Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 50 Miljoner Jackpot på Halmstad 23/4

FSport fantasy trav

V75-Omgången.

50 Miljoner i Jackpot nu när femmor frös inne på påskdagens jackpotomgång. En toppbana i Halmstad är värd där det är förmodligen Sveriges bästa underlag så räkna med snabba tider. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt. 

 

Bästa Spiken!

I femte avdelningen är det Klass 1 över 2640 meter bilstart där jag tar ställning och spikar 2 Velten Red Red Red 28%.  Vid senaste sverigebesöket klev han ifrån en bra häst för klassen i Vingait Henke, som i sin tur gjort bra starter efter det loppet med tvåa som favorit i Klass 1 i söndags. Velten höll upp innerspåret mot startsnabba med lätthet den starten och här borde han väl spetsa. Han gick barfota bak och första gången med norskt huvudlag sist och det föll väl ut så samma den här gången. Tror han leder loppet runt om. 

 

Gå Kort!

I gulddivisionen, tredje avdelningen kanske man kan försöka fälla omgångens största med ett eller ett par motbud, tänkbart lås på bästa hästen och troliga ledaren men jag kanske streckar två till från plus-lägen. Se under tredje avdelningen vilka hästar jag tror på där. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 2. B 11-9-4. C 12-5. D 10-8-1-3-5-7.

I Silverdivisionen har favoriten 2 Sweetman 49% en riktigt bra uppgift då det ser upplagt ut för spets och slut den här gången. Perfekt utgångsläge och växer i ledningen så bra bana och fina förutsättningar från det här läget. Huvudlag kan bli goggles som sist eller helstängt med hål i. Han var runt 40% på de tidiga systemen så spelvärdet sjunker för honom som spik och det finns flera vassa motbud här och han har ändå torskat många gånger som hårt betrodd, viktar nog över i gardering till slut. 

4 Andre Ward 15% var fin i sin nya regi sist så kanske tänt till lite på miljöombyte och annan träning så från bra utgångsläge är han värsta utmanare i mina ögon. Kanske inte bästa distansen för honom men har vunnit på 1800-1900 meter på hemmaplan. 

9 Upper Face 9% borde väl hållit sig före Andre Ward sist och båda höll farten in i mål så Uopper Face torskade på att han fick ett sämre lopp. Bortkörd då och nu kan han komma igenom bra med rygg på startsnabb favorit så som singelprocentare från vettigt läge måste han vara tidig. 

11 Galantis 5% kom vi rätt på sist i tipsen men han hade otur gången innan och satt fast bakom Andre Ward och Upper Face den gången. Har en vass avslutning med förbättrat intryck på barfotan så tidig på högt spelvärde.

5 Randemar R.D. 4% har bara gått barfota runt om ett par gånger med galopp vid ett tillfälle och vinst vid den första starten på den balansen. Har varit struken i april för dåliga blodvärden men inte stått över mycket för det. Här vill man snabbstarta för att ta sig ner i rygg på favoriten, då kan han avsluta snabbt med lopp på rulle när det nu blir barfota runt om och bike. 

12 Four Guys Dream 10% har gjort det bra gång efter annan men fått nöja sig med flera andraplatser på V75. Nu kan det bli första gången barfota runt om och så bike på så klart men kanske får nöja sig med andrapriset igen från omöjligt läge. 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 4. B 3-1-5. C 12-2-6-10-9. D 7-8.

Klass 2 och då vet ni vid det här laget att jag har förkärlek till att leta gardering i den klassen för där är det svårast att sätta in hästarna mot varandra. I princip alla ligger runt 2000 poäng den här veckan så bra klass för klassen så att säga. Lutar åt att försöka få råd att strecka alla här. 

5 Kagan 18% är loppets knappa favorit men fyra hästar är streckade mellan 14 och 18 procent här på de tidiga kupongerna så kanske läge att frsöka ta ställning för en eller ett par hästar här. Favoriten är inte så intressant då galopprisken finns så bara en av många.

4 Gliding Eagle 13% årsdebuterade I ett 100 tkr-lopp och går väl framåt med det men mest intressant är barfota runt om för första gången. Han gick första gången med rycktussar sist men ryckte aldrig det så växel kvar att nyttja nu. 

3 Ready to Go 12% är startsnabb och siktar väl mot ledningen här så då han kommer med tre raka segrar och höjde sig ytterligare på barfota bak sist så måste han räknas från fint utgångsläge. Alla tre segrarna tagna i bike så obesegrad i den vagnen, fortsatt så och tränaren säger att Ingves får gärna köra i ledningen den här gången. 

12 Sangria Pellini 5% är den av de mindre streckade som jag tycker måste ha betydligt högre segerchans än de tidiga spelarna bedömer. Nedstruken ett spår gör ganska stor skillnad och hin har visat bra fart i biken på svenska banor så även om det är tuffare mot nu så måste hon tas på allvar trots spåret.

1 Leandro Boko 12% har utvecklats rejält i bike och rekordsänkt med nästan en sekund för varje start på slutet då man dessutom kört barfota runt om i senaste två starterna. Han tävlar med rycktussar men de har aldrig ryckts så intressant med växel sparad. Klart tuffare mot nu men hittar man rygg på ledaren och luckan kommer så går nog ingen säker, kan kanske till och med köras i spets här. 

6 Bull’s Eyes 15% slog ganska bra hästar sist, då han kunde köra sig till ledningen efter en bit och sedan rådde de bättre från tillägget inte på honom. Kuskplus nu men kanske lite överstreckad trots allt, då det finns risk för vingel här. 

2 O.M.Gogentle 10% kommer från stall som generellt sett brukar träna fram starka hästar men den här verkar riktigt speedig med ett par 12-tider på kort distans och även fint rekord på medel sist. Bröt lite enda gången man ryckte huvan så är nog något som kan ge bättre effekt om allt stämmer. 

10 Aberdeen Face 7% får kuskplus och gjort flera 14-tider över full distans, sist vid segern efter startgalopp till och med så bör duga bra i klassen. 

9 Staro Peanut 4% var favorit I loppet som Bulls Eyes vann på Jägersro sist och var då klart godkänd som trea. Står hårt inne här men borde räknas från stall i form med bra smygläge. 

7 Puycheric Wine 3% är Untersteiners hemmahopp I loppet men spåret är chansartat och ska nog vara lågt streckad även om han så klart kan vinna loppet. 

8 What a Winner 1% har uselt spår så rankas sist på läget men har visat bra speed så är inte helt bort även om det krävs rejäl tur för att komma in i matchen. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 3. C 2-5-4-10. D 9-1-8-7.

Gulddivisionen där den stora favoriten 6 Extreme 70% redan är inbjuden till Paralympiatravet så måste inte vinna här. Har spår en bit ut och kanske inte maxas till den här uppgiften och då är han ju överstreckad. 

3 Night Brodde 11% tror ju Lugauer alltid på så körs säkert offensivt från det här läget. Ett par lopp i kroppen och barfota runt om vilket han gått väldigt få gånger på. Första gången barfota svarade han upp Disco Volante från innerspåret och spårade runt om på 1.09,5 mot bra motstånd. Han går på alla distanser och kan nog göra en bra prestation då han maxas med någon form av helvstängt eller helstängt efter att ha gått med öppet huvudlag senaste starterna. 

2 Ble du Gers 11% presterar ojämnt och har sprungit och vinglat lite i loppen men nu maxas det med barfota runt om och fortsatt kuskplus här. Men det är upplagt för tryck på loppet och då kommer starka hästar in i matchen om Night Brodde svarar allt och fler vill framåt. 

5 Upset Face 1% har toppspår och maxas med första gången kombinationen barfota och bike med ett lopp i kroppen. Har bara gått i bike tre gånger och då mot världselit från spår 8-8-7 så bättre läge med spår innanför värsta konkurrenten nu. Vinner för sällan sedan han kom upp i höga klasser så kanske får för tufft även nu men borde vinna loppet betydligt oftare än kollektivet tror så rankas upp på högt spelvärde.

4 Blues d’Ourville 0,3% kom vi rätt på tipsen vid skrällsegern näst sist och trea en bit bakom favoriten här sist, men en bra bit bakom. Nu kommer det nog vara bättre insats att vänta med de två loppen i kroppen och rejäl lättning hit då han gått med tunga järnskor men nu blir det barfota bak och aluminiumskor fram. Intressant med första gången med helstängt huvudlag den här gången. Mycket högre segerchans än kollektivet bedömer. 

10 Holy Water 1% har vi nämnt som tänkbart skrällbud i tuffa gäng och var bra som tvåa för tre starter sedan. Bakom favoriten är det öppet och är den inte på topp kan den här slå övriga med rejält kuskplus den här gången. 

9 Pacific Face 2% har höjt sig i biken senaste två starterna och visat mer speed än tidigare och han går hela vägen in i mål. Behöver mycket tur med loppet om det ska gå men känns inte omöjligt längre. 

1 Dragster 1% nämner vissa som en faktor i spetsstriden men man ligger lågt här och vil gå i ryggar så laddas väl inte för fullt och är tio år nu så kanske lite på retur. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 8-12. B 6-3. C 9-10-1-11-7-2. D 5-4.

Diamantstoförsök med bilstart över medeldistans och det ser ut att vara ett öppet lopp med flera lågt streckade som inte alls ska ha så mycket lägre segerchans än de mest betrodda. 

8 Hattusa 7% står bra inne i loppet och har varit riktigt bra i bike så stort plus med den på och första gången i kombination med barfota runt om. Norskt huvudlag sist nu blir det helstängt. Läget sänker chanserna men hästen är riktigt bra för klassen med alla maxningar nu. 

12 Darlington Fame 18% är favorit och när man blir favorit från bricka 12 vinner de favoriterna ganska ofta för det är inbakat i procenten att den har sämsta läget. Ett par galopper men fick omöjligt lopp först och sist var det oväder som hon inte trivdes med så man tar inte så hårt på galopperna och räknar med form. Nu testar man att rycka alla skorna vilket gör det intressant trots läget. 

9 Nanny’s Girl 10% står bra inne på pengarna och vann sist då det var första gången barfota runt om i karriären och fortsatt så nu. 

3 Readly’s Dream 14% är intressant för hon har vunnit sin enda start i bike och nu blir det första gången i den vagnen med kombinationen barfota runt om. Ett lopp i kroppen och fint spår men kanske lite överstreckad här som delad favorit. 

6 Anna Montana 6% har tre segrar och två andraplatser på sju starter utan skor så klart plus med den balansen. Litet frågetecken för formen då hon inte startat på nästan fyra månader så kan behöva loppet men duger i klassen. 

10 Donna 4% har fyra raka starter på V75 och vann mot hingstar och valacker under V75-champions. Vek ner sig ordentligt från spets sist och två raka galopp-misslyckanden innan det så frågetecken för formen. Hemmaplan och första gången i bike nu gör det ändå intressant. 

1 Nikita Vrijthout 16% har bra insatser i biken men riskerar att bli över från innerspåret här även om hon är ganska startsnabb. Kan få bra smyglopp och går hela vägen in i mål men är inte jätte-speedig när luckan kommer så kanske blir svårt. 

2 Al’s Boozy Suzy 8% har varit ute i många tuffa lopp men nu är det årsdebut och barfota runt om direkt men behöver kanske loppet i kroppen. Tränaren säger att det inte är nära toppform kanske 70% form så då måste hon rankas ner. 

7 Belle Up 5% var ganska lågt streckad sist men svarade för en bra insats och tre raka segar på barfota runt om så rekordsänker väl en bit till på den här banan, men kan bli lite för tufft. 

5 Kabor Boko 6% gick första gången med rycktussar sist men ryckte dom aldrig så växel sparad där från toppspår. Lite svårkörd kanske och inte tidig då hon står hårt inne. 

11 Baula 1% har varit etta och tvåa på ett par starter barfota fram och i biken har han 2/2 så den maxningen är så klart väldigt intressant trots läget. Den här har visat fina speeder på tolvtider i vintern på kort distans så kanske lite för långt redan med medeldistans. 

4 Cheri Cheri Lady 2% har varit ute i tuffa lopp och struken sedan sist så kanske behöver loppet. Svårbedömd form, men då har nämnt något om alla i ett lopp där ingen är chanslös. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 2. B 1-6-11-3. C 10-4-5. D 8-7-12.

Se “Bästa Spiken!”

Spik på 2 Velten Red Red Red 28% till vettig procent med hög spets och segerchans då han är bra nog att vinna från dödens. 

Jag kan tänka mig att 1 Twigs Honor 18% nöjer sig med sig ett lopp i rygg på ledaren. Han svarade för riktigt bra insats i årsdebuten från kön och nu åker biken på. Tre galoppmisslyckanden och en seger på fyra försök i biken så därav kanske man inte laddar fullt med tanke på galopprisken.

6 Hannibal Face 22% har Kolgjinis höga tankar om och matchar i tufft motstånd där han vinner lite då och då men gör bort sig med plattmatcher desto oftare så inget att hålla i handen. Visst kan Dante den här men ser det alltid som minus när han kör även om det inte behöver vara så på just den här som han känner väl. Vingelläge nu och får kanske första svängen i tredjespår om man ska till dödens så kan bli för tungt lopp. 

9 Fighter Simoni 9% vann från spets på barfota fram sist och nu åker biken på med och han går även från kön. Ska väl räknas vid gardering med startsnabba ryggar kan han ha tur att komma igenom på bra sätt. 

10 Hurricane Woodland 2% avslutade väldigt snabbt i finalen i Klass 2 sist så upp i klass men lär nog hävda sig här med och har en bra speed att tillgå. 

3 Luringen La Ma 6% har väldigt bra statistik på barfota bak med fyra segrar och en andraplats på fem lopp så. Nu är det dessutom bike och den kombinationen blir det första gången för. Bra läge från formstall så när hästen dessutom är distansgynnad med två segrar och en andraplats på tre försök över 2640. 

11 Rossi Garline 6% får lite kuskplus då Erik A kör åt Flemming. Den här gillar distansen och är sällan sämre än tvåa sedan han kom i Flemmings regi. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 9. B 6-4-1. C 8-5-14-13. D 10-7-11-3-2-15-12.

9 LaFerrai Dimanche 34% har varit A-häst i rankingen vid båda segrarna i försök och final av Diamantstoet på slutet. Sist trodde jag verkligen inte hon skulle räcka på lika start mot ett par miljonärer men var riktigt bra och vann även då. Bara nio starter innanför västen men visar att hon går framåt med uppgifterna och nu är Örjan tillbaka så kanske är hon bara bäst. Varit med där framme vid segrarna och lite annan uppgift nu efter att hon fått snabba pengar med så inte givet att hon bara kliver runt fältet ute i spåren. 

6 Honesty 16% kör Erik A åt Flemming och i voltstart från springspår är det stort plus och troligt att man hittar till ledningen här och kan leda loppet länge. 

4 Beawinner 11% blev det fel för sist då hon drogs bakåt i trött rygg men avslutningen var vass så formen är fortsatt på topp. Täta starter nu så tänder hon till på det ska hon vara långt framme i en fin proposition för henne. Travsäker så går nog i väg från spåret. 

8 La Sassicaia 8% vann sin årsdebut efter vinterträningen och går säkert framåt med det loppet så från bra läge på tilläggsfållan kan hon få ett bra lopp. Tål en del spår på vägen är känslan så borde sluta långt framme. 

1 Benita Winner 7% har bästa spåret och kan få fint lopp i rygg på ledaren för duktiga Jepson. Tvåa bara slagen av EenymeenyminymoeDK  i liknande lopp men mot några ännu tuffare på dubbla tillägg den gången.

14 Nina Ginto 3% är en stark spurtare men med bakspår på tillägget blir det chansartat. Hon står väldigt bra inne på pengarna och kommer hon igenom lite kan hon absolut skrälla. 

10 Bahama Passion 4% gick snabba tider som fyraåring och kvalade in till Breeders Crown-final så håller hög klass för loppet och jag gillar henne. Men har haft korsförlamning efter senaste starten och borde behöva loppet. Dessutom är spår fyra på tilläggsvolten klart chansartat. 

5 Velten Isabel 4% är travsäker och går kanske i väg från spåret men fem är väl sämsta tänkbara och får kanske lite tapp-start även om det blir felfritt. Tänkbar vid bred gardering trots spåret då hon är väldigt lågt streckad. 

13 Aurora Show 2% har springspår på tillägget och kan kanske laddas från start för bra position en bit fram i fältet, lyckas man hitta bra slagläge har hon bättre chans än procenten antyder. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 2. B 6. C 11-12-8-9-10-5. D 7-3-1-4.

Bronsdivisionen över medeldistans med voltstart och tänker att det kanske är den disciplinen som kan fälla den stora favoriten. 

2 Titan Yoda 60% blir väldigt stor favorit då han står bra inne och kommer med överlägsna meriter för den här klassen. Tvåa i både Breeders Crown-semifinal och i Derby-kval i höstas men fick inga pengar i finalerna så kvar i för honom låg klass på V75. Hög segerchans men spår två i voltstart och långresa är frågetecken så skulle det bli några omstarter kanske han kan stressa upp sig. Bara en galopp på senaste 12 starterna så inte så orolig för det och han är så mycket bättre än motståndet här så han är en vettig kompletterande spik.

6 Bravo Sabotage 17% har ett perfekt spår för Erik A att utnyttja och Olas häst har växt in bra i klassen. Lättas i balansen med barfota bak så han kan spetsa och leda loppet hela vägen om favoriten skulle komma bort.

9 Global Action 6% gillar barfotabalansen och var bra tvåa på V75 sist så full form men lite färre starter i tufft motstånd som många av konkurrenterna har.

8 Ture L.A. 5% trodde man ju mer om än han har visat och det verkar vara höga tankar om honom från stallhåll med. Han har dock inte levererat som man trodde han skulle göra även om det varit fall framåt på barfota bak senaste två. Hemmaplan nu och från fint smyg-läge borde han kunna skrälla nu även om han är ny i klassen. 

11 FromHeaven Idzarda 1% får ju växlas ner på vagnen då det är voltstart men den här har gått bra på barfota runt om och är en vinnare med 12 segrar på 42 starter totalt. Per Henriksen har absolut toppform på stallet så har Jepson bara lite tur med hur loppet blir kört ska man absolut kunna vara storskrällen här. Som ospelad rankas han upp på högt spelvärde.

12 Condior 2% gillar jag skallen på och i volt är inte 12 lika illa som bakom bilen så skulle Bergh chansa lite och komma igenom på bra sätt så ska han absolut kunna skrälla trots spåret. Står bra inne, årsdebuten avklarad och nu blir de barfota runt om, han kör ner huvudet och går hela vägen in i mål.

5 Beckham 3% gillar jag inställningen hos men verkar ha gått ur form och från spår fem är det vingelrisk. Ändå tänkbar vid bred gardering på hemmaplan då han har höga toppar och går hela vägen in. 

10 Cruise 1% gick en bra avslutning sist så visade form, trivs barfota och nu kör Goop själv så tänkbar jätteskräll. 

 

Stora systemet

Avd.1: 2-4-5-9-11-12.

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-12.

Avd.3: 2-3-5-6.

Avd.4: 3-6-8-12.

Avd.5: 2 Velten Red Red Red

Avd.6: 1-4-6-8-9.

Avd.7: 2 Titan Yoda

3360 Rader som kostar 1680 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2 Sweetman

Avd.2: 1-3-4-5-12.

Avd.3: 6 Extreme

Avd.4: 3-6-8-9-12.

Avd.5: 2 Velten Red Red Red

Avd.6: 1-4-6-9.

Avd.7: 2 Titan Yoda

100 Rader som kostar 50 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!