Speltips: Grand Slam 75-systemet Romme 5 augusti

GS75-1: Söndagens omgång består till sex sjundedelar av uttagningslopp till ”korta E3”. Ett faktum som är värt att tänka på då hästarna inte ”måste” vinna loppet för att vara finalklara, även om det såklart är en fördel då man får ett mer gynnsamt spår i finalen. I den första avdelningen – som är ett lopp för hingstarna och valackerna – tror jag klart mest på 5 Even´s Cool Boy som har haft siktet inställt mot det här loppet ett tag. Han drog ett vettigt spår bakom bilen och genrepade på bästa sätt senast med seger. Blir svårstoppad även om säkert en sådan som 4 Devil Sound vill ha ett ord med i laget. Han ståtar med fyra raka andraplatser för dagen, men ändå är inte känslan att det handlar om någon ickevinnare. 2 Messiah vann från ledningen senast och verkar allmänt vara under fin utveckling för dagen och stall Daniel Redéns sommarform är det sannerligen inga fel på. 1 Wisdom Teacher kan bättre än han visade senast och får ses som en outsider från bra läge.

GS75-2: Omgångens enda lopp som inte är en E3-uttagning. 4 Global Unesco har startat sju gånger i livet. Tre gånger har han travat felfritt, då har han också vunnit. De fyra andra framträdandena har slutat med galopp. Procentmässigt alltså fler galopper än segrar, så även om han på ren kapacitet ska vara favorit är han för oss ingen spik. 3 Vine Vision var klart fin vid segern näst senast, men senast tappade han aktionen och galopperade. Det här är en ojämn krabat som, om han har en bra dag, absolut bör segerstrida. 1 Mex Hörsta blev det en del snack om inför senaste starten, men då galopperade han kort efter start. Nu kan han istället bli lite bortglömd och autostart här känns som plus även om det är första gången han har innerspår bakom bil. 7 No April Fool behövde loppet senast i kroppen efter vila och kan vara segermogen den här gången med lite klaff.

GS75-3: En ny E3-uttagning och trots spår åtta bakom bilen är det svårt att gå emot 8 Flight Dynamics utifrån vad han uträttat den senaste tiden. Han kvalade in till ”långa E3” som en outsider, men avslutade riktigt bra i den finalen som tvåa. Har sedan följt upp med ett par starka prestationer, senast efter galopp, och känslan är helt klart att hästen är under fin utveckling för dagen. Vi väljer att lämna honom ensam på kupongen och räknar med ett offensivt upplägg från Ulf Eriksson. Väljer man ändå att gardera känns 7 Fortune Mearas given på kupongen. Han stod över den långa upplagan av E3 och har matchats hit. Från Skåne gästar 5 Filur Sisu som är en finalkandidat med klaff. Detsamma gäller 6 Feeling Way som även han gör långresan från Jägersro för att försöka ordna en finalbiljett.

GS75-4: Uttagningslopp för stona och i favoritposition 5 Zara Kronos som är en talang som aldrig varit sämre än fyra i sina åtta lopp hittills i karriären. Hon vann ”korta E3” för en dryg månad sedan och har sedan laddats mot den här uppgiften. Hon hade spår fem bakom bilen när hon startade på Åby i slutet av april och tog då ledningen. Den dagen var hon dock inte som bäst och fick nöja sig med fjärdeplatsen. Det är alltid osäkert hur en ung häst tar en lång resa, men kapacitetmässigt är hon bäst. Där bakom finns flera fina hästar. 4 Luce Axe är en liten typ, men hon har en härlig inställning och gör sällan en dålig insats. Från bättre läge hade vi trott en hel del på 8 Up To Me, men spår åtta innebär att det går åt en hel del tur efter vägen. 6 Zeta Wise As blir allt bättre och såg riktigt fin ut som tvåa senast på barfotabalans runt om.

GS75-5: E3-försök för hingstar/valacker igen. Carl Johan Jepson väljer att köra 4 Betting Gangster framför 9 Ad Hoc och när den förstnämnde även drog ett bättre läge är vi inne på att han gjort ett korrekt val. Den av Jerry Riordan tränade fuxen har minst sagt imponerat på slutet och känslan är att han kan springa riktigt snabbt över 1640 m – som om inte hans 1.11,6a från senaste loppet räckte … Det finns några där bakom som man kan prova att gardera med om man så önskar, men vi tar ställning och spikar. Nyss nämnda 9 Ad Hoc kommer med två raka i fin stil och kan få en rätt fin smyglöpning ändå från bricka nio – ska med om man streckar vidare. Detsamma gäller 2 Baritone Artist som var hårt betrodd på V75 senast och 8 Global Withdrawl som underpresterade i förra E3-finalen, men är åtgärdad inför den här uppgiften.

GS75-6: Ännu en stouttagning och favoriten från bakspår i form av 10 Aleppo Pine. En fin sort som absolut kan lösa det här då formkurvan pekar åt rätt håll. Stämmer det bara någorlunda efter vägen ska det var bra final- och även segerchans. Trist läge även för en annan som lär bli hårt betrodd, 11 Racing Brodda. Med tanke på de risiga lägena för dessa båda kan det finnas värde i att gardera loppet vidare. Från Svante Båths stall kommer 2 Global Wild Card. Hon vann sina båda lopp i fjol som tvååring, men har kanske inte utvecklats riktigt i den takt man trodde. Här har hon dock ett bra läge och kan vara farlig att nonchalera. 1 Bechamel är loppets minst rutinerade häst med blott tre starter innanför västen. Hon har dock gjort det bra och aldrig varit sämre än tvåa. Från ett fint utgångsläge kan den statistiken stå sig även efter söndagens start. Glöm inte heller 6 Zeinta Kronos som alltid är med där framme och borde passa bra över kort distans.

GS75-7: Omgången avslutas med ännu ett E3-försök för stona. 10 Flash Am var tvåa i förra E3-omgångens långa final och lär säkert ha bra chans att kvala in till ännu en final trots att hon fick bakspår. Det handlar om en väldigt speedig häst som säkert lär söka rygglopp fram till sista bortre långsidan. 2 Staro Miami galopperade dryga varvet från mål i långa E3-finalen, men var ändå fyra i mål. Har sedan laddat batterierna inför den här uppgiften och från ett smaskigt utgångsläge är hon given i striden. 6 Indiana Boko är ett löfte som ännu efter tre starter i livet inte vet hur det känns att förlora. Nu har hon blivit nerstruken ett hack bakom bilen och det skulle inte förvåna oss om fjärde raka kommer. 9 No Matter blev fast i finalen senast och var inte tom i mål. Chansartat läge även här, men en finalplats ligger absolut inom räckhåll.

Stora systemet:
GS75-1: 5 Even´s Cool Boy (4,2)
GS75-2: 1-2-3-4-5-7-8-10-11 (6,9)
GS75-3: 8 Flight Dynamics (7,5)
GS75-4: 1-3-4-5-6-7-8 (10,2)
GS75-5: 4 Betting Gangster (9,8)
GS75-6: 1-2-3-6-7-10-11 (9,12)
GS75-7: 2-6-10 (9,7)
1323 rader = 1323 kronor

Lilla systemet:
GS75-1: 5 Even´s Cool Boy (4,2)
GS75-2: 1-3-4-7 (8,2)
GS75-3: 8 Flight Dynamics (7,5)
GS75-4: 1-3-4-5-6-7-8 (10,2)
GS75-5: 4 Betting Gangster (9,8)
GS75-6: 1-10-11 (2,6)
GS75-7: 2-6-10 (9,7)
252 rader = 252 kronor






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se