Manfred Kåvestams blogg

Speltips: SprinterMästar-torsdag med V75 Halmstad 2/7

18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

Omgången.

Halmstads sprintermästarhelg har jag besökt varje år i femton år i streck så det är extra tråkigt att man inte får vara på plats just denna helgen. I år är det dessutom lite ändringar då Stosprinterns Final går inom V75 på torsdagen, vilket i vanliga fall brukar gå inom V75 på lördagen. I övrigt går som vanligt tre försök till Sprintermästaren inom V75, där finalen går senare under kvällen, direkt efter V75 vid ca 22:07. 10 hästar går till final där dom tre första i varje försök går vidare plus den bäst sidade som kommer fyra i sitt försök. 

Banan i Halmstad är mycket fin och har förmodligen Sveriges bästa underlag så räkna med snabba tider. Upploppet är ganska långt med sina 203 meter och banan är lite bredare än medel vilket är bra i voltstarterna till skillnad mot igår där det var närmare snittet på banbredden och det blev flera omstarter i ett av voltstarts-loppen. Ingen vinklad vinge eller open-stretch så inga konstigheter i övrigt. 

 

Bästa Spiken!

I femåringsloppet för ston som ligger som avdelning fyra har den knappa favoriten klart bättre utgångsläge och därmed betydligt högre vinstchans än värsta konkurrenten. 3 Activated 31% har ett lopp i kroppen efter att ha varit klart slagen bakom Double Exposure i sin årsdebut i Stoeliten. Denna tjänade mycket pengar som unghäst och hon borde kunna köras till spets tidigt härifrån och har hon gått framåt det minsta med loppet i kroppen så rinner hon nog undan här.

 

Gå Kort!

I flera lopp kan man så klart gå kort i, av den enkla anledningen att det är så få hästar i loppen. Väljer att nämna den första avdelningen här eftersom jag har svårt att se det gå utanför de tre mest betrodda. Första uttagningsloppet till Sprintermästaren och alla tre försöken går som avdelning 1-3.

8 Green Manalishi 35% är väl bästa hästen men, har spår 8 bakom bilen och det är besvärligt, även i små fält. Anmäld första gången barfota runt om och sedan i kombination med bike så kan det få bra effekt oavsett utgångsläge. Har dock inte vunnit på svensk mark och även m det varit stenhårda lopp så oroar det så klart. 

5 Bythebook 32% är också han anmäld barfota runt om har bara gått så vid två större finaler och varit positiv på den balansen. Formen på topp och bästa tänkbara utgångsläge, rent statistiskt sett. Hamnar bra till här, men inte ledningen. 

1 Usain Töll 12% är det nu aviserat riktig bike på denna. Det låter som att dom kommer att köra vad som går i spets och helst inte vill släppa till någon. Ledaren är bra att ha med i loppen, då dom ofta vinner en del lopp. 

 

Avdelning 1.

Se ”Gå Kort!”

3 Criterion 8% kan vara ett fjärde streck då det nu blir bike på i kombination och skorna ryker. Men hade behövt visa lite bättre form på slutet för att man skulle vilja betala lika mycket för honom som för dom betrodda här.

Ranking: A 5. B 8. C 1.3.2. D 7.6.4.

 

Avdelning 2.

Ett betydligt mer öppet försök i andra avdelningen och här väljer jag nog att strecka på en del, då även om man tar många så blir det inte så många då det bara är sju hästar per försök i år. 

3 Osterc 28% är ojämn i prestationerna och svårt att veta om hur formen eller humöret är för dagen. Startsnabb och kan kanske komma till spets tidigt här och därifrån blir han i så fall hästen att slå. 

4 Guzz Mearas 28% blir det barfota och bike på för denna gången men borde få svårt att ta en hel längd på invändig häst och är därmed lite utelämnad här. Överstreckad denna gången, men kan vinna loppet då han bör hamna bra till direkt.

5 Upset Face 26% har statistiskt bästa spåret och är även han startsnabb och borde vara garanterad en fin resa från detta utgångsläget. 

6 Harper Seabrook 2% står hårt inne i loppet men nu är det kuskplus och flera av Berghs hästar har tänt till på omlagt upplägg på slutet, faller det väl ut även på denna kan Bergh ha en skräll i kvalen. Krävs nog att dom tre invändiga favoriterna kör lite mot varandra här men det är absolut ingen omöjlighet. 

7 King Of Everything 7% har en spurt som biter bra om det blir den antagna körningen från start mellan ett par, tre av dom betrodda här. 

Ranking: A 3. B 5.6.4. C 7.2. D 1.

 

Avdelning 3.

I sista försöket till Sprintermästaren kommer den stora förhandsfavoriten till att vinna finalen ut och det är så klart oerhört stor vinstchans för denna och helt klart en tänkbar spik trots sin höga procent. 

5 Don Fanucci Zet 79% tål nog tillochmed strax över 80% för att fortfarande vara vettig spik i omgången. Bästa spåret bakom bilen och på pappret det svalaste motståndet, av försöken gör att alla borde vilja släppa honom till spets för att få lifta med som tvåa här. Kom ihåg att med bara tre försök garanterar en andraplats spår 4, 5 eller 6 i finalen. Det gör också att man ser Örjan ibland vara nöjd med en andraplats, framförallt i dom här försöken, för att sedan toppa inför finalen och komma ut med helt annan häst. Här blir han nog framvinkad till spets från det spåret, om han inte själv bara sitter i spets på ett par steg och sedan rinner undan till slut. 

7 Click Bait 14% är väl värst mot och den drog istället det sämsta startspåret här och det borde bli svårt att bli så mycket bättre än tvåa från det spåret, då man inte vill spilla allt för mycket krut i försöket. Skoryck runt om och helstängt huvudlag denna gången. 

2 Ubiquarian Face 2% är kapabel som få men är klart frågetecken vad det gäller formen här då han inte startat sedan slutet av maj och har en fjärde plats som bästa resultat på sina fyra starter i år. 

1 Kick The Dust Ås 2% kan få upp startsnabbheten med barfota runt om tillsammans med bike och kanske kan få rygg på ledaren från sitt innerspår. Spårsnål resa kan ge finalplats och kommer favoriten bort kan han skrälla rejält.

4 Västerbo Lexington 1% ska rycka alla skor för första gången och gör debut över den korta distansen här och Berghs hästar har tänt till förr när han vässat dom för försöken här. 

6 Gerry 1% slog ganska bra kullkamrater från andra utvändigt i genrepet inför detta och har nu fyra lopp i kroppen i Reios regi. Första starten över den korta distansen som han tävlat framgångsrikt på för tidigare tränare i USA. 

Ranking: A 5. B 7.4. C 1.6.2. D 3.

 

Avdelning 4.

Se "Bästa Spiken!"

7 Racing Brodda 26% har tjänat ungefär lika mycket som favoriten under sin unghästskarriär men är klart missgynnad av spår näst längst ut bakom vingen och det borde nog skilja några procent till på denna och favoriten med den stora skillnaden på utgångslägen.

9 Zaniah Bi 19% gör sin tredje start för Goop och nu ryker skorna vilket så klart är intressant trots bakspåret. Men kanske lite överstreckad denna gången. 

8 Vivacious Allie 8% utvecklas enormt, som så många andra som svarar bra på Redéns tunga träning. Över 1,3 miljoner på 23 starter är så klart bra och då hon är startsnabb kanske hon kan ramla ner nån stans trots läget men det är så klart mycket chansartat. 

10 Rebella Matters 9% var ute i Oslo Grand Prix och är väl ursäktad att hon inte räckte till i det loppet som var stenhårt kört. Ner i ordinarie klass nu och då lär väl avslutningen bita bra men dom här loppen vinns oerhört sällan från bakspåren och det ska bli svårt. 

Ranking: A 3. B 7. C 9.8.10. D 5.4.1.2.6.

 

Avdelning 5.

Amatörernas Elitsprinter och detta loppet brukar det allt som oftast vara rivig körning i men så brukar någon av dom betrodda ändå sticka ut lite i prestationen och avgöra. Nu är det en stark favorit med bästa tänkbara amatörkusken och vinstchansen måste så klart vara hög. 

9 Armour AS 38% kanske ändå blir lite för stor favorit då spelarna generellt tycks ha en övertro till spår 9 bakom bilen och kollektivet envisas med att tycka att det är ett bra utgångsläge. Det är istället ett av spåren som absolut flest favoriter bränner från rent statistiskt och spårets roi, return of investment= återbetalning på investerat (/spelat) tillhör absolut inte det bästa, då både aktiva och spelarkåren övervärderar spåret. Det är även denna lopptypen man hittar flest stora skrällar och detta sammantaget gör att det rent statistiskt är det ett bra lopp att gardera rejält i. 

Med en strykning från ett av dom sämsta spåren och med dom två på pappret värsta motbuden till favoriten startar sida vid sida långt nere på vingen är det upplagt för körning mellan dom från start och det kan öppna upp loppet för övriga. Inte alls omöjligt att vi får se en rejäl skräll i detta loppet och jag spelar nog med alla hästar på det stora spelförslaget. 

3 Harvey 7% var ute en hel del på V75 under både 2018 och 2019 och hävdade sig bra i klassen och står riktigt bra inne i loppet här. Duktig amatörkusk och från helt okej utgångsläge ska denna vara långt framme efter två lopp i kroppen efter långt tävlingsuppehåll. 

4 Gomez 6% snabbstartade och vann från spets i ett extremsprint-lopp sist på Åby från innerspåret där och det är bra. Här är det bättre utgångsläge med perfekt spår bakom bilen och han kan överflygla samtliga invändiga, mer betrodda och sno åt sig ledningen och då kan det hålla i den nyfunna formen han hittat inför detta. 

5 Havbergs Viking 1% är speedig och hittar han ner i bra slagläge från sitt fina startspår så kan han ta ner många på en snabb avslutning vid rätta ryggar och luckor. Kommer från vinst i montélopp och det får vissa travhästar att tända till i starten efter för sulky med. 

7 Raja Silvio 3% startar en bit ut bakom vingen men är startsnabb så kanske kan hitta ner i bra slagläge trots spåret och denna har bra vinststatistik med 9/28 och bara favoriten här som kan matcha hans rekord över distansen på hög 10-tid. Två lopp i kroppen efter lång tävlingsfrånvaro och går nog framåt med loppen. 

Ranking: A 9. B 4.3. C 2.1.7.11.10. D 5.12.6.

 

Avdelning 6.

StoSprintern Final med 800 tkr till vinnaren som hade uttagningslopp måndagen för tio dagar sedan där favoriten imponerade på betydligt snabbare vinst-tid än värsta konkurrenterna här. Detta loppet vinns väldigt ofta av favoriten men nu är hon väldigt hårt streckad och då finns det anledning att föröka fälla henne. 

2 Golden Tricks 61% kommer från ett par riktigt starka insatser i bra stil och visst har Redén/Khilström en stark kandidat till ytterligare en titel här. Ston är dock lite mer varierande i prestationerna och oftast inte rätt att göra ett sto i unghästfinal till över 60-procentig favorit. Jag gör ett försök att gardera denna gången men spelar man reducerat är det väl en stark utgångshäst eller A-häst eller hur man nu väljer att reducera. 

4 Sashay My Way 11% är Kolgjinis hopp som lottades till bakspår i sitt kval men löste det till vinst med en låg 10-runda sista varvet. Rejält fall framåt formmässigt efter två raka galoppmisslyckanden och går säkert framåt ytterligare med detta loppet i kroppen. Kanske kan ta spets från perfekt utgångsläge och då blir hon hästen att slå. 

5 Matter Of Act 1% blir det barfota runt om för nu vilket hon testat en gång tidigare men då blev det galopp och är hon mogen att lättas nu istället kan vi få bra effekt här från bästa spåret bakom bilen. Reio har bra form på delar av stallet och denna kvalade in från bakspår. Och en position i femte utvändigt så klar formtopp på denna. 

6 Galant Sisu blev väl lite bortkörd sist då hon borde fått vinna sitt försök men Per Nordström är väl inte känd som den största taktikern bakom hästarna kanske. Ett rejält tränarjobb står han för på denna iaf, som nu bytt till Goops regi inför denna finalen och det är så klart oerhört plus att Goop kör. Startsnabb och offensiv kusk gör att den bör få resa i främre träffen och tar inte Adrian spets är denna en kandidat till den positionen trots spåret. 

9 Grande Diva Sisu 5% kanske kan ’punktmarkera’ favoriten här och hålla den ryggen loppet igenom för att lifta med i attack och då kanske Per Nordströms fina sto kan spurta ner alla till slut om favoriten har en sämre dag. 

Ranking: A 2. B 4.6. C 5.9.1. D 7.3.8.

 

Avdelning 7.

Stayerloppet som alltid går denna tävlingsdag har 200 tkr i förstapris är ett fint lopp där jag kan tycka mig ha en intressant lösning som bra alternativ här. Kan bli så att jag provar att låsa på två hästar från dom bakre fållorna, annars behöver man nog måla på ganska rejält för att känna sig helt säker här. 

13 Tuxedo Bi 21% startar på den annars ofördelaktiga mellanfållan men här står han bra inne och har visat absolut toppform. Han var bland annat två abakom en omöjlig Ble Du Gers i stayerloppet under Copenhagen Cup-dagen och sist vann han över lång distans nere i Frankrike. Engwerda har ruggigt bra statistik med sina favoriter med smått osannolika 27 vinster på 43 favoritspelade på svenska travbanor sedan 2018. Tänkbar spik men har ett klart underspelat motbud som jag inte vill släppa här. 

14 Ferrari Sisu 9% gjorde ett riktigt bra lopp utvändigt om Conrads Rödluva sist i ett femåringslopp, där han inte var långt efter i mål då han var riktigt närgången till slut som tvåa med bara ett huvud efter i mål. Blandar och ger men när han är på topp kan han slå dom bästa och här är det klart ner i klass och det enklaste motstånd han mött på länge, förutom kanske favoriten. 

7 Inspector 19% gillar jag och har stor chans att nå spets från sitt springspår men är överstreckad nu då ett par av dom på tilläggen är lite bättre så klart. Given tredjehäst i loppet men vid gardering så vill man nog få med några rejäla kantbollar där framme och en eller ett par till från tilläggen också.

Ranking: A 13. B 14.7. C 11.1.5.6. D 15.2.8.10.12.3.4.9.

 

Stora systemet

Avd.1: 1.5.8.

Avd.2: 3.4.5.6.7.

Avd.3: 5 Don Fanucci Zet

Avd.4: 3 Activated

Avd.5: 1.2.3.4.5.6.7.9.10.11.12.

Avd.6: 2.4.5.6.9.

Avd.7: 13.14.

1650 Rader som kostar 825 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.5.8.

Avd.2: 3.4.5.6.7.

Avd.3: 5 Don Fanucci Zet

Avd.4: 3 Activated

Avd.5: 9 Armour As

Avd.6: 2.4.5.6.9.

Avd.7: 13.14.

150 Rader som kostar 75 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!

 • Störst
  100 kr extra
  Betsson
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Bäst odds
  100 kr extra
  NordicBet
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
 • Snabbast
  100 kr extra
  Betsafe
  18+ år, regler och villkor gäller, stödlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.