Speltips: GS75 Axevalla 17/1

GS75-Omgången.

Axevalla är värd för GS75, banan har som bekant Sveriges längsta upplopp med sina 227 meter och är lite över medel i sin ban-bredd. Ingen vinklad vinge och ingen open-stretch att ta hänsyn till. Bra omgång med i princip fulla fält i alla lopp till skillnad mot onsdagens stora streckspel då det var långt ifrån fullt i nästan alla lopp. Axevalla ligger bra till med inte allt för långt för många att åka hit, från banor runt om och är populärt att anmäla till den banan vilket är bra.

Statistik och Spelteori.

Statistiskt anmärkningsvärt att det är betydligt lägre andel vinnare från ledningen här än medel på dom svenska banorna, oavsett distans, det beror med största sannolikhet på det långa upploppet.

I övrigt kan man kryssa i att man enbart vill delta i sjurättspolen på GS75 och får då 2,5 x utdelningen vid alla rätt men avsäger sig då utdelning på sexor och femmor. Spelar man en vanlig omgång (som ej är jackpot) och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst på 10 miljoner, vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen. Man får då inte ggr 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där, men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda.

Bästa Spiken!

I avslutningen blir det jämnt streckat mellan tre ekipage och då är det så klart läge att ta ställning och spika. 2 Rally Gunnar gör comeback och även om han kan behöva lopp i kroppen så tror jag han är bäst här även om han inte skulle vara i absolut toppform direkt. Stenströmer meddelar att han varit lite sliten vid sista starten men nu tränat på bra en längre tid och han förväntar sig en bra prestation direkt även om han inte vet hur han tävlar på brodd nu.

Gå Kort!

Testar att komma undan med få streck i sjätte avdelningen där jag tycker att dom med mer hårdhet på bakersta fållan ska riktigt bra chans att göra upp om vinsten.

8 Vikens Fingerprint var på sämre humör sist och bråkade en del så man tror galoppen var en humörsgrej då man inte hittat några fel på henne. Hon tränar fortsatt bra och här vill man se ett formbesked för att sedan sikta mot en start 28/1 på Vincennes där det finns ett bra lopp för henne. Har man så höga tankar om henne och dom flesta av motbuden har klara frågetecken för sina formkurvor så kan det vara en tänkbar spik men jag väljer att gardera med ett par kapabla motbud här.

11 Flash Håleryd har varit ute i gulddivisionen under hösten och sett bra ut för att sedan vara lite mer betrodd mot lämpligare motstånd på Solvalla i två starter. Sist blev det helfel med uppladdningen inför starten då man fick transportproblem och fick värma sent, så helt okej insats ändå med tanke på det. Ner ordentligt i klass nu, mot vad han mött under hela förra året och är han bara i hygglig form så ska han ha god chans att slå dom här på hemmaplan.

9 Sahara Peyote har två lopp i kroppen i sin nya regi och den här tillhörde kulltoppen i Finland med bland annat en tredjeplats i finska derbyt efter galopp. Man tror att han ska ha gått framåt med loppen och sist var det hårt motstånd i Sylvesterloppet så ner i rätt klass nu kanske och då kan det bita bra.

Avdelning 1.

Stolopp med ganska fina ston för klassen och då det är jämnt spelat mellan flera och mina två alternativ till lösningar på loppet är antingen ganska många streck eller en chansspik.

3 Kitsune har tävlat i öppen klass på slutet och då ska det bita bra när hon möter bara ston från fint utgångsläge. Jepson körde henne passivt sist och hon fick en del sparat med sen lucka så nu är det läge att ”gå för det”. Hon ska helst ha ryggresa så Axevallas långa upplopp är bra för henne och kusken lär ju kunna hitta fin position åt henne från klart bra utgångsläge. Jag kan tänka mig att chansspika i ett lopp som är öppet bakom och där kanske dom två mest streckade är lite överspelade.

1 Alfredo Sauce är tyvärr inte så startsnabb så kan bli över nu när hon fick ett bra spår. Det blev kanske lite sparat sist från bakspår på tillägg och invändig resa i lopp på V75 där hon stod hårt inne på både pengarna och poäng. I rätt klass nu så hamnar hon inte allt för långt ner och om rätta luckorna kommer så ska hon kunna överraska på hemmaplan.

9 Bearicecream är loppets favorit och ska så klart räknas trots bakspåret då det är ett bra sto för klassen. 13 gånger på plats, varav fem vinster, i sina 24 starter i karriären är bra och då det är hemmaplan ska dom räknas tidigt även om det kanske är lite överstreckat med tanke på bakspåret.

5 Ottens Flamma bytte tränare från PU till Oscarsson i somras och har bara gjort två starter i sin nya regi där hin vann sist i enklare gäng då det var P21-lopp. Hon rapporteras vara bättre i träningen men det är ändå över en månad mellan starterna nu och till den höga procenten är det läge att ranka ner på dåligt spelvärde trots det fina startspåret

6 Veritas Grif är startsnabb så kan hamna bra på det från start och ska då räknas även om hon inte vinner speciellt ofta. Bra spelvärde nu på startsnabb häst i jämnt lopp till ganska låg procent.

12 Grace River har två lopp i kroppen nu i sin nya regi och blev fast med sparat sist då det var bike på. Samma vagn nu och även om läget är trist så skulle hon kunna överraska då hon är bra i grunden och sett fin ut i sina två starter efter lång tävlingsfrånvaro. Tränaren har väldigt bra resultat med ett litet material och att det är intressant trots läget.

Ranking: A 3. B 6.1.9.5. C 12.11.2. D 4.7.10.8.

Avdelning 2.

Ett lågklassigt stolopp där ett par av dom betrodda har hyggliga lägen medan den tredje har mer chansartat spår. Mina alternativ till lösning av loppet är att plocka bort en av dom betrodda och spela med två streck, eller att lägga till en mindre spelad på kupongen utöver dom tre betrodda för att få upp spelvärdet.

5 Yes Sun är ingen stark favorit som även om han är hyggligt startsnabb häst så blir det chansartat från spår fem. Kusken kör inte så många lopp så med bra kuskar på ett par dom värsta konkurrenterna blir det till att spela mot favoriten och jag rankar ner henne på dåligt spelvärde även om hon ska med vid bredare gardering. STRUKEN!

8 Gina Lollobrigida är nog bästa hästen men har inte vunnit lopp ännu och galopperna i senaste två starterna har kommit från spår fem och fyra i voltstartslopp. Nu är det andra förutsättningar då hon öppnat snabbt bakom bilen skulle hon kunna hamna bra på det trots spår en bra bit ut. Ett par strukna och ojämnt fält gör att det kan bli chans att komma fram i inte allt för dålig position. Det låter positivt från stallet där man tror att hon ska vara med och göra upp om det.

2 Uberty Face är ganska startsnabb så man gör nog allt för att svara favoriten om spets och blir det körning mellan några så kan det gynna Jepsons styrning. Den här gick bra för på Solvalla för Ulf Ohlsson sist och med samma kusk nu kan det gå hela vägen, det funkar ju även från rygg på ledaren med om det skulle bli så. Tränaren ser Stenströmers häst från bricka 8 som värsta motståndaren så det stärker min tes att hon ska ha bra chans trots spåret. Kan Uberty Face sitta i spets så är det ett bra lås med spetshästen och bästa hästen.

10 Alfas Kelly är fjärde hästen som kommer in i matchen om det blir överpace där framme, vilket det har chans att bli med två betrodda som vill till spets. Den här gör debut i ny regi och David Persson har lyckats bra med många av sina nyförvärv under senaste åren så det kan gå bra med henne med även om han inte låter helt nöjd. Hon har inte den bästa aktionen och detta blir ett test så man ligger lite lågt. Tänder hon till på miljöombytet så kanske hon kan överraska både tränaren och spelarkåren redan nu, om hon går felfritt hela loppet. En chansning i ett ganska dåligt lopp.

Ranking: A 8. B 2. C 5.10.6.1.11.9.7. D 4.12.

Avdelning 3.

Snabblopp där dom bästa även fått bästa lägena och därmed är det svårt att se vinnaren utanför dom tre-fyra mest betrodda här. Bra läge att ta ställning och spika den man tror är bäst här.

3 Van Gils är nog bästa hästen och ursäktad för tredjeplatsen sist då han kördes offensivt från bakspår och tryckte på en bit i dödens för att stumna lite till slut. Det var första starten på över fyra månader och efter regibyte så går garanterat framåt med loppet i kroppen så jag räknar med offensivt upplägg igen och här är han kanske bara bäst även om det blir utvändigt ledaren igen. André Eklund har inlett året i bra stil med ett par segrar redan som såväl kusk som tränare och det är bra form på stallet.

2 Alibi varnar tränaren för att hon kan hetsa upp sig I ledningen och det later som han vill att kusken släpper om man kommer dit, även om han tror att det kanske kan fungera i spets över den korta distansen. Bara två vinster på 44 starter, vilka dessutom är tagna i betydligt enklare gäng och dessutom ett sto i öppen klass gör att detta måste vara fel favorit även jag förstår att även hon kan vinna från ledningen eller rygg på ledaren.

1 Strong Lover är inte så snabb ut så det kan bli tredje invändigt här men skulle han hålla rygg på ledaren så är det så klart intressant. Blir det tryck på lopppet så kan han vinna från tredje invändigt med och i ganska låg klass så brukar det bli luckor i fältet till slut så klart tänkbar.

5 Big Jim Pellini har 11 platser på sina 16 starter varav fyra är vinster och från bästa spåret bakom bilen så måste han räknas som värsta utmanare. Litet frågetecken för formen men kapacitet som räcker och ganska startsnabb så kan hamna bra på det direkt.

Ranking: A 3. B 5.1.2. C 6.4.7.11.10. D 12.9.8.

Avdelning 4.

Stolopp i låg klass där favoriten står riktigt bra inne i loppet och hon är en tänkbar skräll då värsta motbuden startar från sämre spår.

5 Harvard Student har kommit hem igen och ska gå i Jernemyrs träning efter att ha mött betydligt hårdare motstånd i sina unghästlopp på Solvalla. Nu är det bästa tänkbara spåret, speciellt då hon är startsnabb och kan leda loppet runt om. Kan tända till extra på miljöombytet och man ska dessutom prova en bike för första gången till den här starten är tanken, även om hon är anmäld med vanlig vagn. Intressant och blir det så kan det vara en vettig spik så lyssna gärna på sista info innan ni lämnar in.

Alla värsta motbuden har tråkiga lägen så man behöver nog strecka flera av dom då man inte vet vem av dom som får bäst resa och har bäst tur med loppet.

7 Global Virgin hade man tänkt ta till vinterträning efter förra loppet men då hon gick så bra som tvåa på V75 efter sen lucka sist så startar man på istället, då hon fungerade så bra på broddar. Toppform och ganska startsnabb så har man tur och kommer ner någonstans så är det nog en bra vinstchans trots jobbigt startspår.

9 Manstone Two U. kommer med form hit efter att ha vunnit sin förra start och ska räknas igen så klart. Segerreceptet då stavas bike och den åker på igen nu så det kan gå trots bakspår.

11 Gitane D’Inverne var ute mot tuffare motstånd näst sist och hade tre raka segrar innan det och med visat formintryck sist så är det nog bra chans trots bakspår med kuskplus nu på hemmaplan.

10 Garcia startar med på hemmaplan nu och första gånegn Jepson upp så är det intressant till väldigt låg procent. Vann ett billigare lopp från ledningen näst sist och fick för tuff inledning sist som gav mjölksyra till slut så inget att säga om den insatsen.

Ranking: A 5. B 7.9. C 11.10. D 3.6.1.2.4.11.8.

Avdelning 5.

Riktigt låg klass och megalampa i omgångens i särklass största favorit och det går väl inte att spika en till över 75% som bara gjort fem starter.

2 Oliver P.Hill är det absolut toppform på men han har tre galopper på sina fem starter och kan komma bort. Rejält kuskminus med Conrad upp istället för Marc så givet att gardera loppet.

4 Parfym Alo har ett perfekt startspår och ska testas i bike nu för första gången, får man bra effekt på det så kan hon leda loppet runt om. Höll spets från innerspår på Färjestad och ledde runt om sist så hon är det givna spetsbudet från det här läget och med formen hon har ska hon kunna vinna även nu.

5 Trollhunter har bästa spåret på pappret och går nog framåt med ett lopp i kroppen i den nya regin. Ska gå framåt med ett lopp i kroppen i sin nya regi och nu testas urryckare för första gången så det ska ju kunna ge bra effekt på den här starka hästen.

1 Simson Saar får bra kuskplus men har inte kunnat träna på önskat sätt inför detta men har man inte missat för mycket så kan det vara formtoppande att stå över något lopp eller få lättare träning någon vecka. Nu blir det bra kusk från bra staretspår där han kan få en passande smygresa och i så här låg klass så ska det vara bra chans för luckor till slut.

7 O.M.Gemma har ett lopp i kroppen efter vinterträning och går nog framåt med det, så kan ha bra chans nu på hemmaplan. Spåret gör dock att jag rankar ner lite men hon ska med vid gardering.

10 Digital Lucky kommer ut i ny regi nu och har plats i alla av sina fyra felfria lopp, så fyra av fem totalt på plats varav två vinster. Bakspåret och klart orutinerad kusk som gör sin första start som 52-åring, det är klara minus så klart.

Ranking: A 4. B 2. C 5.1.7.10. D 11.9.6.3.8.

Avdelning 6.

Se ”Gå Kort!”

1 Ikaros Di Quttro har haft en träningsperiod inför vintern för då brukar han räcka till i sin klass men var sjuk med dåliga blodvärden i december då han skulle startat och blev struken då. Klart dåliga rapporter och han ska behöva ett lopp i kroppen tycker tränaren, så klart överstreckad.

12 Jula Downton har ett comebacklopp i kroppen inför det här det var dåliga förberedelser då så är nog garanterat bättre nu på hemmaplan och är intressant vid bredare gardering.

3 Wingait Erik gör debut i ny regi och har tränat på bra i flera veckor men borde kanske behöva ett lopp i kroppen för att vara på topp.

Ranking: A 8. B 11.9. C 12.1.3.15.14.6.10. D 5.2.13.7.4.

Avdelning 7.

Se ”Bästa Spiken!”

Mitt alternativ blev att spika här och dom andra två alternativen då tre hästar sticker ut på strecken är antingen att ta bort en av dom betrodda och låsa på dom två andra. Den andra lösningen är att ta fler hästar, för att spela med just dom tre mest betrodda är oftast inte någon bra lösning, då systemet blir för likt många andras och det blir svårt att få bra värde i kupongen.

Västar motbudet är 4 Symphonic Lincoln som kan öppna snabbt och kanske kan sitta i ledningen tidigt. Vill man dubbla systemet och låsa med någon så är det den.

Ranking: A 2. B 4. C 3.1.8.5.11. D 6.9.10.7.12.

Stora systemet

Avd.1: 1.3.5.6.9.12.

Avd.2: 2.8.

Avd.3: 3 Van Gils

Avd.4: 5.7.9.10.11.

Avd.5: 1.2.4.5.7.

Avd.6: 8.9.11.

Avd.7: 2 Rally Gunnar

900 Rader som kostar 900 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3 Kitsune

Avd.2: 2.8.

Avd.3: 3 Van Gils

Avd.4: 5 Harvard Student

Avd.5: 2.4.5.

Avd.6: 8.9.11.

Avd.7: 2 Rally Gunnar

18 Rader som kostar 18 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se