Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 37 Miljoner Jackpot på Skellefteå 3/10

V75-Omgången.

Skellefteå är värd för lördagens V75 med en mindre jackpot då femmor frös inne från söndagens extra V75-omgång. Skellefteå har ett kort upplopp med bara 175 meter och banbredden och övrigt är runt medel på denna vanliga 1000-metersbanan. Det som är lite speciellt är att denna banan har open stretch, så se upp för extraspåret invändigt in på upploppet och det behövs så klart en speedig häst för att kunna utnyttja det till fullo över det korta upploppet. 

 

Statistik och Spelteori.

Nämner lite om spårstatistiken här bara, då kanske inte alla är så vana vid denna banan och hur det brukar sluta i loppen här. Innerspåret kan vara en fälla på banan i autostart då det är lite sämre spår på denna banan och som vanligt är 5 bäst bakom bilen. Vad som är anmärkningsvärt är att spår 6 och 7 bakom bilen har lite bättre statistik här än på många andra banor torts att det inte är vinklad vinge. I voltstart är spår sex bättre än spår ett men innerspåret är klar tvåa, det brukar oftast vara tvärt om. Spår två är klar trea, vilket många ser som ett av dom sämre spåren i voltstart vilket alltså är helt felaktigt och detta är inte ovanligt, så här ser det ut på många banor, att spår två är ett topp-spår statistiskt sett i voltstart. 

 

Bästa Spiken!

I kallblodsloppen sticker ju allt som oftast några få ut och alltid bra att ta ställning och spika i dom loppen. I allra högsta klassen blir dock favoriterna ofta väl hårt streckade men det brukar stämma ganska bra med vinstchanserna faktiskt så jag spikar trots stor favorit. 

 

5 Tangen Haap 58% möter allt som oftast eliten från Norge och dom bästa i rasen. Han har, som alla andra, haft problem att rå på omöjliga Odd Herakles i år men när han sist slapp möta honom i ett enklare lopp vann han enkelt. Nu är det perfekt utgångsläge med bästa spåret bakom bilen och då han är startsnabb så ska han mycket bra chans att han ska kunna köras sig till spets och leda loppet runt om. Ser ut som han sjunker lite i procenten sista dagarna för att många letar motbud här. 

 

Gå Kort!

I första avdelningen ser det ut som att ett par hästar sticker ut men det syns också på strecken så lite kanske lite kallt att låsa på dom två strecken, men då ytterligare en drar nästan lika många streck är det ändå en ganska vettig lösning. Många sprider strecken rejält dessutom och även en fjärde häst på strecken får en hel del spel på sig, så att låsa på två till 24 och 21 procent är väl helt okej. 

1 Mellby Granat 24% har klart bästa spåret i voltstart och hästen är klart härdad i klassen och står perfekt inne. Bara gjort fem starter i år så börjat komma igång i sommar och fyra av starterna är på V75 varav en final och ett par av loppen från bakspår. Därav ska man inte dra så stora växlar på att han inte vunnit ännu i år för han har bra vinstprocent i övrigt och är ingen icke-vinnare. Kan leda loppet runt om för även om någon snabbstartar utvändigt tar sig säkert Elf ut tidigt för att ta över ledningen då det är mindre betrodda runt om där framme. Sämre lägen på värsta motbuden och detta är en tänkbar spik, men möter en riktigt bra häst för klassen.

12 Västerbo Pokerface 21% har gjort tre starter efter uppehåll och efter två vinster fick han ett tufft lopp på V75 sist med första svängen i tredjespår och sedan blev det passivt upplägg och lite sparat kanske. Nu blir det första gången Goop upp och på kapacitet ska det vara bra chans trots bricka 12.

5 Global Upset 4% var riktigtfin då han var totalt överlägsen i Klass 2 i slutet på augusti på Eskilstuna. Upp en klass nu men har ett par lopp till i kroppen efter det och är tänkbar tredjehäst i loppet om man vill ha en till. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

8 Swagger 17% kommer med en del vinster i raden men från stängt spår är det så klart chansartat och då det nu är skor på så är det ett minus till. Visst är han tidig vid gardering från ett smygläge men lite överstreckad denna gången, då han står lite hårt inne i klassen med snabba pengar på slutet. 

9 Faster Than You 12% är stark och rejäl och räknas också med chans men Westerholm vinner inte V75 så ofta, så hade vart mer intressant om Bergh kört honom själv.

3 Anthem 5% är et sto i öppen klass som dessutom står hårt inne loppet men det är kuskplus där och ett bra utgångsläge så kanske aktuell som rejäl skräll på nämnda plus tillsammans med dokumenterad toppform. 

Ranking: A 1. B 12. C 5.8.9.3.6.4.7.10. D 2.11.

 

Avdelning 2.

Lång distans i lägsta klassen och när det är bilstart är det många som vill till spets då många lopp vinns därifrån, då kan det gå för fort första biten och loppet ser öppet ut på förhand. 

1 One Kind Of Art 21% är loppets favorit men innerspåret på denna bana är inte det bästa spåret bakom bilen och även om det inte är jättsnabba hästar från start utvändigt så kan någon ändå ta sig förbi. Längst ut bakom bilen är ett par startsnabba hästar och kanske är även en av dom för snabba vid laddning så denna favoriten kan bli över invändigt. Oavsett så står han hårt inne på pengarna i klassen och favoriten i Klass 2 ska man ju försöka fälla då den inte vinner lika ofta som i högre klasser, rent statistiskt. Då man kan hitta risk för att han denna kan bli fast är det så klart läge att gå mot. Visst har hästen varit bra mot kullkamraterna och utvecklats i ny regi men ett par galopper på senaste tre starterna oroar med så klart.  

2 Shut Up And Dance 15% tränas och körs av Dunder som alltid har toppstatistik både som tränare och körsven. Det är dock i enklare lopp för i på V75 vinner han inte ofta ens någonsin som kusk? Var bra sist och såg ut att gå mot vinst då invändiga Bridge Juper kontrade till slut. Kanske några för tuffa mot även denna gången och bara en mängden vid bredare gardering och kanske lite överstreckad på den dåliga skallen han visade sist. 

8 Prime Lini 15% har det varit krångel med anmälningsförbud och strul med ägarna mm så därav så få starter på denna sjuåringen men han har väl tränat på och nu blir det Goop upp och barfota runt om så det kan bli laddning framåt trots spåret. Han är startsnabb så kanske kommer dom hela vägen till spets här då blir det hästen att slå. Galopprisken oroar alltid men felfri är han inte sämre än dom andra betrodda i loppet. 

10 Leave Youre Sox On 19% är väl den som visat mest hittills i loppet med ett staket i form-raden och fem vinster på livets sju starter är så klart bra. Debut över lång distans men verkar stark och rejäl så ska väl inte vara några problem. Bakspår är väl det som kan strula så klart men tycker det ska vara loppets förstahäst. 

11 Golden Boy Sisu 15% tränas av Båth och körs av Adielsson och den kombinationen brukar ju fungera klart bra. Hästen står klart bra inne i klassen och var två sist över 2640 med smygresa invändigt, lite sparat och det kommer väl till pass denna gången. Näst mest startpoäng och vinner var annat lopp han startar i så bra vinstchans även denna gången. 

6 Ingesson 6% är stark och rejäl då han vunnit över 2640 meter men gör debut över tre kilometer nu. Riskerar kanske att bli hängande från start här men spår sex brukar man komma iväg bra från på denna banan och kanske kan han hitta ner bra en bit fram men inte givet så klart. 

Ranking: A 10. B 8.11. C 1.6.2. D 7.4.12.9.5.3.

 

Avdelning 3.

Se ”Bästa Spiken!

4 Mel Odin 17% stiger på strecken då manga fastnar för lås på 4 och 5 här så kanske stiger ytterligare och spelvärdet på honom sjunker då. Gamling som varit mycket skadedrabbad senaste åren och sist var det skrik på bikeinfon och Örjan upp från kass läge i SM och var bra som trea. Nu är det åter långt mellan starterna och det ger så klart frågetecken på formen och klart kuskminus till denna starten. Visst aviserar man svar i spetskörningen men kanske kan han ändå inte svara Tangen Haap om han prickar från start och kanske har han lite väl få lopp i kroppen senaste åren för att ha hårdheten att svara den hela vägen om det blir tryck. Första motbud om favoriten gör bort sig men det ser ut att kunna bli lågt spelvärde denna gången. 

2 Pave Faks 7% har två vinster per år på slutet med många starter och den har tjänat sina 1,8 miljoner på 144 starter så tjänar inte mycket per start och ska väl inte räcka. Ove A har vunnit med honom förr och är kanske litet plus på denna.

6 Myr Faksen 8% får Goop upp men med flera av dom bästa invändigt kan det bli svårt att komma riktigt bra till i loppet. 

1 Philip Ess 4% har visat att han inte räcker mot dom bästa och även om det kan vara fint smygläge och duktiga Tjomsland som tränar. Kuskplus men hästen har inte vunnit på ett par år och var som bäst som unghäst. 

7 Bellfaks 5% är stark och rejäl så blir det tryck mellan dom två bästa så kanske det går att komma in i matchen. J-O Persson och Mats E gör den så klart tidig vid gardering.

Ranking: A 5. B 4. C 6.7.2. D 1.11.10.3.8.12.

 

Avdelning 4.

Vidöppet Diamantsto-försök med fullt femtonhästarsfält fördelade på tre startfållor där ingen känns helt chanslös och det behöver inte vara fel att strecka alla här. 

 

4 Mellby Hope 18% är loppets knappa favorit och utan att ha någon utvändigt så bör han kunna ta lite mer plats från sitt fjärdespår och är väl favorit till att ta över ledningen tidigt. Hästen att slå i loppet men inte så mycket vinster på slutet även om det var seger i senaste starten, i enklare lopp.

10 Queen Roc 15% har springspår och ser ut att ha full form med flera bra placeringar på slutet. Han vinner dock inte så ofta med bara 2/23 men vart ute en hel del mot hårda kullkamrater och kanske lite enklare mot nu. 

13 Easy Creation 12% åker Goop långt med hit och kanske är det lite enklare mot nu än hon möter på dom större banorna lite längre söderut. Står ganska bra inne i loppet på pengarna och även om det är bakspår på hans fålla så räknas denna tidigt. 

8 La Norna 6% testas med Oscar J denna gången och är nog Hanna Olofssons bästa chans i loppet där hon startar tre hästar. 8/21 i vinststatistik på denna och form på gång här efter ett lopp i kroppen efter lite längre mellan loppen innan. Det kommer bli ändring till vanlig vagn då det är spår fyra i volten så bikeinfon stämmer inte där. 

2 All Cash 3% gjorde regibyte tidigare i somras men har hunnit göra flera starter för nuvarande tränare och ett par vinster i enklare lopp gör att det ändå måste vara bra ordning och form på denna. Får väl ett bra lopp där framme och kanske kan skrälla med invändig rea och lucka.

1 Brida 13% har ett bra smygläge och som tidigare nämnts så är spår ett bäst i voltstsarts-loppen. Kan överraska på stretchen. 

14 Elliann 2% är själv på bakersta fållan efter en strykning där och borde komma i kapp övriga ganska billigt och har mött hårdare gång efter annan på slutet. Nu är ettan högst upp i raden så man borde väl siktat på detta loppet och då kan den räcka trots läget. 

Ranking: A 4. B 13. C 1.2.14.8.10.12.7. D 5.9.11.3.6.

 

Avdelning 5.

Silverdivisionen och här kommer veckans största favorit ut och även om dom säger från stallhåll att det kan vara den bästa dom har hos Nurmos så är denna procenten väldigt hög och det finns ändå frågetecken. 

6 Seismic Wave 85% är en av årets största favoriter på V75 och visst är det mycket hög segerchans men så här hög procent ska ingen ha på spelformen och det gör det spelteoretiskt rätt att gardera. Visst kanske man kan spela flerkupong med denna spik men då flera av dom övriga loppen är väldigt skiktade så ser det svårt ut att få någon hög utdelning med denna som spik. Visst på ett litet system och om man tror mindre på flera av dom andra favoriterna så kan man väl spika denna men över 85% är mycket högt. Mötte stenhårt sist i Jubileumspokalen men då han haft infektioner och inte kunnat träna som önskat i sommar måste det ändå vara frågetecken för formen då det dessutom är över två månader sedan han startade. Kapaciteten är så klart överlägsen i så här billig Silver men han har uppträtt konstigt vid långresa förr, då han var i Tyskland förra hösten blev han oplacerad som hårt betrodd. 

2 Macelleria 6% gick mycket snabbt efter galopp näst sist som tvåa i Silver och gången efter blev det lite sparat i trött rygg i finalen. Första utmanare om favoriten kommer bort och som härdad i klassen måste den räknas tidigt vid gardering. 

11 My Dream Art 2% vann mot stenhårt motstånd för tre starter sedan men har sedan varit tempotorsk och fast i sina senaste två starter då det varit bakspår i Silver. Lika dåligt läge nu men förutom favoriten håller loppet inte så hög klass och resten kan han slå med rätt resa. 

3 Remarkable Feet 1% har haft lite sämre form med få starter under sommaren men då övriga stallet har bra form för dagen kanske denna är på gång också. Var riktigt bra vid final-vinst av Bronsdivisionen från bakspår, i februari, mot bland andra Man At Work och Bo C. så har slagit bra motstånd i år och är tidig bakom favoriten från ett klart bra utgångsläge. 

8 Empire Garbo 1% är nedstruken ett spar och är startsnabb så kan hamna bra till trots spår lite väl långt ut bakom bilen. Kanske lite sparat efter invändig resa som trea på 1.09,7 sist på V75 så kommer favoriten bort kan detta vara en rejäl skräll. 

Ranking: A 6. B 2. C 8.11.3. D 5.4.12.1.10.9.

 

Avdelning 6.

Här är ytterligare ett stayerlopp över tre kilometer men med 14 hästar fördelade på tre startfållor. En strykning i loppet tidigt och nere på 13 hästar så ”bara” 12 kvar att runda för favoriten här som borde ha en lämplig uppgift då han varit ute mot eliten i sommar och möter betydligt enklare motstånd denna gången.

13 Very Kronos 49% ska gå med skor nu men det är så mycket enklare mot än han mött på slutet så ska inte spela någon roll då han vann i Silverdivisionen i fjol med skor och inte gått så många lopp utan. 

1 Enriko Ha 15% växlas ned till hybrid efter att gått i bike senaste två starterna och det är så klart ett minus. Goop har ett bra spår och visst kan denna hålla upp innerspåret i voltstarten och då leder den så klart länge. Dock bara en vinst i år och debut över 3000 meter gör det chansartat trots allt och kanske är han lite överspelad denna gången. 

12 Apollon De Kacy 15% är första utmanaren här då man går i bike då det är spår ett med bara tre hästar på bakersta tilläggsfållan. Eventuellt blir det norskt huvudlag med till denna starten och då han visade form sist vid fin spurtvinst så ska han räknas direkt vid gardering här. 

5 Xanthis Coktail 1%är stark och visat att han tål distansen då senaste vinsten kom över just 3140 meter, men det är ett år sedan så tveksamt med vinnargnistan. Nu ser det dock ut att vara form igen och till 1% får man ta att han inte vinner så ofta. Ny kusk denna gången i Oscar J och kanske tänder han till på det och kan vara loppets rejäla skräll vid gardering.

2 Algot Zonett 11% tränas och körs av duktiga Wäjersten som hästen gått bra för i senaste starterna och detta kan vara klart tänkbar vinnare om favoriten körs för sent. 

3 Mellby Fog 2% har okej startspår och Magnus A upp är ett bra plus här då han har vunnit tre och varit tvåa en gång med hästen på fyra försök. Tänkbar tok-skräll då han är startsnabb och kanske kan sno åt sig rygg på ledaren eller liknande position här. 

6 Zorro Swing 2% är väl bästa hästen på första tilläggsfållan men det säger inte jättemycket, förutom att det är hästar av lite sämre kvalitet som söker efter formen. Detta bidrar till att det borde vara lätt att runda det gänget och många borde vara intresserade av att köras på innerspåret i långlopp. Denna är anmäld med bike vilket så klart skulle vara litet plus då många växlar ner i vagn då det är volt. 

Ranking: A 13. B 12. C 2.5.1.6.3.14. D 9.7.8.4.11.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionen går denna veckan över sprinterdistansen 1640 meter och bästa hästen har fått ett besvärligt bakspår och då är det läge att gardera loppet så klart. Spår ett är lite sämre här bakom bilen än på många banor så fördel dom från spår fem och sex som båda är startsnabba och den av dom som kommer till spets har hög chans att vinna loppet. 

11 Cab Lane 29% var riktigt bra vid vinsten mot hårdare motstånd sist men då var det framspår och tidig ledning så helt andra förutsättningar nu. Bäst i fältet på kapacitet men ett par av dom där framme har bara gjort några starter i sina nya regier och ser ut att gå framåt med sina lopp med så inte helt enkelt att bara runda detta fältet. 

1 Rossi Palema 21% är startsnabb och visat form direkt i sin nya regi och nu blir det första bike för sin nya tränare. Blir det ännu bättre fart från start då så kan den leda loppet runt om även om det finns ett par snabba lite längre ut bakom bilen. Kan få rygg på ledaren och med stretchen så går det ju vinna därifrån också, men finns viss risk att han hamnar tredje invändigt och det var inte 100% att det blir bike. 

5 Fabian B.R. 9% är snabb från start och kanske kan snuva ettan på ledningen och släpper då till Cargo Door kanske men har bra vinstchans från rygg på ledaren då det finns stretchen att tillgå här. Kan även krypa ner i rygg på Rossi om den håller upp innersniffen. Tre bra andraplatser i rad för sin nya tränare och det kan vara dags för vinst nu från bästa tänkbara spåret. 

6 Cargo Door 19% är startsnabb och då spår sex är ganska bra bakom bilen på denna banan så kanske han kommer hela vägen till ledningen och blir då tuff. Den som kommer till ledningen blir så klart oerhört svårslagen i detta loppet med så kort upplopp som det är här så han ska räknas mycket tidigt på sin startsnabbhet. 

Ranking: A 5.6. B 1.11. C 7.3.12.8. D 2.3.10.9.4.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.5.12.

Avd.2: 8.10.11.

Avd.3: 5 Tangen Haap

Avd.4: 1.2.4.7.8.10.12.13.14.

Avd.5: 2.3.6.8.11.

Avd.6: 13 Very Kronos

Avd.7: 1.5.6.11.

1620 Rader som kostar 810 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.12.

Avd.2: 8.10.11.

Avd.3: 5 Tangen Haap

Avd.4: 1.2.4.7.8.10.12.13.14.

Avd.5: 6 Seismic Wave

Avd.6: 13 Very Kronos

Avd.7: 1.5.6.11.

216 Rader som kostar 108 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!