Manfred Kåvestams blogg

Speltips: 50 Miljoners Jackpot, V75 Jägersro 26/10

V75-Omgången.

Jägersro står värd för denna veckans stora Jackpot-omgång på V75 då det landar på över 50 miljoner i sjurätts-potten. Förutom att det är stor jackpot så är fokus på Gulddivisionens C.L. Müllers Memorial, med 400 tkr i förstapris, detta har varit ett ännu större lopp tidigare, med 500 tkr till vinnaren. Men det ligger lite sent på säsongen så det har oftast varit väldigt ojämnt, så även nu. Förra året vann Propulsion och tillexempel så har On Track Piraten vunnit detta loppet tre gånger, från spår 8, 8 och 10, 2013, -14 och -16, däremellan, år 2015 vann Delicious U.S. från bricka 12, Commander Crowe vann två gånger varav ena från bricka 7, så det är inte omöjligt från tuffa lägen i detta loppet då det är flera mer eller mindre chanslösa med i loppet gång efter annan. Vi kan återkomma till detta strax. 

Ser ut att bli okej väder på lördagen med 13-15 grader och eventuellt lite regn på kvällen, men ska nog vara uppehåll hela V75-omgången. Upploppslängden på banan mäter 190 meter, vilket är precis genomsnittet och håll koll på spår fem i autostart på Jägersro, därifrån vinns klart flest lopp. Därifrån är det också bäst spetschans i auto, vid volt är det spår 1 som är bäst, med vad som sticker ut med Jägersro är att det lite oftare tas spets från spår 7 i volten, det generellt sett betydligt sämre springspåret på övriga banor. Det som kan spela roll är att banan är ett par meter bredare jämfört med genomsnittet, så det blir klart mer plats. I autostart är det vinklad vinge vilket gör att dom tre yttre spåren får lite fördel och mer valmöjligheter i starten. 

 

Bästa spiken!

Jag väljer att gå på Jerry Riordans fina 8Ringostarr Treb 37% som dragit på sig ett ganska stort favoritskap, det besvärliga spåret till trots. När ekipage blir favoritspelade från spår 8 har det ofördelaktiga läget redan vägts in och det krävs en betydligt bättre häst för att bli favorit från så svårt läge. Ringostarr är en topphäst med flera vinster mot världselit i meritlistan, med vinster i bland annat Elitloppet och Olympiatravets finaler under fjolåret. Han ar dessutom slagit bland andra Propulsion vid ytterligare tillfällen, som i Sundsvalls Open Trot 2017 och så sent som i slutet på juli i år vann han Hugo Åbergs Memorial på just Jägersro, så han har visat att han trivs på banan. Han är snabb ut och lär köras framåt direkt och har god chans att bli släppt till ledningen tidigt och då ska det vara slut. 

Värsta motbudet 6 Racing Mange 23% ser ut att stiga på strecken och många låser på två hästar här, så det är läge att ta ställning. Visst var han bra sist i SM, men många i det loppet som underpresterade kraftigt och vinnaren Milliondollarrhyme var långt före i mål. Även Digital Ink var före i mål till det eventuella vinnaroddset på 63 ggr pengarna, så gå inte för hårt på den insatsen, även om det så klart var ett steg i rätt riktning. Ringostarr Treb är en betydligt bättre häst och jag tror han kan slå Racing Mange från dödens. Mange vann dock ett enklare storlopp i Finland och en billigare guddivision innan det, tidigare i sommar, annars är det ganska tunt på meritlistan. 

Tunt på meritlistan är det hos dom flesta motbuden, 5 Mack Dragan 14% är ny i Gulddivisionen, och även om det blir barfota runt om och perfekt femtespår så ska det vara svårt att vinna direkt i ett sånt här lopp. Samma gäller 4 Speedy Face 12% som har en fjärdeplats i Derbyt som främsta merit, så det bör ta några lopp mot äldre eliten för att har riktigt bra chans att vinna en stor titel. 

Bakspår som mindre betrodda känns som kall lottning för 9 Rajesh Face 4%, men hemmaplan och lite väl lågt streckad gör honom intressant vid gardering. 11 Pastore Bob 4% har däremot gjort sina bästa lopp i främre träffen så här känns läget jobbigt, även om han visat lite uppåtform med ett par vinster i billigare lopp bland dom senaste starterna. 10 Angel Of Attack 1%har mycket galopper i raden men då han står på benen så är han bra och 1% är för lite, han är en av dom som är mest rutinerade på aktuell distans, då han vunnit både i brons och silver över 2640 meter, samt flera framskjutna placeringar på Vincennes förra vintern. 

 

Gå kort!

Omgångens största favorit kommer ut i tredje avdelningen, 2 Giant Shadow 80%, men lite väl stort favoritskap för att vara i klass ett, i lägre klasserna ska ingen vara så stor favorit. Visst han har vunnit rätt ut i sex raka starter sedan han kom till Björn Goop. Stallet har lite tveksam form på träningen nu och när dom selat ut storfavoriter har dom bränt gång efter annan på dom större spelformerna senaste veckorna. Han är rejäl och står dock perfekt inne i loppet, men fått snabba pengar, och så stor favorit vill man ju försöka att fälla. 

3 Muscle Lane 4% var omgångens största favorit på V86, från bakspår på tillägg spelades han till 1,51 och i loppet blev det för långt fram, men helt okej som tvåa och var nog lite sjukdom på g där då. Struken efter för förkylning, men inte stått över mycket och varit bra i träningen, nu blir det dessutom första barfota runt om och rycktussar första gången i Juuls regi.

10 Get Ready On Tour 2% tog spets lätt förra starten och släppte sen, men vann lätt från open-stretch i Ungdoms-SM. Stall i toppform och i jämnt lopp kan det gå trots läget, så streckar ni en tredje häst så ska han med trots bakspåret. Lås på 2 och 3 eller denna också, beroende på vad man har råd med. 

 

Avdelning 1.

Oktoberstayern över 3140 meter, med startande på tre startfållor. Visste är propositionen precis perfekt för favoriten 7 Kennedy 36%, senaste åren var 40 meter tillägg efter tjänat 650tkr och loppet var stängt vid 1,3 miljoner tjänat. Nu startar sista fållan på tjänat 570tkr och loppet är stängt vid 1,14 miljoner och det är ganska konstig ändring. Hur som helst är det bra form hos favoriten, som vann ett liknande lopp sist, mot värsta motbudet. Kennedy körde då till när det lugnat ner sig och fick ta över enkelt och rann undan. Bara tre på grunddistansen då och det kan kosta lite mer att komma fram denna gången, men är han tidigt framme kan säkert Untersteiner släppa ledningen till honom och då ska det ju vara väldigt bra chans.  

6 Undigious Diamant 11% tar nog spets, med den nyfunna formen i bagaget lär Peter skicka från start och kommer Kennedy bort så lär han köras där, men rygg på favoriten kan funka med. Spurten efter att gått varvet kvar från sjätte utvändigt sist var helt okej även om det bara räckte till andraplatsen i ett ganska bra lopp i Hamburg för två veckor sedan. Pu:s stallform är fortsatt oerhört bra och alla hans hästar tas på allvar, oavsett lopp. 

I loppet som Kenndy vann sist var det lite jämnare spelat mot andrahandsfavoriten som råkar vara samma denna gången, 10Vincent As 22%, som galopperade stort efter en bit, men gjorde en riktigt bra upphämtning och spurtade snabbt i skymundan, mellan hästar. Från mellanfållan vinns inte dom här loppen så ofta, men i förra årets upplaga av detta loppet vann faktiskt Vincent från den startfållan. Han vann dessutom ett betydligt hårdare stayerlopp före bland andra Reckless, Sevilla och Coktail Fortuna, för tre starter sedan då han gästade Jägersro, så han trivs på banan. Nu visade dessutom Dahlén ordentlig uppåtform i veckan, då han hade en imponerande vinnare och mycket bra avslutning till en andra plats på V86 i onsdags. 

Jag väljer därför att ranka Vincent etta här och tycker han kan vara en bra chansspik, då det skiljer lite väl mycket på strecken mellan dom här. Annars så lutar jag åt att det är ett ganska bra läge att gå kort på tre hästar, då 11 Staro Leonardo 16% känns lite överstreckad, då Joakim kör själv, med annan kusk hade jag streckat även honom.

Ranking: A 10. B 7.6. C 11.3.5. D 4.8.13.1.2.9.12.14.

 

Avdelning 2.

Lägsta klassen på V75 och voltstart, här sviker favoriten oftast, och när 6 Dominic Wibb 32% bara har fyra starter innanför västen. Han vek ner sig i ett treåringslopp sist, som var upplagt för honom, med värsta konkurrenterna från sämre lägen fick han ledningen enkelt men var slagen redan i början på upploppet. Höll okej och går säkert framåt med loppet i kroppen, men nu är det voltstart för fältets mest orutinerade häst, så det är givet att gardera. Han ska ändå rankas tidigt, prickar han från springspåret och tar ledningen så är han hästen att slå. 

Jag misstänker dock att Jepson har andra planer för vem som ska köras i ledningen här, 1 Global Utopia 13% som har ett perfekt läge och har betydligt högre spetschans. Han har gjort en start i ny regi, sedan han flyttade från Nurmos, så räkna med att det är bra tränat från grunden där. I nya regin hade han gått tunga jobb inför debuten och ska ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen. Nu mixtrar dom lite med huvudlaget till denna starten och jag rankar honom först på läget och att han är fem år mot favoriten som bara är tre år, för den som spelar litet system kan han till och med vara en kul chansspik. 

Blir det körning mellan dom två spetsbuden så kommer så klart övriga in i matchen och några bra från bakspår blir att räkna med. 9 Bankrobber 22% står perfekt inne i klassen på pengarna och har bara gått barfota runt om en gång, då inte formen riktigt var där, men nu är det dags igen kombinerat med toppform så ska det bita bra här. Johan är ordinarie kusk har kört vid tre raka vinster, han kör i flytet för dagen och ekipaget räknas tidigt. 

PU:s duo har dragit värsta tänkbara lägena men den av hans hästar som kommer bäst på det kommer att spurta bra till slut och båda räknas med chans. 12 Pere Ubu 11% har Peter höga tankar om, men läget är så klart bedrövligt, men med stallformen på topp är inget omöjligt. 11 Kapten Kidd 3% är det lite frågetecken runt formen kring, då han inte startat på ett tag, men räknar med att det är iordning och procenten är låg, så då får man chansa lite. Henriette skräller med PU:s hästar gång efter annan på slutet, så det är ett roligt streck. 

Svårbedömd är också danska gästen 7 Sempre Avanti 9% som vunnit enklare lopp i Danmark, sist satt han fast som tvåa, med skor på bak, nu blir det barfota runt om, vilket han gått bra på förut. Han ska kunna hamna bra på det från sitt springspår och han betydligt mer lopp i kroppen än flera av dom värsta konkurrenterna och det kan vara till fördel, även om det varit mot lite billigare motstånd. 

4 Hector Greenwood 2% kan öppna bra från vilket läge som helst, så spår 4 oroar inte så mycket när det är första gången duktige Adielsson kör, så det är såklart ett kuskplus. Han ska streckas vid bredare gardering, då han bör hitta en bra position i främre träffen. 

Om mitt grund-scenario, att 1 håller spets, så kan 8 Livi Nam Nam 1% kanske hålla ryggen och då det brukar spricka upp lite till slut i lägsta klassen så kan mycket väl luckan komma, även från tredje inner så finns viss chans.

Ranking: A 1. B 6.9. C 12.11.7.4.8. D 3.5.10.2.

 

Avdelning 3.

Se”Gå kort!”

Ytterligare motbud kan vara 1 Damien Hanover 5%, men även om han är startsnabb så kan spåret bli en fälla då både 4 Rapid Yoda 2% och 5 Franklin Face 2% är förmodligen ännu snabbare ut från sina perfekta utgångslägen. Dock står Johans häst lite väl hårt inne, men svarade bra på norskt huvudlag sist och kan vinna från rygg ledaren med tryck på loppet och rätt lucka. Franklin, har blivit bättre sedan kastration och kommer med två raka spetssegrar, sist med vanlig sulky och nu kan det bli bike. Kanske kör Lutfi i spets och ger favoriten en match? 8 Eclipse Am 3% var det rejält skrik om sist i Ungdoms-SM och efter en rejäl repa ute i spåren var han inte så långt efter som tvåa från dödens med 900 meter kvar. 

Ranking: A 2. B 3.10. C 8.5.4.1.9.7. D 11.6.12.

 

Avdelning 4.

Stolopp för lärlingar med spårtrappa och det låter som alla ingredienser till en skrällbetonad tillställning och det kan nog stämma. 

Favoriten2 Key Mom 20% gjorde ett bra lopp i Ungdoms-SM mot hingstar och valacker, då hon kördes i ledningen och fick bara ge sig mot Get Ready On Tour och Eclips AM (som båda startar i ett hårt klass ett lopp idag). Hon gör det oftast bra men vinner inte lika ofta och här är det inte ens säkert att hon håller ledningen, så det är favorit i stor fara och hon är bara en i mängden här. 

4 Domestic Ås 4% är det givna spetsbudet från perfekt utgångsläge, då hon visar rejäl uppåtform på slutet. Hon gick näst sist i bike och var då överlägsen vid spetsvinst på riktigt bra tid. Hon räknas så klart mycket tidigt som spetsbud, då hon nu åter går i bike och blinkers efter att gjort ett klart godkänt lopp i vanlig sulky, då det var voltstart sist. Minus är väl att Sören Boel aldrig vunnit lopp med förstapris på över 50 tkr. 

8 Beluga West 8% kommer från PU:s stall och Henriette Larsen kör, det räcker egentligen för att inte kunna lämna utanför lappen. Enkel spurtvinst sist från bakspår på Åby dokumenterar formen, det aviseras första bike i PU:s regi och stryks någon invändigt så går jag nog kortare här, med henne som utgångshäst. PU har också 11 Princes S.W. 10% visade sist att hon klarar ett offensivt upplägg, då hon kördes fram utvändigt ledaren och vann lätt, och dom låter nöjda med formen där. Zadel skrällde åt PU i onsdags på V86 så det är form även på körsvännen. 

Sämre kusk på bra häst från dåligt läge är beskrivning av ekipaget 12 Cash Flow 14% med Henna Halme, som inte vunnit V75 ännu trots mycket bra chanser gång efter annan. Hon har dock bra rutin och rätt vad det är sitter väl en vinnare och denna är bra. Flemming åker bara över till Sverige med hästar som duger här, och hon har två vinster och två andraplatser på fem starter här. Ändå lite överspelad denna gången och bara en i mängden nu. 

Bra kusk har däremot 9 Call Me Brodda 9% i Magnus A Djuse som kör i form. Han har riktigt bra rutin redan och har kört in överlägset mest av kuskarna i detta lärlingsloppet, så han är ett stort plus att ha i dom här loppen. Hästen är dessutom bättre än raden, hon var tvåa bakom Racing Brodda i ett StoDerby-försök men blev bortlottad i finalen, och oplacerad från spår 8. Hon gick i förra starten inte med optimal utrustning, nu blir det åter till bike och helstängt huvudlag. 

1 Southwind Queen 16% är hårt streckad, då hon har mycket vinster i raden. Här blir hon dock över från start med ett par snabbare utvändigt, och spår ett i spårtrapporna är riktigt dåligt, generellt sett. Kommer hon ut har hon så klart vinstchans, men överstreckad nu som enda treåring i loppet och bara med kupongen vid bred gardering. 

3 Grace River 10% kommer från Dahléns formstall och från vinst i förra starten, då på bra tid med samma kusk från utvändigt ledaren. Upp i klass nu men hon går säkert framåt med loppet och trivs med kusken och på banan.

Ranking: A 8.4. B 11.2.9. C 3.12.1.5.14. D 6.13.7.15.

 

Avdelning 5.

Vidöppen silverdivision, med lite lägre klass på loppet än vi fått se under sommaren, i princip vem som helst kan vinna loppet. 

Lägesgynnade denna gången är 1 Rushmore Face 9% som skulle kunna hålla upp innersniffen och håller han sig från galopp i starten så är han hästen att slå. 

Lägesgynnad är också 2 Zoko Lane 13% som sist gjorde debut över den korta distansen men blev lite bortlottad då och fick dra tåget i tredjespår och höll ändå okej i klungan. Nu bör det bli position lite lägre fram och då räknas han på alvar, då han visat riktigt bra form i ett par starter innan den senaste med. Intressant med lite ändringar i huvudlaget med till denna gången. 

4 Dizzy River 15% är kanske mest lägesgynnad av dom alla här, med Erik Adielsson upp för första gången och med visad form vid vinst sist så bör upplägget bli offensivt och han ska hamna hyggligt på det, då Johan tycker att han ska kunna öppna bättre än många tror.

7 Comanche Moon 15% testar nog från start trots läget, då det är vinklad vinge och bara någon riktigt startsnabb invändigt så finns chansen att komma till ledningen eller åtminstone hitta ner i bra position och detta är nog Joakim Lövgrens bästa chans för dagen i mina ögon. Startsnabb invändigt är 6 Xlent Chili Tripel 3% som nog släpper till mer eller mindre vem som helst om han tar sig till ledningen. Han ska inte duga trots att stallet visar bra form. 

Blir det lite körning så måste far och son Untersteiner räknas här med, så klart. 9 Niky Flax 22% gjorde det bra sist, då kanske Peter körde bort 10 Pastor Power 13% lite. Han valde att gå ut tidigt från rygg ledaren och gav då Niky chansen att komma upp i rygg ledaren från tredje inner och sedan vinna på open-stretch, han kunde nog hållit den konkurrenten bakom sig en bit till om han valt annat upplägg ur sista sväng då. Båda är ganska gröna i klassen, men detta är inte det tuffaste silvergänget direkt så bådas spurt duger mycket bra i detta sällskap och dom streckas båda tidigt. Då det nu skiljer ganska mycket på spelet väljer jag att ranka Pastor Power först i ett vidöppet lopp. 

12 Secret Mission 1% trivs oftast lite sämre bakom hästar, är dock nedstruken ett spår och får han rätta ryggarna så ska hans speed bita bra till slut. Hästen trivs annars bra över kort distans, trivs också bra med kusken och på aktuell bana. Som jätteskräll vid fin spurt från läge i kön har han överraskat till under 1% förr på V75 och nu är han en betydligt bättre häst än då. 

3 Adiago Trot 7% satt fast med sparat sist och fick för tungt upplägg gången innan från uselt läge och kunde inte vinna det trots enklare sällskap då. Helt okej läge nu och kan ta sig förbi Ruschmore i starten, då blir det riktigt bra chans, både i spets eller rygg ledaren. 

Ranking: A 10.2. B 4.1.3.9. C 7.12. D 6.5.8.

 

Avdelning 6.

Se”Bästa Spiken!”

Både motivering till spikförslaget och motbud har behandlats under tidigare rubrik, men vill förtydliga att jag inte tycker tvåhästarslås på 8 och 6 är speciellt bra alternativ. Känslan är att många kommer att ta till den lösningen i brist på annat, men 4, 5 och 6 är överstreckade i mina ögon, så det gäller att plocka med några rejäla kantbollar för att få bra effekt i systemet om ni inte väljer att följa min spik-rekommendation. 

Ranking: A 8. B 6. C 9.10.5.4.3.11. D 7.1.2.

 

Avdelning 7.

Bronsdivisionen och klar favorit blir 4 Ad Hoc 29% som mött bra kullkamrater mest varje gång. Klart han blivit härdad men kanske sitter en del av loppen i kroppen, då det blivit en del nollor i raden. Han tjänade dessutom betydligt mer pengar på lika många starter som treåring än han gjort denna säsongen och det är en bekymmersam utveckling, även om han blixtrat till med rejäla insatser ett par gånger i år med. Kuskvalet är kanske tveksamt, jag gillar Ingves men han går mot ett av sina sämre år och jag gillar honom mer som skrällskusk, vid rejäl ’lättning’. Nu var ju ändå Jepson, Adielsson, Magnus A Djuse och Johan Untersteiner alla lediga till loppet, och med någon av dom ska han vara favorit. Nu har han fördelaktigt spår invändigt om värsta konkurrenten och visst kan det bli spets och slut men jag går emot. 

Jag tror helt enkelt att 5 Höwings Unbeatable20% är en bättre häst, och framför allt i bättre form för dagen. Bergh börjar få riktigt bra snurr på flera i stallet och tre starter sedan var denna trea i stenhårda klass ett finalen bakom Ike Schermer och Burning Man med lite sparat mellan hästar. Han har vinnarskalle och jag tror inte det spelar så stor roll att han är ny i klassen då det inte är det hårdaste brons-försöket denna gången. Visst hade jag hellre sett Jepson bakom, men faktum är att hästen trivs med Kim och dom har en vinst och en andra plats på sina två starter tillsammans. Klar förstahäst och kanske kan han tillochmed komma förbi Ad Hoc i starten och då är det mycket stor chans att han stannar i ledningen hela vägen in i mål. Han är dock all-round och kan vinna på andra sätt också. Speciellt fördelaktigt är också att en av dom startsnabba invändigt, 2 Trophy Sprin, har blivit struken så han har nu bricka fyra mot bricka tre på värsta motståndaren och det är bättre läge att stå så i spetsstriden. 

Kör dom två mot varandra så kommer så klart övriga in i matchen, och där är PU först bakom i rankingen åter igen. 9 Everton 19% har klar toppform som resten av stallet och kommer med två raka vinster i billigare lopp, räknas tidigt vid gardering. 11 M.T.Mighty Winner 3% PU tränar, Henriette kör, och det har vi ju hört förut att det är en vinnande kombo, det kan det även vara här och ekipaget är tidigt på visad form. Varit tvåa och trea i bronsdivisionen, bakom vinnarna Harran Boko och Niky Flax, detta under senaste månaderna och efter andraplatsen är han därmed kvalad till finalerna på Solvalla nästa vecka, så det kanske blir lite passivt upplägg denna gången. 

10 Cobbys Olifant 10% var sjuk sist och stod över ett par jobb då halsen spökade lite. Bra ändå att vara trea i mål den gången. Uhrberg tror alltid på honom och han har växt in bra i klassen och vinsten borde komma snart, men det är fortsatt dåliga lägen i lottningen och mycket ska stämma. Bara vid bredare gardering.

1 Maggie Cash skrällde i lärlings-SM sist från open-stretch, som sto bland hingstar och valacker. Hon värmde då bra och blev en snackis och ganska hårt spelad som vinnare i förhållande till insatsprocenten på V75. Nu lär hon inte bli lika bortglömd, men ska slå fullt fält av hingstar och valacker igen och blir kanske över från start här. Det borde bli svårt men hittar hon rygg ledaren kan det gå, hon är ändå bara en i mängden denna gången. 

Ranking: A 5. B 4.9. C 10.11.1.3. D 6.8.12.7.

 

Stora systemet

Avd.1: 6.7.10.

Avd.2: 1.6.9.12.

Avd.3: 2.3.10.

Avd.4: 1.2.3.4.8.9.11.12.

Avd.5: 1.2.3.4.7.9.10.12.

Avd.6: 8Ringostarr Treb

Avd.7: 5Höwings Unbeatable

2304 Rader som kostar 1152 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 10 Vincent As

Avd.2: 1.6.9.12.

Avd.3: 2.3.10.

Avd.4: 2.4.8.9.11.

Avd.5: 1.2.4.7.9.10.12.

Avd.6: 8Ringostarr Treb

Avd.7: 5Höwings Unbeatable

225 Rader som kostar 112,50 kronor.

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!

Missa inte veckans bästa bonusar!