Speltips: Extra V75 Dannero söndag 8/8

V75-Omgången.

Extra V75 på Dannero under söndagen då Kriteriestoet och Svenskt Kallblodskriterium ska avgöras. Dannero har 200 meter långt upplopp och varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till här och i övrigt inga andra konstigheter heller. 15:00 är spelstopp på V75.

Bästa Spiken!

I avslutande avdelning är det nog fel favorit och jag spikar den jag tror är klart hårdast här och även om det bara är medeldistans så tror jag att 15 Emil Mollyn har riktigt hög chans att runda samtliga. Han har tävlat en del mot eliten och det är betydligt enklare mot nu så med offensiva Tom Erik Solberg som haft riktigt bra form i sulkyn på slutet tror jag inte på tempotorsk i kön.

Gå Kort!

I femte avdelningen blir 1 Hail Mary alldeles för stor favorit då han inte alltid ska vara som bäst i sina comebacker. Lopp i kroppen för att vara bättre till Jubileumspokalen och vi har sett honom torska i enklare gäng när det är led i matchningen och inte givet att man laddar för fullt den här gången.

6 From The Mine *STRUKEN* är startsnabb och spår en bit ut är fördelaktigt och jag tror man satsar allt för att ta ledningen här och blir då Hail Mary fast är det här hästen att slå. Sist var han hårt spelad mot så startsnabb häst som Click Bait och nu när det läge för ledningen så kommer han göra ett bättre lopp nu då han höjer sig i spets.

Detta var första tanken men nu blev From the Mine struken så garderar med fler eller spikar Hail Mary på mindre system, då spetschans ökade oerhört mycket för den nu. Nu blir "gå kort"-loppet istället andra avdelningen där det redan fanns en tanke att låsa på de två bästa där framme där 2 Ombre D. Nog har högst kapacitet i fältet och nu är nedstruken till bästa spåret. 5 Berra Steel är dock i toppform och hamnar bra till och ibland slår ju form klass, så starkt lås, där de på tillägget har en tuff uppgift på pappret.

Avdelning 1.

Ranking: A 3. B 1-4-6. C 2-9-10-5. D Övriga.

Kriteriestoet inleder omgången och det är för treåriga kallblodsston så orutinerat värre här.

3 Dunungen är rätt favorit från bra spår med bästa kusken när det ska fördelas större pengar. Hästen har fem vinster och en andraplats på sex starter och är väldigt startsnabb så kan kanske ta sig förbi de invändiga och då leder hon nog runt om men kan vinna även från utvändigt ledaren.

1 Bato Tösen är startsnabb så de ska ta sig förbi henne och hon kan leda loppet runt om. Skulle någon höja sig i startsnabbheten hit så får hon ju som sämst ett lopp i rygg på ledaren och ska kunna vinna därifrån med.

4 Nordsjö Anna är den Tjomsland kör själv av sina fem hästar i fältet och den som borde ha bäst chans då hon har bästa läget. Hon är nog en av de som utvecklas mest med starterna då hon bara gjort tre lopp i karriären så intressant att se hur bra hon kan vara redan nu.

9 Tekno Jerva är den Tjomslands försteman kör och ibland kan det ju gå för fort för treåringar där framme och bli stumma ben till slut så läget behöver inte vara iskallt. Klar skrällchans, med startsnabba ryggar och kan komma igenom bra med lite tur.

6 Tangen Tone har väl en av få riktigt vassa kuskar från Norge i sulkyn allt som oftast och den här ska absolut vara med och göra upp det här. Kunde knappt hänga på 2 Ängsthea i deras försök hit men var betydligt mer spelad då och är säkert bättre med lite tätare starter. Tjomsland har ställt i ordning förr till den här typen av lopp så räknar med bättring där. Ängsthea visade bra startsnabbhet sist med toppkusk och får bra resa där framme så räknas med chans.

Avdelning 2.

Ranking: A 2. B 5. C 7-11-6-8-12-3. D 4-1-9-13-10.

Tilläggslopp över 2640 meter och ett par på grunddistansen ser ut att stå bra inne i propositionen. Se "Gå Kort" där jag skriver lite om loppet med.

5 Berra Steel har ingen utanför sig så ska kunna öppna hyggligt trots spåret och kommer han till ledningen blir han svår att passera. Han är i riktigt bra form och går barfota andra gången nu, som näst sist då han vann i enkel stil. Lite enklare häst än värsta motbuden men form slår ibland klass.

2 Hombre D. har varit ute i lite unghästlopp så missvisande formrad då han mött mycket hårdare motstånd i några av loppen. Spår två i volten är bättre än många tror och den här kan ta ledningen tidigt och leder då länge. Tänkbart lås tillsammans med Berra Steel. Nu blev den här nedstruken till bästa spåret så bytte plats på 2 och 5 i rankingen efter det pluset, då det här är en bättre häst i grunden.

7 Speedy Tilly är väl bästa hästen på tilläggsfållan och är delad favorit men är lite överspelad här och är min tredjehäst i loppet. Bra spår på tillägget och härdad i en del klasslopp på V75 så räknas tidigt vid bredare gardering.

8 Let´s Go Ernie har ett bra spår och bra kunnade men har inte riktigt hittat rätt form i år då han bara sprungit in 84 tkr på årets sex starter. Har inte alls hittat fjolårets form och får visa mer innan den ska streckas tidigt till så här hög procent.

11 Wind Knight är startsnabb och har kuskplus men formen är ett frågetecken här och har aldrig vunnit lopp med 100 tkr i förstapris så kanske inte räcker här. Man har ändå tro på den eftersom man testade Frankrikeresa och ett par starter i monté där nere, utan framgång, i våras. Kan hamna bra på det från start då det är bästa springspåret och bara fem hästar där framme så räknas med skrällchans på att han nog ska hamna bra på det.

6 Mellby Ess var ute i hård Bronsdivision sist från bakspår och positiv som fyra som en av de minst spelade i det fältet. Lättare mot nu och med den formen han visat ska han kunna överraska här med ett lopp med några svängar på innerspår.

12 Coroded har mest pengar i fältet och ett springspår med rejält kuskplus så även om han inte vinner så ofta så är han ändå en tänkbar skräll här om man streckar många.

3 Kapten Kid har haft lite otur i sin nya regi och bland annat varit påkörd och fått tas ur lopp på slutet. Kapacitet för att kunna skrälla om han kommer ner på innerspåret här.

Avdelning 3.

Ranking: A 7. B 1-6-9. C 2-14-8-5. D Övriga.

Tilläggslopp i lite lägre klass över medeldistans och jag förordar kompletterande spik här.

7 Fox Star kommer från att suttit fast som fyra i riktigt hårt fyråringslopp som Fifty Cent Piece vann så klart ner i klass här och därmed en tänkbar spik. Starten före la han bort mycket på en galopp över kort distans men vann ändå efter att det tog halva loppet till han var i kapp fältet. Han har höjt sig på barfotabalanser och så blir det igen och från ett fint tredjespår i volten kanske han bara är bäst här. Det finns dock liten galopprisk och loppet är öppet bakom så det blir dyrt att gardera och som inte så stor favorit är det en bra kompletterande spik.

6 Todays Estelle är ett sto i öppen klass här men har vunnit ett Diamantsto-lopp för bara ett par starter sedan så är hård nog att hävda sig även här. Öppnar snabbt och spår två är bra spår på tillägget så tänkbar då hon nog ska gå framåt med senaste loppet i kroppen. Var åtgärdad inför den starten och var helt okej direkt.

9 Master Sånna är fortsatt lågt streckad även om han stigit lite på procenten. Var bra direkt som trea i första starten i nya regin sist och med det loppet i kroppen är han säkert klart bättre nu.

2 Gift From Love drar en del streck och står bra till där framme då hon ska gå första gången barfota runt om men inte alls givet att hon ens kommer till ledningen här. Överstreckad som ett sto mot hingstar och valacker men ändå så bra att hon ska räknas vid många streck.

1 Västerbo All In håller nog ledningen här och ska kunna överraska antingen från spets eller från rygg på ledaren om någon av de bättre på tillägget kommer fram tidigt och ställer frågan. Går nog framåt med comebacken avklarad.

14 Zodiac Kronos har bakspår på tillägg men har hög kapacitet då han går felfritt och med Magnus A upp är det ett klart plus då de vunnit ett par starter tillsammans tidigare. Högt spelvärde som i princip o-spelad.

Avdelning 4.

Ranking: A 2. B 3-1. C 4-9-11-7. D Övriga.

Svenskt Kallblodskriterium där så klart Öystein Tjomsland inte har mindre än sju hästar kvalade och en duo som sticker ut på strecken och de ska så klart rankas först.

2 Tangen Minto är klar favorit med duktig körsven upp som kört i flytet på slutet och får ofta förtroende bakom Öysteins hästar. Hästen är obesegrad felfri men det är ju just det, ett par galopper i historiken och när det är maxladdat kanske han kan göra bort sig. Startsnabb då han inte galopperar och felfri drar han väl till spets och leder runt om.

1 Tangen Ove är stallkamraten som Öystein kör själv och den här är ganska startsnabb så kommer favoriten bort kan den här leda runt om, men det troliga är väl att han får rygg på favoriten. Då det är stallkamrater lär väl ledaren köra undan och han får chansen till slut.

3 Brenne Odin är också startsnabb och kan pressa favoriten i inledningen och försöka överforsera så det ska kunna bli galopp in i svängen för favoriten. Den här är obesegrad och kan säkert pressa sig till ytterligare en bra prestation och jag spelar inte utan en med sex raka ettor i den här lopptypen.

4 Mjölner Malvin höjde sig rejält på lättningen näst sist då han slog Tangen Ove som rejäl skräll och nu blir det den balansen igen. Toppspår och borde få bra lopp där framme och det hade varit häftigt om Oskar Kylin Blom kan utmana giganten bland kallblodstränare och det är inte alls osannolikt. Han har ju slagit en av favoriterna här tidigare och mycket kan hända så till under 4% är han klart streckvärd.

9 Teknograbben är J-O Perssons bidrag i loppet och med rygg på startsnabba favoriten ska han kunna komma igenom på bra sätt. Har fått några fler lopp i kroppen än de betrodda och går det för fort där framme ska han kunna skrälla.

11 Ksar får kuskplus i Örjan upp men missgynnad av bakspår då han är startsnabb. Har Tjomsland hittat extra växlar här så har ju Khilström som bekant satt dit en och annan storloppssegrare i år.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 1. C 5-7-9-4-3-10. D 2-8.

Se ”Gå Kort!” Ändras efter strykning av mitt spetsbud, flera eller en är allternativen nu.

Låser på den stora favoriten 1 Hail Mary och min troliga spetsfavorit 6 From The MIne *STRUKEN*

Öppet bakom och vid bredare gardering kan man nog ta några stycken och hoppas att favoriten blir fast.

4 Selmer I.H. gick klart godkänt sist men trodde nog han skulle vinna loppet så kanske är inte formen på absolut topp här. Går han framåt med det loppet så räknas han tidigt från toppspår här.

5 Apollon De Kacy gör comeback här men är bättre än formraden antyder och från bra spår när det är barfota runt om direkt så måste han räknas vid bred gardering. Speciellt med kuskplus och till oerhört låg procent.

7 Racing Brodda är i princip ospelad men kan spurta ner vem som helst och sitter favoriten fast och det kostar lite för mitt spetsbud att ta ledningen så kan den här gå snabbast till slut. Visst är det vingelläge men till så låg procent är hon ändå aktuell då det är avisera barfota runt om.

9 Global Adventure har visat att han tagit sig in i femåringssäsongen på ett bra sätt och hävdar sig mot elithästar även som äldre, efter att tillhört absoluta kulltoppen som unghäst. Bakspår men inte fullt fält och kan komma igenom bra med lite tur.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 10-4-5-14. C 9-12-6-2-11. D 3-1-13.

Diamantstoet med dubbla tilläggsfållor och med en stor favorit från mellanfållan är det oftast läge att gardera den här lopptypen.

5 Bon Bini kommer med bra form och är klar för en final i klassen nästa vecka så måste väl sikta på det loppet även om hon nu har chans att kvala in till nästa final också. Jag tror inte man kör allt för vinst här och med minsta strul väljer man nog att ta det lugnt för att behålla formen till nästa helg. Bra nog för att vinna ändå så klart men för stor favorit och favorit i fara här.

Daniel Wäjerstens duo 7 Global At Work och 9 Bowling El Mar står båda bra inne i loppet och båda får kuskplus nu från bar lägen på mellanfållan. Den först nämnda har gått bra ända sedan den kom till Wäjersten och har full form. Den senare håller med bra form men har lite svårare att sätta nosen först men då båda är anmälda med optimal balans i barfota runt om är båda givna på systemet.

4 Mellby Image åkte upp redan ett par dagar innan till Emilia Leos stall och gör en spännande start då hon var riktigt fin på första gången barfota runt om sist. Visst var det enklare mot då men här har hon försprång mot de värsta konkurrenterna och bästa hästen på grunddistansen ska alltid passas i tilläggsloppen. Hon skulle kunna komma till ledningen tidigt här och då kan det bli långt fram för de andra så klart tänkbar skräll i full form. Från helstängt till open eye den här gången och fortsatt barfota runt om.

10 Mellby Harissa har klart missvisande rad och var tvåa i Stoeliten så sent som i maj i år och var precis snäppet bakom yttersta kulltoppen som unghäst. Hon har kunnande för att runda fältet även formen är ett frågetecken så är det klart ner i klass efter många tuffare lopp i år.

14 Iceland Falls får kuskplus och har ingen utanför sig så ska kunna komma iväg bra trots spår fem på bakersta fållan. Har vunnit den här lopptypen förr och även från tillägg och tål en repa i spåren. Alltid ute i hårt motstånd och även den här går ner lite i motstånd här även om det är jobbigt att runda ett fult fält så måste hon tas på allvar.

12 Nikita Sunrise får kuskplus och var finalist i Drottningpokalen i våras så räds inte motståndet och spår tre i volten är bra.

Avdelning 7.

Ranking: A 15. B 14. C 8-11-10-5-1-9-12-7. D Övriga.

Se ”Bästa Spiken!”

Här är det betydligt högre vinstchans än den tidiga procenten i 16% på min idé i loppet, 15 Emil Molyn som är aviserad att gå barfota i startlistorna. Blir det så hade det varit extra intressant men i tidiga intervjuer säger tränaren att det blir open eye, jänkarvagn och skor runt om. Enda i loppet som går i bike så plus bara det då han är ensam på sin fålla och kan gå iväg bra i den.

14 Lome Storm är loppets favorit som står ensam på 40meters-fållan men är inte så snabb som min idé och jag tror att Emil Mollyn ska kunna vara nära honom tidigt och sedan ska hårdheten och rutinen fälla avgörande till slut. Lomme Storm har bra chans att slå övriga men matchats snyggt med vinst i fler än hälften av sina lopp utan att ha några jättesnabba rekord och han behöver nog rekordsänka för att slå Emil Mollyn här.

10 Tangen Svenn drar en del streck men är fyraåring mot äldre här och det brukar bli svårt då det krävs rejäl rekordputsning om han ska slå de bästa här. Nu är det aviserat första barfota runt om och han var ute i kval till Derbyt sist så ska vara i full from den här veckan och från Tjomslands stall är inget omöjligt, men jag ser honom som lite överstreckad här.

8 Sölvsveds Atlas drar med en del streck och har bra form men har gjort sina bästa lopp på kort distans så kanske inte räcker på medeldistans här att både slå alla där framme och hålla undan för de bästa där bak.

11 Guli Frodo ska provas första gången barfota och då det är full from på övriga stallet så är nog inte den här ofarlig. Gått neddövad tidigare och huvan plockas bort nu så med två ändringar kan han säkert sänka sitt rekord en bit men det krävs nog att båda de bästa kommer bort för att han ska en riktigt bra chans.

Systemet

Avd.1: 1-2-3-4-6-9.

Avd.2: 2-5.

Avd.3: 7 Fox Star

Avd.4: 1-2-3-4.

Avd.5: 1-5-7-9.

Avd.6: 4-5-7-9-10-12-14.

Avd.7: 15 Emil Mollyn

1344 Rader som kostar 672 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se