Speltips: V64-systemet Mantorp 16 juli

V64-1: Ett stolopp inleder måndagsomgången på Mantorp. Inget större snack om att 1 Kash Brodda är hästen med högst kapacitet, men samtidigt är hon inte att lita på alla gånger. Hon gjorde bort sig i första sväng på Charlottenlund senast i comebacken och nu har det åter gått två månader sedan hon tävlade. Risk att innerspåret blir en fälla och vi provar att i vår tur fälla henne … 5 Well Done La Marc är det givna första motbudet. Goops häst gick bra från trist läge senast och nu är förutsättningarna betydligt bättre. Mycket beror på om 4 Gaia Sund (startsnabb) vill släppa eller inte. Tillman brukar inte ge sig utan strid även om vi tror att Gaia Sund skulle ha större chans att vinna loppet från rygg på ledaren över medeldistans. Skulle Well Done La Marc komma till spets utan att det kostar för mycket är det bra segerchans då hästen har fin statistik från den positionen. 2 Quebec C.D. och 8 Greece Boko är två tänkbara outsiderbud där bakom.

V64-2: Ett treåringslopp med bara åtta hästar till start, varav tre startar från 20 m tillägg. Normalt sett är det svårt att ta 20 m i årgångslopp, men med så pass få hästar i loppet kan 6 Mellby Granat lösa uppgiften. Hästen är under fin utveckling och höll klart bra efter ett lopp i trejdespår och utvändigt om ledaren senast. Vettig chans om det löser sig, men den som skulle kunna utmana från startvolten tror vi är 4 Mellby Guard som för Peter Untersteiner har inlett med två segrar och en tredjeplats. Han mötte rätt tuffa hästar när han var trea senast och har han bara tagit det loppet på rätt sätt borde det ge honom en fin hårdhet. Spår fyra är aldrig optimalt, men vi tror att han klarar det. Vi låser loppet på dessa två. Vill man strecka vidare ska 1 Victory Lee från ett bra läge och 8 Peak Fear som kommer från seger streckas tidigt.

V64-3: Bara fyraåringar i den tredje avdelningen. Vi tar en riktigt rövare och spikar 2 Enistein Sisu som knappast lär höra till de mest betrodda i loppet. Vi är fullt medvetna om att vi kan vara ”borta” tidigt i loppet då hästen inte är helt att lita på. Samtidigt har han visat så pass fin kapacitet att segerchansen ska vara vettig från ett bra läge bakom bilen bara han sköter sig. För tre starter sedan tog han över ledningen efter ett halvvarv och vann sedan överlägset via 1.11/800 m. Gör han om den prestationen tror vi de andra får svårt att rå på honom – kul idé. Björn Goops 9 Global Underwriter är självklar om man garderar loppet. Hästen kommer med två raka segrar och ser ut att ta loppen helt på rätt sätt. 6 Enjoy Day gör en intressant comeback. Han har inte tävlat sedan september i fjol och har ingen snygga rad, men kunnandet är bättre än så. Även 1 Tiramisu Doc är streckvärd om man plockar fler på kupongen.

V64-4: Fyraåriga ston och ”spårtrappa” i den fjärde avdelningen. Vi tror mest på 10 Hickomisschampagne som tränare Mikael Linderoth talar rätt varmt om. Galoppen näst senast när hon var på långresa till Östersund tar vi inte så hårt på och insatsen senast var bra efter en långsam inledning på loppet där hon tappade en del mark. Är hon med lite bättre på noterna från start den här gången är vi inne på att andra årssegern kan komma. 8 Madam Hill står på tur att vinna efter flera stabila prestationer på slutet. Alltid lurigt med spår åtta bakom bil, men med minsta klaff är hon med och gör upp om det. 5 Victoria Lane vann från ledningen senast och det är inte omöjlig att hon hittar till den positionen igen. Får hon då dämpa en bit kan det hålla hela vägen. 9 Livi Mermaid svarade för ett starkt slutvarv senast och Calle Jepson upp i sulkyn den här gången kan innebära att hon hittar en extra växel. Lurigt lopp – strecka på.

V64-5: Ett sprinterlopp där några hästar har färska V75-starter att falla tillbaka på, något som ibland kan ha rätt stor betydelse enligt oss. En sådan är 5 Havbergs Knight som är betydligt bättre än vad man kan läsa ut av den trista raden just nu. Senast blev han fast med en hel del sparade krafter på Boden och löser det sig lite bättre den här gången är vi inne på vinst. 7 Glenn Boko har formen på topp och kommer med två raka, men läget med spår långt ut på vingen kan ställa till det. Lite klaff behövs, men vi vågar inte lämna honom utanför systemet. 11 Partizan Face har sett formstark ut i sina båda senaste lopp, men även han är utlämnad åt vad de andra hittar på när han nu startar från spår elva. 1 Comanche Moon har inte heller någon snygg rad, men formen är bättre än så. Lär prova för spets och skulle han lyckas hålla upp innerspåret kan han hålla hela vägen. 9 Rex Lane har inte startat så kontinuerligt i år, men smygläget är lite intressant och han kan inte räknas bort.

V64-6: Ett långlopp avslutar och 5 Mister Niky är i favoritposition. Inte mycket att säga om anser vi då läget är bra och hästen gillar distansen. Han vann direkt näst senast efter lång frånvaro och även om han ”bara” var tvåa senast får han fullt godkänt även för den insatsen efter ett lopp utvändigt om ledaren. Här räknar vi med att Björn Goop tidigt får överta ledningen och då ska det vara vettig segerchans även om det finns några bra emot. 12 Athos Race är den vi först och främst tänker på. Han kommer från två raka segrar och tål att göra lite jobb efter vägen. 10 Le Vicomte har inte fått till det på slutet, men är bättre än så i grund och botten. 3 Prediction är jämn och säker. Över den här distansen är vi inne på att Peter G Norman vill ge honom ett snällt lopp och därmed släpper ledningen till förhandsfavoriten.

 

Stora systemet:

V64-1: 1-2-4-5-8 (9,6)

V64-2: 4-6 (1,8)

V64-3: 2 Einstein Sisu (9,6)

V64-4: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (10,5)

V64-5: 1-3-5-7-8-9-10-11 (4-12)

V64-6: 5 Mister Niky (12,3)

960 rader = 960 kronor

 

Lilla systemet:

V64-1: 1-4-5 (2,8)

V64-2: 4-6 (1,8)

V64-3: 2 Einstein Sisu (9,6)

V64-4: 5-8-9-10 (7,4)

V64-5: 1-5-7-9-11 (10,3)

V64-6: 5 Mister Niky (12,3)

120 rader = 120 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler