Speltips: V75-systemet Jägersro 14 april

V75-1: Efter uppvisningen senast lär 2 Harran Boko bli jättefavorit i den inledande avdelningen och vi har inget att invända mot det. Conrad Lugauers fyraåring har kunnande att duga gott bland kulltoppen och glädjande nog höll han sig senast lugn och fin också. När han är på det harmoniska humöret har han tidigare visat att 2640 m inte är några problem och läget bakom startbilen kunde inte ha varit bättre. Visst finns det kunnande även hos flera av konkurrenterna, men vi tror ändå att han är huvudet högre än resten och rättar in oss i ”spikledet”. 8 Calle Crown gör årsdebut och ska passas tidigt bakom favoriten. Hästen visade som treåring att han hävdar sig bra i kullen och han har gått ett par 1.16-jobb inför comebacken. 5 Neelix testas med ny kusk den här gången och skulle hästen sköta sig har han absolut kunnande att utmana om tätplatserna. 7 The Bucket List F. bör komma allt mer med loppen i kroppen och minns att han var finalist i kriteriet i fjol.


V75-2: Den andra avdelningen är för ston körda av lärlingskuskar och här känns det öppet. Känslan är att förutsättningarna den här lördagen på Jägersro kan bli sådana att det är viktigt att tidigt vara med i den främre träffen. Tipset därför till luringen 5 Lesperanza som vi tror är den som tidigt kan sitta i spets då det låter som att man vill köra annars startsnabba 4 Hanna i ryggar den här gången. Tyska Lesperanza fick aldrig chansen till slut på Charlottenlund senast och såg fin ut med krafter kvar. Nu talas det dessutom om barfotabalans fram och jänkarvagn på. 2 Volita Go och 1 Milady Amok lär också få fina resor, även om den sistnämnde knappast kan försvara innerspåret och då gäller det för kusken att krångla sig ut i tid. 12 Sharp Dream är den från bakspår vi tror mest på. Hon klarade inte att tävla barfota runt om senast så nu återgår man till skor bak. 9 Zola Grand Cru är däremot en häst som gillar att tävla utan skor och så verkar det bli den här gången.


V75-3: Deltävling till Olympiatravet och vi ger tipset till 6 Day Or Night In som vi tyckte såg riktigt fin ut i Sverigecomebacken senast. Den fina segertiden på Halmstads snabba bana ska man kanske inte stirra sig blind på, utan intrycket är viktigare och Johan Untersteiners sexåring såg klart läcker ut. Utmanaren om segern heter 2 Dante Boko som drog ett bättre läge i spårlottningen och troligen är den som tar hand om ledningen. Hästen har varit struken efter sin senaste start i Frankrike, men tränar bra enligt stallet och här kan han spåra hela vägen. Vi tycker att dessa båda känns som ett bra ”lås”, men vill man leta outsiderbud i loppet ska man passa 1 Jairo som visserligen lär bli över från start men aldrig gör en dålig prestation och 8 Västerboonthenews som återkommer efter ett par månaders vila och ska kunna vara med på en framskjuten placering direkt.


V75-4: Full fart att vänta i den fjärde avdelningen som körs över 1640 m med autostart. 3 Love No Limit låter tränare Heiskanen nöjd med och hon gör en intressant start här från ett passande läge då hon är snabb från start. Känslan är att kort distans dessutom kommer att passa henne fint och en rejäl rekordsänkning vore ingen överraskning. Intrycket barfota runt om senast var bra och man planerar att köra henne likadant igen. Den som säkert provar att utmana om tät är 5 Ronzon Face som även han kommer från seger på barfotabalans. Med läge ett par hack utvändigt är det ändå fördel Heiskanen i spetskörningen och som vi var inne på tidigare – ledning kan vara mycket värt den här tävlingsdagen. Från bättre spår hade 11 Com Milton varit given på vårt system då årsdebuten var av det klart lovande slaget. Nu – från spår elva – behövs dock en hel del tur och överpace. 4 Dontbreakthebankås är under utveckling och ska även han räknas om man garderar vidare. 7 Ferrell är en häst vi gillar och trots spår långt ut på vingen ska han passas om det skulle bli rejäl överpace.


V75-5: Voltstart och lång distans är förutsättningarna i den femte avdelningen och här är ännu ett race som vi tycker ser öppet ut. Vi chansar lite och ger tipset till 3 Juan som bevisligen går bra över lång distans och dessutom har ett vettigt spår även om han inte är supersnabb den första biten. 2 Aileron håller vi i grunden som en bättre häst, men spår två är lurigt. Annars känns det som att formkurvan pekar uppåt med två lopp i kroppen efter vila. 6 Kung Edward kan spetsa från springspår och skulle han sedan få bestämma en bit kan det hålla hela vägen. 1 Super War Horse radar upp andraplatser för dagen, men ändå får vi inte intrycket av att han är någon ickevinnare. Det blir första gången över långt, men Riordan brukar ha vältränade hästar. Löser det sig tror vi att han är långt fram här. Bakspår skulle man passa sig för skrev vi tidigare, men lång distans innebär ändå att en sådan som 12 Sobel Conway har viss vinstchans då grundkapaciteten är hög. 8 Rafiki Fri är fortsatt formstark även om han ”bara” fick med sig en sjätteplats senast. Ett av flera outsiderbud i loppet.
 


V75-6: Ett intressant försök i silverdivisionen där flera kapabla hästar har dragit luriga lägen. Vi tänker främst på segerstaplaren 1 Olle Rols som vann så sent som i lördags på Solvalla. Han kan knappast försvara innerspåret och de här täta starterna med tillhörande långresa borde heller inte vara något som talar till hans fördel. Samtidigt går det inte att räkna bort en häst som bara vinner och vinner. 10 Coktail Fortuna har också ett svårt läge med bakspår. Hästen gjorde annars ett finfint intryck när han vann efter att ha avverkat slutvarvet i underkant av 1.10. Båda är givna, men vi har lite feeling för 2 Master Crowe den här gången och han kan även bli intressant ur spelperspektiv. Hästen behövde det senaste loppet efter att ha varit ifrån lite innan. Läget är fint och grundkapaciteten hög. 8 Rajesh Face har såklart också kunnande att segerstrida, men inte heller han hade någon tur i spårlottningen. Vi nöjer oss med dessa fyra, men nämner 4 Mellby Collector och 5 Dragster som tänkbara om man har råd att gardera vidare.


V75-7: Vi inledde omgången med en spik och avslutar med en annan. Den danske segermaskinen 3 Bandit Brick gör en intressant debut på svensk mark. På sina totalt 25 starter i livet har han tagit 23 (!) segrar och aldrig varit sämre än trea. Det är klart att motståndet nu är tufft, men känslan är att Steen Juuls femåring står sig bra i Klass ett på svenska rikstoton. När han dessutom fick ett vettigt läge bakom bilen väljer vi alltså att ta ställning. 5 Aramis Amok är första strecket emot om man garderar. Han galopperade dubbelt senast, men det var trånga situationer båda gångerna och vi tar inte så hårt på det. Fin i årsdebuten gången innan och det faktum att han numera är valack verkar ha gjort honom gott. 4 Shorthanded Jag var bara sådär senast och kan bättre. Platsar absolut på en garderad kupong. 1 Waffle har ett intressant läge och kanske vill man prova honom i ledningen nu? Då kan det hålla länge. 10 Cash Valley har kunnandet, men behöver lite tur från bakspår.


Stora systemet:
V75-1: 2 Harran Boko (8,5)
V75-2: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14 (5,9)
V75-3: 2-6 (1,8)
V75-4: 3-4-5-7-11 (2,10)
V75-5: 1-2-3-6-12 (8,9)
V75-6: 1-2-8-10 (4,5)
V75-7: 3 Bandit Brick (5,1)
2800 rader = 1400 kronor


Lilla systemet:
V75-1: 2 Harran Boko (8,5)
V75-2: 1-2-3-5-6-8-9-10-12-14 (4,11)
V75-3: 2-6 (1,8)
V75-4: 3 Love No Limit (5,7)
V75-5: 1-2-3-6-12 (8,9)
V75-6: 1-2-8-10 (4,5)
V75-7: 3 Bandit Brick (3,1)
400 rader = 200 kronor


Det går även att spela motsvarande system hos Legolas.bet, via den här länken:
https://www.legolas.bet/?utm_source=trav.se&utm_medium=content

Redaktionens blogg

Redaktionen

Detta är Trav.se-redaktionens eget konto där vi postar nyheter om sajten, information samt ett och annat tips.

Sveriges bästa

Kända profiler