Speltips: V75 med STL-Finaler på Solvalla 28/3

V75-Omgången.

V75-finaler på Solvalla på lördag och det är så klart topp-lopp att vänta denna veckan. Banan har ett upplopp på 196 meter och i övrigt inga konstigheter. Bra väder att vänta så banan ska så klart hålla bra klass och valfri balans gäller.

Vi spelar som vanligt andels-spel som baseras på spelaförslaget i tipsen här. På ATG-tillsammans heter ett av lagen TRAVPUNKTSE200 där det finns några platser kvar och vi spelar för 200:- per andel. Vi spelar för så många som är med och siktar på att spela 9-12 andelar per system, men kan hamna på allt mellan 8-15 andelar då storleken bestäms av intresse aktuella veckan.

Bästa Spiken!

Silverdivisionens final i avdelning fem är inte den värsta silver-finalen man sett och jag fortsätter att gå på 7 Martin De Bos 20% som jag tippat från sämre lägen än så här. Nu är det ett par mer startsnabba invändigt men dom borde släppa om Erik kommer tidigt och det är givet att han gör vad som går för att ta sig till spets tidigt. Hästen är i absolut toppform och infriade sist som spik i förslagen i jämnt spelat lopp. Han vinner nog också loppet från dödens och han kan även bli avlöst av någon av dom starka hästarna och få lopp i andra utvändigt i värsta fall.

Gå Kort!

I Diamantstoets final som går som avdelning fyra ska det bli svårt för tilläggshästarna att nå dom där framme och jag var lite inne på att ta ställning och spika en av dom då det är jämnt på strecken. Men PU är väldigt nöjd med 12 Princess S.W. 18% som nu ska gå barfota runt om för första gången och det är väldigt intressant. Var sist ute från bakspår i bronsdivisionen och fick spurta snabbt till slut och ska ha en annan hårdhet än många här, som bästa hästen i loppet ska den med på kupongen trots läget.

Ett par av dom på start är nog inte mycket sämre men har betydligt mindre rutin och hårdhet men gynnas så klart av att starta 20 meter före och väljer att ranka 2 American Hill 25% först då jag helt enkelt tror att den är bäst av dom där framme. Men då det är oklart hur det blir kört på startvolten så vågar jag inte spika. Hoppas dock att Goop tar spets från springspåret med 6 Anthara Bi 7% i lite körning mot 1 Rexine 24%, sen sitter Marc Elias utvändigt om Rexine från sitt perfekta spår två i volten här. Glider fram och får överta av Goop, så kan Rexine vara fast i säcken. Går sen American Hill under 1.14 i spets blir det svårt för övriga att ta längder till slut.

Tredje hästen i loppet är 14 Viola Grif 8% som nu har fått fyra starter i Sofia Aronssons regi på svenska banor. Näst sist galopperade hon som sten-klar i utgången av sista svängen, ställde sig och kom tillbaka med en mycket snabb avslutning som tvåa. Blev sedan mycket stor favorit i starten efter men blev lite störd i starten vilket gjorde att hon hamnade sist utvändigt. Sedan fick hon full anfallsorder först en bit in på upploppet och då var ledaren i mål men hon passerade ett tiotal hästar på 150 meter för en tredjeplats och visade att formen är där den ska. Springspår nu och prickar Emilia starten och hittar ner bra så är den intressant, då det kan vara aktuellt att testa barfota bak denna gången.

1 REXINE HAR BLIVIT STRUKEN UNDER FREDAGEN! (Skrev tipsen torsdag kväll) Det gör mitt lås mycket starkare, men ger det också lite lägre spelvärde tyvärr. Större chans att American Hill får ta över spets nu, kan hålla spets på egen hand och är tänkbar spik, men dåligt spelvärde då Rexine försvann.

Avdelning 1.

Stoeliten och här har två av dom betrodda slagit varandra om vart annat på slutet, men nu blandar sig nog fler in i striden och det är mycket ovisst. Min lösning blir nog så nära helgardering man kan komma utan att strecka alla. Jag tar förmodligen fem streck av åtta hästar här.

4 Ultra Bright 22% slog av 3 Hevin Boko 23% till slut sist, då Hevin var betydligt mer streckad, då den slagit Ultra Bright rejält i starten före. Sist fick Hevin svar av en sämre häst invändigt då Rickard N körde fram och ställde en allvarlig fråga till ledaren. Medan Ultra Bright kunde lifta med i rygg och spela ut spurten till slut. Nu kan det bli spets för Ultra men inte helt givet och det lär bli fart på loppet hela vägen. Hevin kan mycket väl visa sig starkast till slut om det blir körning mellan spetsbuden i inledningen.

1 Golden Tricks 24% är knapp favorit direkt i debuten för Redén och det handlar om en snabb märr som kommer från unghästloppen i USA. Kom till Redén i december och han nämner henne som ”en ny Delicious” vilket är starka ord och många av Redéns hästar har visat sig vara i riktigt bra stil direkt i årsdebuterna. Denna ska kunna öppna snabbt och kanske kan svara ut värsta motbudet i spetskörningen.

Kan bli fart på loppet och med litet fält så lär ingen hamna för långt bak om det går riktigt fort första halvan av loppet, då kommer övriga in i matchen till slut.

6 Unique Juni 14% har gjort en del starter på Vincennes i vinter och kommer från vinst där nere. Ska ha hårdhet för att göra ett starkt lopp direkt och Westholm har inlett året klart bra.

8 Wild Love 8% hade dubbla tillägg sist och satt kvar för länge i kön, vred på i femte-sjättespår mitt i sista svängen, utanför den bästa doseringen, och blåste förbi större delar av fältet, men nådde inte ledaren som redan var i mål i princip. Visade att formen är där den ska och trots att hon kanske är lite grön mot dom allra bästa i stoeliten har hon samtidigt visat att hon kan gå från alla positioner och tål absolut lite spår på vägen.

Ranking: A 3. B 1.4. C 6.8. D 5.7.2.

Avdelning 2.

Omgångens största favorit kommer i lägsta klassen och detta är en stark favorit men vi har sett det gång efter annan att dom faller tungt när dom kommer till finalerna på Solvalla. Om man lyckas fälla denna så är chansen till hög utdelning stor, lite hur det än går i övriga lopp.

5 King Of Everything 68% är ruggigt bra för klassen och fick bästa tänkbara utgångsläge dessutom. Han är startsnabb och ska kunna köra sig till ledningen och vinna loppet väldigt ofta men procenten är för hög denna gången framför allt i förhållande till konkurrenterna. Visst en trolig spik som vinner tillräckligt ofta för ett mindre system. Han är orutinerad med bara åtta starter innanför västen och som nybliven fyraåring så kanske, kanske det går att fälla honom. Som en liten extra negativ grej så kan nämnas att Claes Svensson är en av tränarna med häst i omgången som bränner med flest favoriter, procentuellt sett. Han har vunnit 8/31 (26%) av sina favoriter sedan 2018. (Att jämföra med tex Petri Puro som infriat med 49/93 (53%) favoriter under samma period, Stefan Melander 70/148 (47%) och Daniel Redén 137/300 (46%).)

2 Bottnas Fantom 6% ä ren Nurmos-häst på hemmabanan, där brukar han som bekant få med sig en och annan vinst. Denna gick bra sist, som tvåa bakom Maestro Crowe, från bakspår över 3140 meter. Styrkan finns där och bättre utgångsläge denna gången, han räknas vid gardering.

Många i loppet som testas med ny utrustning eller ny balans till denna gången och det är så klart intressant, i dom lägre klasserna kan det ju hända mycket med utrustningsförändringar för första gången.

6 G.R.J´s Wolverine 1% ska gå barfota runt om med bike. Två gånger barfota runt om tidigare har resulterat i en vinst och en andraplats, så det är så klart positivt.

7 Ace To Play 1% gick bra vid vinsten från ledningen sist på barfota fram. Nu blir det maxat med barfota runt om och bike. Barfota har hästen vunnit med tre gånger på fyra försök.

8 Cayucos 0,2% är stark och rejäl och visade form sist då han vann från utvändigt ledaren från 20 meter tillägg. Så lågt streckad som han är så kan det vara en rolig jätteskräll, då sällan någon har så låg segerchans som ner mot 1/500, och denna har definitivt inte så låg vinstchans som spelarkollektivet tycks tro.

4 Father Of Sun 4% verkar gå framåt med loppen och vann sist på V75 och har vunnit tre av fyra starter tillsammans med Emilia så dom verkar trivas bra med varandra. Har dock varit struken för förkylning inför detta. Tränaren har hög segerprocent på ett fåtal hästar och tar bara ut dom om det är bra ordning så det ska inte oroa allt för mycket. Läget är bra och denna bör hitta bra position då den är ganska startsnabb.

12 Royal T.N. 0,7% kom igenom bra från bakspår sist och kördes till spets men blev avlagen i sista stegen från rygg ledaren till slut på V75. Joakim Elfving fortsätter med sin hysteriska stallform och nu är det dags för årets första skoryck runt om på denna, vilket han bara testat en gång tidigare. Nedstruken ett spår och kusken som vinner flest lopp i landet sitter upp.

1 Ikaros Di Quattro 3% har varit betrodd och var tvåa bakom favoriten här sist, så kommer favoriten bort är han definitivt en tidig utmanare. Läget är kanske inte optimalt då det kan vara en del som startar snabbare ute i banan, men samtidigt kan det bli helrätt med vilsamlöpning om luckor kommer till slut.

Ranking: A 5. B 2.6.7.4. C 8.1.12. D 3.9.10.

Avdelning 3.

Gulddivisionens final och det är stenhårda djur som gör upp om 300 tkr här med fina utgångslägen på flera av dom betrodda borde det vara bra chans att det står mellan dom mest spelade här.

5 Disco Volante 44% har inte vunnit många lopp över medeldistans eller längre, han har heller inte varit så bra som han nu är och den formen han håller för dagen har jag svårt att se någon plocka ner honom när han går i ledningen, oavsett distans. Om en favorit tar spets på Solvalla vinner den 62% av loppen sedan 2017. Då jag tror Disco sitter tidigt i ledningen från statistiskt bästa spåret bakom bilen så är det en spelvärd spik trots att han är ganska stor favorit. I gulddivsionen vinner dessutom favoriten oftare än i dom flesta andra klasser.

Vid gardering så är det intressant med första barfota på svensk bana för 2 Reckless 6% som har tävlat så i Frankrike och gått bra på balansen. Hamnar en bit ner, då det är många startsnabba i loppet som lär vara lägre fram från början så blir till att gå i spåren till slut men det tål han.

4 Zack´s Zoomer 1% var dålig sist men startar på och från bra utgångsläge är det kanske spets och släpp till stallkamraten som gäller, med Örjan kan ju luckan komma till slut.

6 Gareth Boko 22% är så klart värst mot och kan vinna loppet från utvändigt om det kostar för mycket för Disco att ta spets eller om han helt enkelt har en dålig dag eller visar sig inte trivas på längre distanser än 1640 meter trots toppform. Gareth är en klasshäst från toppstall och lättas nu med barfota fram vilket är intressant.

3 Baron Gift 9% visade uppåtform sist på barfota runt om och nu blir det så igen och från ett okej utgångsläge ska han räknas tidigt.

11 Elian Webb 14% och 12 Snowstorm Hanover 1% är båda bra men är väl båda bortlottade denna gången. Det krävs att Disco får kämpa lite för att nå spets och att Gareth Boko sätter press utvändigt, då kan alla komma in i matchen.

1 Super Nice 1% kanske kan hålla upp innerspåret till en början för att släppa till favoriten, då kan han vinna vid körning och lucka till slut, får kanske svårt att nå fram om det blir tredje inner men det skulle kunna gå.

Ranking: A 5. B 6.2. C 11.3.4.12.1. D 8.7.9.10.

Avdelning 4.

Se”Gå Kort!”

Goops 6 Anthara Bi blir farlig från rygg ledaren eller möjligen i spets, men då behöver nog både Rexine och American Hill göra bort sig på något sätt. Rexine blir farlig om hon lyckas svara upp samtliga från spår ett i volten som trots allt är det bästa tänkbara. Då hon blir lite överstreckad denna gången så väljer att ranka ner på uteblivet spelvärde men given vid bredare gardering. 11 Velegance 3% gör det bra mest hela tiden men borde kanske vunnit loppet sist från utvändigt för att få toppbetyg inför detta. Kanske nöjer sig med andraplatsen lite för ofta för att vinna mot detta gänget från spår fyra i volten. 8 Ofelia O.E. 1% har slagit Princess S.W. från utvändigt på V75 under Winterbursten i Danmark och är ingen bluff. Bra smyg-läge denna gången och om det kan bli spårsnål resa och perfekta luckor kan hon skrälla då hon visat skalle om hon har vinstchans.

Ranking: A 2. B 12.14. C 1.6.8.11.10.4. D 13.9.7.5.3.15.

Avdelning 5.

Se“Bästa Spiken!”

En stor anledning till att spiken på Martin De Bos är så bra är att den inte ens blir favorit trots senaste insatsen, då så gott som alltid 5 Man At Work 30% blir överstreckad. Han fick sin vinst sist men då var det i enklare Silverdivision och även om han har bra vinstchans nu från bästa tänkbara spåret så vinner han inte ofta nog för att bli favorit varje gång.

9 Grainfield Aiden 17% är också en bättre häst än favoriten här och har ju som bekant visat att han tål lite jobb på vägen, tar sig fram i dödens så fort som möjligt och om inte min spik nått spets så kan väl denna vara en bra rygg att få på mellanvarvet. Kommer Martin De Bos bort i loppet så är Grainfield hästen att slå i loppet för övriga, när han väl tagit positionen utvändigt ledaren är det nog inte många som passerar honom.

3 Pastor Power 3% har äntligen ett fint läge och kan kanske snuva invändiga på ledningen även om inte många nämner honom i spetsstriden så ska man komma ihåg att han tagit spets mot Niky Flax tidigare, från utvändigt och är snabb efter en liten bit om man släpper av honom. Han är även snabb till slut och med en tung spurt kan han plocka ner många. Han var bland annat tvåa i senaste finalerna i februari, bakom Harran Boko och bra bit före flera av dagens motståndare.

1 Dom Perignon 4% lättas lite för första gången i år och laddas mot spels, men borde väl släppa om Erik kommer tidigt?

2 Niky Flax 10% kommer också testa för ledningen, men även han lär väl släppa, men har en snabb spurt och kan vinna loppet från rygg ledaren.

8 Reverend Wine 12% laddas från start med, men från det utgångsläget blir det nog besvärligt då han nog inte tar hel längd på Martin De Bos i starten, men hittar ner någonstans blir han att räkna med om det blir lite körning där framme.

Ranking: A 7. B 9.2.3.5. C 8.1. D 12.10.4.6.11.

Avdelning 6.

Klass 1 Final och totalt vidöppet, här krävs mycket streck om man ska känna sig någorlunda säker på att överleva på kupongen.

3 Strong Heartbeat 52% blir väldigt stor favorit, kanske mycket för att dom tidiga spelarna har svårt att lösa loppet och spikar på intrycken på slutet. Nu får han nog inte spets lika enkelt som i årets två första starter och då kan han vara sårbar i en final där alla är vässade och han kommer med snabba pengar på kontot. 250 tkr på två starter och ändå en av dom som står hårdast inne i loppet och måste rekordsänka ytterligare ett par tiondelar, dessutom förmodligen i dödens, för att vinna loppet. Klart överstreckad men tidig ändå.

1 Betting Rebel 11% blir det maxad racer-utrustning på med barfota runt om, bike och hel-stängt huvudlag och här kör Ulf så länge lampan lyser. I formen han är i kan det räcka hela vägen, då närmaste vägen till mål är ledningen runt om.

4 Solkattens Chiron 5% har absolut toppform, då han spurtade bra som två bakom Four Guys Dream sist och höll undan på ett bra sätt ifrån utvändigt ledaren gången innan, mot en bra avslutandes Vine Vision. Är inte startsnabb men från ett av dom bästa spåren bakom bilen så ska han väl hitta ner hyggligt i kraft av den turen Rickard N har för dagen, som vinner flest lopp i Sverige. Rankas etta på spelvärde då hans avslutning kommer att bita mycket bra om favoriten kör hårt mot ledaren. Spelar med dubbla A-hästar här, troliga ledaren och en av dom mest spelvärda hästarna i fältet.

6 Image Rapida 3% ska gå barfota fram första gången och det är första starten med Goop upp vilket är ett stort plus. Läget är dock lite lurigt en bit ut bakom vingen och han står hårt inne i loppet men rankas upp på plus-faktorerna och så får Björn lösa läget.

7 Mellby Guard 4% var spelad till 1,80 på toton mot Vikens High Yeild sist vilket säger lite om vilken klass det är på hästen. Står bra inne i loppet och vann V75 över 1640 meter från bakspår på Mantorp, vilket inte så många hästar gör över huvud taget. Sist var det första barfota i år så man slipper röda markeringar där och nu är dessutom bike på. Mycket fart i kroppen och hittar han bara ner hyggligt så spurtar han ned många till slut här, kanske alla. Högt spelvärde trots läget.

Bland dom som kan komma med på systemet vid bredare gardering så nämner jag några där den förstnämnda är absolut närmast att platsa på kupongen, men det behöver inte vara fel att hel-gardera loppet.

10 My Sweden 15% kördes i rygg på favoriten sist och blev fast med en hel del sparat. Läget är uruselt men Salmela har absolut toppform på stallet för dagen och denna tycker han är så bra för klassen att han ska vänta lite med alla extra växlar.

5 Corleone D.K. 4% är det snack om mest varje gång och sist fick den vinna ett billigare lopp men Henna Halme har fortfarande inte vunnit på V75 och det kan bli vingel här trots ett bra utgångsläge och bara aktuell vid riktigt många streck.

8 Digital Class 1% kördes i dödens mot favoriten då dom möttes och höll klart godkänt som trea en längd efter. Tråkigt spår men har Örjan tur, vilket han ibland har så kan det lösa sig och då kan denna vinna, trots ett sto i öppen klass, då hon visat att hon duger när hon är på topp.

9 Leonas Sami 2% har hunnit vinna tre av fyra lopp i år och tjänat lika mycket på årets starter som under hela fjolåret. Absolut toppform och nu aviseras första barfota runt om på väldigt länge. Bakspår är svårt i finaler med många bra där framme men är tänkbar vid gardering.

Ranking: A 4.1. B 7.3.6. C 10.9.8.5. D 2.12.11.

Avdelning 7.

Bronsdivisionens final och även här har det blivit ett mycket ovisst lopp då dom bästa har fått luriga utgångslägen.

6 Burning Man 31% tränas av Puro och körs av Örjan, det är två faktorer som gör att man kan spika oavsett häst, då loppet är svårlöst annars. Hästen är oerhört stark, men också snabb. Han var två i Klass 1 final i höstas från omöjliga spår 10, bakom Ike Shermer. Nu blir det första gången barfota bak i år, vilket är hans bästa balans och det vann han fyra raka starter i fjol på, varav ett par på V75. Han har inlett året med tre raka vinster och det är inte långsökt att tro att det kan bli en fjärde nu. På mindre lapp kan ni spika men jag väljer ändå att gardera då jag tycker mig ha hittat ett par ännu säkrare spikar i omgången och spåret är lite väl långt ut för att man ska vara helt nöjd.

7 Thriller N.P. 16% plockade ner 10 Religious 12% som fått bestämma i spets den gången och Thriller skulle inte ens ha varit på topp då och tränaren och körsvennen poängterar att han är mycket bättre barfota vilket det nu blir. Given trots spåret. Religious är också given vid gardering, då det nu ska lättas till betydligt lättare skor han gått med tidigare och det är så klart intressant. Efter foto-torsken mot Thriller N.P. på Mantorp har han vunnit två raka vinster och håller absolut toppform.

2 Adde S.H. 15% var väldigt bra då han vann utvändigt ledaren på Halmstads V75-omgång sist och spår två bakom bilen är helt okej utgångsläge, då dom värsta konkurrenterna har betydligt sämre spår. Denna har PU alltid hållit högt och kanske har man hittat rätt i träning och upplägg med honom, då kan det finnas bra utveckling kvar här och han är tidig nu.

11 Guillaume Boko 9% var nere på Vincennes i vinter och fick ett par framskjutna placeringar som resultat. Sist gjorde han det bra från bakspår på Färjestad som tvåa och går säkert framåt med starten i kroppen, då det blivit lite långt mellan starterna tidigare. Kan snabba tider men är också stark så ska tåla en repa i spåren och med rätta ryggarna på vägen kan han vinna.

Kan komma att stänga loppet på nämnda fem hästar men nämner något om dom som är näst på tur vid bredare gardering.

5 Star Costashorta 5% vann från spets sist, närmast före Guillaume Boko men nu kanske han inte får sitta ifred i ledningen och har nog högst vinstchans om han släpper spets och hoppas på lucka till slut, trots allt.

1 Smokey Herman 4% kanske kan svara upp innersniffen men gör nog bäst i att släppa om någon av dom bättre ställer frågan.

4 Ingo 4% har ett bra utgångsläge och är också startsnabb så även han söker väl rygg ledaren på någon av dom bättre, så det kanske kan bli lite körning om positionerna mot 1 och 5 från start och då han står lite hårt inne i klassen kanske inte räcker nu.

Men löser det sig och inte allt för mycket krut har bränts i inledningen så duger alla tre nämnda spetskandidater med smygresa och lucka till slut. Övriga känns väl ganska bortlottade i loppet och ska inte rå på dom bästa här.

Ranking: A 6. B 7. C 2.11.10.1.5. D 4.3.8.9.11.

Stora systemet

Avd.1: 1.3.4.6.8.

Avd.2: 2.4.5.6.7.8.

Avd.3: 5 Disco Volante

Avd.4: 2.12.14.

Avd.5: 7 Martin De Bos

Avd.6: 1.3.4.6.7.

Avd.7: 2.6.7.10.11.

2250 Rader som kostar 1125 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.3.4.

Avd.2: 5 King Of Everything

Avd.3: 5 Disco Volante

Avd.4: 2.12.

Avd.5: 7 Martin De Bos

Avd.6: 1.3.4.7.

Avd.7: 6Burning Man

24 Rader som kostar 12 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se