Speltips: GS75 Axevalla 15/12

GS75-Omgången.

GS75 går denna veckan på Axevalla som har det längsta upploppet med sina 227 meter. Mycket utslagsgivande och inte helt kört även om man sitter en bit ner i kön, speciellt nu på vintern, då banorna kan vara ännu mer krävande för dom som satsar lite mer i starten. Det ska regna under dagen men banan brukar tåla en del regn men är sällan speciellt snabb ändå. Lite synd att det bara blivit fulla fält i tre av sju lopp denna veckan men det ska nog gå att få upp utdelningen om man fäller ett par av dom stora favoriterna.

Bästa spiken!

I femte avdelningen är det ett litet fält då loppet bara är öppet för hemmatränade treåringar, här finns en som höjer sig över mängden och inte är så väldigt stor favorit ännu. 1 Piteraq 38% tar sig iväg bra men då det inte är så många i loppet så kommer han säkert ut under vägen om han mot förmodan skulle bli av med ledningen. Flera av konkurrenterna är ston och denna är rejäl och vinner nog loppet oavsett körning. Nollan i raden senast var bara för att det var spår 12 den gången och man satsade redan då mot detta loppet, så dom satt kvar i kön med sparade krafter.

Gå kort!

I första avdelningen kom inte många hästar till start och en har redan blivit struken. Ett stolopp i högre klass och ett par av märrarna visar dålig form och borde få mycket svårt att vinna, så det är nog onödigt att ta alla här även om det ofta i så små fält är värt att strecka samtliga.

Två startsnabba som hamnar bäst till är far och son Untersteiners duo, 3 Global Upper Style 18% vann Sto-SM på Åby tidigare i höstas efter invändig resa, skrällde rejält mot bland andra Dear Friend och Cash Crowe, även en galopperande Mellby Free var med i det slagna fältet den gången. Från rygg ledaren kan hon vinna även detta loppet.

Favoriten5 Dear Friend 53% har gått i stoeliten hela sommaren och hösten och i dom loppen ska hon nog ha lopp på rulle för att avsluta bra. Blir det för jobbigt i spåren eller om hon går där framme viker hon oftast ner sig. Nu handlar det dock om enklare motstånd och då ska det vara riktigt bra chans att hon kan leda runt om, hon krigar dock inte in på linjen och har många andraplatser i år så kan lika gärna se sig passerad av Peters häst till slut.

6 Southwind Feji 19% är tredje hästen som kan vinna loppet men återkommer efter knäoperation nu och kan behöva loppet i kroppen innan det är topprestationer att vänta. Hon är nog den som är minst missgynnad av skotvånget och har en bra skalle och då skulle hon kunna göra en hygglig prestation som kan räcka då hon inte hamnar speciellt dåligt på det även med passivt upplägg.

Avdelning 1.

Se”Gå kort!”

Tre-fyra olika alternativ att lägga upp loppet där jag som sagt inte förordar att man tar alla. Då återstår spik på en ganska stor favorit som haft en ganska lång säsong och gärna blivit tvåa i loppen i år, så det känns heller inte så bra. Steget ner till andra och tredje hästen på strecken är ganska stort och jag tycker det är helt okej att strecka alla tre mest spelade här då det är oerhört stor chans att man får in vinnaren då, samtidigt som värdet blir bra om favoriten faller. Vågar nog inte plocka bort hemmahästen, trots långt uppehåll och operation, då den har bra skalle och i nuläget lutar det åt att jag tar alla tre.

Ranking: A 5. B 3. C 6. D 1.4.

Avdelning 2.

En mycket stor favorit i väldigt låg klass och lärlingslopp, det känns givet att gardera då man får riktigt bra betalt för skräll här.

1 Point Zero 74% har två starter i sin nya regi som båda resulterat i vinst. Oklart hur startsnabb den kan vara och innerspåret är då ett frågetecken så klart. Och vid gardering hoppas man så klart att en eller ett par utvändiga ska öppna snabbare och då kan det bli rejäla problem för storfavoriten.

7 Marcel P. 5% är startsnabb och trots ett spår långt ut bakom vingen så kan han absolut ta sig förbi favoriten i starten och ska då hamna riktigt bra på det trots läget. Vann sina två starter i höstas från ledningen så körs väl där om han kommer dit.

5 Cuba Libre Häss 7% brukar gå barfota bak och kanske tappar lite av sin startsnabbhet med skor runt om, men kan kanske öppna snabbare än invändiga ändå då spåret är bästa tänkbara bakom bilen. Rygg ledaren kan vara ett bra läge, speciellt om dom då kan stänga in favoriten i tredje invändigt. Har testat bike ett par gånger och det skulle så klart vara ett plus om det blir så denna gången.

9 Warrego Flow 5% skrällde från kö-position näst sist efter rejäl avslutning och i förra loppet blev det sparat då dom drogs bakåt och fick luckan då han tappat farten en hel del. Kusken är snarare ett plus jämfört med ordinarie körsven, hästen går alltid med skor och har gjort karriärens alla starter på Axevalla.

4 Who Knows 3% är ett sto i öppen klass, men det är en av Axevallas bästa tränare Erik Martinsson och han har nog kolla på att hon ska duga mot hingstar och valacker i så här låg klass. Hon har ett perfekt spår bakom bilen borde hitta bra position, skrällchansen finns. Viss skrällchans kan också 2 S.J.Egon 3% ha från bra utgångsläge, och är aktuell vid bredare gardering. Blivit opassande resor i dödens senaste tre starterna vilket han inte räckt ifrån, med rätta ryggar kan det gå nu. 8 Akward Situation 1% är bättre än raden antyder och även om det inte blivit någon vinst ännu och läget är vad det är så kan det vara en jätteskräll då körande Jan Henriksson är en av lärlingarna som kör mest i loppet och rutin brukar väga tungt i lopp med många orutinerade kuskar.

Ranking: A 1. B 7.5. C 9.4.8.2. D 6.3.10.

Avdelning 3.

Här kommer min kompletterande spik för dagen i betrodde 3 Boke Palema 46% som varit rejäl vid två raka vinster från utvändigt ledaren. Från ett helt okej utgångsläge lär det bli offensivt upplägg då tränaren Pär Hedberg håller denna som omgångens bästa chans (stallet har många hästar till start för dagen med flera betrodda inom GS75). Mikael J vet vad som gäller, bara att köra framåt och denna gången borde hästen få lite mer respekt med sig efter senaste insatserna och inte omöjligt att det blir tidig ledning och då är det oerhört hög vinstchans, men hög vinstchans oavsett upplägg och position.

Viss galopprisk finns på favoriten då han inledde med två raka galopper och det blir nu debut bakom bilen, Pär tror dock att det ska vara fördel, men inte fel att kolla på bilprovstarter innan tävlingarna innan man spikar. Ser allt okej ut så är spiken given men för er som går på annat så har värsta motbudet fått spår en bit ut bakom vingen. 6 No Limit La Ma 17% har gjort två starter efter uppehåll, nu i duktiga André Eklunds regi, men det är som sagt en bit ut bakom bilen och lite chansartat. 8 Emil Avant 8% gick i spets mot favoriten sist och var rejält slagen av den, går säkert framåt med loppet och favoriten gör bort sig körs han nog offensivt även från iskallt startspår och övriga i fältet matchar han. Lasse Punkari gör väldigt få starter som kusk och sällan med några misstag och har en hög platsprocent, här har han sin enda egentränade häst och det är så klart intressant vid gardering. 12 Newlight Coger 11% åker dom en bit med och får kuskplus här, läget är sämsta tänkbara men hästen duger bra.

Ranking: A 3. B 6.8.12. C 5.7.4.2. D 1.11.9.10.

Avdelning 4.

För er som inte vill spika i så låg klass som i förra loppet där det oklart hur vissa ska gå bakom bilen så kommer ett lopp med lite mer rutinerade hästar här, över kort distans och favoriten är ett bra spikalternativ. Dom olika alternativen i loppet som jag ser det är antingen att spika favoriten eller att spela med tre streck, då lås på dom två mest betrodda är ganska kallt för systemet.

4 Raj´s Oh Lord 43% har god chans att ta ledningen från ett perfekt utgångsläge bakom bilen. Hästen har varit bra i två starter på Solvalla, där konkurrensen för klassen brukar vara lite hårdare, sist från ledningen och det ska vara bra vinstchans denna gången med. Dom positiva insatserna på Solvalla har dock varit på barfotabalans och även om han presterat bra med skor innan så är det ju så klart ett minus.

3 Darling Laser 35% är nästan lika hart streckad som favoriten så det är inte fel att ta ställning här för favoriten. Detta är ett sto men startsnabb och sida vid sida kan Rickard välja upplägg, då hon gått bra från rygg ledaren och upploppet är långt är det väl troligt att dom släpper till favoriten. I lite lägre klasser spricker fälten oftare upp och luckan lär komma till slut då kan hon avgöra, en 13-tid från mestadels utvändigt ledaren sist är riktigt bra för klassen och även då i öppen klass mot hingstar och valacker. Två starter i nuvarande regi som hon kom till i mitten av oktober i höst, med vinst i båda loppen över aktuell distans.

1 Cayucos 5% lär väl bli över från start, men är ändå hygglig bakom bilen och ska väl bli tredje invändigt bakom favoriterna och om dom kör lite mot varandra i starten eller liknande så ska det bita bra när/om fältet spricker upp. Nyklippt inför detta och det kan ge bra effekt på vissa och 5% är för lite.

6 Osborn Klipp 4% och 7 Cochise 6% är båda hyggligt startsnabba men lite bortlottade med spår en bit ut denna gången, dom kan dock störa lite i starten för dom betrodda. Den sistnämnda har två lopp i kroppen efter uppehåll och har formen på topp med vinst sist men har bara två vinster totalt på 42 starter och borde få svårt trots bra form och kusk. Osborn är tveksam form då han återkommer efter flera månaders frånvaro nu och behöver kanske loppet för att vara på topp. Dom från bakspår är lite enklare sort och ett par av dom är dessutom ston i öppen klass och det borde bli svårt för någon av dom att vinna över kort distans från bakspåren.

Ranking: A 4. B 3. C 1.7. D 11.6.2.9.8.5.10.12.

Avdelning 5.

Se”Bästa spiken!”

Tunt bakom favoriten där den klara andrahandaren 5 Prince Palema 23% är första utmanare då han gör det bra mest varje gång och har ett bra utgångsläge bakom bilen. I övrigt är det flera ston i loppet och dom har oftast lite tuffare mot hingstar och valacker.

Ranking: A 1. B 5. C 8.4.2.3. D 6.7.

Avdelning 6.

Lite annorlunda proposition över 2640 meter med 20 meter tillägg för dom som vunnit över 320 tkr och stängt vid 800 tkr tjänat. Bara 9 anmälda i loppet och efter ett par strykningar så ska väl dom på tillägget ha bra chans att plocka ner dom där framme.

Väldigt hårt betrodda blir två ston från tilläggsfållan i 7 Callmesally 36% som vann liknande lopp på samma bana på V75 i somras och slog då bland andra O.P.Q.C., Rafiki Fri och Smevikens Cruiser. Denna duger gott i öppna klasser även om flera av dom senaste bra loppen kommit i stolopp, och blir kanske lite överstreckad i jämnt lopp nu. Nämnda vinsten kom med barfota runt om så skor är väl ett minus nu även om hon funkat och vunnit även med skor.

Skrällen i loppet är 8 Dumas Sand 2% som vann ett lopp över 3 km på Jägersro i våras, då han var i tredjespår första 200 och sedan var ända häst i andraspår större delen av loppet många längder bakom dom där framme. När han väl gick fram så gav han storfavoriten Sevillia rygg sista varvet men gick undan och vann en längd före den. Sätt in den i loppet och det hade inte varit snack om vem som hade varit en av dagens största favoriter. Ett lopp i kroppen och detta kan vara sista eller möjligen näst sista loppet i karriären och inte mycket att spara på. Van vid att gå med skor och mycket stark.

På start står 3 Valnes Ior 23% bra till med få hästar runt om sig ska det vara bra chans till tidig ledning och blir då hästen att slå. Stark och van att gå med skor, 20 meter försprång mot dom värsta är fördelaktigt.

Ranking: A 7. B 8.3. C 6.4. D 1.9.

Avdelning 7.

5 R.K.Queen 31% var ute I stolopp på V75 sist och går kanske ner lite i klass nu även om hon står lite hårt inne på pengarna. Ett bra startspår bakom bilen och ska väl vara favorit. Dock kom vinsten näst sist på barfota runt om och skor ska väl vara ett minus även om hon vunnit i enklare gäng med skor tidigare i karriären. Jämnt lopp och några som tjänat lite mer så garderingen är ändå given här.

3 Fine Lane 7% är nedstruken till ett fördelaktigt andraspår och ska ha bra chans här då hon står bra inne på pengarna. Trots galoppen sist i starten så har hon nog bra form, med en del sparat näst sist efter resa i kön och starten innan det var det vinst efter invändig resa och bra luckor inför sista svängen. Vinsten var med bike och så även med galoppen sist, antar att det blir bike igen då skor på är ett litet minus så klart. Kuskplus nu och räknas.

10 Laurenti 22%blir betrodd och duger väl trots bakspår då den fungerat bra med bike sist mot bra motstånd och helt okej gången innan som tvåa från kön. 6 G.K.Trixy 11% har bra kusk upp och nedstruken till ett bra femtespår och ska räknas trots att hon är segerlös hittills. Ingen av dom betrodda man fastnar för jättemycket och det är ett garderingslopp då det ofta skräller i jämna stolopp i låg klass.

Ranking: A 5. B 3.10. C 6.7.4.12. D 9.11.

Stora systemet

Avd.1: 3.5.6.

Avd.2: 1.2.4.5.7.8.9.

Avd.3: 3 Boke Palema

Avd.4: 1.3.4.

Avd.5: 1 Piteraq

Avd.6: 1.3.4.6.7.8.9.

Avd.7: 3.5.6.10.

1764 Rader som kostar 1764 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 3.5.

Avd.2: 1.4.5.7.9.

Avd.3: 3 Boke Palema

Avd.4: 4 Raj´s Oh Lord

Avd.5: 1 Piteraq

Avd.6: 3.7.8.

Avd.7: 3.5.6.10.

120 Rader som kostar 120 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se