Speltips: V64-systemet Hagmyren 22 juni

V64-1: Midsommaraftonens omgång inleds med ett par kallblodslopp där det körs final senare under eftermiddagen, vilket alltid är bra att veta då alla hästar kanske inte töms till ”allra sista blodsdroppen” då det väntar ett lopp till samma dag. Hur som helst tror vi mycket på den norska gästen 1 Finseth Yr i inledningen. Hästen var mycket lovande som fyraåring då han vann sex av åtta lopp. Sedan har det strulat och nu gör han comeback. Träningsrapporterna låter positiva och i kvalet senast drog han iväg med en snabb slutrunda i trakterna runt 1.23,5. Håller hästen bara ihop framöver är känslan att han kan klättra i klasserna och då han är snabb från start tar vi chansen att spika honom direkt i återkomsten och hoppas att han leder det här från start till mål. Många om budet om man börjar gardera. 12 Spang Viktor är mycket fartfylld, men spår tolv över kort distans kan innebära lite väl vida spår efter vägen. En finalvinnare senare under dagen kanske? 6 Komnes Juni förstärks med Ulf Ohlsson i sulkyn och är väl den som främst kan ställa till det i spetskörningen för vår spikidé. 11 Trollklackan ska inte glömmas även om också hon har ett jobbigt läge.


V64-2: Nästa försökslopp för kallbloden och här har vi en rolig tipsidé i form av 6 Eldmyran som knappast blir favorit. Vi gillar den här hästen som bara gjort tre starter i år, vilket väl är det man kan sätta ett frågetecken bakom. Kanske skulle han behövt ett lopp i kroppen, men felfri tror vi ändå han är med och gör upp om det. 11 Vestpol Iver fick göra en hel del grovjobb senast, men det här verkar vara en häst som gillar att lufsa på i sin fart hela vägen. Vann över kort distans senast, så det är inte omöjligt att Ulf Ohlsson tar ett tidigt initiativ från bakspåret. Det är gott om kapabla men osäkra hästar i loppet. 12 Kut Melvin är en typisk sådan där fart finns för att runda hela gänget, men senast ”studsade” han rätt upp på sista bortre långsidan så något att hålla i handen är han inte. Norska gästen 1 Sjåvoll Sjarmi är en annan fartfylld med osäker sort. Nu gör hon första starten i ny regi och Jorma Kontio kanske kan vara den som får den humörbetonade damen felfri hela vägen? 4 Läckra Leffe sorteras in i samma kategori osäkra typer. Vann för tre starter sedan när han gick felfritt och kan göra det igen om han håller sig på benen.


V64-3: Ett lurigt lopp för ston med lärlings-/ungdomskuskar vid tömmarna. 9 Chookdi har agerat uppåt på slutet med sin nya balans, barfota fram. Smygläget behöver inte vara så tokigt och körande Kim Moberg visade färsk form då hon vann på Solvalla i tisdags. 11 Miss Vici vann sitt första lopp i karriären senast och intrycket var bra på ny rekordtid. Hon har tävlat barfota runt om i sina båda senaste lopp och det verkar ha gett henne en extraväxel. Sämre läge nu, men kan runda många med klaff. Vi varnar lite extra för 2 Perfect Beauty som kan bli lite bortglömd trots seger senast. Det handlade om monté den gången, men hästen visade under fjolåret kapacitet framför sulky som duger fint i den här typen av lopp. 4 Julia Sånna är bättre än vad raden just nu visar och Oskar J Andersson känns överkvalificerad för den här typen av lopp. Han har dessutom vunnit med hästen tidigare. 5 Priestess körs av Mats E Djuse som tar för sig allt mer. Hästens form är aningen dunkel, men hon var fin vid två raka i mars och hittar hon den formen igen ska hon inte nonchaleras.


V64-4: Kallblod igen i den fjärde avdelningen, femåriga sådana. Trots att han står med 60 m tillägg ska nyblivna V75-vinnaren 12 B.W.Sture ses med vettig segerchans. Det är bara elva konkurrenter framför och dessutom inte så många på varje startvolt. Det borde innebära att han tidigt har kontakt med de övriga och sedan borde hans slutvarv tala segerspråk. Han travade nytt rekord senast, så formen sitter där och gör han om den tiden får de andra svårt att hålla undan. 2 Bol Brage på startvolten är den vi ger störst möjligheter att hota om segern. Han har inlett året med två raka segrar efter ett fjolår som innehöll en hel del galopper. Han kan säkert rekordsänka en del ytterligare och har favoriten en dålig dag ska han absolut räknas. Jan-Olov Persson har, förutom favoriten, ytterligare två hästar med i loppet. Såväl 8 Björlifanner som 9 Hägern T.H. ska ses med möjligheter att blanda sig i striden om en plats bland de tre. Detsamma gäller 11 Bonaldo om han sköter sig till skillnad från senast och 7 Battimo som står ensam på 20 m tillägg.


V64-5: Ett sprinterlopp för fyraråringar med flera intressanta hästar. Vi tar dock ställning och spikar 1 Yieldson som jagar femte raka segern. Vi bygger det hela på att Claes Sjöström slänger på det helstängda huvudlaget, plockar fram jänkarvagnen och gasar vad som går hela vägen. Känslan är att fyraåringen är redo för en rejäl rekordsänkning. 7 Issiah (spelad till 58 gånger pengarna) fick göra hela jobbet utvändigt om 6 Mellby Fantom (23 för 10) när de möttes på Romme senast. Det hela slutade med att skrällen vann och på sättet han gjorde det övertygade. Väljer man att gardera loppet ska dessa båda med igen. 5 Hungarian Hotwax ska också med tidigt om man streckar vidare. Hästen har fått ett par lopp i kroppen nu och vi väntar på att det ska lossna rejält för den här fina hästen. 4 Eskimo Brother gjorde bort sig med galopp senast, men har absolut kapacitet att blanda sig i striden om han skulle sköta sig den här gången.


V64-6: Ett långlopp över tre varv för hästar i låg klass avslutar omgången. Inte så många som har erfarenhet av 3140 m och därmed lite småklurigt. Franskstammade 2 Degas borde trivas fint med förutsättningarna och bara tre hästar på startvolten ökar chanserna för felfri avgång. Skulle man tidigt hitta till ledningen känns han som hästen att slå. En som bevisligen trivs med långa lopp är 12 Ecco Hornline även om han galopperade när han provade tre kilometer för någon månad sedan. Sören Lennartsson gör knappast resan från Umeå till Hudiksvall bara för att dansa runt midsommarstången – passas tidigt. 9 Xanthis Coktail har aldrig startat över långt, men intrycket är att det handlar om en stark häst som borde passa fint med de här förutsättningarna. Bör streckas tidigt. 4 Candy Lane har dokumenterad form och läget med innerspår på första tilläggsvolten känns okej. Ska kunna hävda sig fint även i det här gänget. 14 Global Trademark kan sitta vettigt på det direkt om kusken prickar och att formen sitter där visade hästen senast vid seger på Dannero. 10 Bizzi Blizz såg fin ut senast och sköter hon sig bara kan andra raka segern komma här.


Stora systemet:
V64-1: 1 Finseth Yr (6,12)
V64-2: 1-3-4-6-7-9-10-11-12 (5,2)
V64-3: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 (2,11)
V64-4: 12 B.W.Sture (2,7)
V64-5: 1 Yieldson (7,6)
V64-6: 2-4-6-7-9-10-11-12-14-15 (5,8)
1080 rader = 1080 kronor


Lilla systemet:
V64-1: 1 Finseth Yr (6,12)
V64-2: 1-4-6-11-12 (7,10)
V64-3: 2-3-4-5-8-9-10-11 (7,6)
V64-4: 12 B.W.Sture (2,7)
V64-5: 1 Yieldson (7,6)
V64-6: 2-4-9-10-12 (14,11)
200 rader = 200 kronor

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler