Speltips: GS75 Gävle 24/1

GS75-Omgången.

Grand Slam går på Gävle under söndagen och där är det ganska snabb bana med längre kurvor som det går att köra snabbt genom. Dom kortare rakorna ger ett upplopp på en bit under medel, med sina 178 meter. Trots det korta upploppet vinns det inte mer vinster från spets här än på genomsnittet och här finns varken vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till, så inga konstigheter. Spelstopp är som vanligt vid 15:00 och spelar man med många betrodda så kan det vara läge att kryssa i endast GS7 då man får 2,5 ggr utdelningen på sju rätt vid alla rätt men avsäger sig utdelning för sexor och femmor.

Bästa Spiken!

I andra avdelningen kommer en stor favorit ut i 8 Tangen Svenn som är nybliven fyraåring men det ska inte ha någon betydelse i den låga klass han är kvar i. Han vann som treåring mot äldre och här är han nog huvudet högre än konkurrenterna och ska bara vara bäst. Spåret spelar mindre roll bland kallbloden där det är riktigt skiktad kvalitet på hästarna och speciellt då det som här är ett litet fält och han inte behöver hamna allt för dåligt på det. Stark och rejäl vilket gör honom klart gynnad av distansen samtidigt som några i loppet känns mer eller mindre chanslösa gör honom till en mycket stark spik.

Gå Kort!

I fjärde avdelningen sticker ett par hästar ut rejält där favoriten gör comeback medan värsta motbudet har toppform.

1 Roli Eld gör comeback här och ett par av Redens hästar som startade under lördagen behövde nog första loppet i kroppen. Då den här kanske är lite sämre med skor på kan det mycket väl krävas någon start för att han ska tävla på topp. Kanske kan någon gå förbi honom i starten med och då kan det ställa till en del, så klart bra läge att gardera honom med ett vettigt motbud.

3 B.W.Rune var jämnt spelad med Våler Nikolai sist på V75 och inte mycket att säga om att han torskade mot honom då han ändå var nära i mål och visade ett fortsatt formbevis. Betydligt mindre streckad än favoriten så ett stabilt lås med bästa hästen och loppets klara formhäst. Även om man inte tror från stallet att man ska kunna slå favoriten så är det ändå ofta form slår klass och den här har ju visat att han fungerar klart bra med skor och broddar.

Avdelning 1.

Lopp i väldigt låg klass men där några är ganska fina hästar i början av sina karriärer så några sticker väl ut här och ska ha betydligt högre vinstchans än många av konkurrenterna.

3 Versace Face gör årsdebut efter att ha varit från tävlandet sedan början av oktober vilket gör att han kanske kommer behöva ett lopp i kroppen för att vara som bäst. Han skadade sig i hagen efter sista starten och fick sy några stygn vilket gjort att han fått stå över en hel del, men ska ha tränat på bra sedan.

5 Procedure Turn är startsnabb och det låter på tränaren som han vill se honom i spets. ”Han är stark och orkar gå hela vägen” säger Palle Pettersson, utöver det om startsnabbheten och från bästa spåret bakom bilen måste han kunna komma till ledningen. Bra vinstchans så jag rankar honom först här men garderar med ett par-tre hästar till, då det är låg klass och många kan gå mycket framåt för varje start här.

8 The Revenant har mest startpoäng och har gått bra i vinter så klart intressant trots spåret då formen verkar vara klart bra.

11 Gentleman Sisu kommer från vinst direkt i comebacken sist och går säkert framåt ytterligare med loppet i kroppen så är tänkbar trots bakspår här.

1 Bonfire Ås drar en del streck och är väl bra för klassen men riskerar att bli över på innerspåret här, så rankas ner på dåligt spelvärde.

10 Light Speed har inte vunnit ännu och har ett svårt utgångsläge men med Magnus A upp så kan det gå. Regibyte sedan sist så kan tända till på miljöombyte här.

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Avdelning 3.

En typ av lärlingslopp där man fick ha kört max 50 travlopp under 2020 och här är det. Många orutinerade körsvenner och det finns läge att spika en av dom mest rutinerade som dessutom kör favoriten.

5 Enge Eros är hyggligt snabb ut och då det troliga spetsbudet 4 Zagor Grif borde släppa ifrån sig ledningen kan favoriten komma dit. Skräplägen på slutet i höstas men lyckades ändå vinna V75 från bricka 12 så stark och rejäl med 6/13 i vinststatistik är riktigt bra. Kusken som kör är väl en av dom som kört klart mest lopp i fältet och körde lite färre i fjol, just 49 lopp för att kunna delta i dom här loppen. Att han inte tävlat på brodd tidigare tar jag inte så hårt på då han tränat med det hela vintern. Även om en halsinfektionen i höstas satte ner honom rejält en längre tid så ska han ha tränat bra flera veckor på slutet och är väl förberedd inför detta.

3 She´s Ready är det motbud som också provat på V75 och har en del vinster i raden, hon var dock väldigt hårt anmäld i sitt Klass 1-lopp och har vunnit mot enklare motstånd. 8/28 är bra och form slår klass heter det ju men här tror jag favoriten har klart högre vinstchans och då det är jämnt på strecken är det läge att ta ställning.

Ska man gardera loppet så kanske man måste strecka alla då det är dåligt värde att gå på tre av dom mest betrodda till exempel, då det är ganska jämnt mellan dom tre mest streckade. Bara tio hästar i fältet och det är tänkbart att strecka alla om man inte tar ställning och spikar här.

Avdelning 4.

Se ”Gå kort!”

Svårt att se att någon ska räcka mot dom två bästa här och därför blir låset en ”billig” helgardering.

Avdelning 5.

Lång distans med spårtrappa och då ska vinnaren hittas från sämre läge men då det är ganska låg klass på loppet så kanske det inte skiljer så mycket på hästarna åt och även dom från bra lägen ska ha vinstchans med.

9 Bugatti Miles kommer till start i inte bara årsdebut utan även som första start för Daniel Redén. Han verkar räkna med bra insats direkt då han ska ha tränat bra inför det här. Han är härdats i bra konkurrens i sina unghästlopp där han fick med sig betydligt mindre än väntat så står bra inne i den låga klass han är kvar i. Han är dock en av dom största favoriterna under dagen och då det ändå finns lite frågetecken för formen samtidigt som det handlar om bakspår så kan det strula. Det gör att det finns anledning att gardera, speciellt då jag tror på dom andra två stora favoriterna i omgången. Det blir bra spelvärde att gardera med några streck här, då andrahandsfavoriten bara är streckad runt 15%.

12 Inge B.Svärlig har sämsta spåret bakom bilen och gör comeback här, men läget hade man så klart räknat med då det är en spårtrappa. Hade en formtopp under sommaren då han vann fyra raka starter och gick då med skor hela tiden, så fungera nog bra på skor. Han har klart mest startpoäng och pengar i loppet så måste räknas med bra chans direkt.

4 Kingup har bara gjort ett fåtal starter i Felicia Molins regi där han varit två och vunnit i monté så kanske tänt till på miljöombytet och annan träning. Nu är det hemmaplan och ett av dom bästa utgångslägena bakom bilen vilket så klart gör det intressant. Nu blir det dessutom helstängt huvudlag till den här starten. Omgångens mantra är kanske att form kan slå klass.

Avdelning 6.

Här kommer omgångens största favorit ut då det är bra läge över kort distans för den med överlägset mest poäng i loppet.

2 Deal Done Zet är väldigt stor favorit och då det är årsdebut och för mycket streck på honom så är det läge att gardera. Visst han är startsnabb och kanske bara leder loppet runt om men samtidigt har han torskat som väldigt hårt betrodd ett par gånger tidigare så kanske är det favorit i fara här. Från stallet är man nöjda med träningen och det är nog trots allt väldigt hög vinstchans för den här.

6 Karls Helge har tävlat på och var ute mot hårt motstånd på V75 där han inte räckte till men det ger så klart hårdhet att möta tuff konkurrens och här ska han duga bra i klassen. Tränaren tyckte han gjorde karriärens bästa lopp i sulky sist. Dennis Palmqvist säger också att han tycker att han känns fräschare och finare nu än tidigare. Ojämnt startsnabb och har han lite tur med att hamna bra på det så kan han absolut vinna loppet i den form han är i.

11 Prince Calle hade jag med på systemen sist då han skrällde på GS75, efter att den gångens största favorit hade bränt av. Då var det spets och slut som gällde, men hästen har gjort bra långspurter så absolut inte borta trots bakspåret. Fortsatt bike på och kanske går han framåt ytterligare med loppen i kroppen, då han bara gjort två starter efter ett uppehåll på nästan ett och ett halvt år.

Avdelning 7.

Ett lopp i lite högre klass än många av dagens lopp och det ser svårtippat ut på förhand och krävs nog några streck för att ha god chans att överleva loppet.

2 Moritai Degato är loppets klara favorit men har tjänat snabba pengar och står ändå hårt inne här. Möter därför betydligt hårdare motstånd så givet att gardera trots ett bra spår och överlägset mest startpoäng. Skrällde i finalen av Klass 2 på annandagens V75-omgång och var sedan tvåa i Klass 1 så har givetvis toppform och ska räknas tidigt, kanske först trots allt, då han inte är speciellt stor favorit.

3 Toujours Vif är mycket startsnabb och är den som tar ledningen till en början men släpper till någon bra och kanske kan få ett lopp i rygg på ledaren. Skulle kanske kunna skrälla om ett par av dom betrodda kommer bort från sina dåliga startspår.

6 Fleet Admiral har varit väldigt ojämn i sina prestationer med många galopper i historiken så behöver väl visa bättring för att man ska gå på den. En av dom mest streckade och rankas väl ner lite på dåligt spelvärde men är med på garderade kuponger då kapaciteten är hög.

7 Boulder Luke är startsnabb och kanske kan ta sig till ledningen tidigt trots spåret och lite hårdare mot nu så ska han väl räknas ganska tidigt här.

8 In Love Boko kommer med bra form efter att vunnit direkt i årsdebuten och går säkert framåt med tätare starter nu. Första gången Ulf Ohlsson upp nu och även om startspåret är kallt så är han startsnabb och kanske kan komma ner i bra position. Ska duga bra i klassen då han har 16 placeringar bland dom två främsta på sina 38 starter, varav 9 vinster.

9 Scarlets Mirakel står bra inne i loppet med mest pengar tjänat i loppet och har nu fått ett par lopp i kroppen efter längre tävlingsfrånvaro. Ska kunna vara ett tänkbart skrällbud när det är kuskplus och han har gått bra för Ulf Eriksson tidigare.

Systemförslaget

Avd.1: 3.5.8.11.

Avd.2: 8 Tangen Svenn

Avd.3: 5 Enge Eros

Avd.4: 1.3.

Avd.5: 4.9.12.

Avd.6: 2.6.11.

Avd.7: 2.3.6.7.8.9.

432 Rader som kostar 432 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se