Speltips: JACKPOT 7 MILJONER på GS75 Boden 16/2

GS75-Omgången.

Boden och stor jackpot då både femmor och sexor frös inne förra veckan, då det var rekordlåg utdelning på sju rätt, med sina 147 kronor. Det kan bli sju miljoner till en ensam vinnare, men då gäller ju ändå bonusen på 15 miljoner, om man blir ensam, så i alla fall långt över det dubbla för en sjua, oavsett utdelning denna veckan.

Banan är en riktig vinterbana, vilket innebär isbana med bra svikt i och långa broddar/hakar är ett måste. Mjölksyran kommer tidigare här om det har gått det minsta för fort i början eller under vägen, då det krävs lite mer när man kör med bra fäste. Upploppet är dessutom lite över medellångt med sina 200 meter och ban-bredden är också lite över medel, det ger extra plats i voltstarter. Spår fem är allra bäst bakom bilen och det är ett par favoriter från spår ett i inledande två avdelningarna, som inte är det bästa på Boden. Ingen vinklad vinge eller open stretch att ta hänsyn till och spelstopp är som vanligt 15:00.

Bästa Spiken!

I kallblodsloppen är det antingen en eller ett par som sticker ut rejält och bakom är det allt som oftast ganska jämnt och svårlöst vid favoritfall. Nu sticker en häst ut rejält i kapacitet och ändå får ett sto som står 20 meter före ganska mycket streck på sig också, bakom dom är det övriga i princip ostreckade. Sämsta lösningen är tvåhästarslås, så spik eller många och jag tar ställning för storfavoriten som jag tror är överlägsen.

3 Spang Viktor 51% tränas och körs av Björn Karlsson som egentligen kanske inte är någon taktiker av rang men har så pass bra tränat gång efter annan så hans statistik är väldigt bra. När han åker en bit med sina hästar är det alltid riktigt bra förberett och hästen vann sist på en tung bana och nu är det nog full form med tre lopp i kroppen, där han gått framåt för varje start. Jag tror helt enkelt att han är en hårdare häst än övriga i loppet och spår två på sitt tillägg är bra på en bred bana och han har dessutom tjänat mest pengar på sitt tillägg och har mest startpoäng i loppet.

Gå Kort!

I sjätte avdelningen är det lite mer på kontot hos dom tävlande och det är stor skillnad på prestationerna hos dom tävlande senaste året. Det ska gå att klara sig med ett fåtal streck här.

8 Magnifik Brodde 36% är favorit med rätta och hade ett staket (fem raka vinster) i formraden inför senaste loppet då han fick mjölksyra och blev trött. Då var han jämnt spelad med vinnaren av det loppet, Narold Vox, (som i sin tur fortsätter att rada upp fina prestationer i gulddivisionen). Ingen sådan motståndare med i dag och kort distans passar nog bättre trots svårt läge räknas han mycket tidigt.

Läget är så klart chansartat på favoriten så jag väljer att gardera med stallkamraten9 Höwings Star 25% som körs av duktiga Robert Dunder och hästen har årsdebuten avklarad på vinterbana. Han klarar en repa i spåren och ska ha bra chans trots bakspår. Jag räknar med att någon av dom två kommer rätt på det, kanske båda och då ska chansen vara riktigt hög att vinnaren är en av Ingemar Hultqvists hästar. Ingemar hade för övrigt 34% vinster i fjol, med 23 vinster på 67 starter, fördelat på sex hästar som är igång (totalt har han 10 på träningslistan). Inte många som kan mäta sig med hans siffror över huvud taget.

Avdelning 1.

Går ut stenhårt och spikar i första avdelningen för att koppla grepp på omgången och vinna rejält försprång mot övriga system.

2 Only Eyes Broline 25% tränas och körs av duktiga Petteri Joki och hästen har näst mest pengar i startfältet, med mest startpoäng så han står riktigt bra inne i loppet. Han har två starter i kroppen med fem veckors mellanrum, efter att haft drygt två månaders uppehåll innan det, nu är det två veckor sedan senaste starten då han spurtade bra till slut och läge för en toppinsats. Det mest intressanta är att han ska gå med bike för första gången och har ett hyggligt startspår, många andraplatser tidigare men om han får minsta effekt av biken så är han nog en placering längre fram denna gången och jag tar ställning.

Favoriten1 B.W.L.Ruthless 32% gjorde det bra I position han inte trivs så bra i sist och visar form, från ledningen har han 4/8 så ingen jättestatistik (vilken häst som helst vinner ungefär hälften av starterna när dom går i spets). Inga startraketer med i loppet så chansen är god att hålla upp innerspåret och han är så klart värst mot. Problemet här är att annars så framgångsrika Petri Salmela inte riktigt fått stallets hästar att ha det lilla extra på slutet och dom sätter inte gärna nosen först i år. Efter 53 starter i år så har det bara blivit 3 segrar, i konkurrens som generellt sett dessutom är lite billigare på vintern.

8 Cashem17% är lite bortlottad denna gången som ska rankas ner lite då tränaren och körsvennen Hanna Olofsson inte låter speciellt optimistisk angående chanserna och hästen är nu 12 år. Stallets andra häst 5 Julius Leejs 3% har haft en hovbensfraktur för ett par år sedan och inte riktigt kommit tillbaka i loppen efter det, men har nu gjort tre starter på vinterbanor i rad och har varit klart okej. Skulle kunna skrälla till ordentligt på grundkapacitet om det stämmer bra från ett bra startspår. Jenny Engfors kör inte jättemycket lopp men har bra vinstprocent så hon är duktig.

7 Quartam De Caelo 2% gick okej vid senaste Boden-besöket och vann hemma i Finland för två starter sedan. Galoppen sist berodde på materialfel så formen är säkert fortsatt bra och nedstruken ett spår nu är så klart ett plus. Han är en tänkbar skräll vid bredare gardering.

11 Tigerfeet Dynamite 7% trivs på vinterbanan och Anders Lundqvist som bara har denna på sin träningslista startar bara då det är bra ordning och det syns i statistiken. En rejäl spurt finns att tillgå och vid minsta överpace där framme så dyker denna upp långt framme.

Ranking: A 2. B 1.11. C 5.8.7.10. D 4.9.6.12.

Avdelning 2.

Låg klass med en stor favorit i 1 Nehemiah 49% som vunnit två raka segrar på Boden från spets och fyra raka vinster totalt. Snabba pengar och innerspåret nu mot bättre och bättre hästar för varje gång så det finns bra värde att försöka fälla denna favoriten.

Rejält kuskplus på 5 Helix 10% från spåret som är överlägset bäst på banan. Låg klass och ett stort kuskplus kan ge bra effekt här, då hästen är bättre än raden. Tog ett felsteg in på upploppet sist och fick en galopp, hade annars varit längre fram, då det var första med bike den gången och blir det fortsatt så är det oerhört intressant.

7 Anchor Man 17% verkar ha svårt att hålla sig fräsch och i form så uppehåll är ett plus på den även om distansen kanske är ett minus. Bör väl backas ner och köras i ryggar då och med rätt lopp är hästen så bra att den ska kunna slå dom här.

12 Soleil DÍnverne 6% är nybliven fyraåring och har varit struken sedan sista starten men Robert Dunder brukar ha riktigt bra ordning då han väl startar och har mycket bra statistik både som tränare och kusk och hästen har god chans trots läget då han går ner ordentligt i klass.

9 Know My Name 8% har visat bra form på slutet men för Micael Melander och nu är det Thomas S Johansson upp som inte vunnit lopp sedan november 2018 och vinner mindre än ett lopp per år i snitt. Avslag på den och även på 11 och 8-åriga valacker i loppet som på så många säsonger inte fått ihop till mer än runt 100 tkr på kontot. Så man behöver inte alls ta alla i loppet för att vara ganska säker på att hitta vinnaren och jag försöker gå kort på tre eller möjligen fyra hästar.

Ranking: A 1. B 5.7. C 12.4.2.3. D 11.10.9.8.6.

Avdelning 3.

Ganska öppen spårtrappa i låg klass och då ska dom sämre lägena ha bra chans att slå till, men i detta loppet står dom med bättre lägen ganska bra inne på pengarna.

4 Eurythmic 12% är startsnabb och har sin enda vinst från ledningen just på Boden. Ulf Ohlsson upp och även om Salmela inte har så bra form på stallet så kan denna vinna i ett öppet lopp i låg klass. Det kan dessutom bli bra upplägg med rygg ledaren på en motståndare som riskerar att bli het i ledningen. För startsnabb är också 5 Ikon Zon 8% som skräll-vann från ledningen sist mot ett par av dagens motståndare och ska räknas igen om det är han som kommer till spets. Det var även då spår fem och det är som sagt det bästa på banan, men denna kan ligga på lite och kort distans var nog klart fördelaktigt sist.

7 Attaboy 28% var en av dom Ikon Zon höll undan före sist men denna svara då för bra avslutning från bakspår på kort distans som tvåa. Förra gången var det första svensk bike och så blir det igen nu och han kan absolut slå samtliga här. Hästen inledde bra i Nurmos regi som treåring och har vinster på Solvalla i meritlistan men hade sämre 2019 och gjorde sist comeback på ett bra sätt. Hästen måste vara klar förstahäst i loppet och tänkbar spik för duktiga Pettri Joki.

9 Proud L.A. 21% var trea sist efter ett bra lopp, där Ikon Zon vann och Attaboy var tvåa, så behöver höja sig ett snäpp för att slå dom från bakspår denna gången. Nu ska det vara lite omlagd träning inför detta och ger det resultat direkt så duger hästen givetvis.

En tänkbar skräll med mest pengar på kontot är 15 Reflexion 3% som körs av Robert Dunder och hästen verkar ha bra form då han redan hunnit vunnit ett lopp i år. Den är väldigt startsnabb så den speeden får sparas till slut nu istället. Andra tänkbara vinnare är 12 Gasolina 17% som är sto i öppen klass men har mest startpoäng och kommer med formkurvan på väg upp. 13 Lilla Robert 1% som är stark och rejäl och matchats i hårdare konkurrens tidigare.

Ranking: A 7. B 9.15.4.5. C 12.13.6.8. D 3.1.10.2.11.

Avdelning 4.

Lägsta klassen för dagen med dom mest orutinerade hästarna och här har favoriten blivit alldeles för stor och dagens system bygger på att den ska förlora. Det är inte rättvist mot hästen att göra så orutinerade hästar till så stora favoriter och det är givet att gardera.

4 Sagredo Hanover 80% lär sjunka rejält i procenten under söndagen men lär fortfarande vara omgångens största favorit. Kuskplus med Ulf Ohlsson upp nu och bra startspår gör att vinstchansen så klart är mycket hög men omöjlig att gå på fullt ut till den spelfördelningen.

11 Greenwich 5% har gjort det bra I tre starter I ny regi och tål att gå en rejäl repa i spåren i nuvarande klass och ska räknas trots bakspår på kort distans. Även 10 Mamacita 1% besitter en fin spurt för klassen och kan mycket väl vinna loppet om det blir mjölksyra för dom där framme.

Alla dom mer lägesgynnade har så klart viss vinstchans med i kraft av utgångslägena över den korta distansen. 5 Min Fina Ella 1% har gjort tre bra starter i rad med bike och har bästa tänkbara utgångsläget. 1 Flare Profile 3% gör debut i ny regi och det tänder ju många hästar till enormt på, annat träningsupplägg och ny miljö. Nu är det ett fint smygläge och med rätta luckorna så kan den skrälla. 2 Reynoldsin 2% vann ett lopp på Boden trots galopp i december, sist testades svensk bike och det blev galopp igen, men att dom testar lite olika utrustning är positivt och kanske blir det bike igen och utan galopp är ekipaget långt framme. 3 Haukland Survivor 3% har årsdebuten avklarad efter lite längre uppehåll och nu är det ny kusk, räknas. 6 Big Dreams 4% vann direkt i årsdebuten efter uppehåll och hr bra form direkt.

Ranking: A 4.11. B 1.6. C 2.5.3.10. D 7.9.8.12.

Avdelning 5.

Se “Bästa Spiken!”

Värsta motbudet 1 Rappodina 30% är ett femårigt sto som tjänat sina mesta pengar i lopp stängda för fyraåringar och ofta med ”fördel ston” i propositionerna, det är en fördelaktig proposition även nu, men hon är ensam på startfållan och dom 20 meter bakom lär komma ikapp ganska billigt. Hon har bra form, är van isen och Ulf Ohlsson är ett par plus men tycker att favoriten ska vara huvudet högre och ston brukar vika ner sig, framförallt i kallblodsloppen.

Övriga borde inte kunna blanda sig i striden och det känns mycket bra att ta ställning där många dubblar sina system.

Ranking: A 3. B 1. C 2.8.9.10. D 4.5.11.13.6.7.

Avdelning 6.

Se “Gå Kort!”

Värsta motbudet är så klart lägesgynnade 2 Elit Håleryd 21% som vann näst sist men den vinner inte alls speciellt ofta och ska vara lite enklare än mina två streck. Även om det nu är kuskplus så känns den lite överstreckad och för att få bra effekt i att gå riktigt kort här är det bra att plocka bort en av dom tre mest betrodda och spara mycket här. Övriga ska inte kunna vinna loppet då 6 Rapsody Ås 4% söker efter formen och 12 Hesiod 9% är bortlottad och ska få mycket svårt mot bästa från spår 12 över kort distans.

Ranking: A 8. B 9. C 2.12.6. D 5.1.3.10.7.4.11.

Avdelning 7.

Ett ganska bra lopp avslutar GS75-omgången och några höjer sig lite här och försöker stänga loppet på inte allt för många streck. Två eller tre hästar lär jag stänga loppet på.

5 Variety Show 14% tränas och körs av Robert Dunder som har nämnts tidigare i dagens tips. Han har bra form på stallet och styrningarna och den här har hunnit med tre bra starter i år och står bra inne i loppet. Den dessutom startsnabb och har bästa tänkbara utgångsläget och räknas som spetsbud och därmed givet vinstbud.

9 Bottnas Easy Cash 28% är bästa hästen i fältet och har gjort det bra i sin nya regi sedan oktober. Tidigare tränade Svante Båth så det är nog inget fusk i grundträningen på denna fina Ready Cash-avkomma. Speedig och har hög vinstchans trots bakspår.

1 Elctric Eye Am 18% avslutade hösten med tre raka vinster och sedan en sämre insats och tog då en paus efter det. Han är ganska startsnabb och har bra chans att hålla rygg ledaren nu när han kommer med årsdebuten avklarad på vinterbana och har lopp i kroppen. Han hade toppform vid några starter på vinterbana vid just denna årstiden i fjol så löser det sig till slut kan han vinna loppet. Han kan även leda runt om, om Variety Show missar det minsta från start, och inte får upp absolut toppfart i inledningen.

2 Celeste Brodda 17% vann ett stolopp sist och det var så klart enklare motstånd även om intrycket var bra så ska hon få svårt att slå alla dom tre bästa här och är överspelad denna gången.

Skrällbuden är 7 Vincent Caprese 3% som blir kraftigt kuskförstärkt och även om den står hårt inne så är det flera ston i loppet och många den lär vara före till slut ändå. Visat form på slutet och kan vara tänkbar skräll. 10 Mountain Hooligan 4% duger bra i klassen och är tidig bakom dom tre bästa här, kommer dom bort så kan han vara vinnaren. 12 Atlas Eagra 8% tränas och körs av duktiga hemmatränaren Hanna Olofsson och hästen är alltid betrodd. Hanna ligger lite lågt på grund av läget men hästen är bra nog att utmana med rätt resa.

Ranking: A 9. B 5.1. C 10.12.2.7. D 6.3.4.11.8.

Stora systemet

Avd.1: 2 Only Eyes Broline

Avd.2: 1.5.7.

Avd.3: 4.5.7.9.12.13.15.

Avd.4: 1.2.3.4.5.6.10.11.

Avd.5: 3 Spang Viktor

Avd.6: 8.9.

Avd.7: 1.5.9.

1008 Rader som kostar 1008 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2 Only Eyes Broline

Avd.2: 1.5.7.

Avd.3: 7 Attaboy

Avd.4: 1.4.6.11.

Avd.5: 3 Spang Viktor

Avd.6: 8.9.

Avd.7: 5.9.

48 Rader som kostar 48 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se