Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot 3,7 miljoner på GS75 Bollnäs 10/1

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Jackpot på 3,7 miljoner då förra veckans femmor frös inne och bra spelvärde den här veckan. På söndagen är det Bollnäs som är värd för GS75 och det är en ganska snabb bana där många tycks trivas på underlaget. Upploppet är långt med sina 207 meter men ändå vinner ledaren oftare här än i genomsnitt. Inga konstigheter i övrigt, då varken vinklad vinge eller open stretch finns att tillgå här. Spelstopp är som vanligt 15:00. 

 

Statistik och Spelteori.

På GS75 kan man kryssa i att man enbart vill delta i sjurättspolen och får då 2,5x utdelningen vid alla rätt men då avsäger sig utdelning på sexor och femmor. Vid jackpot fördelas nu mera dom pengarna i alla tre poler så vid just jackpot ska man spela i alla poler men spelar man en vanlig omgång och har ett par troliga spikar som är spelade till ganska hög insatsprocent så är det klart fördelaktigt att spela för endast sju rätt. Är man ensam på GS75 får man bonusvinst och får då 10 miljoner vilket är rejält mycket mer än vad det brukar ligga i sjurättspolen och man får då inte 2,5 även om man kryssat för att enbart spela där men det överskrider ändå med råge vad man hade fått med det upplägget, så fortsatt kul krydda. 

 

Bästa Spiken!

Provar med en spik till högt spelvärde i öppet lopp där många andra väljer att sprida strecken rejält. I sista avdelningen på ett streckspel vill man ju ändå att inte favoriten ska vinna för värdeutvecklingens skull vilket då gör det extra bra att spika mot just där. 2 Got To Dash är bara tredjestreckad i loppet under lördagkvällen men det här en aspirant på ledningen och oavsett om han skulle missa den så är han stark nog att vinna från utvändigt här. Han gick ur form lite under hösten efter att varit riktigt bra under sommaren och gör comeback här efter ett par månaders uppehåll. Det är dock inget problem för den här hästen då han vann årsdebuten i fjol efter fyra månaders uppehåll och jag räknar med toppinsats direkt då Salmela har bra form på stallet och redan ett par hästar har vunnit sina årsdebuter där. 

 

Gå Kort!

I andra avdelningen sticker två startsnabba hästar ut ordentligt då dom har fina spår i volten över kort distans. 6 Wild Donnan har springspår och Ulf Ohlsson upp så det är klart att det ska vara en bra favorit med kuskplus. Speciellt som tränaren bara tar ut sina hästar då det är absolut toppchans och han startade sina hästar i 43 lopp i fjol varav dom vann 10 av dom och med en vinstprocent på 23 är det riktigt starka papper. Detta är dock ett sto och jag väljer att gardera med en även om hon nog ska vara tuff nog att slå hingstar och valacker i så här låg klass.3 Klack Blixten får kanske ett ännu större kuskplus och hästen är väldigt startsnabb för klassen. Kommer från skrällvinst från köposition och en vass avslutning ute i spåren. Nu lär det bli bättre resa i främre träffen och kommer favoriten bort så leder den här nog loppet runt om för duktiga Magnus A.

 

Avdelning 1.

I första avdelningen kommer en stark häst ut som vann på bra sätt direkt i sin comeback sist och ska väl gå framåt med loppet i kroppen. 4 Exklusiva Liss är inte speciellt startsnabb men från ett av dom bästa spåren bakom bilen borde man ju kunna komma ner i en bra position och då ska hon kunna slå det här fältet. Hon är strak och rejäl för den låga klass hon är i och ska kunna vinna loppet även om hon skulle hamna en bit ner i fältet med så ge inte upp om hon sitter fjärde utvändigt heller för kusken vet att hon är stark och lär köra i tid. Hon är van att gå med skor medan ett par av dom värsta motbuden tagit sina senaste segrar på barfotabalanser. Klart spelvärd lösning på loppet att spika då det är jämnt spelat mot 7 Staro Nessie som har betydligt sämre utgångsläge och har ett par av sina bästa lopp på barfota runt om även om hon sist visade att hon fungerar fortsatt bra med skor också. 1 Global Wannabe har gott om startpoäng och kommer från toppstall i full form men här kanske innerspåret kan bli en fälla. Hon har sin senaste seger på barfota fram och var sämre sist trots ledningen då så klart frågetecken för formen på just henne. 

 

Avdelning 2.

Se”Gå Kort!”

 

Avdelning 3.

Spårtrappa där favoriten har bakspår och även om man oftast kan leta vinnare i spårtrappor från bakspåren så är det inte helt givet här och jag väljer att gardera loppet då han är lite för stor favorit på dom tidiga kupongerna. 

9 Global Bitcoin är ett sto i öppen klass och har en del galopper i historiken så måste ses som överstreckad här. Visst är hon bra för klassen och ska med tidigt men garderingen är verkligen på sin plats här. 

3 Capone Vox gör debut bakom bilen och det ska väl fungera bra. Han går framåt för varje start då han är stor och lite seg, enligt Krister Jakobsson, som dessutom tillägger att han ökat träningsdosen lite inför detta. 

12 Viggo La Ma har sämsta läget men det är i spårtrappor ekipage från dom spåren vinner lite oftare så det behöver inte vara helt iskallt att strecka en skräll från bricka 12 här. Tränaren uppger att hästen tål att gå i tredjespår hur länge som helst men har svårare att speeda, så det är ju en bra egenskap från svårt läge där hästen har mest pengar tjänat. 

4 Cinzano Frontline är stressad och spänd i loppen vilket ofta leder till galopp men han har nog bra kapacitet för den låga klass han är i och till under en procent är det klart streckvärt. 

7 Gavroche Boko är kanske tänkbar som outsider med då han tränat på bra efter skadedrabbad säsong. Tränaren är nöjd om han bara går bra i comebacken och har inga krav på honom till den här starten även om man är nöjd med jobben.

 

Avdelning 4.

Kortlopp i låg klass och här startar omgångens största favorit i 2 Like A Monster och i så här låg klass spikar jag inte någon till över 70% så även om han sjunker en hel del kommer han att bli överstreckad. Gått med i ett par tuffare lopp på slutet och lite tätare starter nu kanske är bra.

1 Woodland Avenue har varit gaffelbandskadad och har ett par lopp i kroppen så borde fått framåt med dom starterna. Mer stark men kan nog öppna hyggligt bakom bilen och borde få ett bra lopp här ifrån. 

4 Prince Calle är det aviserat bike på för första gången vilket är intressant från toppspår bakom bilen. Körsvennen är dock inte den bästa och det kan vingla till lite ibland men hästen är nog bra för klassen när han är i form. 

10 Text Man Hörsta får Ohlsson upp som har bra form på styrningarna på slutet med bland annat en trippel på V75 under lördagen och redan över miljonen inkört i år. Bara tio hästar i fältet gör att man inte behöver hamna för dåligt på det och hästen gick bra sist Ulf körde. 

9 Usch får rejält kuskplus här och som ospelad så är det ett prisvärt skrällbud i öppet lopp. 

 

Avdelning 5.

Litet fält igen och även här är det låg klass, fast för kallblod, med en ganska stor favorit och här kanske man kan gå på den då det är från bästa spåret bakom bilen med häst som har mest startpoäng i loppet. 

5 Kattens Moddy ska kunna öppna bra men man är inte beroende av spets och kan speeda bra till slut oavsett upplägg så är en tänkbar spik. Tränaren, Tomas Rosén tycker att ”han har utvecklats på ett otroligt bra sätt den sista tiden”, men han är bara fyra år och har en del galopper i historiken så kanske bra att gardera trots allt, med en eller ett par vettiga motbud.

3 Lindens Prio Ett siktar man på spets med men han är osäker och galoppera när som helst i loppen. Sist var det segern som rök då han slog ihop på bortre långsidan och kom tillbaka bra efter det. Kommer han till ledningen kan han leda hela vägen här. 

1 Spang Jerkeld skrällvann näst sist och går lite snabbare tempon än några av konkurrenterna här. Bra smygläge och kanske kan överraska igen, kan kanske till och med välja att köra i spets men kommer en av dom betrodda tidigt kan han få ett bra lopp i rygg på ledaren. 

10 Pyssel körs av Magnus A och möter lämpligt motstånd och trots att han inte vunnit lopp på 31 starter så ska han passas nu. Körs alltid med sor och fungerar bra på brodd så mindre missgynnad av skotvånget än flera av motståndarna.

 

Avdelning 6.

En spårtrappa i ganska låg klass men här kommer en stark favorit ut som är härdad i V75 under hösten och tidiga vintern så det borde vara riktigt bra chans här. 3 Ingesson har det varit en del spel och snack om inför hans V75-starter men där har det strulat och han har inte riktigt räckt till så när han sist mötte enklare motstånd vanna han och har dokumenterad form. Magnus A kör och det är ett klart kuskplus. Inte speciellt tufft mot från dom sämre lägen trots spårtrappa så står han bra inne i loppet från bra läge och är en tänkbar spik. 

5 Flame Of Fortune har tränare och kusk i toppform och ett bra utgångsläge över distans han kommer från vinst över. Fungerat bra med skor i decembers två lopp så ska fungera bra nu med.

7 Gorgeous Lime lyser det rött i vagninfon på men den går i samma vagn som tidigare men det är en vagn som tidigare kallades hybridvagn men är en typ av bike så räknas som amerikansk. Det viktiga här är det rejäla kuskpluset med Ohlsson upp nu och lite mer pengar på kontot än invändiga. 

8 Åsens Boogie var med i en tuff öppning på opassande bana sist så inte mycket att säga om, Bollnäs brukar ha bra underlag och nu när det varit kallt ett tag ska det bli fast och fin broddbana som passar den här bäst. Går ner i klass till den här starten då han mötte ett par hästar sist som sedan var ute på V75 i klass ett på lördagen. Kuskplus nu och räknas trots läget då det kan bli uppåtform med tätare starter nu.

12 Castleman är den bästa av bakspårshästarna och då kan det gå trots bricka 12 då det är en spårtrappa. Bra kuskplus här och hästen har vunnit V75 med skor för två vintrar sedan så det ska duga bra i klassen. Ny regi och första starten på mycket länge och även om man är nöjda med pengar här så är det en kapabel häst som fått en lång träningsperiod och banjobb inför det här så jag blir inte förvånad om det duger direkt. 

 

Avdelning 7.

Se”Bästa Spiken!”

1 Dexter Brick står bra inne i loppet men ska inte kunna svara min idé från start och kan därför bli fast från sitt innerspår. Mött tufft motstånd på slutet men också sett ut att ha lite nedåtform även om han ska duga bra i klassen om han hittar ut. 

6 Twinkle Face är loppets klara favorit men är ett sto i öppen klass och har startspår en bit ut bakom vingen så klar vingelrisk nu och läge att gå mot. Given vid gardering så klart men det ska nog vara jämnare på strecken mot dom andra två betrodda här, så lite fel-streckat.

3 I´ll Fixit är mer intressant vid gardering då han är väldigt lite streckad här och har ett bra utgångsläge. Två lopp i kroppen och även om han oftast startar över längre distanser så har han nog inga problem med att hänga med över sprinterdistans på vintern. 

7 Tale Of Jacks är bra i grunden men haft svårt att hitta rätta formen under fjolåret. Intressant comeback nu efter lång frånvaro men han kan vara bra direkt och löper han upp till sin kapacitet går ingen säker här. 

 

Stora spelförslaget.

Avd.1: 4 Exklusiva Liss

Avd.2: 3.6.

Avd.3: 3.4.9.12.

Avd.4: 1.2.4.9.10.

Avd.5: 1.3.5.10.

Avd.6: 3.5.7.8.12.

Avd.7: 2 Got To Dash

800 Rader som kostar 800 kronor. 

Lilla spelförslaget.

Avd.1: 4 Exklusiva Liss

Avd.2: 3.6.

Avd.3: 3.4.9.12.

Avd.4: 1.2.4.

Avd.5: 5 Kattens Moddy

Avd.6: 3Ingesson

Avd.7: 2 Got To Dash

24 Rader som kostar 24 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.