Speltips: 50 Miljoner i Jackpot, Bergsåker 4/12

V75-Omgången.

Jackpot igen på V75 då femmor frös inne under lördagens finaler och nu är det Bergsåker strax utanför Sundsvall som är värd för omgången. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är kanske upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är det och banan är genomsnittligt bred. Kanske är det att Bergsåker får hästar från alla håll som gör det svårbedömt då många ekipage inte möter varandra lika ofta som på många sydligare belägna banor. Spår ett bakom bilen är kanske lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, från start. I övrigt ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till.

Tänk på att:

Skotvång gäller nu med och det är också värt att hålla lite koll på, alla hästar som tävlar på svenska banor måste ha skor. Är banan bra och fast vid kalla temperaturer så fungerar även många barfotahästar med skor, men vid krävande underlag och sämre fästen så är det mer utslagsgivande vilka som trivs med skor och broddar. Kolla hur hästen gick förra året när skorna åkte på, så kallade ”årstidare” är intressant. Det finns många som radar upp segrar under vintern men är har svårt att hänga med i ibland extremt snabba tempon som krävs under sommaren.

Bästa Spiken!

Landar i en man vet har fungerat bra med skor på vintern tidigare som bästa spiken i omgången och det kan man väl tänka på att de som höjt sig i sommar utan skor kanske inte är lika bra när skorna åker på.

9 Algot Zonett står perfekt inne i Silver och när Admiral As gjorde bort sig för ett par starter sedan så klev den här fram och knäckte 2 Gardner Shaw från utvändigt. Nu är det ett par tidiga strykningar och färre att runda så går det långsamt tar han väl dödens tidigt men sitter man bra på det tror jag han bara är bäst på styrka till slut då, så ger inte upp oavsett var han sitter. Wäjersten på hemmaplan är bra att hålla i handen med och räknar med att han hittar mer rätt i balansen den här veckan, då han chansade lite med sina hästar föregående vecka. Tar därför inte så hårt på galoppen sist och att det är par galopper i formraden spelar mindre roll då det är skor på nu. Med skor runt om har han femton raka felfria lopp och radade upp fina prestationer på brodd i fjol så klart mer gynnad av skotvånget än många andra här.

Gå Kort!

I Gulddivisionen brukar det ju inte skrälla men är ett lite speciellt lopp för klassen och många som är ganska färska i högsta klassen än normalt sett där favoriten sticker ut rejält på strecken. Kanske favorit i fara då det är bakspår och ny i klassen men 11 Spickleback Face 54% har hittat nya växlar för Wäjersten. Han är stark så det lär bli offensiv styrning och segerchansen är hög även om procenten är lite för hög den här gången.

7 Selmer I.H. 16% har fyra lopp i nya regin och var trea, före bland andra Milligans School och Seismic Wave vid sin Guld-start i mitten av oktober. Kördes till ledningen näst sist och gav sig mot stora favoriten här, men då var den här mer spelad än Spickleback och det är mycket jämnare mellan de två än procenten antyder. Här kan det dessutom bli tidig ledning igen och då det borde vara jämnare på strecken mellan de här två kan den här rankas först på klart bättre spelvärde från framspåret.

Avdelning 1.

Ranking: A 6. B 14-2. C 8-3-4-1-12-11. D 13-7-5-9-10.

Här garderar många brett så läge att försöka komma undan med få streck så systemet blir lite olikt kollektivets lappar. Det är ändå de tre mest streckade jag landar i men ett par till drar streck

14 Zante Grif 22% är kanske rätt favorit då hon är härdad i klassen och möter lite enklare nu. Hon radar inte upp segrar så är väl favorit i fara då det åter är många att runda och hon kommer dessutom från galoppmisslyckande. Hon är en av tre som har lite högre segerchans än övriga här men jag går mer på en annan som förstahäst här.

6 Kia Ora 17% är loppets givna spetsbud som höjt sig på slutet och det låter väldigt positivt från stallhåll här. Två bra lopp i nya regin och här är det upplagt för spets och slut så tänkbar spik faktiskt. Gillar att hon fick rubbet sparat i rygg på ledaren sist och tycker hon har fin stil så kan absolut se henne sträcka ut i ledningen den här gången och blir kanske svårfångad där.

2 Navona 16% är också startsnabb och galopperade med segern på gaffeln sist. Är väl lite mer chansartat läge nu men Bergh har visat fin form på hästarna på slutet och många fungerar bra på skor i det stallet. Rikard N har med hittat en formtopp på sina styrningar nu när han kört många av Berghs fina hästar till seger på slutet. Häst med skalle och mest startpoäng är så klart mycket tidig från klart bra läge här.

8 Graces Candy 13% har fint smygspår då ettan är startsnabb och den hör kanske kan hamna tredje invändigt till en början. Hittar man ut under loppet så bör det finnas bra spurtkrut även den här gången, så intressant med Mats E upp nu.

3 Belatrix Club 13% var bortglömd sist i ett vettigt lopp för henne då hon fick gå i bike första gången över kort distans. Det var en toppinsats men nu åker den vanliga vagnen på så även om formen är bra är jag inte lika övertygad om toppchans den här gången då spelvärdet inte är alls lika bra som sist.

12 Ies Elisabet 8% har en del anhängare men hon levererar väldigt sällan segrar så även om jag gillar Magnus A på kantbollar så får hon väl för långt fram igen. Jag betalar inte för henne då hon kommer från strykning och har alla sina tre segrar på barfotabalanser.

4 Bottnas Future 2% kan vara en tänkbar hemmaskräll trots chansartat spår och upp i klass. Bar gjort ett fåtal starter för Wäjersten så kan absolut höja sig mycket, fortsatt och kanske farlig att nonchalera.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 2-10. C 1-9-5-3-12-7. D 11-4-8.

Klass 2 och då vet ni som brukar läsa mina tips att jag i princip alltid räknar med favoritfall och här verkar favoriten dra i väg till lite för hög procent, så garderingen är på sin plats här.

2 Grand Canyon Sisu 43% blir väldigt stor favorit för att vara i lägsta klassen och även om han ska vara mest betrodd så ska han inte vara så här mycket mer betrodd än vissa andra här. Står bra inne och går med skor så när det är kuskplus i volten kanske han bara bombar mot ledningen och vinner. Jag hoppas ändå andra kan spetsa här och svarar.

6 Thorondor 23% har jag gillat på slutet och här tror jag absolut att man kan spetsa och stanna där in i mål så jag spelar med honom som ensam a-häst då jag hoppas på krångel för favoriten.

1 Ultimate Brodde 10% har bästa spåret och håller han ut favoriten i starten kanske han får rygg ledaren på min spetsidé. Kan så klart även släppa till favoriten för samma position så har lite alternativ från det fina spåret. Tre starter i ny regi, toppkusk upp på hemmaplan är plusfaktorer så med bra resa ska det kunna gå.

Berghs duo är nog bra för klassen och blir det omstarter I de här loppen så stiger chanserna för bästa hästen från bakspår. 10 Geronimo Am 12% är nog den som är bäst och med två lopp i kroppen ska den säkert kunna svara för stark insats här.

9 Jano Di Quattro 4% är nog inte mycket sämre än Berghs mest betrodda häst och den här är distansgynnad då han har tre av sina fyra årssegrar över distansen och den fjärde vinsten kom från tilläggslopp så tål en repa ute i spåren. Rikard N har fått en formtopp då Bergh satt upp honom på många hästar i full form på slutet.

5 Feel The Benefit 6% är startsnabb så Mats E Kanske kan få i väg honom fort trots det lite snävare spåret. Hittar han bra slagläge eller kommer ner till innerspåret så bör han kunna göra upp om det pm han får chansen till slut. då han höjt sig i sin nya regi.

3 Granit Palema 0,8% är ospelad men får rejält kuskplus och man borde väl ha gjort allt för att toppa till den här uppgiften. Visst är det betydligt tuffare mot än han är van vid men loppet ser ganska jämnt ut och mycket kan hända så från bra spår kan man hamna bra på det.

7 Mountainous 0,5% och 12 Oneric Ocelot 0,6% står båda lite hårt inne i klassen men den förstnämnda kanske kan komma i väg bra från springspåret och kommer med fin form. Den senare går framåt med sitt lopp i kroppen efter kortare uppehåll och är bättre än den här låga procenten antyder.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 11. C 3-10-8-4-5-6. D 12-9-2.

Se ”Gå Kort!”

11 Spickleback Face 54% och 7 Selmer I.H. 16% utgör ett starkt lås då det kan vara den som kör sig till ledningen tillsammans med den stora favoriten som har visat bäst form i fältet.

1 On Track Piraten 9% ska kunna komma i väg bra men kan inte svara spets mot ett par startsnabba precis bakom bilen. Är ändå tredjehästen i loppet då han är snabb nog att kanske ta sig ut i vettigt slagläge, men klart chansartat läge då hans kulle kunna hamna tredje invändigt.

5 Västerbo Grosbois 6% är väldigt startsnabb och blir den som tar sig förbi invändiga men vinner väldigt sällan och Rauno Pöllänen har ingen bra statistik varken som tränare eller kusk. Ska inte kunna vinna men från spets har sämre hästar runnit undan även om jag tror på bäst chans om han släpper och får rygg på Selmer I.H.

3 Remarkable Feet 5% tävlar bra med skor så från fint läge med duktig körsven som ofta skräller kan det vara tänkbart även om han är grön i klassen och kanske nöjer sig med andraplatser lite väl ofta.

10 Mr Golden Quick 3% kommer med formen på topp och tål lite spår på vägen men betydligt hårdare mot än sist. Rejält kuskplus och trivs på längre distanser så kan vara en rejäl skräll här.

8 Alone 2% måste väl ses som klart bortlottad men intressant med första gången Mats E upp och distansen är gynnsam, så är tänkbar vid riktigt bred gardering.

4 Order To Fly 2% är bättre än raden och har en vass avslutning med lopp på rulle så när det är lite enklare mot än han är van vid borde han vara långt framme. Han räckte inte mot favoriten då de möttes näst sist och har visat lite sämre form på slutet så kanske inte är tidig då han dessutom är klart missgynnad av att gå med skor. Kan öppna snabbt och är en faktor i spetsstriden men svarar nog inte den snabbaste från spår precis utvändigt. Däremot kan han se till att OTP hamnar i säcken då han kanske kan öppna snabbare än de invändiga för att sedan själv bli överflyglad.

Avdelning 4.

Ranking: A 15. B 6-10-13-5. C 2-9-14-12-1-3. D 7-8-4-11.

Kallblodslopp med fullt femtonhästars-fält utspridda över tre startfållor och de på båda främre fållorna står ganska bra inne i propositionen den här gången. Jag tror ändå mest på det jag tror är bästa hästen, som visat mest.

15 Grisle Odin G.L. 12% har alltid varit en talang och gjort det bra i sina comebacklopp på slutet utom senaste starten då han inte fick något fäste alls. Såg väldigt märkligt ut och tror inte alls det var något fel på hästen så väljer att bara bortse från den insatsen och bedömer honom på gamla meriter. Han är bara fem år men ändå tjänat överlägset mest pengar i fältet och kan ruggiga tider och en av få som går i bike. Intressant med Kontio upp nu som brukar kunna få fart på och hålla i gång lite segare kallbloden, men den här också speedig när han får rätt fäste och jag rankar honom etta här.

10 Tekno Jerven 20% håller många som bästa hästen om han fungerar och så ör det kanske men som favorit och hög galopprisk från vingelläge är det inte bra spelvärde på honom. Given vid gardering men favorit i fara då han kan vara borta på ’kör’. Springspåret kan så klart vara en vinstlott och går han felfritt körs han väl bara framåt och går alltid med skor.

13 Bellfaks 16% har slagit min idé två gånger på slutet och har absolut toppform så passas så klart tidigt då han fungerar på alla underlag och går i princip alltid med skor.

5 Tangen Frikk 15% har höjt sig i senaste två loppen och fungerar bra på skor. Bra spår och Magnus A är vass så given vid gardering, från stallet som har fyra till start i loppet.

6 Gorm 16% bör komma i väg bra från det här spåret då han är startsnabb från alla spår i volten. Skulle han vara först framme för att kanske köras till ledningen är mycket vunnet och han måste räknas tidigt.

9 Guli Roy 8% har ett par lopp i kroppen i sin nya regi och höjt sig så när han nu står bra inne i propositionen kan han vara före många av de som tidigare visat mer, om nu han fortsätter att höja sig med loppen i kroppen.

14 Don Viking 4% har spår tre i volten på bakre fållan och borde kunna komma i väg bra och är gynnad av skor och brodd. Mats E upp är intressant så även om han tjänar sina mesta pengar i monté så är han ändå en tänkbar skräll på visad form och att det blir rycktussar första gången på ett tag.

2 Tangen Töff 3% är den på grunddistansen som borde kunna komma till ledningen och vare sig han kör där eller släpper till någon från tillägget som ställer frågan tidigt så måste vinstchansen finnas.

12 Philip Ess 1% gör det bra mest varje gång, är speedig och startsnabb men får sällan ett erkännande, även om han var lite mer betrodd sist än han brukar bli. Nu är han helt ospelad och han måste ha högre segerchans än under 1% som kollektivet väljer att värdera chans till.

Avdelning 5.

Ranking: A 9. B 3-2. C 12-4-10-5. D 11-1-8.

Se “Bästa Spiken!”

9 Algot Zonett 47% stiger i procenten men är också omgångens mest troliga vinnare och jag spikar på allt. Minst tre, fyra startsnabba hästar med framspår gör att det kan bli bra fart en bit i början som bäddar extra för min spik.

2 Gardner Shaw 23% drar en del streck men har inte stått mot Algot då de möttes på Solänget för tre starter sedan och nu är det högst tveksamt om man ens får spets.

3 Van Gogh Z.S. 14% öppnar snabbt och kanske kan ta sig förbi Gardner Shaw men kanske inte kan svara den precis utvändiga. Kan vara först framme för att ta över om den släpper.

4 Dom Perignon 5% är väldigt startsnabb så kan spetsa och leda länge men skulle behövt ett helt lopp i kroppen för att vara riktigt bra hit.

12 Morotai Degato 3% startar gång efter annan på V75 och har växt in även i den här klassen och fungerar med skor och brodd. Bike på och plus att det är ett par strykningar.

Avdelning 6.

Ranking: A 2-8. B 6-12-5. C 10-3. D 7-4-9.

Kort distans i Bronsdivisionen där omgångens största favorit blivit nedstruken till innerspåret så kanske kan det strula för 2 Champ Lane 51%. Har höjt sig på barfotan men ska fungera på skor men alltid en viss omställning och även om innerspåret hyllas som det bästa i Sverige att svara spets från så är det inte så enkelt som många som säger och här lär fler ladda. Visst ska han ha bra chans att spetsa och leda runt om då han stabiliserats i travet men viss galopprisk måste finnas.

5 Otroligåsåfin 17% är startsnabb och från bra spår bakom bilen får han bra fart och kanske kan öppna snabbare än favoriten om den skulle tveka det minsta. Står bra inne i klassen och lär väl göra ett allvarligt försök att nå spets då han går bäst därifrån. Är dock bäst barfota.

8 Dwayne Zet 7% är gynnad av en strykning så han kommer ner ett spår och Magnus A är inte feg att ladda om han ser att det är läge. Den här kan öppna hyggligt och har höjt sig i nya regin så måste räknas tidigt trots läget. Vann med broddar i skorna sist vilket gör honom mycket intressant.

12 Tattoo Avenger 11% kan tugga ner vem som helst med sina starka sista 800 meter i spåren så räknas trots spåret. Ny kusk kan han kanske tända till på men galopprisken finns alltid.

6 Don´t Be Weak 7% är nedstruken till perfekt femtespår bakom bilen och ska kunna komma ner i banan på hyggligt sätt även om han inte är startsnabb. Avslutat bra på slutet och har inte ryckt det norska huvudlaget i senaste två starterna så växel sparad där på sistone. Dock chansartat var han ska hamna och viss vingelrisk men lär avsluta snabbt.

10 Giordano Soa 2% är startsnabb så klart missgynnad av bakspåret men kommer med formen på topp. Vunnit 10/28 lopp och även om han startat mest i enklare lopp så var han bra som tvåa med lite sparat på V75 i augusti. Upp en klass sedan dess så står kanske lite hårt inne. Goop skulle väl inte skicka den här långt om han inte tror det ska fungera bra med brodd så räknar med bra insats och det är en tänkbar skräll då det är öppet bakomm favoriten.

3 Big Cactus Zet 1% möter tuffare nu men fungerar med skor och får bra smygläge då det är ny kusk och kanske första gången med blinkershuvudlag.

Avdelning 7.

Ranking: A 10. B 3-8. C 7-9-12. D 11-1-5.

I avslutningen är det Klass 1 som ska avgöras på medeldistans med bilstart och redan ett par strykningar även här så försöker lösa loppet på få markeringar.

3 Global Lover 33% är klar favorit men har höjt sig rejält på skorycken och det är ju Berghs signum att köpa Love You-avkommor och rycka skorna för att få bra effekt så klart minus med skor på den här favoriten. Ska kunna ta sig till ledningen och då är så klart segerchansen hög men rankar ner lite på dåligt spelvärde, men är en av tre som höjer sig här.

10 Art Brown 23% rankar jag först och har kapacitet för att klättra genom klasserna och tål en rejäl repa i spåren om det behövs. Har två comeback-lopp i kroppen nu och satt långt ner utvändigt från bricka 12 i sprinterlopp sist men var bara bäst ändå med halva loppet i tredje och fjärdespår till slut.

8 Claud P.Hill 3% är kraftigt gynnad av två strykningar och får spår sex bakom bilen i stället för åtta. Har ett höjt sig i år med 10 bland de tre främsta varav 6 segrar på 16 starter och även om han vunnit i enklare gäng så duger han i den här klassen med. Trivs på hemmabanan och Wäjersten är vass.

12 Albert Zonett 12% gjorde comeback sist och ska väl gå framåt med loppet. Var seg sist och är mest stark så kanske behöver något lopp till för att få upp speeden som behövs för att sätta nosen först på V75. Startar på hemmaplan från tränare med bra statistik och med kuskplus så kan ju gå men läget gör ändå att jag ser honom som överspelad.

7 Anchor Man 10% fick galopp i finalerna förra veckan så står perfekt inne i klassen och nedstruken till fina spår fem och kan öppna ganska bra. Mött hårt motstånd mest hela tiden på slutet och lite enklare Klass 1 den här gången. Tänkbar vid bredare gardering.

9 Google Sisu 4% är van vid skor så plus för honom att andra får dra på skorna. Fick ingen effekt av det norska huvudlaget näst sist då han inte var som bäst och sist behövde man inte rycka det. Har gett bra effekt i träning så man räknar med att få ut något av det nu när formen är bra igen.

Stora systemet

Avd.1: 1-6-14.

Avd.2: 1-2-3-5-6-9-10.

Avd.3: 7-11.

Avd.4: 2-5-6-9-10-12-13-14-15.

Avd.5: 9 Algot Zonett

Avd.6: 2-5-6-8-10-12.

Avd.7: 10 Art Brown

2268 Rader som kostar 1134:-

Lilla systemet

Avd.1: 6 Kia Ora

Avd.2: 1-2-5-6-9-10.

Avd.3: 7-11.

Avd.4: 5-6-10-13-15.

Avd.5: 9 Algot Zonett

Avd.6: 2-5-6-8-12.

Avd.7: 10 Art Brown

300 Rader som kostar 150:-






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se