Manfred Kåvestams blogg

Speltips: V75 Kalmar 18/1

V75-Omgången.

Kalmar står värd för V75 denna veckan och dom är lite som ”Axevalla-light” med ett långt upplopp och nästan alltid riktigt fint underlag. Upploppet mäter 207 meter och ban-bredden är rejält tilltagen på båda långsidorna så det är gott om utrymme i voltstartsloppen. Vädret spås vara okej och banan ska då vara bra, som oftast. 

Vi spelar som vanligt andelsspel för 200:-/andel i våra ATG-tillsammans lag där det finns några platser kvar i TRAVPUNKTSE200, vi ligger alltid mellan 9-15 andelar per system, där vi siktar på 10-12 andelar, beroende på intresse. Sök gärna på laget och gå med om ni gillar min systemuppbyggnad, där det stora spelförslaget här ligger till grund för andels-systemen.

 

Bästa spiken!

I silverdivisionen är det lite ojämn klass den här gången och spetsbudet har oerhört stor vinstchans.3 Secret Mission 44% verkar dom flesta konkurrenterna och körsvennen Henriette Larsen vara helt på det klara med att det är den som sitter i ledningen tidigt. Värsta motståndaren 1 Nicky Flax 23% säger Henriette att Johan borde vara nöjd med ryggen på henne, och hon har ju bra insikt i båda Untersteiner-stallen, så hon säger nog inte så utan att vara ganska säker på sin sak. Om det blir som hon tror så ligger ju gatan öppen för spets och slut och jag köper det rakt av!

 

Gå kort!

I andra avdelningen är det lägsta klassen och visst ska det vara hög chans för skräll, men tycker att tre hästar höjer sig rejält över mängden här. Låser på tre och räknar med att en av dom bara vinner. 

Favoriten7 Il Duce Boko 54% blir nog lite för stor favorit, men vinstchansen är så klart hög här, då det är läge för att köra offensivt direkt och få ta över ledningen från i princip alla övriga framspårs-hästarna. Spår 7 är dock inte bara att sätta i ledningen från och det kan bli lite spår fram och även om vinstchansen är hög så är det intressant att gardera med ett parhästar här.

12 Global Venture 14% är riktigt bra för klassen och blev rejält störd sist, till galopp på upploppet och står därför kvar i lägsta klassen, nu är dessutom PU:s stall i bättre form än på ett tag. Man har ju sett kuskar chansa lite i starten, från spår 12 i volten och kan han komma innanför favoriten tidigt och komma igenom bra så är han hästen att slå. I annat fall så kommer spurten bita riktigt bra till slut över det långa upploppet. 

10 Barbaresco V.W. 8% är startsnabb, vilket han inte kan utnyttja denna gången, men då lär den speeden bita desto bättre till slut, blir det minsta strul för favoriten eller om Global Venture körs offensivt så kan det bli läge för en tredje här. André har kört bra på slutet men Örjan är ändå ett litet plus när det kommer till V75, han har rutinen och kylan som ger honom fler vinster än i princip alla andra här.

 

Avdelning 1.

4 Cactus 23% blir åter igen favorit och har innerspår på tillägget, så Örjan kan välja upplägg därifrån. Han är startsnabb och om Örjan vänder bort dom lite så kan han vara först ur startgroparna och då det bara är tre på grunddistansen så är det ju läge att köra till direkt. Ganska hög vinstchans, men har bränt som favorit flera lopp i rad så det oroar så klart.

5 Lyx Håleryd 18% har ett bra startspår i volten, med ett andraspår på en bred bana så ska den kunna komma iväg snabbt också, men har en ännu bättre spurt. Det var hon som Örjan skrällde rejält med i ett av uttagningsloppen till Stochampionatet i somras men inte vunnit lopp men fått problem i lopp med 100 tkr i förstapris, så bara en i mängden här. Men räkna med att hon är långt framme till slut över det långa upploppet. 

8 Very Many Legs 9% är lite mer härdad i sådana här lopp än dom värsta konkurrenterna och har näst mest pengar på kontot så står bra inne i loppet och PU:s stall har toppform för dagen. Målfotoslagen av en av dom betrodda här efter att ha gjort ett riktigt bra lopp sist, så lite över 10% hade fortfarande varit spelvärt. 

9 Ivana Boko 15% har bästa springspåret och har riktigt bra kapacitet, dock galopperar hon på tok för ofta för att vara något att gå på voltsstartslopp, hon kan mycket väl bli hängande en bit och rankas ner lite trots bra spår. Rankar också ner 6 Dancing In The Rain 17% som kommer med två raka segrar i Håkan K Perssons regi, och är därmed obesegrad för det formstallet. Dock har det därmed blivit snabba pengar på kontot och hon är redan klar för finalen i detta meetingets Diamantsto. Borde få ett snällt upplägg nu och kanske blir svårt att rå på dom bästa här då hon går upp lite i klass nu, spurtade ner Very Many Legs sist som då gjorde jobbet ute i spåren och blev slagen på målfoto, att det nu är dubbla strecken på Dancing vs Very tycker jag är fel. 

 

Skrällen i loppet har rygg på favoriten i starten och kanske kan komma igenom bra direkt,11 Sunday Sonata 6% började i dödens och var avlöst en bit i loppet för att sedan gå på först i tredjespår och kopplade grepp på ledaren i sista stegen. Det var starkt av ett sto mot hingstar och valacker över 2640 meter och då var det kraftigt kuskplus i Örjan. Jag håller Jepson nästan lika högt, så fortsatt rejält kuskplus mot ordinarie körsven, bara ston mot denna gången så då gör det inget att hon står lite hårt inne på pengarna.

Ranking: A 4. B 11.5.8.9. C 6.12.10.7.14. D 2.1.3.15.13.

 

Avdelning 2.

Se “Gå kort!”

Flera av konkurrenterna är ston eller amatörtränade, flera söker formen och några körs av betydligt mindre rutinerade kuskar, så dom som tre som jag spelar med sticker ut som huvudet högre här och ska räcka långt. För den som ändå vill leta skräll så kom ihåg att bra kuskar skräller, och i volt skräller det ofta från spår ett. 1 La Paradeta 3% får rejält kuskplus och kan skrälla med lucka till slut. 5 Felix Am 1% får också rejält kuskplus och hittar Jepson en bra position från ett svårt läge så kan ekipaget absolut överraska. 6 Ottens Flamma 6% gjorde comeback sist och PU:s stall har som sagt form som räcker, då det nu handlar om det bästa springspåret så kan det gå från rygg ledaren.

Ranking: A 7. B 12.10. C 1.6.5.9. D 4.2.8.11.3.

 

Avdelning 3.

Gulddivisionen är en klassisk vinter-upplaga, med lite lägre klass på hästarna, men ganska jämnt lopp denna gången och det krävs kanske några streck för att överleva. 

3 Baron Gift 30% blir favorit och visst har han god chans att nå ledningen men här får han nog inte fuska bort något då 6 Stepping Spaceboy 26% kommer från spetsvinst i Gulddivisionsfinalen 26/12 på Solvalla mot bra hästar. Det borde kunna bli lite körning denna gången och kommer dom inte överens tidigt så bjuds fler in i matchen. Stepping har ju lite besvärligare läge en bit ut bakom vingen och kan bli hängande en bit. 

2 Olle Rolls 12% gjorde ett riktigt bra lopp då han hamnade en bit ner i fältet från bricka 8, men styrde fram tidigt och körde hårt mot Baron Gift och var inte långt efter i mål som tvåa trots betydligt hårdare lopp. Nu bör han ju hamna bättre på det från start och då ska hans avslutning bita riktigt bra över det långa upploppet. 

Bra utgångsläge har även 5 Gareth Boko 14% som är en riktigt bra häst i grunden som nu fått ett lopp i kroppen efter långt uppehåll. Alla hästar som startar från Lugauers stall är bra när dom startar och detta är inget undantag. Bra häst från bra stall och bra spår så det är klart att den måste vara tidig på kupongen.

12 Linus Boy 9% är nu i klassen och är bortlottad denna gången så den kanske man kan stå över spel på denna gången, men passas framöver och är bara aktuell nu om det skulle bli flera strykningar i loppet. 

Ranking: A 5.2. B 6.3. C 12.9.11.1. D 4.8.7.10.

 

Avdelning 4.

Öppen spårtrappa för ston i ganska hög klass och då brukar det inte spela så stor roll att man har ett bättre läge, dom bästa hästarna brukar plocka in dom till slut.

14 Vikens Fingerprint 18% blev rejält bortkörd sist, då Oskar gav lucka till rygg ledaren och torskade loppet på det, och hästen tappade travet lite till slut, men det var gott om luft ner till tredjehästen. Hästen kanske trivs bättre bakifrån, med en bra spurt till slut och så blir det väl denna gången. Även om Oskar J är bra så är det nog ett litet kuskplus med Henriette upp denna gången och hon har 1/1 bakom hästen. Över en miljon på kontot och tävlat mot hästar som annars är i Stoeliten, så hon har ju gått ner lite i klass senaste starterna och det ska fortsatt bita bra i klassen. 

10 Seven Karats 13% gjorde första starten i PU:s formstall förra loppet som var positivt med en andraplats efter vilsam resa. Med ett lopp i kroppen borde formtoppen vara nära och här ska hennes speed-resurser bita bra. 

9 Sharp Dream 21% har också hon ett lopp i kroppen efter frånvaro och det blev vinst efter en bra avslutning och här kan formen vara på topp redan och hon måste räknas riktigt tidigt nu med. När hon var ny i Puros regi inledde hon med två raka segrar och det kan vara dags igen för att rada upp fina insatser. Puros hästar ska alltid passas speciellt då det som nu är rejält kuskplus med Kihlström upp. 

5 Viola Grif 18% kommer också den med comebacken avklarad efter att ha blivit fast med sparat i debuten för Aronsson så kan det vara läge för en bra insats nu. Har tjänat sina pengar i Italien och kan stå lite billigt inne i loppen i förhållande till kapacitet. 

På skrällsidan så låter Joakim Elfving riktigt uppåt på framförallt 3 Novelle Avenue 3% som han tycker ska vara betydligt bättre än raden, och nu utrustas med norskt huvudlag, vilket han gått med vid någon tidigare start men aldrig ryckts. Ska kanske inte räcka kapacitetsmässigt men om den är så bra i träning som Joakim säger så kan det vara roligt skrällbud. Även hans andra häst i loppet 15 Under The Counter 2% kan skrälla, då det nu är Jepson upp för första gången och hästen visade uppåtform i senaste starten. 

Rejält kuskplus på 7 Divine 8% som dessutom är startsnabb och kan hamna bra till direkt, med bra resa kan även den skrälla här.

Ranking: A 14. B 9.10. C 5.3.15.7. D 11.8.2.6.1.4.13.12.

 

Avdelning 5.

Se”Bästa Spiken!”

Har nämnt värsta motbudet i Nicky Flax som har bra chans att vinna från rygg ledaren. Dom andra tre bra motbuden har bakspår och då ska det bli långt fram till slut med många lite sämre hästar för klassen mellan ledaren och dom så kanske det blir svårt att få rätta draghjälpen.

Dom jag pratar om som kommer in i matchen om det blir över-pace är 12 Pastor Power 11% som kan gilla ett långt upplopp, då han alltid spurtar rappt och matchar vilka silver-gäng som helst. 11 Lexington Hall 7% överraskade sist med att visa rejäl skalle, vilket annars varit lite si och så med, kanske fick han fuska bort en del och det såg kanske bättre ut än vad det var. Nu ör det Örjan upp för första gången och ekipaget räknas så klart vid gardering. 9 Dizzy River 6% kanske ska ha barfota runt om för att prestera på topp, men över ett långt upplopp om han kommer igenom bra så kan han vara aktuell vid bredare gardering. 

Ranking: A 3. B 1.12. C 11.9.5. D 8.4.2.10.6.7.

 

Avdelning 6.

Omgångens största favorit och det är nog svårt att fälla denna, jag hade den som bästa spiken i hans förra start, trots spår 8 bakom bilen. Han var den kvällens mest överlägsna vinnare och visade att han är i för låg klass för sin kapacitet. Enda anledningen till att jag inte har honom som bästa spiken denna gången är att det är dåligt spelvärde på honom denna gången. Alla är med på tåget och 2 Atik D.L. 69% blir lite överspelad denna gången. Vinstchansen är dock mycket hög och ingen lär vilja svara honom då han körs offensivt. Han går dock upp lite i klass och ett par av hästarna han möter är bra. 

Jag spikar, men för er som garderar så är 10 Vagabond Bi 4% tidig, då den besitter rejäl styrka och får Ulf Ohlsson upp nu. Hästen står dessutom perfekt inne på pengarna då det blev galopp sist och han inte körde in några pengar den gången så är han kvar i klassen. 6 Dallas 7% var det rejält skrik på sist och han infriade dom högt ställda förväntningarna då och vann från utvändigt ledaren då. Nu är det 500 meter längre men hästen ska duga bra i klassen och är lite bortglömd nu. 9 Karissa Bo 3% får Kim Eriksson upp nu och har gått bättre sedan den amerikanska biken åkt på i senaste tre starterna, tänkbar skräll om favoriten gör bort sig på något sätt. 1 Ingo 9% blir nog lite överspelad nu, då den varit struken sedan sist kan den behöva loppet i kroppen och kan bli över från spåret denna gången. 

Ranking: A 2. B 10.6. C 9.4.1.12.5. D 3.11.7.8.

 

Avdelning 7.

Då jag väljer att spika både i femte och sjätte avdelningen så behöver jag hitta en kantboll i sista avdelningen för att boosta utdelningen rejält. 

Favoriten står bra inne här, men har stått bra inne i loppen varje gång på slutet, men sist var det svårt läge och han avslutade bra utan chans. 3 Man At Work 37% ska kunna vinna loppet men han har ju inte vunnit på V75 sedan han kom i Nurmos regi. Här är det inte säkert att han blir framvinkad till ledningen även om han är bra och har klart bra utgångsläge. 

4 Franklin Face 11% är startsnabb och kan vinna från rygg ledaren, men även från spets om ingen annan ställer frågan om att få överta. 5 Önas Nougat 13% är också startsnabb och är kanske den som får överta om Erik vill släppa spets.

1 Eldorado Mearas 8% visade rejäl långspeed vid vinsten sist, men har nog svårt att svara dom som startar lite längre ut bakom bilen, men kan han få rygg ledaren fäller han nog alla till slut om luckan kommer. En annan som visar bra spurter gång efter annan och har vuxit in i klassen är 2 Velasquez Gar 8% som nu tävlar på hemmaplan. Han har dessutom dragit ett bra startspår som garanterar ekipaget en resa i andraspår, inte allt för långt bak, och då lär det bita bra till slut. 

10 Copaca Banana 4% satt kvar mellan hästar sist och kördes passivt och så kom galoppen, så han kanske inte gillade biken. Hästen har kapacitet som duger och han trivs på hemmaplan och vann V75 här i somras. Totalt bortglömd nu och tänkbar skräll.

Peter Untersteiner har tre hästar till start här och hans två med lite sämre lägen står båda riktigt bra inne i klassen och håller väldigt bra form. 9 M.T.Mighty Winner 10% är mycket startsnabb som han inte får nytta av denna gången, men då lär den snabbheten vara bra att spara till slut denna gången. 8 Randemar R.D. 3% avslutade riktigt bra sist som tvåa från en bra bit ner i kön, men slog då bland andra Önas Nougat, som fått bestämma i ledningen, så procenten är lite för låg på denna. 

Ranking: A 3.2. B 4.8.9.10.5. C 1.6.12. D 11.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 4.5.6.8.9.11.

Avd.2: 7.10.12.

Avd.3: 2.3.5.6.

Avd.4: 9.10.14.

Avd.5: 3 Secret Mission

Avd.6: 2Atik D.L.

Avd.7: 1.2.3.4.5.8.9.10.

1728 Rader som kostar 864 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 4 Cactus

Avd.2: 7.10.12.

Avd.3: 2.3.5.6.

Avd.4: 9.10.14.

Avd.5: 3 Secret Mission

Avd.6: 2Atik D.L.

Avd.7: 2.3.4.

108 Rader som kostar 54 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!