Speltips: V75 Bergsåker 19/2

V75-Omgången.

V75 den här veckan avgörs på Bergsåker och den bana har ett upplopp som är lite över medellångt vilket gör att fler får chansen till slut. 200 meter långt är det och banan är genomsnittligt bred. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till. Finns lite högre skrällchans på banan historiskt sett och omgångarna är ofta intressanta här. Det är svårt att hitta någon stenklar spik den här lördagen och det kan bli bra betalt på lördag.

Bästa Spiken!

Jag tar ställning i avslutningen där jag tror att 4 Milligan´s School 20% får överta ledningen från 2 Global Adventure 16% som var helt under isen sist. Från fint läge kanske Milligans tar ledningen av egen kraft men tror absolut att Erik kan tänka sig att släppa för att få rygg på ledaren om han skulle kunna svara med sin. Favoriten 6 Ble Du Gers 29% har spår en bit ut och är inte startsnabb så kan hamna en bra bit ner i fältet och han hade svårt att ta sig fram i banan sist. Visst gick han hela vägen in i mål till slut men med kusk som ger hästen tredjespår i över ett varv är det verkligen favorit i fara från vingelläge.

Gå Kort!

Fjärde avdelningen är ett försök i DiamantStoet där det ser väldigt skiktat ut och tänkbart att ta ställning här men jag tror att det är få som kan vinna. Det skiljer ganska mycket på strecken så man får bra betalt om man fäller favoriten här och då man kan känna sig ganska säker att överleva loppet på få streck så är det en bra lösning.

8 Fabulous Pellini 57% vann direkt i nya regin sist och har för lite pengar på kontot efter att ha tillhört kulltoppen som treåring men fått fyraåringssäsongen förstörd av skada. Ska vara ännu bättre nu med ett lopp i kroppen och tänkbar spik. Men kanske blir lite för hårt streckad här och jag väljer att gardera.

13 Quarcia 24% kommer från ett lopp där jag rankade ner henne på för svårt läge men hon var ändå ganska hårt betrodd i finalen av DiamantStoet sist. Då stod hon 20 meter tillägg på hästar upp till miljonen tjänat och 40 meter tillägg på de som hade samma pengar som de 20 meter före nu, så mycket bättre ‘propp’ för henne den här gången. Statistiskt sett står dessutom favoriten tufft till i lopptypen så vettigt motbud i den här.

12 Iceland Radio 3% Har matchats mycket i öppna klasser mot hingstar och valacker så härdad i Bronsdivisionen inom V75. Vinner sällan då hon mött så hårt motstånd men de senaste två segrarna hon tagit är just på Bergsåker så trivs här och måste ha chans här på den fart hon besitter.

Avdelning 1.

Ranking: A 5-2. B 3-6-8-12. C 10-7-11. D 4-1.

I första avdelningen är det voltstart i Klass 1 och spelarkoren har spritt strecken rejält så man skulle så klart vilja ta ställning men jag har svårt att göra det här och garderar brett.

5 Graces Candy 18% är knapp favorit men startar från ett lurigt femtepar och flera av Westholms hästar har presterat lite sämre än förväntat under veckan som gått. Framför allt har han många hästar som fått bra effekt av att gå i bike så voltstart blir minus då det nu måste växlas ner till vanlig vagn. Men hon har gått bra i klassen på slutet och får fint kuskplus nu så rankas enda etta, men mest i brist på annat.

6 Secondary Stall 18% är delad favorit men står hårt inne som ny i klassen och inte ens givet att man kommer till ledningen här trots rätt läge. Kommer från ett par raka galoppmisslyckanden med så favorit i fara.

2 Correct W.F. 15% är intressant där framme då han startat från usla lägen flera starter i rad så från bättre utgångsläge borde han ha bra chans.

3 Ola Islet 4% är startsnabb men växlas ner från bike till en multicam-vagn och kan få ett lopp i ledningen eller rygg på ledaren. Fortsatt bra med Magnus A i vagnen och sparat sist från omöjligt läge så

8 M.T.Montpelier 7% har ett fint smygläge och fick sparat sist då han satt fast men vann loppet före så har nog fortsatt bra form.

12 Ozzy´s Melody 17% vann mot ganska bra hästar för klassen sist så måste räknas tidigt här med. Bra sist i biken men växlas ner till vanlig vagn nu och från läget kanske han är lite överstreckad trots allt.

7 Bastian Boom 1% var rejäl när han skrällde sist och är ospelad igen så även om han inte är så startsnabb och riskerar bli hängande måste han kunna skrälla igen.

Avdelning 2.

Ranking: A 7. B 9-5-6. C 11-2-1-10. D 3-8-12.

Klass 2 och här har favoriten ett besvärligt bakspår i 9 Parveny 27% som inte kunde ta något från kön i “Margaretaloppet” sist. Bakspår igen och liknande upplägg att vänta så favorit i fara även om hästen har hög kapacitet för klassen. Hög kapacitet har också 7 Kee Keeper 19% som var jämnt spelad och mer streckad än Parveny då de möttes sist. Kee Keeper är gynnad av en invändig strykning på en startsnabb motståndare så här kanske han komma till ledningen igen trots spår en bit ut och måste väl ha högst segerchans här, på spetschansen. Viss galopprisk finns igen så klart.

5 Bank Blow 16% har bra utgångsläge och får bike på som hon bara gått i en gång tidigare, vid seger så plus och hon står bra inne på pengarna. Överraskande bra sist trots att tilläggshästarna var i kapp tidigt vann hon enkelt mot ganska bra motstånd.

6 Rulle Rock 4% har strukits ner till bästa spåret bakom bilen och får första gången bike nu så med litet kuskplus måste den här räknas tidigt till klart fin procent.

11 Izor Sisu 13% ska provas med rycktussar för första gången och här är det kuskplus med Örjan upp så intressant trots bakspåret.

Avdelning 3.

Ranking: A 9. B 10-3-4. C 6-1-2-11. D 7-5-12.

Silverdivisionen över kort distans där det blivit bakspår för de mest betrodda men jag tar ändå ställning för favorit här.

Hade Gooner före 9 Phoenix Photo 40% i förra starten men han vek ner sig tidigt när Phoenix bara vara totalt överlägsen från utvändigt. Nu är ingen lika bra som Gooner där framme och här ska man kunna köra framåt direkt och det är bättre läge för den här än för värsta motbudet. Med fortsatt Örjan upp och till lägre procent än sist väljer jag att spika trots bakspår.

10 Eddy West 22% är snabb på speed men hamnade långt bak sist och kunde inte ta så mycket så när det åter är risk för att man hamnar en bra bit ner så kan det bli för långt fram igen. Hög kapacitet men man kör ofta passivt och sparar speeden in i det sista så det blir alltid chansartat för honom.

3 Tale Of Jacks 8% är startsnabb och kanske kan gå i spets här över kort distans men kan också köras i rygg på ledaren. Oavsett är det bra form här och senaste loppet är bara att glömma från omöjligt läge.

4 Evens Cool Boy 9% har bra läge nu och kan öppna hyggligt så är med där framme nu. Skulle den här kunna ta sig till ledningen är segerchansen ganska bra. Kan dock behöva loppet då han inte startat sedan i november så tveksam form.

Avdelning 4.

Ranking: A 8. B 13. C 12-14-11. D 4-1-7-15-3-2-6-10.

Se ”Gå Kort!”

8 Fabulous Pellini 57% är lite för stor favorit så låset med 13 Quarcia 24% funkar även om det är de överlägset mest streckade i loppet. Men man vill kanske få med kantboll för att få till ännu bättre potential i systemet så väljer att stänga på tre hästar.

12 Iceland Radio 3% blir tredje hästen här till väldigt låg procent och hon måste ha mycket högre segerchans än 3% då hon bara möter ston, efter att vara van att tävla i öppna klasser.

14 Saga Doc 1% Får kuskplus och de på bakre fållan har en bra proposition här så även om hon inte vinner så ofta borde hon ändå ha viss skrällchans här. Tänkbar vid bredare gardering.

11 Navona 3% har tre nollor på slutet så missvisande rad då hon satt fast med rubbet sparat sist. Ensam på springspår från mellanmålen och borde väl kunna utnyttja spåret.

Avdelning 5.

Ranking: A 6-3. B 10-4. C 2-9-5. D 7-8-1-12-11.

Kallblodslopp med bilstart i hög klass och då vinner favoriten väldigt ofta men här är det betydligt jämnare hästar som kommer ut än vad kollektivet tror och bedömer. Gardering är absolut på sin plats även om favoriten 3 Bellfaks 65% så klart har hög segerchans. Jag förordade spik sist på V75 då han inte ens var favorit när han slapp i princip alla de här motståndarna och mötte betydligt enklare. Men nu svänger kollektivet kraftigt och “alla” ska spika en de inte trodde på sist, när han nu går upp i tuffare klass igen och det är märkligt att han är omgångens största favorit faktiskt.

6 Grisle Odin G.L. 12% galopperade från start sist och det är inte likt honom så något stod inte helt rätt till och han har blivit åtgärdad sedan dess. Visst kan det då ibland behövas lopp i kroppen men de som är svåra att hålla fräscha kan också göra bästa loppet först för att sedan göra sämre prestationer allt efter som. Den här har gjort bra comebacklopp tidigare och jag tycker han ska räknas mycket tidigt. Är väl bästa hästen i grunden och har varit favorit och jämnt spelad mot den stora favoriten flera gånger så här skiljer det för mycket i strecken.

10 Troll Solen 9% har mött de bästa i Norge och nu blir det lite tätare starter jämfört med inför sist då han ändå vann på snabb tid över kort distans. Bakspår fungerar då han har en stark spurt att tillgå och kanske är han bara bäst här.

2 Don Viking 11% vann loppet då den stora favoriten galopperade i mål, då även Grisle Odin G.L. Haft en för honom ovanlig galopp tidigt i loppet. Don Viking har bra läge, gillar årstiden och har Örjan upp från fint spår så måste räknas vid gardering men är ändå inte jättetidig för mig.

4 B.W.Rune 2% är bra och fungerar på skor men gör comeback så kanske behöver loppet. Han har slagit favoriten flera gånger och körde in över en halv miljon i fjol så måste ha bättre chans att vinna loppet än den låga procenten han är spelad till.

9 Philip Ess 0,2% får bike nu igen då det inte är voltstart och han är inte så mycket sämre än de bästa som kollektivet tycks tro. Han är spedition och provas med Jansson som kan få fart på kallbloden ibland, så från fint smygläge är det inte en helt osannolik jätte-skräll.

5 Bonaldo 1% blir gärna tvåa men nu är det bra spår och kanske skulle han kunna skrälla här men att alla som är bättre skulle komma bort är osannolikt och han får nog vara nöjd om han når andraplatsen.

Avdelning 6.

Ranking: A 4. B 3-12. C 9-6-2-7. D 11-5-10.

Bronsdivisionen går den här veckan över stayer-distans med bilstart och det är en öppen historia på förhand där 12 Anchor Man 31% är favorit från sämsta läget. Visst är han bra och intressant med kuskplus men blir nog överstreckad nu och garderingen är på sin plats.

9 Made Of Stars 12% trivs på distansen och gjorde klart bra sist men gynnad nu av att få sin bike den här gången så tidig nu trots bakspår.

4 Soul Tan 12% är startsnabb och har väldigt bra statistik från ledningen så spetsar han kan han leda loppet runt om.

3 Jacoby Keeper 8% står bra inne i klassen och fick ett bättre läge nu än senaste starten så givet att det är intressant. Ska kunna öppna hyggligt men kanske inte kan svara Soul Tan.

2 Devs Definitif 7% får bra smygläge här och ska gå i rygg på ledaren så därifrån kan absolut skrälla, då han vunnit på V75 så innan i vinter.

6 Axel Brown 4% är gynnad av invändig strykning och då banan brukar vara bra på Bergsåker kan han kanske slippa brodd som han trivdes på fullt ut på Östersunds bana. Han gjorde det ändå klart godkänt och fick lite sparat så som väldigt lågt streckad är det intressant den här gången.

Avdelning 7.

Ranking: A 4. B 2-8-6. C 11-9-5-10-1. D 7-3-12.

Se “Bästa Spiken!”

4 Milligan´s School 20% är en trolig ledare och det låter fortsatt positivt på honom från tränarhåll. Han trivs väldigt bra på Bergsåker och vunnit storlopp här ett par gånger tidigare och när det är vingelläge för värsta motbudet blir det en spelvärd spik på trolig spetshäst.

8 Stoletheshow 9% är stallkamrat med favoriten och han radar upp segrar i sin nya regi sedan en tid tillbaka. Intressant då det är rejält kuskplus här men läget är ju besvärligt.

11 Spickleback Face 4% är en hemmahästarna som gör det riktigt bra mest varje gång från svåra lägen och nu får han försöka trolla igen men slår nog många till slut, som vanligt. Har nog något högre segerchans än de tidiga spelarna bedömer men det är så klart mycket chansartat.

9 Mindyourevalue W.F. 7% kommer från snabba tider i monté nere på Vincennes och ska absolut kunna vinna det här loppet över passande distans. Dock ett stort minus med skor och passas tidigare efter 1/3.

5 Selmer I.H. 6% har en kanonspurt och är startsnabb men inte i klass med de snabbaste ut här. Man måste ändå kunna hitta ner väldigt långt framme och få ett bra lopp i draget så viss skrällchans finns.

10 Disco Volante 1,5% går ju i princip bara i ledningen även om han någon enstaka gång blixtrar till i spurten men det tror jag inte han gör mot så här många bra hästar. Han har kanske lite högre segerchans än procenten antyder trots allt.

1 Remakable Feet 1% skulle kunna nå rygg ledaren eller åtminstone tredje invändigt och därifrån ska man ju kunna överraska.

Stora systemet

Avd.1: 2-3-5-6-8-12.

Avd.2: 2-5-6-7-9-11.

Avd.3: 9 Phoenix Photo

Avd.4: 8-12-13.

Avd.5: 3-6-10.

Avd.6: 2-3-4-6-9-12.

Avd.7: 4 Milligan´s School

1944 Rader som kostar 972 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2-3-5-6-8-12.

Avd.2: 5-7-9.

Avd.3: 9 Phoenix Photo

Avd.4: 8 Fabulous Pellini

Avd.5: 3-6-10.

Avd.6: 2-3-4-6-9-12.

Avd.7: 4 Milligan´s School

216 Rader som kostar 108 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se