Speltips: V75 Bergsåker 12/12

V75-Omgången.

V75 går denna veckan på Bergsåkers travbana och kom ihåg att det är skor på som gäller, för alla hästar. Bergsåkers banan är känd som en skräll-bana, och det är upploppet som är lite över medellångt som gör att fler får chansen till slut. 200 meter är upploppet på banan som är genomsnittligt bred och allt som oftast har bra underlag. I övrigt är det ingen vinkad vinge eller open-stretch att ta hänsyn till. En strykning i sista avdelningen på en av mina idéer för veckan gjorde att jag fick göra om systemet och kompletterande spik kommer i långloppet då jag spikar troliga ledaren i loppet. Det finns ett alternativ till lås i det loppet och kanske spelas andelssystemet på ATG-tillsammans med bara en spik och två lås denna veckan, tar det beslutet närmare inpå spelstopp. Travpunktse heter laget där vi säljer andelar för 200:- på både lördagar och onsdagar.

Statistik och Spelteori.

Spår ett bakom bilen är lite bättre på Bergsåker än på många andra banor, men låt er inte luras av att många säger att innerspåret är bäst i Sverige mm. Spår 5 och 4 bakom bilen är fortfarande klart bäst, även här och spår 1 kommer inte ens in på topp fem av mest vinstrika här.

Bästa Spiken!

Nu börjar fler få upp ögonen för Jepsons duglighet även inom V75 men fortfarande får vi många procent lägre streck på honom än om Goop skulle ha kört 3 Matilda Cash 28% själv i tredje avdelningen. Ett försök till Diamantstoet och visst är det i denna lopptypen det kan skrälla i men här sticker dom två mest streckade ut rejält. Klart fördelaktigt då att ta ställning och spika den man tror har klart bäst vinstchans. Bricka 12, autostart i debuten för Goop och visade bra fartresurser vid offensivt upplägg men behövde nog loppet i kroppen efter mer än två månaders frånvaro från tävlandet. Här blir det nog spets på tre steg sedan är det hästen att slå.

Gå Kort!

I kallblodsloppet brukar det allt som oftast vara ganska skiktat där några sticker ut rejält då man får ha mycket pengar på dom bakre fållorna, så även denna gången.

15 Åsrud Vilja 48%är van vid skor på och är härdad i hög klass lite längre värsta motbudet men har tagit många av sina segrar mot bara ston så det är inte så enkelt att bara vinna loppet som omgångens största favorit. Dessutom en hel månad sedan förra starten men körde ett snabbt banjobb inför detta så kanske är formen fortsatt lika bra men inte helt givet. Många stora tidningar och tipsters spikar henne så det är klart bra värde att gardera henne då hon stigit på procenten rejält under fredagen.

14 Våler Nikolai 27% är nästan häften så mycket streckad som favoriten här och denna är nog mycket närmre favoriten i vinstchans än vad kollektivet tror och klart streckvärd. Tycker att man kan ranka denna först på spelvärde efter visat formintryck och visst kanske skor är ett minus nu men jag vill se honom göra ett sämre lopp innan jag rankar ner denna. Plockade ner en väldigt bra Roli Eld lätt från kön näst sist och vann i enklare gäng efter det.

Avdelning 1.

En ganska jämn Silverdivision där nästan alla kan vinna loppet och då det finns flera startsnabba utvändigt om dom två favoriterna så är det oklart vart dom hamnar vilket gör att jag garderar på ganska brett då jag inte säker på att någon av spetskandidaterna står hela vägen hem om det blir det minsta tryck på loppet.

1 Viking Brodde 19% är bästa hästen men är missgynnad av läget och skotvånget. Borde bli över rejält från start även om många gillar att hylla innerspåret på banan är jag inte lika övertygad om att det alltid är garantispets från det spåret här, som vissa nästan får det att låta som. Hittar man ut så är vinstchansen hög nu när biken åker på igen och det blir första med Lennartsson, även om det inte är något plus då Goop och Khilström kör denna ofta så kan hästar ändå tända till på förändringar. Kapacitet för att vinna loppet men blir betydligt oftare tvåa än vinner loppen och med tanke på risken att bli över så måste den rankas ner lite denna gången.

2 Global Undecided 23% har bara gjort tre starter i år och man har siktat lite mot vintersäsongen med denna. Långt mellan starterna är tveksamt men han tjänade nästan en miljon genom klasserna som femåring, en säsong som annars brukar vara tuff för många så klart bra hårdhet och kapacitet men som favorit är det bara en i mängden för mig här.

3 Remarkable Feet 5% är startsnabb och släpper Kanske till stallkamraten om han kommer till spets här oavsett kan det bli bra lopp i främre träffen. Han visade okej form sist med skor på, endast slagen av en smygkörd då, nu kan det bli omvänt scenario där han blir den som är smygkörd och spurtar vasst till slut.

5 Hossiana Boko 10% är startsnabb och med två stallkamrater i loppet kanske hon drar på i bra tempo där framme och svarar allt. Får hon fuska bort en bit av loppet kan han rinna undan från ledningen eller om hon inte tar spets och bara får rygg på ledaren så kan hon vinna med bra smygare därifrån.

6 Dom Perignon 13% är väldigt startsnabb och man satte på ett norskt huvudlag första gången sist i hästens 42:a start men ryckte det aldrig så den effekten kan användas denna gången i lite enklare gäng. Kanske blir det spets och slut denna gången om man tar sig förbi alla invändiga och det inte kostar allt för mycket.

8 Mr Clayton J.F. vann en Bronsfinal tidigare i höstas och får nu första gången Jepson upp vilket är ett plus mot dom flesta och kanske kan man skrälla rejält här. Startsnabb så hittar man ner i bra slagläge en bit fram och när det nu är hybridvagnen på igen efter att gått i vanlig förra starten så kan det bli en rejäl överraskning om Jepson hittar rätta ryggarna.

10 Heding Refernce 12% är en av fältets bästa hästar men fick åter ett dåligt startspår men ska ha gått framåt rejält med förra loppet i kroppen så jag räknar med riktig toppinsats nu. Fem gånger så mycket startpoäng som favoriten och det tyder på att han gjort det klart godkänt i hårda gäng. Han fungerar dessutom bra med skor på så räknas tidigt och jag rankar faktiskt honom först trots spåret.

12 Sir Henry P.Hill 16% har överraskat många gång efter annan i år och håller fortsatt toppform efter andraplats i finalerna för två veckor sedan. Uselt läge så klart men då flera snabbstartar här kan hans sista 600 meter gå riktigt fort om han får hjälp med att hålla uppe tempot av någon av sina stallkamrater där framme.

Ranking: A 10. B 2.6.1.12. C 3.8.5. D 4.7.11.9.

Avdelning 2.

Se”Gå kort!”

13 Tangen Haap 11% fick ett perfekt lopp från bakspår då han kunde ta ryggen på Roli Eld men kunde inte följa med i ryggen då Våler Nikolai blåste förbi ute i spåren så har jag svårt att se honom hittat så mycket bättre form till denna starten att han ska kunna utmana den. Kan ha varit skorna på som var rejält minus på denna och så blir det igen så klart minus med skotvånget för denna då han gjort många av sina klart bästa lopp utan skor. Dock så bra grundkapacitet att han kan skrälla så intressant vid bredare gardering.

9 B.W.Rune 4% star riktigt bra inne i loppet med 20 meter försprång på dom värsta här och vid gardering är han tredjhästen i loppet. 17 gånger av 38 lopp har han blivit etta eller tvåa vilket så klart är starka papper. Tillhört kulltoppen som unghäst och ska räknas om favoriterna har en sämre dag.

Ranking: A 14. B 15. C 9.13. D 10.3.8.1.11.5.6.2.7.4.

Avdelning 3.

Se”Bästa spiken!”

14 Iceland Falls 25% gjorde det klart bra tidigare under sensommaren och vann direkt i comebacken sist på V75. Nu är det ensamt på springspåret men då det är så kallat springband denna gången vilket gör att alla på tilläggsfållan tillåts att få upp farten lite mer innan startsignalen går så kan det bli lite svårare att komma riktigt bra till från springspåret men absolut inte omöjligt. Det som är mer negativt är ju att det blir skor på och hon har sina klart bästa lopp på barfotabalanser vilket tränaren själv poängterar som ett klart minus denna gången.

11 Global U.S.A. 12% är klart missgynnad av skor på nu och står hårt inne i loppet men Wäjersten på hemmaplan från ett klrt bra tredjespår i volten ska med tidigt vid gardering.

10 Whelk 10% har hävdat sig bra i öppna klasser på V75 under året och till och med vunnit i Klass 1 från bakspår så måste duga bra mot bara ston. Lennartsson upp är ett litet plus med då han kör i bra flyt för dagen och spåret ska nog fungera bra här.

13 Lyx Håleryd 5% är bättre än raden och har vid några tillfällen varit ute i betydligt hårdare lopp och provat på Stoeliten under året. Spurtade oerhört fort som vinnare i ett uttagningslopp till Stochampionatet förra året, så har höga toppar och fungerar med skor på.

Ranking: A 3. B 14. C 10.11.13.8.1. D 9.15.7.2.4.5.

Avdelning 4.

Lägsta klassen på V75 med Klass 2 där favoriterna faller tungt väldigt ofta och så även förra veckan då en av dom största favoriterna för omgången var blek från utvändig löpning där ett par var betydligt bättre för dagen. Här blir det åter en väldigt stor favorit i lägsta klassen och detta ser ut att bli omgångens största favorit till nära 60% och det är givet att gardera.

1 Trumpie 58% är väldigt stor favorit i loppet och visst är innerspåret bra Bergsåker men ändå inte helt givet att han bara leder loppet runt om här. Ofta svårt att sätta in deras startsnabbhet mot varandra just i dom lägre klasserna där vissa kan utvecklas rejält från en start till en annan och alla toppas inför start på V75. Visst är spetschansen hög och därmed också vinstchansen för denna toppstammade treåring. Inte ofta treåringarna vinner i öppna klasser på V75 heller, händer kanske ett par gånger per år och det är så klart lite enklare sent på säsongen och i dom lägsta klasserna. Nicklas Westerholm vinner dock inte jätteofta på V75 och han tillhör faktiskt en av dom kuskarna som bränner med flest favoriter på vinnarspelet, procentuellt sett, så given gardering här. Dessutom ett tufft lopp sist med körning i omgångar och knäckt till slut av en bra häst så kanske sitter det loppet i benen eller huvudet på hästen med.

2 Alfas Leonore 2% är stallkamrat till favoriten och kommer han ner i rygg på den kanske denna kan skrälla med lucka till slut. Jepson upp och han brukar hitta rätta vägarna lite oftare än dom flesta andra samtidigt som stallkamrater brukar försöka ge varandra chansen/luckor i betydligt större uträckning än om det var en ”riktig konkurrent”.

5 Jaramaz Boko 16% kommer från tränare med ruggigt bra statistik och körs första gången av Erik Adielsson från bästa spåret statistiskt sett vilket är mycket intressant. Första med bike på nu (fel i programet) och Erik upp gör nog att hon kan öppna bättre bakom bilen denna gången och hon ska ha gått framåt med tre lopp i kroppen efter lång frånvaro. Har tålt rejäla repor ute i spåren mot enklare motstånd men inte så hårt mot denna gången heller förutom favoriten.

7 Zodiak Kronos 7% körs ofta offensivt och stämmer det lite med loppet nu så kan denna ta dom på styrka till slut. Van vid skor så fördel att flera som annars ofta körs barfota växlas ner i balans.

8 Mellby Hero 9% har kallt läge bakom bilen men när Nurmos hästar är bra så är dom oftast riktigt bra för så här låga klasser. Bike har han gått med ett par starter på slutet men nu blir det ihop med helstängt huvudlag, då kan han visa sig bäst och kanske sänder Kontio vad som går då hästen är mycket startsnabb. Vann i bra stil på Solvalla sist och kanske blir det repris trots spåret.

Ranking: A 8.5.1. B 2.7. C 10.12.9. D 11.4.3.6.

Avdelning 5.

Långloppet här i femte avdelningen är ett försök i Klass 1 där det ska vara god chans att antingen den troliga spetshästen vinner eller loppets bästa häst om det kostar för mycket för favoriten att nå spets, jag hoppas att då det är lång distans blir enklare för favoriten att ta sig till ledningen vilket gör honom till tänkbar spik.

5 Gooner 22% har ett perfekt utgångsläge bakom bilen och med fyra lopp i nya regin så är han trolig som vinnare på hemmaplan från spets. Fungerar med skor så klar fördel att många andra tvingas gå med skor som annars körs barfota.

11 Danilo Brick 10% är loppets bästa häst och körs det för fort där framme så får Nurmos och Kontio ytterligare en seger här och ingen blir nog förvånad om det händer ett par gånger under tävlingsdagen. Vid tredjeplatsen i Walter Lundbergs Memorial tidigare i höstas var han mer spelad än vinnande Vagabond Bi och före bland andra Ble Du Gers i mål. Var bra med första bike sist och går så igen så ställer inte skor till det för mycket lär han sluta långt framme igen.

1 Timo Lane 14% kanske kan svara upp innerspåret men klar nackdel med annan kusk än Bergh själv då hästen kan vara lite krånglig. Sist blev det dubbla galopper och det så klart inte bra och hästen har oerhört mycket galopper i historiken så klar chans att komma bort i loppet och kanske även blir över från start även om innerspåret är klart bra på den här banan.

3 Gazoline Mearas 10% är startsnabb men släpper nog till favoriten om den kommer tidigt men kan då ställa till det för den invändiga. Denna kan hamna i rygg på ledaren och få ett bra lopp så kan överraska nu över det långa upploppet. Går ner lite i klass nu då han var ute i finalen sist men ändå är kvar i Klass 1 med 1200 kronor till godo står han väldigt bra inne i loppet.

2 Barry Wadd 4% visade vid upphämtningen sist att han kan springa snabbt med skor på så från ett fint läge och bra inne på pengarna kan det vara loppets skräll.

Ranking: A 5. B 11. C 3.2.1.10.4.9.6.12. D 7.8.

Avdelning 6.

Som näst sista avdelningen denna veckan ligger Gulddivisionen som går över 2640 meter den här gången.

6 Antonio Trot 44% är loppets klara favorit och han har gjort det bra som ganska ny i klassen men vinner inte så ofta med 0/5 i år och bara 1/15 i fjol då han gick i lägre klasser. Sina bästa lopp har hästen gjort på barfotabalanser så klart minus med skor på denna stora favorit som är i klar fara här.

2 Coin Perdu 34% borde väl vara mest betrodd från bättre läge än favoriten och på intrycket vid vinsten sist. Tre bra insatser efter lång frånvaro på denna klass-häst så hög vinstchans igen och Båth kan vinna gulddivisionen för tredje veckan i rad. Van vid att gå med skor är ett klart plus mot favoriten och bra spelvärde att ha denna som ensam A-häst.

7 Diamanten 4% höll klart godkänt efter offensivt upplägg i debuten för Goop och går säkert framåt med det loppet i kroppen. Nu är det Jepson upp och man växlar upp i vagn till detta loppet så med minsta tur med löpningen så kan han vinna loppet, speciellt då han är startsnabb och inte jättesnabba invändigt så skulle han kunna komma hela vägen till ledningen här.

11 Grainfield Aiden 3% är ny i klassen men har vunnit högsta divisionen i Finland i senaste starten efter några lopp i kroppen efter en träningsperiod på nästan tre månader inför vintersäsongen. Han trivs bra med skor och går gärna i andraspår, så vintern är klart gynnsam för honom med skotvång och ibland lite slirigare innerspår. Tränaren är optimistisk om uppgiften trots bakspår och han antyder att det är ”dödens och slut” som gäller då han refererar lite nedlåtande mot ett par av dom värsta konkurrenterna (med glimten i ögat så klart). Han är i alla fall väl preparerad inför uppgiften och kommer med bra form så 3% på en som körsvennen lär ge chansen är bra.

8 From The Mine 8% är klart snabbast från start och kanske kan ta en hel längd på Diamanten så det kan bli ledningen runt om för denna. Hade bra form länge då han fick kolik och var riktigt dålig några dagar men har tränat på bra efter det och även om han kanske behöver loppet i kroppen för att vara på topp så kan han vinna den här lite enklare guld på grundkapacitet.

Ranking: A 2. B 7.6. C 11.8.10.12. D 5.4.3.1.9.

Avdelning 7.

Jämnt spridda streck på många i avslutningen med sex ekipage mellan 11 och 19 procent. Bra lopp att ta ställning i och jag spikar här, var första tanken och jag skrev långt om min idé som sedan blev struken på fredag förmiddag så har jobbat under fredagen med att bygga om systemet och det slutar med att jag garderar ganska brett här.

STRUKEN---8 Win B.Hill 16% har mycket pengar på sig i tvångsprissumma, då han importerades från USA för många år sedan. Varit borta från tävlandet i flera år och efter comebacken i fjol blev det ytterligare ett års skadefrånvaro för att sedan göra comeback igen i sin förra start. Nurmos äger denna och har gett den mycket tid så man kan bara anta att det är värt att vänta på. Garanterat kapacitet för högre klass än Bronsdivisionen trots bara sex lopp i karriären. Fick en perfekt genomkörare sist med rubbet sparat vid enkel vinst efter sen lucka även om Kontio försökte ta sig ut direkt för offensivare upplägg så blev ju resultatet bästa tänkbara. Med ett lopp i kroppen blir det garanterat offensivare lopp nu och med biken på tror jag han bara är bäst och vinner. ----SRUKEN

2 Rossi Palema 21% blir loppets klara favorit och för dom tidiga kupongerna som inte hade med den får den först på turordningen om dom streckat Win B.Hill, det gör denna klart överstreckad i ett jämnt lopp. Står bra inne och är startsnabb men sida vid sida på en annan startsnabb så är det inte alls givet att det blir enkelt till ledningen för honom och det gör att det är favorit i fara.

7 Merritt 11% gör mini-comeback här och får skor nu men är så bra för klassen att det kan gå ändå, trots spår en bit ut bakom vingen. Sprang jämnt och bättre än Pleasure For Cash under sensommaren och hösten och betydligt enklare Bronsdivision denna veckan så denna ska ha riktigt bra vinstchans. Intressant med Lennartsson upp som bekant har ett mycket bra år bakom sig och kör i bra självförtroende för dagen.

4 Betting Rebel 14% har ett bra startspår och är i absolut toppform, från offensivt stall med offensiv kusk över kort distans så lär det väl bombas hela vägen. Kan säkert en låg 11-tid även från utvändigt mitt i december och då är man långt ifrån borta här.

5 Algot Zonett 14% har bästa spåret men då han inte är jättesnabb gäller det att han har lite tur att hitta ner någon stans och det brukar Wäjersten sköta bra. Han stark till slut och blir det den väntade körningen i loppet lär det bita bra även om han står lite hårt inne i klassen.

1 Marschall Match 12% är startsnabb och har vunnit 9/32, mot finsk konkurrens så hårdare mot nu men kan ställa till det på vägen med sin startsnabbhet.

6 Global Tailwind 4% var tvåa på V75 näst sist och visade sist att formen sitter där då han vann ett enklare lopp från utvändigt ledaren med skor på så funkar med den balansen. Hybrid då det var volt sist och tillbaka i biken är klart plus så klart och detta kan vara loppets skräll då han är ganska startsnabb och kan hamna bra på det trots läget.

Ranking: A 7. B 5.2. C 6.4.1. D 9.12.11.10.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.3.5.6.8.10.12.

Avd.2: 14.15.

Avd.3: 3 Matilda Cash

Avd.4: 1.2.5.7.8.

Avd.5: 5 Gooner

Avd.6: 2.6.7.11.

Avd.7: 1.2.4.5.6.7.

1920 Rader som kostar 960 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.2.6.10.12.

Avd.2: 14 Våler Nikolai

Avd.3: 3 Matilda Cash

Avd.4: 1.2.5.8.

Avd.5: 5 Gooner

Avd.6: 2Coin Perdu

Avd.7: 1.2.4.5.6.7.

120 Rader som kostar 60 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se