar. 10 Zagarolo Jet är annars en intressant häst som nu gör sin andra start på svensk mark. Han sprang strax under 1.14/1000 m till slut senast utan att vara tom i mål och om man garderar loppet nu är han ett tidigt streck. Detsamma gäller 2 Mellby Guard från ett fint utgångsläge. Han galopperade kort från start senast och blev sedan fast mellan hästar till slut och var inte tom i mål. Även 9 Intense Boko står sig bra i klassen och som många av Katrin K Fricks hästar har han visat fin form de senaste månaderna.


V64-5: Ett fint fyraåringslopp där det ska mycket till om 7 Zack´s Zoomer inte tar sin sjätte raka seger. Stefan Melander-träningen ser fortsatt finfin ut och vann säkert från ledningen senast. När han startade på Mantorp i början av juni hade han spår åtta bakom bilen och kördes då offensivt mot ledningen efter 700 m. Liknande spår nu och enligt oss ett liknande scenario att vänta. En bra konkurrent är annars 8 Who´s Who, men han fick ett ännu sämre utgångsläge och ska dessutom ha det här loppet i kroppen inför stundande derbykval varför det knappast blir någon ”tokkörning” från Kihlströms sida. 3 Hard Times är högkapabel i grunden, men får det inte alltid att fungera fullt ut. Ett intressant läge har han dock och bland de tre borde han dyka upp om han har en bra dag. Stall Melanders andrahäst i loppet – 5 Snowstorm Hanover – har svårt att få till det på svensk mark, men näst senast som tvåa visade han lite av sin fina grundkapacitet.


V64-6: Ett långlopp avslutar och Björn Goop lär komma att bli favorit bakom 6 Mister Niky som kommit tillbaka från skada och nu tagit tre segrar på sina fyra starter i år. Det är en stark typ som från springspår tidigt borde sitta i ledningen och då är man ekipaget att slå. En som absolut kan utmana är 14 Young Da Vici från 20 m tillägg. Det här handlar om en riktigt rejäl fyraåring som kommer från seger över tre varv, så lång distans är inga som helst bekymmer. Stall Jörgen Westholm har två hästar med i loppet. Mest intressant tycker vi 7 My Dream Art är. Han gjorde första starten i den regin senast och andraplatsen var ett fullgott resultat. Med den genomköraren innanför västen är vi inne på att han är förbättrad till den här starten. 11 Radjah d´Inverne är stallets andra häst. Lång distans är något han gillar och med de rätta ryggarna kan han fälla många till slut. Vid gardering får man inte heller helt glömma 3 Auto Relight – även om han ännu inte vunnit lopp i livet.


Stora systemet:
V64-1: 2-5-7-8 (4,9)
V64-2: 2-3-5-7-9-10-11-12 (4,1)
V64-3: 1-2-3-7-10-14 (8,13)
V64-4: 4 Fernando Vixi (2,10)
V64-5: 7 Zack´s Zoomer (8,3)
V64-6: 3-6-7-8-11-14 (1,2)
1152 rader = 1152 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 7 Virginia Grif (8,5)
V64-2: 2-3-5-7-11 (9,12)
V64-3: 1-2-3-7-10-14 (8,13)
V64-4: 4 Fernando Vixi (2,10)
V64-5: 7 Zack´s Zoomer (8,3)
V64-6: 3-6-7-8-11-14 (1,2)
180 rader = 180 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler