Speltips: V86 Bjerke 23/6

V86-Omgången.

Express-upplägget vilar över sommaren och olika banor varje vecka där man har hela omgången på samma bana och därmed tar det längre tid och spelstoppet är redan 19:20 på onsdagarna. Bjerke i Norge tar hand om den här veckans V86 och då är det mer norska pengar att spela om så att omsättningen sjunker en hel del i Sverige vägs upp till stor del, så omsättningen behöver inte bli så låg som vissa varnar för. Att nämna om banan Bjerke, som ligger utanför Oslo, är att det är 200 meter långt upplopp och bra underlag och vad gäller starterna går jag in lite på det i eget stycke.

Bjerkes voltstart och bilstart:

På norska banor är det förbjudet med körspö och voltstartsystemet är lite annorlunda.

Spåren 5,6 och 7 vänder i motsatt håll mot dom invändiga, utanför dom och alla tre spåren räknas som springspår här. Även 11 och 12 vänder så på bakre volten och kan komma bra på det med ryggar på springspårshästarna. Spår 4 blir nog det snävaste här och får väl ses som sämsta framspåret, även om det är lite mer plats här än i Sverige från läget med.

Vad gäller autostart på Bjerke är spår ett bakom bilen över medeldistans helt okej på medan på lång eller kort distans är det lite sämre. Spår fyra och fem bakom bilen är som oftast bästa spåren i autostart.

Bästa Spiken!

I första avdelningen har Frode Hamre både favoriten och andrahandaren där han tror mest på den han själv kör även om han samtidigt säger att hans andra häst kan leda loppet hela vägen. Kort distans och litet startfält och läge att ta ställning.

4 Staro On The Rocks är Frode Hamres bästa chans i omgången enligt honom själv och han har hög segerprocent som både körsven och tränare så litar på att han har rätt den här gången och spikar. Trivs utvändigt ledaren där han tagit två raka segrar och fördelaktig distans då det är amerikanskt och kanadensiskt i stammen. Dessutom är båda värsta motbuden på pappret ston och han är hingst det brukar spela roll till slut allt som oftast (även om det inte alltid är så). Visade bra skalle då han vann i bra stil på V75 under Oslo GP-dagen och även om han på pappret går in i en tuffare klass på tjänade pengar så är det nog ändå inte tuffare hästar mot nu.

Gå Kort!

I sjunde avdelningen kommer en av omgångens största favoriter ut och det är i ganska låg klassigt stolopp så även om hon varit bra vid segrarna och har bra spår nu så väljer jag att dubbla systemet. 5 Force De Flandre är nedstruken till bricka fyra bakom bilen och är ganska startsnabb men det är mång som kan öppna ganska bra för klassen här och inte alls givet att hon kommer till ledningen så enkelt som många tyckt tro. Det blir lite tuffare för varje start när man radar upp segrarna och blir det både svar och körning mot henne är det kul att ta med ett motbud som lär spurta snabbt från kön här.

11 Secret Snap har tidigare gjort bästa loppen då hon får vara med där framme men visade sist att hon även kan gå bra bakifrån och hon står bäst inne på pengarna i loppet. Tränaren tycker att hon tål en del jobb i loppen och det är aviserat fortsatt bike och barfota runt om. Tror inte att hon är mycket sämre än favoriten även om läget är det men kan det häxa lite där framme med körning i loppet borde bita bra för Secret Snap till slut.

Avdelning 1.

Ranking: A 4. B 7-6. C 5-3. D 1-8.

Se “Bästa Spiken!”

Gick igenom loppet när det var jämnt streckat mellan favoriten och Frodes andra häst 2 Sofies case men nu har hon blivit struken så vinstchanserna stiger rejält för min spik på 4 Star On The Rocks. Däremot sjunker så klart spelvärdet men vinstchansen höjs också så fortsatt stark spik.

6 Ilenna Bonanza var utmanare i spetsstriden mot strukna Sofies Case men skulle inte ta sig förbi den, nu är det perfekta spår fem bakom bilen och då borde det bli ledningen. Hon vann ett V75-lopp sist men fick loppet då hon snabbstartade från springspåret på tillägget och de två favoriterna samtidigt galopperade bort sig. I princip halva fältet körde galopp under loppet och hon kom enkelt till ledningen och det var bara ston mot då, men insatsen var så klart bra. Nu är hon klar för Diamantsto-final 2/7 och med bara en dryg vecka till det borde man väl sikta mot det och bara se till att få ett lopp i kroppen, så inte alls givet att hon är tänkt att göra maxprestation nu.

7 Vitrio Diablo hade omöjligt läge mot tufft motstånd sist och satt fast starten före så klart missvisande rad på slutet och nedstruken till bättre spår nu. Har 17 bland de två främsta varav 11 segrar på sina 30 starter och måste räknas mycket tidigt vid gardering.

Avdelning 2.

Ranking: A 3. B 8-1-9-11. C 12-4-5-10. D 2-6-7.

Här kommer omgångens största favorit ut och det i lägsta klassen för dagen och då vill man ju försöka fälla så klart, för det är störst chans till skräll i lägre klasser.

3 Rittmeister Hill blir för stor favorit med nära 70% av insatserna streckade på honom och han är spik på väldigt många system så given att gardera. Visst är han klart befogad favorit från bra läge och galoppmisslyckanden har kommit då man experimenterat med utrustning och balans så man tar inte så hårt på det. Det är ändå ett orosmoment att han varit borta helt i loppen han galopperat och inte gör upphämtningar och mycket kan hända men rankas ändå först på sin höga kapacitet.

8 La Moss har spår en bit ut och det är klart jobbigt men nu ska han provas barfota runt om för första gången vilket så klart är spännande. Galopperat bort en del pengar så har nog ganska bra kunnande för den här låga klassen och fungerar nya balansen så han travar hela vägen kanske han är bara bäst.

9 Jeriko B.R. tog sin första seger senast och utvecklas för varje start enligt tränaren och bakspåret spelar mindre roll då han ändå inte är startsnabb ännu. Mycket intressant med första gången i biken för honom nu.

11 Visconti har gått bra i två raka starter då Tom Erik Solberg kört efter en träningsperiod och det är en bra kusk. Missgynnad av bakspåret så klart, då han är startsnabb men går i ryggar med och ska räknas tidigt då han säkert gått framåt med ett par lopp i kroppen.

1 Squanto var tränaren nöjd med sist, då han slog äldre och kom då till ledningen från bra spår. Lite mer chansartat med innerspåret nu men går säkert framåt med loppet efter lite långt mellan loppen och bättre med tätare starter nu. Kan han hålla upp innerspåret vill han köra i ledningen och det kan hålla hela vägen men intressant då han aviserar att svara även om favoriten kommer tidigt.

12 Don Julian haft luriga lägen allt som oftast på slutet men gjort det bra och sist blev det en bit i tredjespår och 600 meter innan han kom till ledningen från sitt springspår så ursäktad att han blev trött till slut. Verkar ha bra form och även om läget åter är chansartat så borde han ha något högre vinstchans än kollektivet bedömer.

4 Spot On vann från spets näst sist och skulle kunna komma till ledningen här från ett av de bästa spåren bakom bilen. Ska ha en smygresa så kan hon avsluta bra och rygg på ledaren vore väl bästa tänkbara.

Avdelning 3.

Ranking: A 11. B 1-6. C 8-5-12-10. D 2-9-3-7-4.

Kallblodslopp i väldigt låg klass där det är en ganska stor favorit från innerspåret där han absolut riskerar att bli fast, så favorit i fara då 1 Ask Leo dessutom är hopplöst osäker. Väldigt mycket galopper och det blir fokus på att köra felfritt och lär hamna en bit ner invändigt och då blir det mycket chansartat. Även om han hittar ut i andraspår så är ju galoppchansen så hög att det verkligen bara är en i mängden vid gardering. Här ligger nog strecken ganska rätt på övriga och jag garderar med några av de betrodda, men loppet ser skiktat ut och några ska betydligt högre vinstchans än många andra.

6 Birk Rapp har viss vingelrisk från spår en bit ut då han inte är startsnabb men distansgynnad då han är stark. Sist kördes han till ledningen efter ett halvvarv från samma spår så hittar han inte ner i banan så är det inte omöjligt att det kan bli samma upplägg igen. Flera lopp över kort distans i år men tränaren tycker att det här är ett bättre lopp för honom. Travsäker och det återspeglas i bra placeringar allt som oftast med 16 inom de tre främsta på sina 34 starter.

8 Tangen Ternar är galopplysten som favoriten men ställer sig ofta snabbt och har gjort många bra upphämtningar efter galopp så inte borta även om det skulle bli en gunga på vägen. Spår långt ut kan vara mindre stressigt för vissa så även om det är negativt spår behöver det inte vara lika illa för den här. Bra tränare men lite kallare kusk även om hästen vunnit med körsvennen tidigare och hästen har elva bland de tre främsta varav sju segrar på sina 26 starter vilket är starka papper.

11 Mjölby Rönner var ute i en tuff final sist då han fick lucka för sent och gick i mål med sparat och går ner i klass nu, så kanske visar han sig vara bara bäst här. Märkligt understreckad som femma på strecken och jag rankar först på högt spelvärde trots bakspåret, då det dessutom är Mjölneröds val av sina. Långt mellan starterna inför sist och är nog uppåt med loppet i kroppen.

Avdelning 4.

Ranking: A 7. B 8-3. C 6-9-4-5. D 2-1.

Litet fält och spår längst ut bakom vingen för favoriten gör det givet att gardera, då det dessutom är ganska låg klass på loppet.

8 Bijout drar nästan dubbelt så mycket streck som närmast bakom och det blir ju fel, börjar justeras nu under dagen och kommer kanske möta andrahandaren mer på strecken till slut. Visst har han varit bra men när det i lopp med 18 tkr till vinnaren så är det i väldigt låg klass och värsta motbudet har varit ute i betydligt hårdare konkurrens så favorit i fara från sämsta spåret. Blekkan tror på bra chans trots spåret då han varit bra i hans träning och ska väl räknas tidigt trots spåret.

3 Jonathan Banker A.B. var ute mot kulltopparna som treåring men fick inte med så mycket pengar från den säsongen så står väldigt bra inne i klassen i förhållande till hur tufft motstånd han matchats mot. Bara ett lopp i kroppen sedan oktober och behöver säkert lite mer för att vara på topp men kan vara bäst här även om han inte är i full form. Ole Johan Östre har lämnat en del i övrigt att önska i sina styrningar och verkar inte vara den vassaste taktikern men har allt som oftast riktigt bra tränat så måste rankas tidigt. Det mesta från stallet körs offensivt så då spåret är betydligt bättre än för de värsta konkurrenterna måste han rankas tidigt men jag tror att han stiger på procenten under eftermiddagen och det kan bli dåligt spelvärde på honom till slut.

7 Ardentess är startsnabb och kan vara den som sitter i ledningen tidigt trots spår en bra bit ut bakom bilen. Galopprisk finns men går han felfritt och dessutom hittar spetsen kan han rinna undan eller få ett bra lopp i rygg på ledaren om man väljer det, då luckor brukar komma i lågklassiga lopp.

9 Magic Talisman tröttnade från utvändigt i ett tuffare lopp sist och möter enklare nu. Fick bra tempo i kroppen och tar han loppet på rätt sätt kan det föra honom framåt till loppet. Körs i ryggar nu och bakspåret behöver inte vara iskallt då det inte behöver kosta så mycket att få en hygglig position i andraspåret.

6 Top Of The Hill är bara tre år men gått lopp i USA så tidig häst och kanske då det är det låg klass kan man nog slå äldre här, med ett lopp i kroppen i sin nya regi. Siktas på ett tuffare lopp på Solvalla så behöver poäng för att komma med där och även om man vill ge honom ett snällt lopp vill man också vinna, så borde köras så han får chansen.

4 Hot Stone har visat bra form på slutet och är ganska startsnabb så från topp-spår kan han hitta ner i rygg på ledaren eller liknande ska han kunna skrälla även om det är upp i klass för honom nu.

Avdelning 5.

Ranking: A 6. B 11-1-9. C 12-5-8-2. D 4-3-10-7.

Ett kallblodslopp till men i betydligt högre klass och då brukar det gå att hitta tänkbara spik men det här var nog lite jämnare på pappret så det får kosta några streck här med. Ser dock skiktat ut på förhand och de tre till fem mest streckade borde vara huvudet högre än de mindre spelade här.

6 Frier Birk gick snabbt efter galopp som fyra trots bakspår sist och nu är spåret bättre och han kanske kan köras tidigt till ledningen om han går felfritt, då blir han hästen att slå. Är favorit och går med optimal utrustning och balans med bike och barfota, som på slutet då han visat form trots galopperna.

1 Reime Kongen får svårt att svara upp innerspåret och kan bli fast men hittar han luckor kan det bli bra då det brukar spricka upp i kallblodslopp med blandad klass på hästarna. Tätare strater nu och duger bra i klassen så räknas tidigt trots risken att bli fast.

9 Alma Prins var ute mot miljonärer sist och ner i lite lägre klass nu och brukar vara väl påpassad i spelen så man har nog höga tankar om den här. Ska räknas tidigt trots bakspåret då Jomar Bleckan har stark statistik både som tränare och körsven och hästen duger bra i det här sällskapet.

11 Torben hade problem med astma och kanske pollenallergi inför förra starten så stod på medicinering ett tag och går säkert framåt med loppet i kroppen även om det blev galopp. Har bra fart i kroppen och man är nöjda med bakspåret för en ryggresa då han fått många lopp i ledningen och dödens och ska få ett mer passivt upplägg nu och har gått bra så tidigare. Mycket lägre streckad än flera med likvärdig vinstchans så rankas upp på högt spelvärde.

12 Ask Major kommer med bra form och gick bra från kö-position sist och stämmer det lite bättre nu så kan han spurta ner all till slut den här gången.

Avdelning 6.

Ranking: A 7. B 2-4. C 10-3-1-9. D 5-8-11.

Låg klass och en stor favorit åter igen och jag försöker fälla även den här och spikar mot med den jag tror är före till ledningen och då det är kort distans spelar jag på att tidiga ledaren vinner.

7 Star Act har gjort fyra starter i sin nya regi sedan i vintras och vunnit två och varit trea i två av sina fyra starter i den träningen. Sist blev han för het och la bort krafter med helstängt huvudlag och ska nu byta till antingen öppet eller halvstängt och då han kan gå fort i spets så måste den korta distansen vara positiv. Man tror på hög segerchans från stallet och då ska det ju inte finnas på kartan att man släpper ledningen till favoriten och när man bara är hälften så hårt streckad som favoriten är det bra spelvärde i att ta ställning och spika. När han dessutom är nedstruken ett spår ska spets och segerchansen vara väldigt hög.

2 Garrido har inlett säsongen i bra stil och är också ganska startsnabb men ska inte kunna svara ut min spik-idé och då blir det tveksamt som stor favorit och klart överstreckad. Kan så klart ge min spik en match om man hittar dödens utan att det kostar för mycket men det är klart chansartat.

4 Milla Maxim är startsnabb från ett av de bästa spåren och kan få rygg på ledaren här så är tänkbar vinnare om man garderar loppet. Från stallet säger man att det är hårdare mot nu och att man är nöjda med en bra placering så här lär man vinka fram loppets givna spetsbud även om man kanske kunde gett den en match i spetsstriden.

10 Brienne Of Tarth har missvisande rad på slutet då hon galopperat men det var när man bland annat experimenterade lite med balansen sist. Hon har tidigare gjort det bra mot svenskt motstånd så duger nog bra i loppet trots att det är sto i öpen klass. Två lopp i kroppen nu och från stallet tycker man formen är bra så med Tom Erik Solberg upp ska hon kunna skrälla.

Avdelning 7.

Ranking: A 5. B 11. C 8-7-3-6-9. D 2-1-10.

Se ”Gå Kort!”

Låser loppet på stora favoriten 5 Force De Flandre och bakspårets 11 Secret Snap där det blir högt värde om favoriten faller men samtidigt har den också hög segerchans här.

8 Explosive Flory är gynnad av en invändig strykning så kommer ner ett spår i banan och är startsnabb så kanske kan köras för att ta sig ner i bra position här. Gick med skor sist och nu blir det barfota runt om, vilket så klart är intressant.

7 Raja Ravina var ute i final av Diamantstoet på V75 på Solvalla sist och går ner i klass nu. Startsnabb och nedstruken ett spår och här aviserar tränaren att han vill se henne i spets om hon kommer dit, vilket kan ställa till det för den stora favoriten.

3 My Cool Mama vann två raka lopp i maj och sist blev det galopp i hårdare lopp och ner i rätt klass igen och kan skrälla från bra spår med rätt lopp.

Avdelning 8.

Ranking: A 4. B 12-9. C 11-5-1-7-6-8. D 2-10.

Ett ganska fint lopp där det är ungefär som Klass 1 i Sverige och ett av få lopp för dagen som det blivit fullt anmält till, även om det tillkommit strykning även här, som i flera andra av dagens lopp. Många som har minst sin senaste start i V75 och i lopp med över 100 tkr i förstapris så bra hästar för klassen här.

4 Orlando G.M. har bättre spår än många av de värsta motbuden på pappret och ska kunna köra sig till ledningen eller annan bra position tidigt härifrån och blir hästen för övriga att slå. Från stallet är man nöjda med formen då han ska ha gått framåt med första starten i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro och rejäl träningsperiod.

12 Frick är främsta utmanare trots sämsta spåret men han radar upp snabba tider och mötte tufft från bakspår sist. Månad mellan loppen då så klart bra med tätare starter nu och även om tränaren ligger lågt och hoppas på pengar så brukar Ole Johan ge de han kör chansen, minst sagt så har svårt att se att bli allt för passivt trots spåret.

9 Le Rapide kördes snabbt från spår ett i sin comeback sist och det blev körning i omgångar så höll bra och var på positionen före favoriten här i den starten. Kan inte utnyttja sin startsnabbhet men har då den speeden kvar till slut och går framåt med loppet i kroppen.

11 H.M. Lovely Comers har varit nere på Vincennes och tävlat men oplacerad och två galopper blev facit så inget att skriva hem om. Men det ger hårdhet att och många hemvändare uppskattar att slippa uppförsbacken och tänder till när det blir 1000-metersbana igen och man möter motstånd man rår på. Tom Erk Solberg har vunnit med henne tidigare från bakspår och hon ska kunna skrälla trots att det är ett av få ston i öppen klass här.

1 Easy Winner är hart betrodd men inte startsnabb så spåret lär bli en fälla och det krävs lite tur för att han ska få chansen, så klart överstreckad. Har bra form men sex andraplatser och bara en seger kan visa på lite tråkig inställning i årets starter. Rankas ner på klart dåligt spelvärde och bara aktuell vid riktigt bred gardering.

Stora systemet

Avd.1: 4 Staro On The Rocks

Avd.2: 1-3-8-9-11-12.

Avd.3: 1-6-8-11.

Avd.4: 3-6-7-8-9.

Avd.5: 1-6-9-11-12.

Avd.6: 7 Star Act

Avd.7: 5-11.

Avd.8: 4-9-11-12.

4800 rader som kostar 1200 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Staro On The Rocks

Avd.2: 1-3-8-9.

Avd.3: 1-6-11.

Avd.4: 3-6-7-8-9.

Avd.5: 6 Frier Birk

Avd.6: 7 Star Act

Avd.7: 5-11.

Avd.8: 4-9-12.

360 rader som kostar 90 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se