Speltips: Jackpot på GS75 Axevalla 30/1

GS75-Omgången.

Ingen hittade alla rätt förra veckan så extra stor jackpot till den här söndagens GS75. Axevalla är värd för GS75, banan har som bekant Sveriges längsta upplopp (på bana över 1000 meter) med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. Det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen än medel på dom svenska banorna, oavsett distans här. Hemmabana för min del nu, så intressant omgång att få en stor jackpot till och hoppas på framgångar. Vi nämnde många av skrällarna tidigt förra veckan men hamnade fel på spikarna så hoppas på lite mer tur den här gången.

Twitch-sänding på 1x2se 13:00 på söndagen så skriver lite mindre i text och bygger klart systemet i twitchen som vi kommer att kalla för Travfeber. Sök på kanalen 1x2se på Twitch i appen eller via webben för att hitta dit. Form på tipsen med då V75 satt i tipsen på en lapp som var värd ett bättre öde efter ett par snygga spikar som inte var favoriter, så tungt med favoritparad runt om.

Statistik och Spelteori.

I övrigt så kan man kryssa i att enbart delta i sjurättspoolen på GS75 och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre pooler så vid just jackpot ska man spela i alla pooler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspoolen och man får då inte x 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Bästa Spiken!

Se mer i avslutande avdelningen där jag tar ställning för 5 Easy Cash Pirat 24% som inte ens är favorit på de tidiga systemen men han borde väl gå förbi på strecken till slut men bra att han inte blir stor favorit.

Gå Kort!

Ett jättelitet startfält i fjärde avdelningen där omgångens största favorit 4 Unico Broline 82% blir för stor favorit. Han kanske blir släppt till ledningen och så är loppet över med litet fält och ett par strykningar så kanske alla bara radar upp sig på innerspåret och han får loppet men jag försöker fälla till overklig procent.

6 Can Lane 3% gynnad av strykning och i litet fält får man chansen. Har inte fått full utdelning för sin fina kapacitet då man pratat gott om honom i stallet allt som oftast och han ska kanske gå barfota för att få ut allt dessutom. Han har känslig hals och fungerar han så är han riktigt bra men svår att räkna på från en gång till en annan. Har ändå två lopp i kroppen nu och man åker en bit för loppet så kanske är det uppåtform nu och tänkbar då han kan öppna bra från spår precis bakom bilen, som nu.

2 Counterfeightr 6% är startsnabb så här vill man ju ner till plankan och släppa till favoriten och så kan det bli. Vann från rygg på ledaren sist med bra lucka så kan göra så igen, tänkbar.

Avdelning 1.

Ranking: A 5. B 3-1. C 10-2-6-9. D 4-7-8.

3 North Dakota är favorit och kommer med form från seger på något tung bana så gynnas kanske av det väntat sliriga underlaget på söndag. Nu är hon ju inte startsnabb så kan inte utnyttja sitt fina läge men borde väl komma ner hyggligt i banan från det läget. Fäller nog många till slut men är ojämn. Har skrällt på V75 vid seger förra året vid samma årstid och var ute på V75 ett par starter i rad innan förra starten så ner i rätt klass nu och måste räknas tidigt.

5 Amore Bello har perfekt utgångsläge för en startsnabb häst så måste vara stor chans att hon tar sig till ledningen och kanske leder loppet runt om. Det med tanke på att det inte ser ut som att någon ska gå upp utvändigt och trycka upp tempot.

1 Briljant Sensation vann direkt i debuten för Martinssons regi hösten 2020 och vann sedan på tung bana den vintern för att sedan vara trea i ett fint försök till Diamantstoet i januari 2021. Gått lite sämre sedan dess men nu verkar det vara vinterform igen då hon var tvåa som ospelad på en något tung bana sist så gynnad om det blir lite kladdigt kanske, som det absolut kan bli här. Kommer att fälla många till slut över ett långt upplopp och det brukar ju spricka upp i stoloppen så ger inte alls upp om hon sitter trea invändigt här, men hon ska kunna öppna hyggligt så kanske blir rygg på ledaren till och med.

2 Bearicecream gick bra enda gången man provat med bike så intressant att den åker på första gången sedan sommaren 2020 nu. Startsnabb och kan sitta i rygg på ledaren direkt så ska kunna skrälla med lucka till slut. Blir det inte bike så rankar jag ner/plockar bort, då man säger ”eventuellt blir det jänkarvagn den här gången”.

6 Global Countess har ett par starter i nya regin och det är stall som verkar hitta formen allt bättre på slutet över lag.

9 Chiffchaff och 10 Kattis J.Boko åker båda långt och drar en del streck trots risiga utgångslägen och visst duger väl hästarna bra men körsvennerna ska med i mål också och vi spelar på hela ekipagen, då måste båda rankas ner. Johanna Lind körde 33 lopp i fjol och vann 2 medan Waldmuller körde 88 lopp och vann 9 men han körde lopp för stall med riktigt hög segerprocent i övrigt. Lugauers hästar brukar ligga på 20% i segerstatistik och när de skickar hästar långt brukar det vara bra ordning men Waldmuller hade ett bra lopp i fjol men var inte ens nära samma % som hästarna har från det stallet.

Jag gillar annars hästen och spikade Kattis J.Boko på Solvalla näst sist och den blev favorit till slut den gången men nu är det inte spetsläge så bara en av flera vid bred gardering nu.

Avdelning 2.

Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med loppet, men då man vill se 2 Back To Work 27% i ryggar så kanske det blir rygg på ledaren här och då kommer 5 X.O.X.O. 34% till ledningen gratis kanske. Jepson upp nu så plus där och fint utgångsläge och gick i mål med krafter kvar på tung bana på Axevalla sist. Tänkbar spik, men ska kolla upp lite motbud till twitch-sändningan uner söndagen 13:00.

Avdelning 3.

Ranking: A 4. B 10. C 1-11-7-12. D Övriga.

I montéloppet brukar det vara fördel favoriten men inte helt säker, samtidigt som jag tycker att det är skitat lopp så borde gå att överleva med ett par tre streck. Tredje avdelningen.

4 Granit De La Roque 38% rids av bästa ryttaren i fältet (då Emilias uppsittning är struken) och blir väl klar favorit på det då Carre vinner väldigt mycket lopp för sadel. Hästen kommer med form men vinner inte så ofta så jag vill gardera med ett eller ett par vettiga motbud då procenten är lite för hög.

10 Yrwing 25% tränaren och ryttarinnan har riktigt vass segerprocent på få försök och den här har hävdat sig på Solvalla i monté, mot tuffare motstånd än nu. Står bättre inne på pengarna den här starten och måste räknas med riktigt hög segerchans.

1 O´Boy 6% har gjort få starter i monté men gjort det riktigt bra och vunnit på något tung bana i monté på Axevalla. Bakspår i sulkyloppen i resultatraden så lite bättre än raden är han väl och nu är det disciplin han tänt till i förut och vann näst sist då det var just monté.

4 Granit De La Roque 38% och 10 Yrwing 25% är nog en ganska stark favoritduo här men de har mycket streck på sig så har en kul tredjehäst att gardera med i 1 O´Boy 6% som kan få bra smygresa på innerspåret.

11 Hövding Sting 18% är mycket streck på den här och måste vara bra för systemet att ta bort en hårt streckad på få streck så ratar den här. Gör det för att det är orutin hos ryttarinnan här som är född -98 och bara red 13 lopp i fjol så orättvist att hon ska vara ganska hårt streckad här.

Avdelning 4.

Ranking: A 4. B 6-2. C 1-3. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

Tre hästar ska vara heltäckt här och faller jättefavoriten 4 Unico Broline 82% så får man riktigt bra betalt på någon av de vettiga motbuden i 6 Can Lane 3% och 2 Counterfeightr 6%. Båda är startsnabba och får bra positioner där framme, kommer favoriten bort kan Can Lane leda runt om. Den senare ska väl ha lopp i rygg på ledaren som vid segern sist.

Avdelning 5.

Mycket svårt stolopp I väldigt låg klass där en ganska stor favorit i 1 Dolce A.F. 43% är favorit i fara då det är ett innerspår som kan ställa till det för henne då hon inte är någon raket ut. 3 Gotta Love Pepper 17% är startsnabb och gör debut i ny regi så kommer väl till ledningen och blir intressant här. 11 Liza Bore får första gången bike så räknas trots bakspår med stabila Jepson åter upp.

Har mycket svårt att ranka det här loppet så hoppar över det och får läsa på mer till twitch-sändnigen söndag, 13:00.

Avdelning 6.

Ytterligare ett lurigt lopp som jag hoppas hitta lösning till inför twitch-sändingen men har en tanke om att kanske 13 Digital Crunch 17% är bästa hästen här även om distansen kanske är i kortaste laget för honom. Får fundera lite på hur jag gör här helt enkelt.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 11-1-8. C 10-4-9. D 7-3-12-2-6.

Här är det ganska låg klass och jag väljer att ta ställning för andrahandaren på tidiga systemen då det är mycket intressant medförsta gången bike på 5 Easy Cash Pirat 24%. Han var runt hos ett par olika tränare innan han kom till start som valack först sent på fyraåringssäsongen och har nog hög kapacitet för klassen. Varit ute i två tuffare lopp på slutet och ner mot rätt motstånd den här gången. Han kan öppna snabbt precis bakom bilen och med biken och Stefan Persson upp så tror jag han ska kunna köras till ledningen tidigt och blir hästen att slå.

11 Oskar Run 36% är klar favorit på tidiga systemen och liksom min spik är den här bra för den låga klass de är kvar i och han är nog minst lika bra som min spik. Läget avgör dock att jag tar ställning här då den här gärna nöjer sig med andraplatser med åtta ggr som två och tre segrar på sina 25 starter. Första utmanare vid gardering men ser honom som lite överstreckad med tanke på läget.

10 Nikita Vrijthout 19% står bra inne i loppet på pengarna men är startsnabb och blir sedan gärna tvåa i loppen. Rikard N upp men tycker det är litet minus mot Jepson även om Rikard har bra form i sulkyn för dagen. Sto i öppen klass med, från spår som är bökigt och hon är nog lite överstreckad här även om det så klart finns viss segerchans.

1 Trix For Free 1% har ett lopp i kroppen efter uppehåll och nu blir det första gången med bike på väldigt länge. Han vann direkt första gången med bike och har sedan bara gått så i två starter till, en gång från bakspår på Solvalla mot tufft motstånd och en gång vid galopp, så mycket intressant. Kan få rygg på ledaren kanske och tänkbar skräll vid gardering.

8 Dats Pepito 5% blev lite bortlottad men har han tur att hitta ner i vettigt slagläge så kommer han med formen på topp och har tänt till i biken så bra med den på och Jepson upp här.

System-grund

Avd.1: 1-2-3-5-10.

Avd.2: 5.

Avd.3: 1-4-10.

Avd.4: 2-4-6.

Avd.5: 3-11…

Avd.6: 13.

Avd.7: 5 Easy Cash Pirat.

90 Rader som kostar 90 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se