Speltips: Grand Slam 75-systemet Rättvik 23 juni

GS75-1: Det är en högklassig GS75-omgång som serveras denna midsommardag på Rättvik. De fyraåriga stona är först ut med sitt Breeders Crown-försök och vi får se segrarinnan från ”Drottningens Pris” på Åby för ett par månader sedan till start igen. 12 Dibaba var bara bäst den dagen och även om det knappast är samma form den här gången, känns uppgiften passande. Matchningen är inställd mot Stochampionatet och då ligger det här loppet bra i tiden för en rejäl genomkörare. 10 Gloria Web var Finlands bästa treåriga sto ifjol och årsdebuten senast var fullt godkänd. Borde ha gått framåt med det loppet i kroppen och hon lär vara med och göra upp om tätplatserna. 7 Electrical är mycket snabb bakom bilen vid full laddning och loppets troliga ledare. Hon vann kval till ”Drottningens Pris” för att sedan galoppera direkt från start i finalen. 6 Baronesse Ima var inte frisk senast och återkommer nu efter drygt tre månaders vila – bevakas.


GS75-2: Nästa BC-försök är för de treåriga hingstarna och valackerna. Vi har fattat tycke för Jim Oscarssons 5 Thought Hanover som visat fin utvecklingspotential. Var tvåa näst senast bakom ”monstret” Zidane Grif och följde sedan upp med en snygg seger. Han öppnar rätt bra bakom bilen och borde sitta i ett vettigt slagläge direkt. 4 Versailles U.S. är obesegrad efter två starter. Dock dummade han sig lite bakom startbilen senast på Mantorp, så någon snabbstart den här gången lär det inte bli tal om. Givet segerbud bara han sköter sig. 6 Maze Runner kan bli lite bortglömd, men hästen har fin kapacitet och Örjan Kihlström upp den här gången känns intressant – se upp. 3 Jaguar Dream har varit lite ojämn av sig så här långt, men nu pratar tränare Sjöström om att mixtra lite med huvudlaget och kanske även köra barfota bak.


GS75-3: Ett sprinterlopp i lägsta rikstotoklassen där vi tror mest på 3 Ferry Boko från ett smaskigt läge bakom bilen. Hästen har ryckt upp sig i sina senaste starter och kanske är det faktum att han tävlat barfota bak en bidragande orsak. Vi tror på bra spetschans här och väl i den positionen kan han bli svår att komma förbi. Utmanar om ledning gör i första hand hemmahoppet 4 Xanthis Business. Leif Witasps femåring vann över aktuell distans senast och står på kronan inmatchad i klassen. 5 Castanya Am gjorde första starten i ny regi senast och vann direkt. Han hade varit borta länge inför det loppet och ska rimligen vara ännu lite bättre den här gången. 6 Magnolia Boy är en fin häst som drog ett spår lite väl långt ut på vingen för att körande Fredrik B Larsson ska vara helt nöjd. Stämmer det efter vägen kan han dock utmana om tätplatserna. Vid stor gardering ska man inte heller glömma 11 Auto Relight – trots bakspår och trots att han ännu inte vunnit lopp i karriären. Det är dags snart.


GS75-4: Långlopp över grunddistansen 3140 m och 7 Volocity De Vie i trolig favoritposition. Inte mycket att säga om då hästen i första hand lever på sin styrka och dessutom såg fin ut i aktionen vid sitt senaste framträdande på Östersund. Han bör sitta fint på det direkt med få hästar på respektive volt och sedan kan hans slutvarv mycket väl tala segerspråk. Vi kör en ”fräckis” och låser loppet på favoriten och en som kan bli lite bortglömd. 12 Bottnas Commandeur hade bara varit hemma i Sverige en vecka innan han gick ut på V75 i Boden senast. Det loppet har säkert gjort honom gott och hemmatränare Strömberg vill säkert visa upp sin sexåring i fint skick den här helgen. Lång distans hanterar han bra och låt er inte luras av resultaten från Frankrike under vintern. Vi tror tvärtom att det har gett honom en fin hårdhet inför sommarens lopp. Tar man med flera vill vi tidigt nämna grundkapabla 9 It´s Showtime Zaz och formstarka 4 Höwings Vipower.


GS75-5: Breeders Crown-lopp igen, nu för de treåriga stona. Vårt första streck plitas ner på 6 La Camilla Pellini som vann på ny rekordtid senast. Strulade till det för sig i starten innan och helt fullt ut litar vi inte på den här Ready Cash-dottern ännu. Gör hon om loppet från senast är det bra segerchans och en möjlig spik på de mindre kupongerna. 7 Up To Me gjorde sitt kanske bästa lopp i karriären senast, trots att hon inte vann. Hästen är inne i en fin utvecklingsfas, men spår sju bakom bilen var knappast vad tränare Sjöström önskade sig. Passas tidigt om det löser sig. 3 Frequenzy Am såldes för 600 000 kronor på auktion och har hittills tjänat en tiondel av den summan. För första gången körs hon nu av annan kusk än tränare Svedberg och det är klart att Björn Goop upp är en plusvariant. Givet streck från ett bra läge. 4 Quarcia vann debuten, men har sedan inte fått vända upp för segerdefilering. Hon har dock visat fina fartresurser och bör dyka upp i striden även här.


GS75-6: BC-försök för de fyraåriga hingstarna och vilken duell vi kan komma att få se mellan 9 Perfect Spirit och 11 Villiam! Om vi börjar med Perfect Spirit så kommer denne från seger i Kungapokalen. Självklart var hästen toppad till det loppet och lika självklart kan han inte hålla den klassen i alla årets starter. Detta faktum till trots – och även vetskapen om bakspår – måste han ses som en given segerkandidat igen. Detsamma gäller Villiam som avslutade fjolåret med att vinna kriteriet. Efter det har vi inte sett till honom på tävlingsbanan och nu är det alltså dags för en högintressant årsdebut. Det mest troliga är att någon av dessa båda vinner loppet, men speltekniskt känns det som att ”alla” kommer att lösa loppet på det sättet och då blir det plötsligt intressant att ta med ett par till. Med risk att få dra på oss ”dumstruten” efter målgång, betalar vi även för 1 Hazard Boko som ser fin ut för dagen och 6 Lucifer Lane som kan vara loppets tidiga ledare om man laddar rejält från start.


GS75-7: Det traditionsfyllda ”Midsommarloppet” avslutar omgången. 2 Lionel N.O. har en på papperet bra uppgift då han drog ett bra läge bakom bilen och dessutom körs av Örjan Kihlström den här gången. Hästen vann sitt elitloppsförsök och var fortsatt bra som femma i finalen efter ett tufft lopp. Det finns risk att Lionel tvingas till grovjobb utvändigt om troliga ledaren 4 Charrua Forlan även den här gången. Ändå tror vi på bra chans att han ror den uppgiften i hamn och vinner. 8 On Track Piraten har vunnit det här loppet tre år i rad – en snygg prestation. Hästen maxades inte senast på Boden och formen är det inga fel på. Däremot hade man otur i spårlottningen och drog bricka åtta. Från det läget behövs en hel del tur efter vägen. Tycker man sig ha råd med större gardering är 6 Queer Fish ett roligt outsiderbud att plocka med.


Stora systemet:
GS75-1: 12 Dibaba (10,7)
GS75-2: 2-3-4-5-6 (8,7)
GS75-3: 2-3-4-5-6-8-11 (7,1)
GS75-4: 7-12 (9,4)
GS75-5: 2-3-4-5-6-7 (1,9)
GS75-6: 1-6-9-11 (5,7)
GS75-7: 2 Lionel N.O. (8,4)
1680 rader = 1680 kronor


Lilla systemet:
GS75-1: 12 Dibaba (10,7)
GS75-2: 2-3-4-5-6 (8,7)
GS75-3: 3-4-5-6-11 (8,2)
GS75-4: 7-12 (9,4)
GS75-5: 6 La Camilla Pellini (4,7)
GS75-6: 1-6-9-11 (5,7)
GS75-7: 2 Lionel N.O. (8,4)
200 rader = 200 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler