Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Kalmar och Bollnäs 26/8

FSport fantasy trav

V86-Omgången.

V86-Express SuperDays rullar vidare med V86-omgång även under torsdagen med spelstopp 20:30. Bollnäs delar omgången med Kalmar. 

Bollnäs som är en ganska snabb bana där många tycks trivas på underlaget. Upploppet är långt med sina 207 meter men ändå vinner ledaren oftare här än i genomsnitt. Inga konstigheter i övrigt, då varken vinklad vinge eller open stretch finns att tillgå här. 

Kalmar har exakt lika långt upplopp med sina 207 meter som Bollnäs och nästan alltid riktigt fint underlag här med. Ban-bredden är rejält tilltagen på båda långsidorna så det är gott om utrymme i voltstarterna. 

 

Bästa Spiken!

I långlopp brukar jag leta bästa hästen där bak och försöka se om det är spikläge. 10 Hurricane Silas i tredje avdelningen ska kunna hamna bra på det då de där framme är få. Bara två hästar på grunddistansen och en häst på mellanfållan så när det bara är nio hästar totalt att runda för favoriten så måste segerchansen vara riktigt hög. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen kommer omgångens största favorit men favoriten 6 Bon Bini är inte så startsnabb och risken finns att hon får lite för mycket spår in i svängen från spår en bit ut. Bike på nu som hon bara gått i en gång tidigare med offensivt upplägg direkt ch säker seger som resultat så räknas så klart med högst segerchans här trots läget. 

Jag försöker fälla med ett par motbud där 1 Smaragd Norrgård ska kunna svara upp innerspåret då hon är mycket startsnabb. Från spets ska hon slås och hon har höjt sig lite i år med fyra segrar på nio starter. 

Om favoriten kommer fram sent lär väl Lennartsson svara spets och då kan det bli tempo på loppet så med litet fält kan även ekipage från sämre lägen få chansen till slut. 10 Global Benefit har 11/16 bland de tre främsta varav fem segrar och lär dyka upp i striden även här, till slut. Går det långsamt är Magnus A inte rädd att sända tidigt och då favoriten inte är så startsnabb skulle den här till och med kunna ha tur att ta sig igenom för att vara före den tidigt i loppet. Grundtipset är väl ändå att favoriten körs i tredjespår en bit fram till dödens. 

 

Avdelning 1.

Ranking: A 7. B 2-4. C 3-11-5. D Övriga.

Kalmar inleder omgången med ett snabblopp i ganska hög klass och tre hästar delar på de flesta strecken. 

4 Don Cash är loppets favorit från bra startspår men spåret hjälper honom inte mycket då han inte är alls snabb ut. Har han tur och kommer ner i bra slagläge så har en stark avslutning att tillgå men tufft att ta många längder över den korta distansen, men det är heller inte värsta konkurrensen i klassen så han tuggar nog ner de flesta sista halvan av loppet oavsett position. 

7 Look Håleryd visade form då han vann efter fin långspurt sist och får han rätt lopp igen ska han absolut kunna vinna igen. PU stall har gått riktigt starkt under juli-augusti och den här har tre lopp i kroppen efter långt uppehåll så går nog framåt med starterna och är garanterat i full form nu. 

2 Moses kom till Håkan K i början av augusti och gör tävlingsdebut i hans regi nu så klart intressant. Känslan är att de ofta ska ha ett lopp i kroppen för att vara som bäst i hans regi och sällan går man för fullt i debuter där men den här har startat på i sommar så ska väl bedömas på gamla meriter och är säkert klart bra direkt. 

11 Gambit Brodde är bra för klassen men 

 

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 10-1. C 4-9. D Övriga.

Se ”Gå Kort!”

Stolopp där jag väljer att gå kort eftersom jag är rädd att ledaren kan få fuska undan en del om Lennartsson håller spets med 1 Smaragd Norrgård. Om inte favoriten kommer bort från sitt spår en bit ut så lär väl den köras till dödens och kanske låser dom loppet. 6 Bon Bini är stark nog i bar i form för att vinna trots lite spår på vägen och lopp utvändigt ledaren men kommer hon fram tidigt får hon nog överta ledninegn och Smaragd Norrgård får bra lopp i rygg på ledaren och är väldigt speedig. 10 Global Benefit är bra för klassen och kan överraska trots spåret med duktiga Magnus A upp. 

 

Avdelning 3.

Ranking: A 10. B 6-1. C 4-8-7. D Övriga. 

Se ”Bästa Spiken!”

10 Hurricane Silas trivs på hemmaplan och är nog bara bäst här då värsta motbudet på pappret, 1 Benedict Lux endast tjänat 98.500 kronor i karriären och borde få svårt att räcka här. Jag spikar även om Hurricane Silas är ganska stor favorit och kanske stiger lite ytterligare. 

 

Avdelning 4.

Ranking: A 1. B 2-6. C 11-3-5-15. D Övriga.

Försök Dubbelcupen för kallblodshästar över 2640 meter med två tilläggsfållor och fullt femtonhästars-fält på Bollnäs. 

1 Tinder Lars är given förstahäst i loppet då han vunnit 8/12 och har bästa spåret på främre fållan. Han har dock en del galopper med i historiken och inte alls säkert att han tål en galopp för att ändå kunna vinna här och då han ser ut att bli väldigt stor favorit som orutinerad väljer jag att gardera. 

2 Wilda Simon är stark och distansgynnad så från bra spår där framme bör det bli resa och då borde det vara hygglig segerchans. 

6 Jack M.R. är hopplöst osäker men spår tre i volten borde kunna gå och han har hög kapacitet för klassen så räknas på hemmaplan. 

3 Vessle Moen fick en vinst näst sist, efter lopp i rygg på ledaren och perfekt lucka och kan få samma lopp igen. Spelad till under 1% är det intressant direkt i ny regi, vid bred gardering. 

5 Kajsas Ture har 24 bland de tre främsta på sina 64 starter och står bra inne på mellanfållan. Han har ett lopp i kroppen efter strykning så går nog framåt med loppet och skulle kunna skrälla här om favoriten gör bort sig. 

Ekipagen på bakersta fållan har en tuff proposition här men streckar nog ett par därifrån när jag ändå garderar loppet. 15 Egge Piril brukar vara betydligt mer streckad än han är nu och så mycket tuffare är det inte mot nu. Springspår och bra kapacitet så ska nog räknas med lite högre segerchans än procenten antyder. 

11 Fräcke Prins har 13 bland de tre främsta varav 5 segrar på sina 23 starter och har galopperat mycket men vunnit fyra av sina nio felfria starter. Näst sist vann han trots galopp och här är det ett bra tredjspår på volten så det kan gå. 

 

Avdelning 5.

Ranking: A 11. B 6-1-13. C 10-15-7-5. D Övriga.

Stoserie-lopp med 15 hästar till start fördelade på två startfållor där favoriten 1 Chumani galopperat upprepade gånger i sina två starter i år. Stora frågetecken hur det står till med henne efter 10 månaders uppehåll och två totalt misslyckade lopp. Hon har kapacitet att seger-strida och felfri kanske hon bara leder loppet runt om men här är det absolut läge att fälla favoriten och ranka ner på lågt spelvärde. 

13 Gaya De Perenche kommer med full form hit till skillnad mot favoriten men läget är ett bakspår på tillägget och det är klart chansartat när det växlas ner till vanlig vagn i stället för bike. Visst har hon vunnit med vanlig vagn med men här är hon en av de som står absolut sämst inne på pengarna så går upp en del i klass till loppet och måste med ses som överstreckad. Svår ändå att plocka bort då hon är en av få som visat toppform i loppet. 

6 Beluga West har inte vunnit lopp i år på 13 starter och vann bara 1/12 i fjol så ingen vinstmaskin som ganska betrodd men här står hon bra till. Har ofta matchats på V75 senaste tre åren så inte konstigt hon inte vinner så ofta och lite billigare lopp än hon brukar vara ute. PU har som jag tidigare nämnt hittat fin fromtopp på stallet senaste tiden och det brukar smitta av sig så den här är tidig. 

7 Isle Band har bra spår och är ett hemmaekipage som skulle kunna skrälla då några av de bättre har tveksam form och den här har faktiskt varit ganska bra på slutet även om det varit i enklare gäng. 

Från springspåren startar två ganska bra hästar för klassen, båda från Mantorpstränare där kanske Stefan P Petterssons 11 Im A Beliver ska ha den bästa chansen då stallet haft en höjning i år. Den här har ett lopp i kroppen efter några månaders uppehåll och får dessutom lite kuskplus och står perfekt inne på pengarna här. 10 Ryssebo La Reine får också kuskbyte och kanske litet kuskplus även där och det bättre springspåret så kan hitta ner i bra slagläge en bit fram, med lite tur. Den här har inte vunnit på länge men heller inte startat så mycket senaste åren och har riktigt hög kapacitet då hon slog bra motstånd vid segrarna som femåring. Hittar hon tillbaka till den for hon hade då ska hon absolut räcka här och lite uppåtform sist även om det är fyra veckor sedan hon startade. 

15 Otilla Fri har inte visat full form på slutet och har uselt läge men är bra och har vunnit Diamantsto-lopp på V75 två gånger i år så den som har klart bäst meriter från det här året. Hon är dessutom anmäld med bike där många andra växlar ner så intressant trots spåret då det är lämpligare motstånd än brukar möta. 

 

Avdelning 6.

Ranking: A 1. B 2. C 9-7-12-3-6. D Övriga.

Tilläggslopp över 2640 meter i väldigt skiktat lopp med extremt få startpoäng på några av de startande gör att alla inte ska kunna vinna det här loppet. 

1 Zerozerosette tycker jag är en vettig spik i omgången då det varit tveksam vinnargnista hos många av konkurrenterna i loppet här. Faktiskt bara en till i loppet som har en seger bland de senaste fem starterna i deras formrader och faktiskt har han lika många segrar i år som resten av fältet skrapar ihop tillsammans under året. Fungerade bra barfota sist och nu blir det bike från det fina spåret och den vagnen har han bara gått i en gång tidigare då han vann. Jag tror han tar spets och leder loppet runt om så även om det inte är den bästa kusken så kan de flesta köra i ledningen. 

2 Born Winner har bra läge och är loppets favorit efter att ha matchats på V75 en del i år men har bara en seger på senaste två åren. Jag ser honom som överstreckad här då jag tror att han får svårt att sig förbi den invändiga hästen.

Både 9 Order By Box och 10 Pane Vino har fått lite bättre utrymme i sin volt efter en strykning och båda är tänkbara utmanare härmed duktiga kuskar och bra kapacitet. De har dock haft svårt att sätta nosen först på senare tid men båda hästarna visade uppåtform i deras senaste respektive starter. 

12 Prince Knight har springspår på tillägget och ska kunna hamna bra på det därifrån med lite tur. Ett lopp i kroppen nu efter två månaders tävlingsuppehåll och kan vara bättre med loppet i kroppen. 

6 Andre Agassi kan få lite svängar på innerspåret och med luckor till slut kan han skrälla från fint smygläge.

3 Bang Boomerang vann ett breddlopp sist från kön och har en ganska fin spurt att tillgå men behöver höja sig lite till för att duga här. Han kan säkert göra det och vid gardering är han ett tänkbart streck, då få i loppet visat vinnargnistan speciellt ofta på senaste två åren. 

 

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 10-9-2. C 4-1-8-7-5. D Övriga.

Ett V75-försök I Klass 1 men tyvärr blev det inte så bra lopp som man kunde hoppats på, på pappret. 

6 Hipster Am vann i riktigt bra stil sist och är startsnabb så då värsta konkurrenterna fått bakspår har den här god chans att ta sig till ledningen och blir hästen att slå. Han är kvar i för låg klass och med formen han visade sist så är det en vettig spik här. 

9 Aurora Show kommer med från seger men i ett stolopp i lite enklare motstånd än nu. Hon ör bra och med uppåtform ska hon ändå räknas vid gardering.

10 Barbaresco V.W. står bra inne i klassen och har gjort ett par lopp mot lite tuffare motstånd på slutet och kan ha fått lite mer hårdhet av det. Speedig och ofta med där framme när mållinjen passeras så räknas med bra chans om favoriten kommer bort. 

2 Awesome Kronos var stressig i debuten för sin nya tränare och det blev galopp så oklart hur det är men formen här och det kan behövas något lopp till i kroppen för att vara i full form. Bra spår och bra kapacitet så sterckar man många är han ändå tänkbar. 

4 Beethoven tycker jag blir överstreckad då jag helt enkelt inte tror han räcker mot det två-tre bästa här trots bra utgångsläge och visad form, men i enklare gäng. 

 

Avdelning 8.

Ranking: A 9. B 5-1. C 2-7-12-4. D Övriga. 

Kortlopp på Bollnäs avsluta omgången. Då kanske bästa hästen i 9 One Kind Of Art fick bakspår och favoriten 1 Bodybuilder kanske kan bli fast, om han inte lyckas svara upp innerspåret så öppnar loppet upp sig. 

Visst är 1 Bodybuilder startsnabb och skulle kunna leda loppet runt om men även hästarna från 2,3 och 4 kan öppna snabbt och oftast är det lite lättare att få upp farten en bit ut så det finns chans att någon tar sig förbi första biten och det kan ställa till det. 

2 Musett Af Djupmyra kanske tar sig till spets eller kryper ner i rygg på favoriten och oavsett ska hon räknas tidigt trots att hon är av två ston i öppen klass här. 

5 Harper Seabrook är stark och från bra spår borde han väl köras framåt så blir det lite kubbning om ledningen och den här inte blir hängande i tredjespår för länge så är det god chans att hans styrka visar sig avgörande till slut. Körs Harper offensivt kan det gynna stallkamraten 7 Kapten Kidd som avslutade snabbt med sen lucka sist. Verkar kunna höja sig i sin nya regi efter några galoppmisslyckanden och hittar man ner i banan här borde han väl ha högre segerchans än 1% som tidiga spelarna spelat honom till. 

Bäst är ändå 9 One Kind Of Art som har svårt att få ut sin fulla kapacitet i loppen men har gjort bra lopp flera gånger i rad på slutet och går ner i klass nu. Stämmer det bara hyggligt så vinner han kanske trots bakspåret. Han har startsnabba startryggar och kan ta sig igenom på bra sätt så det behöver inte bli allt för dålig position. 

 

Systemförslaget.

Avd.1: 2-4-7-11.

Avd.2: 1-6-10.

Avd.3: 10 Hurricane Silas

Avd.4: 1-2-3-5-6-11-15.

Avd.5: 1-6-7-10-11-15.

Avd.6: 1 Zerozerosette

Avd.7: 6 Hipster Am

Avd.8: 1-2-5-7-9.

2940 rader som kostar 735 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!