Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V86-Express Jägersro Solvalla 15/4

V86-Omgången.

Jägersro delar Express-omgången med Solvalla denna veckan och då vet alla att det är främre träffen som gäller på vår sydligaste bana. När det är lite högre klass och mer körning i loppen är det dock inte omöjligt att vinna bakifrån här, men i enklare lopp där favoriten blir släppt till spets och det inte alltid är fulla fält, så rinner ledaren undan oftare här på många andra banor. Medlångt upplopp med 190 meter och lite bredare bana än medel, vilket ger dom mer plats i voltstartsloppen, oavsett distans. Startbilen har vinklad vinge vilket ger dom längst ut bakom bilen lite mer valmöjligheter i inledningen, vi såg praktexempel i söndagens megajackpot-omgång då det var vinklad vinge på Romme och båda DD-loppen spetsades av spår en bit ut på vingen. Vad beträffar banan så är det i princip alltid sommarbana och valfri balans är självskrivet här nere. Solvalla har ju sitt upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Även dom borde kunna få till en bra bana med sin ganska färska banmästare som verkar testa lite nya grejer och då det inte kan bli sämre än vad det varit vissa gånger tidigare så kanske dom hittar rätt upplägg även där. 

 

Bästa Spiken!

I inledningen går jag på en ganska stor favorit men spelvärdet på den är okej då andrahandsfavoriten är kraftigt överstreckad fram till onsdagsmorgonen i alla fall.

6 Ferrari Sisu 46% vann sin årsdebut i fjol efter fem månaders vinterträning. Visst har det blivit mycket pengar på kontot och annat motstånd nu men han matchade dom bästa fyraåringarna i Sverige under hösten. Vann sitt Derbykval från bricka 8 bakom bilen då han speedade ner Attraversiamo som det sedan blev omvänd ordning i finalen av Derbyt. (Då valde Elias och Lugauer att ”lotta bort” sig själva genom att välja bricka 9 och hamnade sjätte och femte utvändigt för att få lägga en speed för att avancera till utvändigt, utan att ha hamnat så långt ner i kön från start så hade dom nog vunnit Derbyt.) Avslutade sedan säsongen som trea i Breeders’Crown från spår 8. Det måste vara klasskillnad här även utan maxningar i balans och utrustning. 

 

Gå Kort!

I tredje avdelningen är det ett kortlopp för ston och dom troliga har bra lägen här så det bör väl bli svårt för bakspåren att komma in i loppet.

4 Virgin Maiden 64% blir omgångens största favorit och från så bra läge har hon väl god chans att bli släppt till ledningen och hon är så klart ett spikbud på läget. Det blev galopp för två starter sedan som lika stor favorit då med, på V86, då hon blev utmanad om ledningen efter en bit. Får hon sitta i fred i spets så vinner hon väl loppet väldigt ofta men med liten galopprisk känns det ändå rätt att försöka fälla henne denna gången. 

6 Inez Alki 11% har varit bortlottad ofta och när det är lite bättre läge denna gången så trycks den nog av då det eventuellt blir bike på denna gången. Kommer från starter i försök och final i klass 1 på V75 mot hingstar och valacker och då brukar det bita bra då dom bara möter ston i starten efter. Tänkbart lås på två men väljer att lägga till en från statistiskt bästa spåret.

5 Nelly Pepper 4% är mycket svår att sätta in i loppet, men hästar som tjänat ihop en del pengar i länder med lägre prissummor och som har en hel del vinster i historiken brukar stå bra inne i loppen. Köper grisen i säcken och chansar på att den duger och tar den som tredjestreck i loppet.

 

Avdelning 1.

Se”Bästa Spiken!”

7 Olle Rolls 23% hade sin toppform I vintras men ville inte sticka nosen först ens när det var väldigt serverat och ett par galopper och tappstarter på slutet gör att formen känns kallare. Dessutom spår fyra i volten på en häst som har en del galopper i sin historik är inte bra alls. Distansen funkar men har bara vunnit på 2100 meter. 

5 Zabul Fi 3% har ett okej andraspår i volten och kan hamna bra på det tidigt och var före Olle Rolls på positivt sätt i gulddivisionen på Halmstad. Då som fyra bakom Disco Volante från omöjligt spår och med två lopp i kroppen bör den gått framåt ytterligare och räknas tidigt vid gardering.

8 Onceforall Face 5% fick lite nytändning i höstas i Frankrike och vann ett par lopp där och körde in bra pengar under fjolåret. Räcker här och är mycket tidig bakom favoriten. 

I så här litet fält borde det bli mycket svårt för den som är själv på grunddistansen, även dom på mellanvolten kommer dom starkaste längts bak ikapp ganska billigt under vägen. Svårt att se dom där framme stå mot dom bästa här

Ranking: A 6. B 5.8.7. C 4.1.3. D 2.

 

Avdelning 2.

Stolopp över sprinterdistans och tuffa lägen för flera av dom bra, men dom har ändå hög vinstchans, troliga ledaren räknas också så klart. 

5 Pastorns Lady 28% har ett perfekt utgångsläge bakom bilen och det kan bli spets runt om då alla invändiga borde släppa om hon nu inte bara tar spets av egen kraft. Rankar ändå ner lite på att Jansson inte haft någon tur med sig på slutet och har inte vunnit lopp i april ännu, och fick bara med sig två vinster på hela mars. Given att gardera men svår att ta bort då startsnabba 4 Infinity 1% borde släppa spetsen till den då hon avslutade förra säsongen tveksamt och gör comeback nu.

8 Hankypanky Payton 18% är nog bästa hästen och står riktigt bra inne i loppet. Stod i låga odds i alla sina starter i fjol och inledde karriären med sju raka vinster. Comeback nu, men som bekant så är Nurmos hästar väl förberedda i sina årsdebuter och behöver sälla lopp i kroppen för att prestera på topp. Barfota runt om direkt nu och hon är startsnabb så dom kör nog framåt trots spåret och hon kan vinna loppet från utvändigt ledaren. Tänkbar spik för dom som garderade första loppet så kan det vara läge att ta ställning här.

7 Xanthis Delicious 13% var fin I höstas och gör årsdebut här, med bra tränare och kusk kan det gå trots spåret.

6 La Norna 15% har vart igång och vann ett försök till Diamantstoet och var helt okej i den finalen, går säkert framåt med lopp i hårdare konkurrens och nu blir det bike på. 

Nämner några kantbollar och får se hur många av dom man får råd med på systemet till slut. 

11 Digital Class 6% kommer från ett par starter med bricka 8 på autostart och raden är missvisande. Hon är bättre än så och Melander har fortsatt form på stallet, så kul outsider. 

10 Riva Renn 4% skrällde sist då den gick fort till slut trots lite störningsmoment, så även om läget är iskallt nu så kan den skrälla igen, ändå bara aktuell vid riktigt många streck.

9 Ti Amo Face 2% har man börjat tröttnat på och den står lite hårt inne men stallet visar kraftig uppåtform på hästarna under senaste veckorna så inte chanslöst här trots missgynnade spår.

Ranking: A 8. B 5.6. C 7.11.10.9.2.12. D 4.1.3.

 

Avdelning 3.

Se “Gå Kort!”

1 Sunday Sonata 14% kommer från ett stall som börjat året riktigt bra på ett litet material men enligt Jahn Lejon är detta fel distans och med snabba pengar på kontot i år så möter hon ganska hårt motstånd. Då det låter som att tränaren ligger lite lågt så lär den väl släppa spetsen om den kan hålla upp innerspåret. Överstreckad och står över på uteblivet spelvärde. 

2 Very Many Legs 3% söker efter formen men bike nu och borde hamna bra på det men räcker kanske inte ändå.

3 Floats Cesna 2% ska gå barfota runt om nu och skrällde rejält i höstas på den balansen. 

Ranking: A 4. B 6.5. C 1.3.2.9. D 10.8.7.

 

Avdelning 4.

Lopp i lite lägre klass där favoriten lottats till ett dåligt utgångsläge och kanske är det läge att gardera på lite här. 

11 Goodwill Pellini 34% blir väl favorit på det enorma kuskpluset med Goop upp men blir överstreckad här. Sto i öppen klass från uselt läge och garderingen är given. 

6 Crash Axe 6% är min idé här som gick bra sist efter att ha körts 09,3 första 500 meterna för att trycka sig till ledningen. Blev sedan slagen på foto av en som fick perfekt lopp med draghjälp och den som försökte svara i spetskörningen var iskall redan halvvarvet kvar och är nog inte i mål ännu, och det var en bit ner till resten av fältet. Emilia Leo går bra på många av Melanders hästar i år och denna har trivts med henne. Kan nog slå stallkamraten från dödens och denna är klart förstastreck för mig och tänkbar chansspik eller lås med en till från samma stall.

3 Visiual Condition 16% är liksom favoriten ett av två ston i öppen klass och även om hon är startsnabb och går ner i klass från ett stenhårt lopp sist så är hon överstreckad nu. Kan rinna undan från ledningen om dom låser loppet lite med stallkamrater runt om, så kanske behöver vara med på kupongen, men tråkig.

2 Taxi Out 6% är stall Melanders tredje häst i fältet och denna är nog bättre än raden. Sist var den fyra bakom Ultion Face och Digital Summit, men före bland andra Belker och Bythebook, det är alla hästar i absoluta kulltoppen. Går nu ner i ordinarie klass och det ska bita riktigt bra här och från rygg på stallkamraten så kanske det bjuds lucka till slut, två på rankingen. 

10 Lennart Sjöhammar 20% kommer från två riktigt fina lopp rad från lika risiga lägen och duger i loppet på dokumenterad form. Framgångsreceptet i dom två starterna stavas; bike, fortsatt så är bra. 

Ranking: A 6.2. B 3.11.10. C 5.8.9. D 4.7.1.

 

Avdelning 5.

Här tar jag ställning i öppet lopp i ganska hög klass och spikar den som har mest intressant ändringar på g.

5 Randemar R.D. 35% stiger på procenten under dagen och var lika spelad med 7 Victory Island 30% tidigare på dagen. Randemar har dom alltid haft höga tankar om i stallet och när det nu är dags för första barfota runt om kan dom ha hittat rätt på denna. Bäst att ta ställning och få betalt direkt om det är höjning att vänta, han duger även på ordinarie kunnande och är inte alls kall även om det inte ger överdriven effekt. Värsta motbudet på pappret är ju den danska gästen som gjort det hur bra som helst tidigare i Juuls regi, men varit borta länge inför förra starten och det var inte den gamla Victory Island då. Juul hade inte vart nöjd med träningen inför det men hade nio månader på sig och måste vart lite skadebekymmer där. Ska säkert ha gått framåt men vill ha kvitto på det innan jag spelar den som hårt betrodd från bricka 7 bakom bilen i jämnt lopp. 

Mer intressanta skrällar i så fall 1 Eldorado Mearas 6% som var före favoriten som vinnare i ett V75-lopp tidigare i år och matchar dom bästa här. Oftast bortlottad och kanske så igen nu, då han förmodligen inte kan hålla upp innerspåret, men får han rygg ledaren eller hittar ut under vägen så räknas han som första motbud. 

2 Ganyboy 9% gör andra starten i regi Kolgjini och det var klart godkänd insats i debuten från omöjligt läge och kanske lite sparat och går säkert framåt till detta.

3 Quattro Töll 11% låter det nästan som Uhrberg ligger lite lågt på även om det nu är bike aviserat så sa han så här i intervju: ”Utgångsläget blev i alla fall fint och han är snabb ut. Spets eller rygg ledaren spelar ingen roll och jag får se hur jag gör om jag lyckas ta mig till ledningen.” Och då om det låter som han kan tänka sig att släppa så känns det ju som att dom inte går all in denna gången, så kanske till och med lite överstreckad i så fall. 

Ranking: A 5. B 1.2.3.7. C 8.4.10. D 6.9.

 

Avdelning 6.

Stayer-lopp med femton hästar anmälda men två strukna och bland dom favoriten Messiah, som ändå skulle ha garderats denna gången. Spelar nog med tre streck från bakersta fållan då det bara är två hästar på grunddistansen och bara två kvar, även på mellanfållan, så ska dom där bak käka upp dom nio ggr av tio över den dryga distansen. 

8 Ontrack He´s Black 11% visade uppåtform vid vinst sist och Nicklas Westerholm har börjat vinna några lopp sedan jag klagade på hans usla inledning av året i sulkyn. Spår två i volten är bra och han tål att gå i spåren när det inte är så blodigt motstånd. 

12 Atos Race 23% blir nu den givna favoriten efter strykningar och den är nog bäst men får extrastreck nu och det blir dåligt spelvärde på dom två mest betrodda här. Han är klar förstahäst från sitt fina springspår, men behöver garderas under rådande omständigheter.

14 Cyrius D’ariene 6% har bakspår på tillägget men har vunnit flera lopp över distansen och kan göra en del jobb i spåren och lättas i balansen första gången på nästan ett år. Intressant till låg procent. 

3 Lets Go Again 11% lättas med men har bara 164 tkr på kontot och borde få mycket svårt att stå mot alla dom hårdare hästarna nu när det är så få hästar mellan. Debut på distansen är också ett frågetecken och att han är andrahandsfavorit i nuläget gör att en hel del extrastreck hamnar på honom efter strykningar, vilket medför att spelvärdet är oerhört dåligt på honom. 

7 Takata 6% har överraskat vid vinst i både försök och final i lägsta klassen på V75 men går nu upp rejält i klass och trots några hundra tusen snabb på kontot står han ändå stenhårt inne på sitt tillägg med klart minst pengar där. Passivt upplägg är aviserat och kan säkert ta ner många i spurten men borde få tufft att vinna direkt när han går upp klass. 

 10 Höwings Unbeatable 2% är annars mer intressant som skräll med två lopp i kroppen och duktiga skrällkusken Jepson upp. 

15 Joe Hoo Lee 2% gör debut i Goops regi vilket är intressant men absolut sämsta läget och har inte startat sedan oktober så borde behöva ett lopp i kroppen för att vinna över dryg distans. Men ändå intressant till låg procent vid bred gardering.

Jag spelar i nuläget med tre strecken som alla kan göra loppen själva istället. 

Ranking: A 12. B 14.8. C 10.7.3.15.5. D 13.2.11.9.6.

 

Avdelning 7.

Ett lopp I hög klass där det är ”Fördel Ston” i propositionen och dom får ha betydligt mer på kontot och det är så klart fördelaktigt för den stora favoriten som står bra inne. Jag garderar ändå då det är skor på å årsdebut efter lång vinterfrånvaro nu. 

1 Madelen L.T.C. 44% har gjort det bra mest i Norge och haft svårt att hävda sig i Sverige med många nollor och sämre resultat mot svensk konkurrens, (förutom ett enklare lopp på Årjäng 2018). Nu är det hårda silverhästar mot och inte ens säkert hon är bästa stoet i loppet nu , så hon rankas ner rejält på uselt spelvärde även om hon står bra inne på pengarna och är snabb ut. 

3 Ferrari River 7% är ganska ny mot silverhästar, men har så bra kapacitet att det ska räcka här ändå då det inte är dom värsta i klassen nu. Startsnabb och lättplacerad och ska räknas tidigt från stall i ständig toppform, rankas dock ner lite på att det är årsdebut här med. 

4 Sevillia8% var länge jämnt spelad mot Martin De Bos och Grainfield Aiden för två starter sedan, då den testades i bike och det funkade inte alls då han inte fick plats. Sätt vem som av dom i detta loppet och dom flesta hade inte tvekat att spika. Sist blev det startgalopp igen och han står riktigt bra inne i loppet. Grasso brukar ta väl till vara på sina chanser och från ett bra utgångsläge kan han utmana favoriten om spetsen, men kan vinna på andra sätt också.

5 Comanche Moon 8% är Lövgrens andra häst i loppet och den är nästan lika bra som stallkamraten och har också riktigt bra startspår. Joakims val och ett lopp i kroppen ska den väl ha gått framåt med. 

6 Rushmore Face 14% är bästa hästen i fältet och hade det låtit mer offensivt i snacket så hade jag spikat rakt av. Nu låter det som dom ska köra passivt och då kan det bli långt fram då alla kan avsluta snabbt i klassen. Det kan ändå bli hel-rätt om dom hittar ner i bra slagläge då flera invändiga är startsnabba och det kan bli lite körning i loppet. Hamnar för dåligt på det tror jag ändå Adrian kör framåt tidigt om det går för långsamt, Kolgjinis brukar ge sina hästar chansen. 

7 Wild Love 14% har två riktigt fina avslutningar i rad från kass lägen och med minsta klaff fäller hon alla i spurten denna gången istället. Det kan också bli så att hon åter igen avslutar hur bra som helst men bara räcker till 2-4 plats då utgångsläget är det sämsta av alla med rimlig vinstchans här. Rankas ner lite på dåligt spelvärde här som delad andrahandsfavorit. 

Ranking: A 6.4. B 1.3.5. C 7.2. D 9.10.8.

 

Avdelning 8.

Ganska hög klass i avslutningen med en stor favorit som blir lite för stor då det varit svårt att hitta spikalternativ i omgången och många hamnar på spik här. Då är det så klart läge att spela mot kollektivet för att hitta maxvärde i kupongen. 

3 Harley D.E. 50% är alltså en av omgångens största favoriter som vi måste hitta anledningar att gardera. Det är inte svårt att lyfta fram några frågetecken, där långresa på norsk gäst som tjänat sina pengar i betydligt enklare gäng på hemmaplan är en stor faktor. Inte alla som vinner sin första start på Solvalla mot flera motståndare som är härdade i klassen på huvudstadsbanan, även om dom övertygat på landsortsbanorna. Pluset är att han startar invändigt om värsta motbudet och visat absolut toppform men i förra starten galopperade värsta motbudet bort sig och Il Mio Holigan var inte långt efter i mål med betydligt tyngre resa så man ska inte ställa sig i hyllningskören på en så här stor favorit, som dessutom inte är speciellt startsnabb.

Dags att hitta positiva grejer på motbuden då, som motiverar garderingen.

4 Leonas Sami20% har hunnit med V75-vinst i år och var sist ute i final från bakspår och går ner rejält i klass detta loppet där han dessutom får Goop upp och har ett av dom absolut bästa spåren statistiskt. Från spåret måste ju taktiken vara given, att ta sig förbi favoriten från start och vara först fram att köra sig till spets väl där blir han hästen att slå. Inte jättestartsnabb heller men ska kunna ta sig förbi favoriten och övriga lär släppa till Goop. Tänkbar chanspik på läge och kusk, då värdet är uselt med favoriten i sista avdelningen och dom andra motbuden har bakspår.

9 Victory Topline 7% är nog bästa hästen i fältet och har ett lopp i kroppen men bakspår är chansartat på snabba banor. Denna står bäst inne på pengarna av dom mest troliga vinnarna och tränas av Nurmos med Kontio som kusk och det brukar ju innebära toppchans på Solvalla. 

11 My Sweden 8% var betydligt mer spelad än Leonas Sami i deras final sist, från liknande läge. Det blev startgalopp bakom hästar så kanske är mer negativt för honom att starta i andra ledet. Dock är han speedig och kan kanske kan komma igenom bra från start om dom chansar lite, men kan då också bli hängande lite, så mycket chansartat läge. 

10 Vine Vision 3% har gått riktigt bra i biken på barfota runt om i senaste två starterna. Kanske går framåt ytterligare med två loppen i kroppen efter två månaders vinterträning. 

Ranking: A 4. B 3.9.11.10. C 7.8.1. D 5.12.6.

 

Stora systemet

Avd.1: 6 Ferrari Sisu

Avd.2: 5.6.7.8.11.

Avd.3: 4.5.6

Avd.4: 2.3.6.10.11.

Avd.5: 5 Randemar R.D.

Avd.6: 8.12.14.

Avd.7: 1.3.4.5.6.7.

Avd.8: 3.4.9.10.11.

6750 rader som kostar 1687,50 kronor.

 

Lilla systemet

Avd.1: 6 Ferrari Sisu

Avd.2: 8 Hankeypanky Peyton

Avd.3: 4.6

Avd.4: 2.6.

Avd.5: 5 Randemar R.D.

Avd.6: 12.14.

Avd.7: 1.3.4.5.6.7.

Avd.8: 3.4.

96 rader som kostar 24 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!