Speltips: V75 Åby 14/8

V75-Omgången.

Omgången avgörs på Åby med Åbys Stora Pris i fokus, där det är mycket pengar att köra om med en och en halv miljon till vinnaren. Banan har sin open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. I övrigt är det finaler i klassloppen där det ofta är lite mindre skillnad mellan hästarna än procenten ofta antyder. Alla har gjort det bra för att ta sig till finaler i respektive klasser och när man toppar sina hästar i alla avseenden till de här loppen skräller det mer än man kan tro i finalomgångarna.

Bästa Spiken!

I inledningen så har jag en favorithäst som blivit allt stabilare i Johan Untersteiners regi och jag spikar åter igen då 13 Maestro Crowe fortsatt är i för låg klass för sin kapacitet. I takt med att han blir mer pålitlig i travet och dessutom visat startsnabbhet så lär han klättra hela vägen upp i klasserna. Nu blir det lugn avgång då det är bakspår på tillägget men distansen är lång så han har god tid att köras framåt och jag tror han bara är bäst. Hade nog förordat spik även om han startat 20 meter efter det här gänget så bakspåret är bara oddshöjande och tycker han borde bara närmare 60% så till 45% är han ett nästan ett fynd, trots sitt favoritskap.

Gå Kort!

I femte avdelningen är det Silverdivisionens final där en stark favorit fått bra spår och jag försöker stänga med den tillsammans med en ytterligare lägesgynnad utmanare.

3 Born Unicorn skyllde man på att han inte trivdes i biken näst sist men jag var lite försiktig i starten efter, vilket var helt fel. Han var helt annan häst igen och vann i totalt överlägsen stil. Han har en del galopper tidigare i historiken och inte helt otänkbart att han skulle kunna återfalla i gamla synder, så jag garderar med ett vettigt motbud även om jag förstår att den här måste ha toppchans.

5 Vikens High Yield är en klart tänkbar utmanare som jag hade som omgångens bästa spik på Halmstad, näst sist och han gjorde mig inte besviken den gången. I starten efter gick han i ledningen mot elithästar så ursäktad att han viker ner sig på 10-tid med bara Zarenne Fas och Nadal Broline före sig i mål. Han går säkert framåt med den starten i kroppen och måste ha bra chans om favoriten kommer bort här. Intressant med Magnus A upp här med och till bara 10% är det intressant att låsa med den stora favoriten.

Avdelning 1.

Ranking: A 13. B 4. C 11-9-12-2-1-6-5. D 3-8-7-10.

13 Maestro Crowe var stabil spik då vi fick in sjuor på Axevalla för några veckor sedan och han ska vara lika bra nu så när det inte är hårdare mot den här gången lär han runda även det här gänget. Lite mindre fält dessutom så bakspåret oroar inte så mycket och Johan brukar köra framåt i tid med den här så har svårt att se honom bli tempotorsk i kön.

4 Oracle Tile är väl värst mot och visade uppåtform i snabb avslutning sist men har kanske inte absoluta toppformen på slutet då han annars vunnit 11/22 starter så har det tagit mot en del på slutet. Fortsatt kuskplus här och betydligt bättre läge än favoriten så är en tuff konkurrent att slå, speciellt om han kan köras till ledningen tidigt.

9 Outstanding O. missade jag lite sist på GS75 då han skrällde rejält, han var femma i rankingen i tipsen. Det var ny regi och han tände till rejält på miljöombytet och annan träning så nu när det dessutom ska ryckas skor är det intressant. Framåt med loppet i kroppen, kuskplus och ett fint springspår nu så då ska spurten bita bra igen om han hittar ner i vettigt slagläge.

12 Mister Donald har mest startpoäng och matchats i hårda gäng så lär duga bra även här. Goops val ett par hästar i fältet som går från alla positioner och gjorde en bra debut på distansen sist.

11 Mystic Mom har ofta dåliga lägen men är ändå inte så startsnabb att det spelar så stor roll med bakspåret. Har bara varit ute över distansen en gång då det blev galopp men testat stora banan på Vincennes så tål längre lopp bra och Riordan har klart bra snurr på stallet även i år.

Ett par tänkbara skrällar som ger debut över distansen och garderar man loppet så är det lås på de två mest streckade eller ganska många streck som krävs. 1 Bordeaux Doc behövde nog loppet i kroppen sist och gör nu andra starten i Westholms regi så om det blir barfota runt om den här gången kan han få ett fint lopp på innerspåret hela vägen. 6 Volare Gar får rejält kuskplus och har ett bra spår så då hästen står bra inne i loppet skulle han kunna skrälla då han har fart som räcker.

Avdelning 2.

Ranking: A 6. B 10-9-1. C 5-4-3-2-8-7. D 11-12.

Klass2 final och då är det här vi vill ha skräll då det är klart oftast det skräller i just den här klassen. Förra veckan streckades väldigt många i just klass2 på alla mina system ändå missade jag vinnaren som var helt ologisk. Miss Lovelace hade inte vunnit på två år och då var det skräll i enklare lopp med 25 tkr i förstapris på Lindesberg och sedan haft svårt att visa något av värde ens i breddlopp. Men vill man ha skräll får man väl strecka även några man tror mindre på och jag vill förorda streck för alla i lägsta klassen den här veckan.

10 Erv Zet är klar favorit och visst har han varit bra men från bakspår är det alltid chansartat och den här har större uppgifter än V75 i lägre klasser att sikta på. Visst är det ett stort lopp men är det någon som kan ta det lugnt den här lopptypen så är det Örjan. Han kan sitta kvar lite för länge och det är nog små marginaler här så inte alls givet att han når fram i så fall. Här vill man nog bara se till att hålla formen till Derby-kvalen 24/8 och tror inte Örjan bombar i tredjespår ett varv och pressar för spets eller liknande men hästen är så bra att han kan vinna ändå.

6 Global Beware är startsnabb och på Åby är spår sex bland de bästa då det är bra chans att de invändiga kan tänkas släppa och de flesta laddar hellre än backar härifrån. Den här är givna spetsfavoriten och blir därmed hästen för övriga att slå så rankas klart först här.

9 Captain Gain C.C. slog Erv Zet regelrätt sist de möttes och är nog ännu bättre nu. Han sikta mot större årgångsloppen men ska vara i bra ordning nu. Dessutom blir det första barfota runt och det halvsängda huvudlaget byts mot ett norskt så nära maxat här.

1 Howdy Quick är behandlad sedan sist och ska gå första gången med blinkers och barfota bak nu. Man hoppas på startsnabbhet med de ändringarna och Goop upp är klart plus, så får bra lopp kanske i rygg på ledaren.

5 G.K.Justus har bra utgångsläge och är rejäl. Står riktigt bra inne då han var ute i försök och final i förra meetinget i samma klass och då har vunnit i klassen då han stod betydligt hårdare till.

Avdelning 3.

Ranking: A 6. B 15-9. C 12-10-14-2-4-7-8-13-8-1-5. D 3-11.

Final i Diamantstoet och det uppseendeväckande här är att stall Goop har sex av 15 hästar till start här. Konstigt att inte fler velat matcha mot ett sådant lopp med sina ston, det är hur som helst väldigt öppet och ingen är helt chanslös här.

15 Svecak Palema är Goops val av sina sex hästar och det är nog bästa hästen men fick sämsta läget med bakspår på tilläggsfållan. Läget och att man kanske inte kör så hårt mot varandra här gör att det är favorit i fara.

6 Nymke Brigadoon vek ner sig som stor favorit i sitt förra lopp på Axevalla då jag hade Dream Of Money D.E. tidigt på systemet när den slog av Nymke till slut. Nu verkar det som man siktat lite hit och det blev bästa springspåret och Örjan upp. Första gången barfota runt om och mycket trolig ledare (bra chans även från rygg på ledaren) gör att det är tänkbar förstahäst när det är 17% i stället för 64% som jättefavorit sist.

9 Orlando är startsnabb och har bättre spår än sist så borde få ett bättre lopp.

12 Xanthis Delicious står riktigt bra inne i propositionen och mött stenhårt varje gång och har mest startpoäng här. Spår fem i volten men Erik löser det och ekipaget räknas tidigt.

10 Alfredo Sauce hamnade lite för långt ner i fältet sist och blir det bättre än sjätte utvändigt nu så lär det bita bra till slut. Form, bra spår och bra kusk gör henne absolut tänkbar.

14 Alexi Quick var bra sist då han var först framme för att ta över från en stallkamrat och nu är det springspår så kan vara tidigt framme igen. Borde kunna komma ner i bra position från sitt springspår.

4 Your Dreamlove är bra med, som står bättre inne i propositionen och han svarade för stark upphämtning sist så utan galopp måste han vara tidig. Absolut bäst inne på grunddistansen står Crebas-tränade 2 Keely Queen Er som har fått tre lopp i nya regin och blev fast med sparat sist. Nu är det fortsatt Ohlsson upp och ett bra andra spår där framme så som startsnabb gör att hon kanske kan få rygg på ledaren och kan skrälla då hon är speedig till slut.

Avdelning 4.

Ranking: A 3. B 1-6. C 5-2-12-7-4. D 10-8-9-11.

Här är favoriten stark och har kapacitet för betydligt bättre lopp än Klass 1 så ska ha bra chans men nu blir han för stor favorit så försöker att fälla honom även om jag rankar honom först.

3 Zion Font nämnde jag som tänkbar spik i förra loppet han var ute i men jag försökte ändå att fälla då det var en hel månad mellan starterna då och första starten i Sverige i år. Han var riktigt bra och nu tror man från stallet han ska vara bättre med loppet i kroppen. Även om det är anmält barfota runt om verkar det som i intervjuer som det blir som i förra starten. Barfota bak, öppet huvudlag och bike på. Det känns tryggare på en storis att det inte ändras något, då det fungerade bra, men inte alls givet att han ska kunna ta sig till ledningen här.

Gocciadoros duo 1 Benedetto O.P. och 6 Borboletta har båda bra utgångslägen och ska kunna få bra lopp. Allt bättre form på hans hästar över lag som kommer ut på svenska banor och här ska båda passas tidigt vid gardering. Borboletta är startsnabb och drog undan i fin stil i sitt försök i Visby där hon gick i bike och sist var det vanlig vagn i voltstart så glöm det loppet. Här kan Gocciadoro dra i ledningen igen och kanske sitter hans andra häst Benedetto i ryggen där och får chansen på stretchen till slut.

12 Bravo Santana nämnde jag tidigt mot favoriten sist då det var intressant med första gången barfota i sin 27:e start. Var också den enda som var nära favoriten i mål men från betydligt bättre läge, satt dock i fjärde utvändigt och med lite tur blir det något liknande igen. Baser det på att på Åby vill lite fler styra ner på innerspåret så man kan ha tur att hamna hyggligt på det även från de sämsta bakspåren. Har vunnit 9/27 så vill vinna loppen.

5 Carry Cash har haft usla lägen tre starter i rad så klart lägesgynnad nu och borde kunna få ett bra lopp och ska räknas.

2 From Heaven Idzarda är startsnabb och kanske kan vara den som får rygg å ledaren om det sen är Gocciadoro som dra framför eller favoriten behöver ju inte spela någon roll för den här. Två vinster på kombinationen bike och barfota runt om då han bara gått med den kombinationen tre gånger totalt (och galopp i den tredje då det var bakspår).

7 Vicar har kanske inte speeden som krävs för att vinna final på V75 då han lever mer på sin styrka men han har överraskat mig på slutet och avslutat allt snabbare, framför allt näst sist.

Avdelning 5.

Ranking: A 3. B 5. C 11-9-7-2-8-4. D 6-10-1-12.

Se ”Gå Kort!”

Silverdivisionen och ett par av de bästa i loppet har också bra utgångslägen så det borde stå mellan favoriten och kanske någon till.

3 Born Unicorn och 5 Vikens High Yield är ett starkt lägesgynnat lås här där favoriten kanske är lite för hårt streckad, men mitt motbud är desto mer spelvärd. Dessutom kan Vikens öppna fort från det här spåret och kanske kan ta ledningen här.

Stallkamraten till Vikens är 4 Ivory Di Quattro från bra läge men tror inte den har full from och kanske vill ha lite längre distans.

9 Rotate är bra men att ha bakspår i den här finalen måste vara en klar nitlott. Han har dessutom mindre pengar än de två där framme så han kan gå kanske två meeting till i klassen och man behöver inte lägga lasset den här gången.

Bortlottade är också annars bra hästar som 11 Beartime, 7 Adde S.H. och 8 Zap Di Girifalco som annars alla tre är klart tänkbara vinnare om favoriten kommer bort. Bra form på alla tre och Bertime var ju nära att slå Adde S.H på Axevalla trots att han satt absolut sist när man gick in i sista svängen men var bara en nos efter i mål, spelad till under 4%. Hade fått betydligt bättre på V75 den dagen med honom som vinnare och jag varnade tidigt för den då det var första gången i bike i sin 43:e start. Nu är det samma vagn på igen och med lite tur med positionerna fäller han många i spurten igen. Adde fick gå ut först i fjärdespåret i sista svängen och stod för mycket formstark spurt så räknas med viss chans nu med så klart.

Avdelning 6.

Ranking: A 8. B 1-4. C 3-6-12-10-2-5-11. D 9.

Bronsdivisionen och lite jämnare streckat här men segraren finns nog bland de betrodda. Hoppas verkligen vi hittat ett par kantbollar tidigare så det går ut på att bara överleva loppen när vi kommer så här långt. Har an gått på ett par av de största favoriterna kanske man måste ha skräll här för att få till systemet och för er är det nog läge att ta alla i det här loppet.

4 Amornero Roc spikade jag på Axevalla och han infriade sitt favoritskap då men det var en billigare Brons då och nu är det tuffare mot. Toppspår nu men då 8 Laradja Vrijthout är nedstruken ett spår lär den absolut laddas från start här. Inte alls givet att favriten kommer till ledningen då. Det kan också bli körning mellan de två om de inte är helt överens och jag streckar ett par till där framme. Laradja förordade jag spik för sist med och lite långt mellan starterna nu men kommer han till ledningen kan han stanna där hela vägen. Det var första gången i bike och så blir det igen nu.

1 The Bald Eagle är ytterligare en vinnare jag hade som spikbud i senaste starten och även den är startsnabb. Svårt att hålla spets från innerspåret men kan ju bli rygg på ledaren och det är ju som bekant fördelaktigt för speedig häst på den här banan.

3 Rackham brukar jag ofta se som klart överstreckad men här är det intressant med Örjan upp och formen är bra. Han kan verkligen få loppet om det körs mellan Gocciadoro och Lugauer så vågar inte rata Rackham den här gången, även om det är tveksamt om han verkligen vill vinna lopp, men Örjan brukar kunna lura även ovilliga först, om dom har tillräcklig kapacitet.

Av skrällarna är det intressant med första bike på 10 Golden Guard i sin 42:a start och 5 Strong Pepper går andra gången lättad med barfota fram, sist var som en gång som fyraåring. Pepper är startsnabb nog att komma ner till plankan bakom de allra snabbaste kanske. 11 Don Cash är anmäld första gången barfota runt om och då annars gillar längre distanser så kanske han får men fart på den balansen.

Avdelning 7.

Ranking: A 6. B 12. C 5-4-10-11-7-1. D 3-2-8-9.

Åbys Stora Pris över 3140 meter autostart och det har samlat ett riktigt intressant startfält där många ser ut att kunna vara med och göra upp om segern.

6 Who´s Who har jag tidigare aldrig riktigt fastnat för, kanske för att han fått väldigt mycket extra uppmärksamhet i travpress generellt sett. Man har jämfört honom mycket med pappa Maharajah och många förstasidor av Ronden och Guiden har haft honom som ”posterboy”. Sådant är aldrig nyttigt för spelet och han har dragit alldeles för mycket streck genom sin karriär och spelvärdet har ofta varit uselt på honom. Man har också fått bra betalt och bra potential i lapparna då man fällt honom men nu har han höjt sig ett snäpp och jag är imponerad på slutet. Han visar allt mer startsnabbhet och har enorma speeder kvar även då det gått fort på vägen så här städar väl Örjan av fältet oavsett hur det blir kört?! Han är startsnabb så sitter med där framme och vill ingen annan köra i ledningen så gör väl han det men blir det läge att släppa, trots favoritskapet så finns ju stretchen att tillgå. Hittar man ner i banan så kan gå från andra-tredje utvändigt med och när han sedan speedar 04 sista 300, när de andra slår av på takten så kanske det inte ens blir hårt i mål.

5 Bengurion Jet drar en del streck och var enorm sist då han utan sparring drog i stenhårt tempo hela vägen och det har väl inte gått någon förbi. Nu är det stayer-distans mot äldre eliten och det är inte bara att rusa i ledningen då, här gäller det att hushålla med krafterna. Att Gocciadoro sagt att han tror den här är som bäst på lång distans är ju så klart intressant men inget att gå på, man måste se en sådan sak på en fyraåring mot elit först.

10 Milligan´s School är ofta understreckad och var oerhört bra sist. Han gör sina bästa lopp i spets eller utvändigt om ledaren så klart missgynnad nu av bakspåret och kan få tufft. Han har bara gjort en start på distansen och då vann han men det är två år sedan men sist var det seger i bra stil över 2640 meter. Han är dock väldigt speedig och kan matchas mot Vincennes i vinter och i formen han håller ska han räknas trots spåret.

12 Ce Bello Romain tävlar mot de allra bästa i Frankrike i loppen som inte är stängda för valacker. En av de bättre kuskarna där nere kör och det blir intressant att se hur han lägger upp loppet från sämsta läget. Den här ska ha en rimlig chans trots spåret och kommer i full form då han bara var slagen av Face Time Bourbon sist.

4 Zarenne Fas fick man en lite senare formtopp på än man kanske tänkt men han är i riktigt bra form nu. Från bra spår borde han kunna hamna bra på det och är en tänkbar skräll.

11 Very Kronos är en häst jag gillar men från bakspår över den dryga distansen kan det bli för passivt upplägg och den ska nog vara strax under 10% här. Inget riktigt lopp sedan mitten av juni då han galopperade tidigt sist och var borta direkt, så borde behöva ett lopp i kroppen för att vara på topp.

Stora systemet

Avd.1: 13 Master Crow

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12.

Avd.3: 6-9-10-12-14-15.

Avd.4: 1-2-3-5-6-12.

Avd.5: 3-5.

Avd.6: 1-3-4-8.

Avd.7: 6 Who´s Who

3456 Rader som kostar 1728 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 13 Master Crow

Avd.2: 1-2-3-4-5-6-9-10.

Avd.3: 6-9-12-15.

Avd.4: 3 Zion Font

Avd.5: 3-5.

Avd.6: 1-4-8.

Avd.7: 6 Who´s Who

192 Rader som kostar 96 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se