Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Jackpot GS75 Östersund 1/11

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

GS75-Omgången.

Stor jackpot på veckans GS75 då ingen hittade alla rätt för två veckor sedan och då var det extra mycket i potten då det var jackpot även då. Förra veckan var det ingen GS75 då Breeders Crowns semifinaler gick på en extrainsatt V75-omgång. Därav två veckor mellan omgångarna nu. 

Östersund är värd för veckans omgång och det är som det låter en bit upp i landet så här får vi hålla koll på banunderlag och räkna med att många får gå med skor när det kan vara lite mer oberäknelig bana här uppe då snön börjat komma. I övrigt en bra ban med långt upplopp på 218 meter och här biter torrt spurtkrut bra till slut. Ingen vinklad vinge eller andra konstigheter här utan en helt vanlig tusenmeters-bana. 

 

Statistik och Spelteori.

På GS75 kan man ju numera kryssa i bara V7 och därmed spela för bara alla rätt och få 2,5 ggr utdelningen på sju rätt men då det är jackpot här är det lite annorlunda. På denna spelformen fördelas jackpotpengarna i alla tre vinstpolerna så här är det givet att spela i alla vinstpolerna, alltså för utdelningar på så väl sexor och femmor, utöver sju rätt så klart. 

 

Bästa Spiken!

I fjärde avdelningen kommer en som är kvar i för låg klass ut. 10 Naheed håller man väldigt högt och den sägs träna jämnt med dom bästa i stallet. Magnus A gav denna 10 av 10 på frågan om vinstchans så räknar med absolut toppchans här. Spårtrappa då spikar jag gärna från dom sämre lägena då dom med bra utgångslägen allt som oftast får se sig besegrade av dom från bakspåren. Nu blir det dessutom bike på till denna starten och jag blir inte förvånad om han vinner med halva upploppet här. 

 

Gå Kort!

I inledningen är det ett lågklassigt lopp för ston men en sticker ut rejält och även om jag inte gillar att spika från bakspår och framförallt inte i lågklassiga stolopp så är detta en tänkbar spik, men jag väljer att dubbla kupongen. 

10 Bold Heuvelland  gav Magnus A även denna 10 av 10 på frågan om vinstchans i en intervju och han brukar vara väl påläst och träffsäker vad det gäller uttalanden om chanser. Denna har vunnit sina två starter i sin nya regi och tränaren har väldigt bra statistik för övrigt så räknar med fortsatt så här men som sagt vill ogärna spika i denna lopptypen. 

3 Global Wannabe  har comeback avklarad och går nog framåt med loppet och läget är bättre än för favoriten så se upp med denna vid gardering. Hon ska gå första gången i bike nu därav är varningen på sin plats och kommer favoriten bort så kan denna leda loppet runt om. 

 

Avdelning 1.

Se”Gå kort!”

 

Avdelning 2.

Går kort även i andra avdelningen som är ett kallblodslopp i låg klass och jag låser på Tjomslands duo som står på grunddistansen där det är många som startar med tillägg över den korta distansen. Ett par av dom som drar streck där bak har inte vunnit lopp på ett par år och många av hästarna har tjänat väldigt lite pengar på många års tävlande och som jag ser det är det dom två jag tippar som har framtiden för sig. Även om en är bara tre år och en är fyra så tror jag på bra chans att överleva loppet med dom två kupongen och vill man gardera på här tycker jag man är tvungen att strecka alla om man inte köper min lösning av loppet. 

5 Diesel Harry 18% 3/10 i nya regin i år och är snabb för klassen då han inte galopperar. Kusken känner hästen väl och har själv bra form på styrningarna med 31 vinster på sina 105 års-starter vilket är oerhört starka papper. 

3 Frivoll Galilei 31% är loppets favorit och har gått 26,8 full distans vilket är snabbare än många av dom 20 meter bakom gjort så det ska bli svårt för dom där bak att ta in tillägget på denna. Ulf Ohlsson körde vid vinsten sist och kör nu igen vilket så klart är bra. Bara tre år därav garderar jag med ett bra motbud. 

 

Avdelning 3.

2 Art Brown spurtade bra vid vinst på Solvalla sist och inte tuffare mot nu även om det bara var kullkamrater i förra starten. Har visat bra spurter tidigare med och härifrån bör han hamna bra till direkt och slår då många till slut över det långa upploppet. 

4 Trumpie är loppets favorit och startar från perfekt utgångsläge så kanske kan leda loppet länge då han är ganska startsnabb. 

1 Bowling El Mar ska gå i bike nu och kanske kan få upp startsnabbheten med den vagnen så kan ställa till det för favoriten här. Kan vinna även om det blir rygg på ledaren och måste räknas tidigt på den ändringen. Dessutom lite ändringar i huvudlaget till denna starten med, blir någon form av havstängt. 

6 Turmaline Yankee drar en del streck med och måste också räknas med vinstchans då den varit uppåt sedan den börjat gå i bike i sin nya regi sedan i somras. Vann från bakspår med skor sist men har nu kuskplus och barfota så även om det är lite tuffare mot nu räcker den nog med dom plusen här.

 

Avdelning 4.

Se”Bästa spiken!”

9 Brunello Hall har gjort bra start på V75 inför detta och har klart bra kapacitet för klassen men möter kanske en som för bra. Stallet har form och kommer favoriten bort är han den givna utmanaren här. 

 

Avdelning 5.

10 Storm Teddy känns som en stark favorit trots bakspåret då värsta motbudet 1 Troll Sterk Viking startar från ett innerspår som kan bli en fälla för honom. Favoriten har 14/34 och har gjort det bra på denna banan tidigare med en andraplats och en vinst på två försök.  Tror att han bara är bäst och har han inte kört tidigare i loppet så lär han plocka ner dom över det långa upploppet. 

 

Avdelning 6.

13 Shocking Superman ä ren topphäst för klassen men gör comeback här och kanske blir det för långt fram till slut här om man sitter kvar i kön för länge. Han kan så klart vinna loppet ändå men bara en i mängden då man aviserar lite passivt upplägg. 

6 Lets Go Ernie är loppets favorit då han startar 40 meter före värsta motbuden här men med få hästar på mellanfållan så kommer det inte kosta lika mycket för dom längst bak att ta sina tillägg. Visst kanske han kan köras till ledningen och är hästen att slå men det kanske blir långt hem för denna favoriten till slut då dom hårdare kommer in i matchen är.

9 Donners Am kommer från två stenhårda lopp i Silverdivisionen och inte mycket att säga om att han inte räcker där, nu är det mer lämpligt motstånd och då kan han känna sig morskare. 

10 Eder Bob följer med I alla tempon men vinner inte så ofta längre men senaste vinsten kom just på denna banan över aktuell distans med liknande förutsättningar. Slog bland andra Importedfromdetroit då, som han möter även denna gången. Kanske tänder till på denna banan då om han gillar underlag och det långa upploppet. 

11 Importedfromdetroit hade lite längre mellan förra starterna och nu blir det mer lagom och kanske går han framåt med loppet i kroppen. Lite uppåtform då med kanske och Ulf Ohlsson upp nu så räknas som skrällbud här i jämnt lopp bakom dom två mest betrodda. 

12 Bellinissimo är loppets stora skräll som inte vunnit mycket på slutet men har mest pengar på kontot och som kanske kan börja tända till på sitt miljöombyte här. Bara ett par starter i nuvarande regi och kanske ska tjäna sina pengar i monté men kan som sagt tända till här där inte konkurrensen blev så hård. 

 

Avdelning 7.

Öppet stolopp i avslutningen och här behöver man kanske en skräll då det ser ganska favoritbetonat ut i övriga lopp och det behöver inte vara fel att sitta med alla i sista avdelningen. 

4 New Direction är startsnabb från ett perfekt startspår och då hon inte ens är favorit är det ganska bra spelvärde här på troliga ledarinnan. Fungerade inte i monté sist och nu är det lämpligt lopp även om hon står lite hårt inne på pengarna. Barfota fram till denna starten och hin ska kunna leda loppet runt om. 

2 Zooropa är loppets klara favorit men har inte vunnit lopp sedan i mars så kanske lite överstreckad här. Kuskplus på vältränat är så klart intressant från bra läge men bara en av många kan jag tycka. 

12 Global U.S.A. är kanske bästa hästen men fick riktigt tufft läge nu. Räknas ändå på kapacitet men lite överstreckad från sämsta tänkbara utgångsläge. 

7 Flight Danseur bytte regi i somras och har en vinst och en tredjeplats på sina fyra starter för sin nya tränare. Testades sist i bike och går så igen och Ulf Ohlsson är ett plus så det kan gå trots läget en bit ut bakom bilen. 

5 Secret Of Joy har kanonspår och bra kusk. Lopp i kroppen efter kortare uppehåll och vann ett par lopp i somras så vet vart mållinjen ligger och har vunnit på hemmabanan förr, där hon trivs.

 

Stora systemet

Avd.1: 3.10.

Avd.2: 3.5.

Avd.3: 1.2.4.6.

Avd.4: 10 Naheed

Avd.5: 10 Storm Teddy

Avd.6: 6.9.10.11.12.13.

Avd.7: 2.3.4.5.7.12.

576 Rader som kostar 576 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 10 Bold Heuveland

Avd.2: 3.5.

Avd.3: 2 Art Brown

Avd.4: 10 Naheed

Avd.5: 10 Storm Teddy

Avd.6: 6.9.13.

Avd.7: 2.3.4.5.7.12.

36 Rader som kostar 36 kronor. 

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.