Speltips: GS75 Mantorp 1/3

GS75-Omgången.

Den här veckan är det Mantorp som är värd för GS75 och det är ju en kul bana då det var just här som jag spelade in över 2,4 miljoner på sju andelar, för drygt ett år sedan. Banan är oftast väldigt bra i underlaget men upploppet är kort, med sina 177 meter, bredden är väl tilltagen, vilket är bra för hästarna i voltstarter. Ingen vinklad vinge eller open-stretch här att ta hänsyn till och trots det korta upploppet ligger spetsvinnare så nära medel, på svenska banor, som det går att komma, oavsett distans.

Vad gäller GS75 är det lite nyheter och det går nu att spela i bara sjurätts-potten, vilket innebär att man om man väljer att kryssa i GS7 så får man 2,5 ggr utdelningen på sju rätt vid alla rätt, men man får då inget för sexor eller femmor. Det är ett bra alternativ om man spelar andelsspel och då vill dom flesta ha mer i vinst att dela på när det väl blir vinst.

Generellt Travsnack!

Detta är första tävlingsdagen då skotvånget är över och ytterligare lite nya förutsättningar börjar gälla från och med första mars.

Nu får tränarna själva bestämma vilken balans på hästarnas hovar som passar bäst på aktuell bana så räkna med att vi kommer att få se en hel del sko-ryck under veckan. Kanske redan på Mantorp där banunderlaget brukar vara bra, även om det ska vara kallt på söndag.

Intressant att se den nya vagninfon med, som innebär att tränarna måste anmäla vilken typ av sulky som deras hästar tänkts tävla med. Tre kategorier kommer att finnas, vanlig sulky, som är lite bredare och kan ha sidostänger som hjälper hästarna i kurvorna och i voltstart. Värstingen är USA-bike, jänkar-vagn eller bara bike, som är lite längre smalare och styvare i konstruktionen och ger annan tyngdpunkt, vilket gör att hästen får lite extra skjuts och lite lyft. Mellantingen kallas hybrid-vagn, som är något mellanting och är bland annat dom svensk och finsktillverkade varianterna av bike.

Bästa Spiken!

I avdelning tre är7 Eye In The Sky 65% väldigt hårt streckad med spår en bit ut bakom vingen, men det är en spårtrappa så han får ha mer på kontot än invändiga och står bra inne i loppet. Claes Svensson har bra form på stallet och hästens lillebror King Of Everything var totalt överlägsen på V86 i onsdags. (Och apropå syskon till spiken, Moving On och King Sir Kir är två andra av Claes Svensson framgångsrika träningar och uppfödningar med samma mamma.) Spikade Eye In The Sky i förra starten, då blev det för tufft på V75 men nu är han i ordinarie klass och här ska han bara vara överlägsen trots årsdebut. Hoppas att strecken sjunker lite men han kommer vara omgångens näst största favorit, vinstchansen är dock så hög att det är berättigat.

Gå Kort!

I femte avdelningen är det ett fåtal hästar som höjer sig och jag spelar med två av dom och står över den av dom betrodda som fått sämst läge.

11 Bicc´s Avalon 39% är nog bästa hästen men har bakspår, gynnad av en strykning där bak men lite för stor favorit. Sjunker han och det blir ännu jämnare mellan dom tre mest betrodda här så skulle han kunna vara tänkbart spikbud. Han vann direkt i debuten för duktiga Fredrik Wallin efter lång frånvaro, då med startgalopp och sist blev det åter startgalopp och bakspåret i autostart kan vara bra för att få en felfri avgång. Men kort distans där favoriten har galopphistorik och startar från bakspår gör att jag garderar med en av dom på framspår.

6 O´Boy 21% kördes till spets sist i ett ram-lopp innan V75 på Mantorp och gick undan. Nu åter på hemmaplan och han kanske kan ta sig till ledningen även nu och då blir han väl hästen att slå. Barfota bak nu och han har säkert gått framåt med förra loppet, kort upplopp är fördelaktigt för ledaren så klart och vinstchansen måste vara klart bra. Han är väl en något enklare häst än dom två värsta motbuden men ledningen, hemmaplan och form talar för honom. Skulle streckfördelningen hålla sig på dom nivåerna som nu gäller så är han tänkbar chansspik i stället för favoriten, på bra spelvärde, jag väljer dock att spela med båda på kupongen i nuläget.

Avdelning 1.

Stolopp där det blir många sko-ryck och ett par årsdebuter, så ovisst om formen på en del ekipage vilket gör att det ser väldigt jämnt och ovisst ut på pappret. Ta många, det måste vara grundtipset.

3 Head For Home 27% blir favorit men har inte tävlat sedan i oktober och då är det så klart svårbedömt. Hon var tvåa i ett kval till Stochampionatet i somras och mötte delar av kull-toppen vid flera starter i fjol så hon är nog hård så det räcker. Men då formen är oviss så är garderingen så klart given.

6 Beluga West 13% är enda hästen stall Peter Untersteiner skickar till Mantorp för dagen och när dom åker en bit med bara en häst så brukar det vara riktigt bra träffprocent. Denna har varit i PU:s regi sedan maj 2019 och har vunnit i 100tkr-lopp på Åbys SM-dag så duger klart bra i klassen. Kommer med tre lopp i kroppen efter vinterträningen varav ett par varit i tuffare V75-lopp, nu blir det barfota runt om och vinstchansen måste vara hög.

11 Veiled 18% har bakspår men Dahlén har många hästar i stallet som gynnas kraftigt av barfotakörning och här blir det sko-ryck direkt. Hästen avslutade förra barfota-säsongen med två raka vinster utan skor med just William Ekberg upp och hon räknas väl direkt trots bakspår.

9 Indian Front 6% får duktiga Jepson upp och denna har alltid gjort bra lopp när han kört och dom vann vid samma årstid i fjol. Det är absolut en tänkbar skräll speciellt som det nu blir sko-ryck fram och den gick i mål med lite sparat sist samtidigt som den står bäst inne i loppet på pengarna.

5 Mellby Eye Catcher 17% har bästa tänkbara spår och visade form vid vinst från utvändigt ledaren sist. Det var dock i enklare gäng och nu blir hon väl lite överstreckad denna gången och bara aktuell vid riktigt bred gardering på uteblivet spelvärde.

Ranking: A 6.3. B 9.11. C 5.7.1.8. D 4.2.12.10.

Avdelning 2.

Se“Bästa Spiken!”

Spårtrappa och dom från bättre lägen brukar få svårare att duga vilket gör att jag tror att favoriten har mycket hög chans att bli släppt till ledningen och väl därifrån ska han bara vinna. 5 G.K.Ursus 8% är startsnabb och har ett bra utgångsläge, han borde lägga beslag på ledningen till en början. Han har dock ofta släppt ledningen och körts i rygg ledaren, vilket förmodligen är rätt upplägg nu med. Räknas om favoriten kommer bort men har så klart viss chans även från rygg ledaren om luckan kommer. 8 United Broline 11% har årsdebuten avklarad, i enklare gäng, men duger här med om han hittar ner någonstans. Ulf Ohlsson kör och Svante Båth tränar och det är så klart bra kombination, speciellt i så här låg klass på loppet, han är första utmanare. 14 Tricky Face 4% har mest pengar i loppet och startar därför i tredje ledet och behöver nog lite draghjälp på vägen för att komma helt rätt på det. Nu är det barfota runt om och han tål lite spår på vägen och räknas för dom som garderar eller om favoriten skulle bli struken.

Ranking: A 7. B 8.14.5. C 13.4. D 11.2.3.10.6.1.9.12.

Avdelning 3.

Lopp som är öppet för kuskar som bara kört 75 sulkylopp eller mindre under 2019 och lägre klass på såväl körsvenner som hästar att räkna med här. Tre startfållor är ekipagen fördelade på men med en strykning startar bara tre på mellan-fållan och endast en häst på grunddistansen, det gör att dom mer rutinerade hästarna längst bak borde vara dom som gör upp om segern.

10 Tullibardine Boe 42% kommer med två raka vinster och näst sist var det mot hingstar och valacker så hon duger i klassen och står bra inne i loppet. Richard L Jansson kör också bra trots sin ringa rutin och han har bra statistik även när han börjat köra mer lopp i år. Spår fem i voltstart och ganska hårt streckad gör att jag ändå vill gardera denna gången.

6 Nesta Bob 19% leder volten och från spår ett på sitt tillägg ska det vara bästa möjliga chans att undvika galopp, vilket han annars ägnat sig mycket åt för bättre körsvenner än denna gången. När han kliver iväg är han startsnabb och då ska det vara fint läge att komma ut från tidigt och köras framåt. I sina felfria lopp tar han alltid bra placeringar och hemmaplan är kanske en fördel så vinstchansen måste vara hög i detta loppet.

11 Big Marke 15% har springspår på tillägget och är hyggligt startsnabb vilket gör det till ett bra läge och borde kunna få en bra position långt framme i loppet tidigt. Årsdebuten avklarad i tuffare lopp på Solvalla, som tvåa från dödens så han tål nog offensivt upplägg i detta loppet. Dock lite väl mycket streck denna gången men ändå tänkbar tredjehäst även om jag väljer att bara strecka två i nuläget.

13 Jas 8% drar några streck då en del snackar om den men körsvennen vann inget lopp under förra året och har vunnit fyra starter i 163 starter på drygt fyra år, i P21-lopp. Rejält avslag från bakspår på tillägget, inget uppseendeväckande men ser att en del rankar den tidigt så vill varna för betydligt lägre vinstchans än kollektivet bedömer.

Bland tänkbara skrällar är kanske 5 Glory Smash 1% aktuell, då hon har två lopp i kroppen och får gå barfota bak nu. Hon gjorde några godkända lopp i fjol på den balansen och vann från spets i somras, hon står 20 meter före dom värsta konkurrenterna och kanske kan köras till ledningen tidigt. Men ändå svårt att se någon annan än mina två streck som vinnare då loppet är väldigt ihåligt där flera av hästarna aldrig vunnit lopp tidigare och även flera av kuskarna har haft mycket svårt att vara först i sina lopp.

Ranking: A 10. B 6. C 11.5. D 9.7.13.2.1.12.8.4.

Avdelning 4.

Ett lopp i högst klass för dagen med ganska få startande men då det är jämnt blir det ändå svårt då många rycker skor och flera har bara sina årsdebuter eller möjligen ett par lopp i kroppen så svårbedömd form på några av hästarna.

5 Carisma Sisu 43% övertygade då hon var överraskande bra på V86 förra veckan och vann från utvändigt ledaren då Salmela visade klar uppåtform på många från stallet i förra veckan. Hans hästar ska passas framöver men denna står hårt inne i loppet då det var stolopp sist i rätt klass är hon nu överstreckad som väldigt stor favorit.

3 Fame Boko 15% har årsdebuten avklarad, i stoeliten så hon går ner i klass till detta loppet och får nu dessutom gå barfota runt om direkt. Måste räknas tidigt då hon står rätt inne i loppet med mest pengar på kontot.

2 Peder Mykla 6% är startsnabb och hamnar bra till direkt då dom kan välja upplägg med honom och han ska räknas med skrällchans på läget då formen kanske inte är på topp hos några av dom värsta motbuden. Ännu bättre skrällbud är 4 Order By Heaven 5% från ett bra utgångsläge som allt som eftre att ha varit tränarkörd testas med proffskusk för andra gången. Blev lite trött till slut efter att gått utvändigt i årsdebuten mot guldhästen Nappa Scar, så går ner i klass till denna starten. Jepson upp, bra utgångsläge och sko-ryck gör henne tidig här.

6 Othala 10% vinner inte så ofta och fick spår en bit ut bakom vingen, men ned få hästar i loppet kan hon ändå vara tänkbar då hon står bra inne i loppet. Ännu längre ut bakom vingen startar 7 Seek And Destroy 2% som får rejält kuskplus och är startsnabb, ska dessutom få gå barfota fram nu och skulle kunna vara tänkbar storskräll.

9 Counterfeightr 16% är kanske bästa hästen men står lite hårt inne på pengarna, dock är många av konkurrenterna ston och han har två lopp i kroppen och närmar sig formen, vilket så klart båda är plusfaktorer. Rikard N vinner som bekant mest lopp för dagen och bakspår behöver inte vara så besvärligt då det bara är nio hästar i loppet.

Ranking: A 3.4. B 9.5.2. C 6.7. D 8.1.

Avdelning 5.

Se“Gå Kort!”

Tredje hästen som drar en del streck är lottad till ett väldigt tufft utgångsläge bakom bilen, 8 Tour Possession 24% får därför ses som överstreckad. Kördes offensivt sist från svårt läge men vann säkert trots dåligt trav sist. Det blir tuffare motstånd för varje start och då läget är statistiskt väldigt dåligt så väljer jag att stå över streck på honom. Flera fyraåriga ston i loppet och dom rankas ner mot hingstar och valacker i övrigt väldigt svår-rankat lopp i låg klass.

Ranking: A 11. B 6. C 8.10.1. D 7.5.4.3.12.

Avdelning 6.

Jättefavorit i 9 Devs Dragon 79% som vann klass 1 på Kalmar tidigare i år före Atik D.L. och var sedan på väg mot seger även i finalen, från ledningen då galoppen kom 100 meter kvar till mål. (Ett lopp där Erik borde galopperat undan för att ge den i rygg ledaren chansen, men tog upp och var i vägen för Hobby De L’iton vilket gav Atik D.L. vinsten.) Visst står han så klart bra inne i klassen då han missade 220 tkr vilket förstapriset hade varit i finalen och han ska så klart ha mycket hög vinstchans nu. Det är dock bakspår vilket gör att han inte kan utnyttja sin startsnabbhet och väljer att gardera då jag redan spikar omgångens näst största favorit så försöker jag att fälla denna.

3 Mr Crazed 4% har ett bättre startspår än dom värsta konkurrenterna och är startsnabb så han borde kunna ta ledningen tidigt. Han står bra inne i loppet och nu är det dessutom barfota runt om aviserat och med två lopp i kroppen ska han kunna leda loppet hela vägen.

6 Au Gratin 8% får Kontio upp för första gången på väldigt länge och även om hästen står hårt inne på pengarna så är han stark nog att vinna loppet direkt i årsdebuten. Han kan bra tider gång efter annan och matchar absolut favoriten här.

Ranking: A 9. B 3.6. C 2.4.8.11. D 5.1.10.7.

Avdelning 7.

Stolopp över kort distans med favoriten från bakspår avslutar omgången och går emot favoriten här i rankingen men tar med den om jag spelar med tre hästar eller fler på kupongen.

9 Metallica I.R. 22% följde med invändigt och var klart godkänd som två på V75 sist och vann loppet innan så hon kommer med toppform till loppet. Fått in en del pengar på kontot i senaste starterna och går väl inte direkt ner i klass till detta loppet trots att hon kommer från V75-start. Bara en i mängden vid gardering denna gången.

2 Hills Delight 15% gör debut i ny regi efter lång frånvaro och detta var en lovande häst som tvååring då han mötte dom bästa kullkamraterna i några starter, men efter skadebekymmer blev det bara en start i fjol och han kommer till loppet med lite pengar på kontot i förhållande till kapaciteten. Han är nog ganska startsnabb och Kontio är ett bra alternativ som kusk här och tränaren har bara fem hästar på träningslistan totalt men skulle kunna vinna båda DD-loppen denna dagen (då hon även tränar Au Gratin i loppet före).

11 My Liberty 10% har gått bra då Jepson kört tidigare och nu när han kör är det så klart intressant. Bakspår är så klart inte kul men en strykning gör det något bättre iaf.

4 Veritas Grif 15% är startsnabb och är kanske tidiga ledaren här från bästa tänkbara utgångsläge bakom bilen. Ledaren eller rygg ledaren ska alltid räknas när det är kort upplopp och nu blir det barfota runt om första gången på länge.

Överstreckade blir kanske 1 Esther Fall 12% som trots startsnabbhet riskerar att bli över invändigt denna gången och borde få svårt mot dom bästa i loppet oavsett. 7 Alexia Marshall 15% ska tävla barfota och kommer från vinst men blir nog lite överstreckad nu då hon bara mött betydligt enklare motstånd och vinsten kommer från P21-lopp, nu är det dessutom startspår en bra bit ut bakom vingen och det är klart vingelläge.

Ranking: A 2. B 11.9.4. C 5.6.1.7. D 1.8.12.

Stora systemet

Avd.1: 3.6.9.11.

Avd.2: 7 Eye In The Sky

Avd.3: 6.10.

Avd.4: 3.4.5.9.

Avd.5: 6.11.

Avd.6: 3.6.9.

Avd.7: 2.4.9.11.

768 Rader som kostar 768 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.6.9.11.

Avd.2: 7 Eye In The Sky

Avd.3: 6.10.

Avd.4: 3.4.5.9.

Avd.5: 6 O’Boy

Avd.6: 3.6.9.

Avd.7: 2 Hills Delight

96 Rader som kostar 96 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se