Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot på V86, Åby och Solvalla 16/12

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

V86-Omgången.

Jackpot på 18 miljoner på V86-Express på Åby och Solvalla med spelstopp 20:30. Åby har sin dubbla open-stretch att ta hänsyn till och ett upplopp under medellängd, på 180 meter. Solvalla har strax över medellångt med sina 196 meter och ingen av banorna har vinklad vinge på sina startbilar. Åby är också lite bredare vilket är gynnsamt för hästar som har problem med utrymme i voltstart. 

Förra året var det stjärnor på värdet redan efter femte avdelningen och ingen hittade alla rätt den omgången. Nu är det ett par betydligt mindre startfält och flera av loppen är inte fulla så lite mindre potential till så svår omgång där dessutom flera av favoriterna ser ut att ha bra uppgifter på förhand. Det behövs dock inte mycket för att värdet ska sticka på denna spelformen och speciellt nu när det är jackpotkryddad omgång efter att sexorna frös inne förra veckan. 

 

Bästa Spiken!

10 Vagabond Bi 47% är en bra spik i femte avdelningen där det är märkligt att denna propositionen inte lockat fullt fält men det är så klart fördelaktigt för favoriten här. Han går ner ordentligt i klass och med toppkusk ska han bara vinna loppet som han står klart bäst inne i. Klart bra form fortsatt även om han tappade en längd när framförvarande häst ryckte sist och en kom ut mellan och kostade nog honom en lite bättre position i Silverdivisionens final sist som han var bortlottad i. Mycket snabb avslutningen även vid andraplatsen innan där det bara inte gick att ta en längd på vinnaren i så högt tempo. 

 

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det ett litet fält och här behöver man nog spara på strecken lite grann, om man inte väljer att helgardera loppet. Jag tar bort en av dom mesta streckade och låser på bästa hästen tillsammans med det troliga spetsbudet.

7 Vichy Grif 37% är bästa hästen och sist hon mötte 6 Valetta 28% plockade hon ner henne trots att den sist nämnda gick i ledningen medan favoriten satt i fjärde utvändigt och fick en rejäl repa i spåren sista, dryga, halvvarvet. Vichy går alltid bra tider, tävlar bra på skor och lär inte hamna allt för långt bak här trots läget, då det är så litet fält. 

3 Sharp Dream18% kan nog fånga upp andrahandsfavoriten då hon är mycket startsnabb och borde köras i spets, väl där ska det vara bra vinstchans.  Då man åker långt för denna uppgiften vore det konstigt om hon inte är i bra ordning direkt i comebacken och debuten för sin nya tränare. Inte startat sedan Sto-SM i oktober men kommer från en topptränare till en annan och tänder hon till på miljöombyte så kan hon vinna direkt. Bra kuskplus på startsnabb häst som dessutom har mer inkört per start under 2020 än både favoriten och andrahandaren.

 

Avdelning 1.

En spårtrappa där det saknades en häst för fullt fält och när det tillkommit en strykning så gör det chansen ännu bättre för dom bästa där bak att runda samtliga. Dom tre mest streckade sticker ut rejält i chansvärderingen och även om jag brukar förorda att man plockar bort en av dom eller spelar med flera så ser jag det som osannolikt att det går utanför dom, speciellt då min tilltänkta fjärdehäst blev struken. 

10 Billi Time 37% är mindre streckad än Flemmings andra häst i omgången som kommer ut i näst sista avdelningen på V86, men han håller denna som en bättre chans. Det låter så klart mycket intressant men bakspår är bakspår och Flemming är Flemming så ibland kan han sitta kvar lite för länge och här kan det bli väldigt långt fram till slut. 19/32 är så klart bra men nästan alla starter i billigare danskt motstånd. Flemming vet vad som krävs för att räcka i Sverige med och säger han att det är bra chans så är det så klart det och denna måste rankas först trots att det är tuffare mot denna gången. 

11 Oxidizer blev oplacerad på V75 sist men det var på Romme där vissa inte gillar underlaget helt enkelt och trivs man inte så kan det slut även för dom bästa. Ner i klass nu och det ser ut som en bra chans. David Persson meddelar att man inte hittade några fel på honom men han är åtgärdad och jobbar bra inför detta. Vidare nämner han att skor kan vara ett litet minus då han fått bra effekt av skoryck på honom. 

1 Romantico 20% har det mest överskattade spåret i lopp med spårtrappa, visst vinns det härifrån med men inte alls i samma utsträckning som i vanliga lopp. Denna trappan är dock bra för hästarna med bra lägen då det ibland kan vara mer än dubbla pengarna tjänat för dom från sämre spår men så är inte alls fallet denna gången. Denna har dessutom varit ute ett par starter på V75 tidigare i höstas och har nu ett lopp i kroppen efter kortare uppehåll. Man är nöjda från stallet och meddelar att han ska har varit fin i snabbjobb i veckan ska vara förbättrad nu. Startsnabb och kan leda loppet runt om så måste med på kupongen. 

7 Arno Dell’est 5% har tre lopp i kroppen i sin nya regi och strykningen var efter orsakad omstart då han krånglade en del, så inte missat några jobb. Klart plus med bilstart nu då och nedstruken ett spår gör honom aktuell som ett fjärde streck i loppet om man vill ha med en kantboll till lägre procent. 

9 Un Mec D’Or 3% håller bra form men 0/16 i år med en del andra och tredjeplatser måste ge frågetecken för moralen. Kunnande och kapacitet för att segerstrida och kanske kan han hålla ryggen på Romantico och få ett bra lopp med lucka på stretchen.

Ranking: A 10. B 11.1. C 7.9.3.13.14.2.5.8. D 4.15.

 

Avdelning 2.

Ett ganska jämnt treåringslopp som inte är lättlöst trots väldigt litet fält. Jag ”köper” loppet och går vidare, då det bara är sju hästar till start så är det en billig helgardering. 

1 Custom Chevall 5% har ett bra smygläge och hade betydligt mer streck sist då han mötte bland andra Önas Prince. Trea bakom dom två där framme då efter att tränaren legat mycket lågt inför den starten. Tätare starter nu och biken på gör att han känns klart bortglömd från ett bra smygläge och så här små fält brukar spricka upp så luckor lär komma. Ny kusk i Ulf Ohlsson är också intressant och denna kan överraska.

5 Boston Wise L. 24% har spår precis invändigt om troliga favoriten och kommer med bättre form till detta. Växlas upp med bike på nu efter att ha gått i vanlig vid vinsten i voltstart sist. Nurmos på Solvalla och fortsatt Lennartsson upp som vunnit två raka tillsammans med hästen gör att jag rankar denna först. Från perfekt utgångsläge kan han kanske ta sig till spets tidigt och har då god chans att leda loppet runt om. 

6 Bandido Gar 27% är kanske fältets bästa häst som vann en semifinal till Breeders Crown där han sedan körde startgalopp. Störd till galopp även sist men gjorde bra upphämtning men det är inte roligt med två raka galopper. Tveksam form på stallet som brukar ha hög segerprocent och det brukar inte gå långt mellan segrarna men dennas senaste vinst är stallets senaste. Hästarna har inte vunnit på 14 starter och Richter har strukit Ural i sista avdelningen för hosta så det är inte optimalt. 

4 Beuty Wind 27% blir hart betrodd igen då hon slog hingstar och valacker sist, i ett treåringslopp på V75. Då fick hon loppet av stallkamraten som svarade dödens och knäckte ledaren. Samtidigt var favoriten nog sjuk för den kastade in handduken väldigt tidigt och såg inte alls bra ut för dagen så kanske var den vinsten inget att göra henne till favorit på till detta loppet. Hon sjunker mycket riktigt också på procenten och lär väl vara tredjehandare när det är färdigspelat. Rankar ner på dåligt spelvärde och bara en i mängden. 

Ranking: A 5. B 6.1. C 7.4. D 3.2.

 

Avdelning 3.

Litet fält i ett stolopp där favoriten har 20 meter försprång på tilläggshästar med över lag väldigt låga startpoäng och det ska vara bra chans att favoriten leder loppet runt om. 

1 Lovely O.O. 45% blir ganska stor favorit och jag trodde hon var överspelad sist till betydligt lägre procent. Då var det bakspår så hon hamnade bland dom sista och fick gå på redan varvet kvar och fick sista svängen i fjärdespår men vann lätt ändå. Det var imponerande och även om det varit ett fall framåt med barfotabalansen så när formen är så bra som den kan vara så kanske det spelar lite mindre roll. Från sjätte utvändigt är det inte många som vinner lopp på Eskilstuna så från spets på Åby så ska det vara lite lättare, speciellt då hon står ganska bra inne i loppet. Ibland kan tilläggshästar ha runt tre gånger så mycket pengar på sig som dom på start men här har flera knappt det dubbla tjänat vilket propositionen bra för dom på grunddistansen. Nackdelen är att dom är få där framme och litet fält totalt så dom tuffare får glida fram billigt utan att behöva gå långt i tredjespår men jag tror ändå denna leder runt om och jag spikar. 

3 Miss Silver 15% går ner i klass efter att varit ute i försök till Diamantstoet i förra starten och innan det vann hon från bakspår på dubbla tillägg i ett lite billigare lopp så hon duger nog bra här. Första utmanare till mitt spikförslag men då det är en stallkamrat till favoriten och troliga ledaren lär man väl inte bråka för mycket med och då är risken stor att favoriten rinner undan. 

8 La Plus Belle 20% vann flera lopp med skor förra vintern i sin förra regi och har 5/13 så ska väl räknas vid gardering. Det är regidebut och comeback så man ligger lite lågt från stallet. ”Hon har inte hundra form ännu…” och ”Det är inte det här loppet hon ska vara som bäst i…” säger Christoffer Eriksson i intervju angående hennes chanser men poängterar också att hon är i tillräcklig form för att göra en bra insats direkt då hon har hög lägstanivå. Första starten i voltstart är ett frågetecken men ska nog inte vara några problem från detta läget. Då man ändå ligger lite lågt på form och att det är led i matchningen mot andra lopp så känns det rätt att gå på favoriten där framme som spik.

9 Key Mom 11% är bättre än raden men avslutade med galopp sist så frågan är hur det är med formen på denna. Växlas ner till vanlig vagn nu med då det är voltstart så inte jättehett även om hon kanske är en av dom som har bäst kapacitet i fältet.

Ranking: A 1. B 3. C 8.9.7.6. D 4.2.5.

 

Avdelning 4.

Lite lägre klass och här kommer ett löfte ut från bakspår som vunnit fem av sina sex starter och detta blir omgångens största favorit. 

11 Global Apperance 71% är kanske en tänkbar spik men då det ser ganska favoritbetonat ut i övrigt är det inte fel att försöka fälla denna på ett andelsspel eller om man siktar mot högre utdelningar. Han har ändå galopperat i tre av sina sex starter så helt att lita på är han inte även om han gått felfritt på slutet, så det finns chans/risk att han gör bort sig och då får man riktigt bra betalt om han kommer bort och man hittar vinnaren. Kapacitetsmässigt och felfri ska han nog bara springa runt honom men jag försöker nog fälla honom med ett par streck. 

2 Fleur Mearas 12% är stark och rejäl och trivs nog bra på den långa distansen även om hon inte startat över den mer än en gång. Vältränad i tidigare regi och Röcklinger är heller inte dålig så räknar med att hon är minst lika bra som hon var för Johan L. Tre lopp kroppen för sin nya tränare och alla från bakspår så klart lägesgynnad nu och intressant med Kontio upp denna gången. Första utmanare trots att det är ett sto i öppen klass, men det brukar kunna funka i framför allt dom lite lägre klasserna. 

3 Janis Joplin Boko 5% är också ett sto i öppen klass men kommer från vinst och nu när Hannu Korpi åkt till Sverige med ett gäng hästar är det bara en tidsfråga när han skall börja vinna lopp även denna vintern. Hans flaggskepp Grainfield Aiden gjorde verkligen inte bort sig i lördags då han spetsade från bricka 11 och var tvåa i mål i sin svenska Gulddebut. Det vittnar om han kommer med hästarna i full form direkt och så även denna som kommer med vinst i sin senaste start i Finland. 

7 Desavi D. 5% har en säsong i Kerns regi och har tagit sina två segrar i karriären för nuvarande tränare så man kan nog strunta i tidigare starter, där han inte tjänade mycket pengar på många starter. I nuvarande regi har han däremot bra statistik med sju pallplatser på årets 14 starter och ett par vinster där alla starter varit med skorna på. Kern har dessutom bra form på stallet och vann på GS75 i söndag. Tänkbar skräll i loppet då kusken oftast är offensiv och ger sina hästar chansen. 

Ranking: A 11. B 2. C 3.7. D 4.12.5.10.1.9.6.8.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa spiken!”

11 Husse Boko 20% startade 20 meter bakom 5 Bastian 7% i sin förra start och kunde inte ta det då, nu får kanske Bastian spets enklare än den gången och då blir det väl tufft igen. Visst spåddes Husse en lovande framtid då han tillhörde kulltoppen som treåring med en tredjeplats i Kriteriet och 1,6 miljoner tjänat men sedan har det varit skadedrabbat värre. Debut i ny regi sist och sedan inte en start på över en månad så kanske behöver något lopp till för att vara som bäst och tycker att det är dåligt spelvärde till den höga procenten. Bastian har hunnit med ett par starter sedan den vinsten och har kanske inte varit som bäst så frågetecken för formen och klart minus med skor nu. 

8 Zoko Lane 13% har inte vunnit med alla skor på sedan 2016, i betydligt lägre klasser så klart missgynnad av skotvånget men har heller inte startat så många gånger med skor. Lite överstreckad denna gången då han inte startat sedan i juli och borde behöva loppet i kroppen för att vara på topp. 

1 Livi Joy 1% har ett bra smygläge så går Bastian i spets och svarar tilläggshästarna eller möjligen släpper till en så kan det bli rygg på ledaren eller tredje invändigt för denna tokskrällen. Arnqvist har bra form på stallet med 2,1 och 1 på senaste tre starterna i december med tre olika hästar så formen är nog bra även på denna. Dessutom är hästen en klar ”årstidare” som vann denna tävlingsdagen i fjol och skrällde till 30 ggr pengarna och 1,68% på V86. Givet spelvärd vid gardering. 

2 First One In 6% har ett bra läge där framme och borde kunna få ett bra lopp i främre träffen. Hög vinstprocent och mycket startpoäng så ska räknas med skrällchans här. 

Ranking: A 10. B 1.11. C 5.2.8.9. D 3.4.7.6.

 

Avdelning 6.

Se”Gå kort!”

6 Valetta 28% drar en hel del streck och har haft en bra formtopp under hösten men mycket andraplatser. Med en vinst på 17 starter i år och en vinst på 13 starter fjol gör att man undrar om viljan verkligen finns där att vara först vid mållinjen även om det varit tufft motstånd och fina pengar inkört. Klart överstreckad denna gången då hon kanske inte blir släppt till ledningen även om hon är klart duglig och kan vinna loppet. 

4 Ti Punsch Broline 5% har inte vunnit lopp i år på 16 starter och vann bara ett lopp i fjol på 14 starter men det var faktiskt denna tävlingsdagen till 4% på V86 så bidrog till att ingen hittade alla rätt den gången. Vinner så sällan att jag anser henne vara överstreckad denna gången mot hårt motstånd, så jag rankar ner henne och bara en i mängden vid helgardering. 

Ranking: A 7. B 3.6. C 1.5. D 4.2.

 

Avdelning 7.

Expresstayern kallas detta lopp över 2640 meter i ganska hög klass då det är stängt vid en bit över miljonen tjänat. Bakspår på ett par av dom mest betrodda gör att det blir lite chansartat om dom ska komma rätt på det osv, så mycket kan hända. 

9 Emoji 42% blir stor favorit och har vunnit ett liknande lopp tidigare i år, då även från ännu sämre utgångsläge i större fält så tål att gå en rejäl repa ute i spåren och ska kunna vinna loppet trots läget. Flemming håller sin häst i första avdelningen som en bättre vinstchans, men denna är nog ungefär lika hög vinstchans. Över 40% är ändå för högt från det spåret mot så här bra hästar och lite överstreckad är han nog så klart läge att gardera på en del här. 

8 Indra´s Secret 20% blev kanske lite bortkörd sist av Robert och även om jag gillar när han kör sina hästar själv så är det mycket intressant med första Jepson upp till denna starten. Han är expert på att hushålla med krafter för att sedan få ut max till slut och det ger extra stor effekt i dom lite längre loppen. Hon visade då att hon fungerar bra med skorna på och ska så klart ha hygglig segerchans även om läget och motståndet är tufft. Som jag skrivit vid dom senaste starterna har det börjat bli tuffare när ett sto går upp mot hingstar och valacker som tjänat över miljonen. Nu är det lite mindre spel på henne denna gången och då blir det genast intressant igen att ta med henne tidigt.

1 Panamera 7% har ett fint utgångsläge och kan nog få en bra position från innerspåret här. Han vann flera lopp under förra vintern med skor på så ska räknas tidigt här, då han åter hittat bra formtopp med vinst över lång distans med skorna på sist. Nu blir det dessutom biken på till denna starten vilket han sällan går i då det är ofta tilläggslopp med flera startfållor när han startar i sina långlopp. Går säkert framåt ytterligare med det loppet i kroppen efter att haft lite långt mellan loppen inför det. Toppform på stallet som fick sin första finalvinst inom V75 vid månadsskiftet och tränaren Ola Karlsson har höjt siffrorna rejält under det gångna året. 

10 Nero Maximus 8% var det en del drag på sist vid V75-starten men då blev det galopp. Nu går han tillbaka till ordinarie vagn så kanskle blir stabilare denna gången och formen är säkert fortsatt okej så ska räknas vid gardering här. Han går dock upp lite i klass då han stod bra inne i Bronsdivisionen sist och nu möter nästan bara motståndare som kommit upp i Silverdivisionen på sina tjänade pengar. 

11 Vincent AS 2% har slagit mer meriterat motstånd än så här över längre distanser och har kunnande för att runda ett fält och få det att se lätt ut. Lika gärna kan han se totalt omotiverad ut och tappa nån längd bakom hästar, men bara man kör på honom så tar han tag i grejerna igen och tänder om flera gånger i loppen. Usel form och långt mellan starterna men det spelar ingen roll han har toppresterat direkt efter plattmatcher eller uppehåll förut så han behöver bara vara på rätt humör. 

Ranking: A 9. B 1.8. C 11.10.3.2.4.7. D 5.6.

 

Avdelning 8.

Högsta klassen och 100 tkr till vinnaren vilket så klart lockat till ett bra startfält med rutinerade Gulddivisionare.

5 Disco Volante 31% vek ner sig rejält från spets sist men inte mycket att säga om när Very Kronos kom upp utvändigt och tryckte till, men kanske var det lite väl tidigt han kastade in handduken så tänkbart formtapp på denna. Givet spetsbud men inte helt otänkbart att man släpper om stallkamraten kommer fram tidigt, med tanke på hur man gav upp sist i spets. Troligt ändå att denna körs i spets och blir hästen att slå, så klart rätt favorit. 

7 Milligan´s School 12% är loppets titelförsvarare då han vann detta loppet direkt när skorna åkte på i fjol. Topphäst som matchats i absolut hårdaste motståndet hela tiden så måste räknas tidigt även här. Klart gynnad av en invändig strykning och om han laddas från start så kanske favoriten släpper ifrån sig ledningen till denna då det nog är en bättre häst och dom är stallkamrater. Många opassande spår på slutet, med flera bakspår och bricka ett när det väl varit framspår har gjort att det gått åt energi på att söka positioner, nu är det väl bara att köra framåt till ledningen, rygg ledaren eller åtminstone utvändigt ledaren. 

6 Star Advisor Joli 3% är mycket startsnabb och då han blivit nedstruken till ett perfekt femtespår bakom bilen skulle han kunna komma ner i ryggen på troliga ledaren Disco Volante och med lopp i rygg på den skulle han kunna överraska till slut. Speciellt om favoriten ligger på och drar undan som han ibland har en tendens att göra så kan luckorna komma. Så blev loppet näst sist då han gick i ryggen en bit efter Disco men då var det kort distans och nu är det kanske mer passande distans och Disco kan tröttna om han kör likadant nu. 

12 Racing Brodda 8% är ett sto från riktigt risigt läge men med ett par strykningar i fältet blir det färre att runda och hittar hon rätta ryggarna med lite draghjälp på vägen så kan hon spurta ner samtliga här. Tvåa i Stochampionatet och vann Derbystoet, båda gångerna på placeringen precis före Conrads Rödluva så ingen tvekan om att hon tillhör absoluta kulltoppen, med över 6 miljoner på kontot så lär hon hävda sig även mot hingstar och valacker i högsta klassen. 

1 Snowstorm Hanover 10% är tredjestreckade hästen från Melanders träning och det är inte så vanligt att Örjan kör tredjehästen för ett stall. Hästen har heller inte vunnit lopp i år så kanske inte är jättetidig här till över 10% men ska med vid bredare gardering på hög grundkapacitet.

11 Elian Web 22% är oerhört övertsreckad och visst är väl hasten bra nog att kunna vinna loppet men borde nog ligga runt 10% och så felstreckad som är nu så kanske man ska plocka bort honom från kupongen. Många gillar honom och har klar övertro på denna men så dålig som han vara efter långsamt mellanvarv sist så är det klart frågetecken för formen. Kanske var det en bortkörning av Kontio som körde för långsamt större delen av loppet men hästen ska bara hålla undan där för att ens få godkänt.  

Ranking: A 5. B 7. C 6.12.1.11.2. D 3.10.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.10.11.

Avd.2: 1.2.3.4.5.6.7.

Avd.3: 1 Lovely O.O.

Avd.4: 2.3.11.

Avd.5: 10 Vagabond Bi

Avd.6: 3.7.

Avd.7: 1.8.9.10.11.

Avd.8: 5.6.7.12.

2520 rader som kostar 630 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 1.10.11.

Avd.2: 1.2.5.6.

Avd.3: 1 Lovely O.O.

Avd.4: 11 Global Apperance

Avd.5: 10 Vagabond Bi

Avd.6: 3.7.

Avd.7: 1.8.9.

Avd.8: 5.7.

144 rader som kostar 36 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.