Speltips: V86 Bergsåker och Solvalla 16/10

V86-Omgången.

Bergsåker och Solvalla delar på veckans omgång av V86-Express, sist dom delade omgång för två veckor sedan var det ingen som lyckades hitta alla rätt, efter två skrällar på Solvalla och en jätteskräll på Bergsåker. Denna veckan ser det väl ut att kunna stå mellan betrodda hästar i flera av loppen, men som bekant räcker det ju med skräll på V86 för att värdet ska accelerera ordentligt.

Båda banorna ligger lite över medel på upplopps-längden, Bergsåker har 200 meter och Solvalla sina 196 meter. Ingen av banorna har varken vinklad vinge eller open-stretch och i övrigt inga konstigheter. Det enda skulle väl vara att Solvallas bana fortfarande är väldigt oberäknelig vid minsta regn.

Omgången är intressant med flera lopp där det är en eller många som gäller och kommer att försöka fälla omgångens största favorit för att få upp värdet och då ’tål’ systemet att några andra favoriter vinner. Jag gör dessutom stora spelförslaget och preliminära systemet till andels-spelet lite mindre idag, så har utrymme att dubbla systemet i något av spikloppen och/eller ta med flera hästar vid sista informationen och värmningarna denna gången.

Bästa spiken!

I kallblodsloppet, avdelning tre, så ser 6 Tangen Haap 32% ut att ha en riktigt bra uppgift, då det rör sig om 1640 meter, voltstart och han har lottats till det bästa av springspåren. Han visade att formen var tillbaka sist, då han såg ut att galoppera av ren iver när han lyftes ut till attack i bra slagläge. Nu blir det nog tidig ledning med ett offensivt upplägg och han är då hästen att slå.

Visst finns det kanske någon i omgången med ännu högre vinstchans, men den jag valt att sätta i denna i kategorin denna veckan bygger mycket på hur loppet är spelat i övrigt, och jag ser det som en betydligt högre vinstchans än insats-procenten antyder.

Gå kort!

Svårt att hitta vettiga lås i omgången kan jag tycka, mycket lopp som ser ut att gå att spika i eller annars måste man ha många, jag kommer nog att bygga systemet med tre spikar denna gången för att få med många i övriga lopp men en tidig rekommendation till sparlopp ska jag försöka mig på ändå.

I avslutande avdelningen har jag mycket svårt att se det gå utanför dom tre bästa hästarna, och trots att det bara är dom tre spelade i loppet i princip så känner jag mig tvungen att stänga på dom. Det handlar om ett fyraåringslopp där tre hästar höjer sig över resterande, och i ett litet fält ska det mycket till för att alla tre ska komma bort.

2 Cabe Lane 28% tog till galopp i väldigt snabb öppning i ett av kvalen till Europaderbyt sist och ledningen är nog enklare att ta denna gången, men då. Han gav upp till slut i derbykvalet, så lite tveksamt med två misslyckanden i rad, men alla kan rinna undan i spets. 5 Evalute 19% var favorit till att vinna Sprintermästarens final, var dessutom jämnt spelad med Attraversiamo bakom Campo Bahia i Kungapokalen tidigare under säsongen, så det är klart att detta är en absolut kulltopp med nära 4 miljoner på kontot. Spår fem är bra så bör hitta en vettig position och Melander visade form på ett par av sina unghästar under tisdagens tävlingar på Axevalla. 10 Missle Hill 38% har bakspår, men med ett litet fält behöver han inte hamna så illa på det och han tål dessutom nog en repa i spåren, men måste ändå rankas ner på läget, som ganska stor favorit.

Uppkommer någon sen info som gör att man kan plocka bort en av dom eller rent av välja att spika en av dom vore det fördelaktigt men i nuläget har jag alla tre på kupongen.

Avdelning 1.

Ett V75-försök i lägsta klassen, där ofta favoriten torskar, om det inte rör sig om undantagshästar. 4 Mellby Galanga 38% är en stark favorit från bästa tänkbara spår, men en undantagshäst är han knappast. Härdad i klassen, efter en andraplats och sedan galopp i finalen, så står han fortsatt bra inne. Jag väljer dock att gå på statistiken här och garderar på.

Duktige Magnus A Djuse sitter upp bakom 6 Zodiac Kronos 20% som gjort det bra vid vinster mellan sina galopper på slutet. Debut över distansen är ett oskrivet kort och hittar Magnus ner i position så tror jag på ekipaget. Amatörtränaren Anna Näslund har oerhört bra statistik på få starthästar och där är det ordning när dom kommer ut. Nu testas nytt huvudlag

1 Lolee Trizzofrock 13% har gjort ett par starter i klassen och inledde med två vinster för sin nya tränare i somras. Och det kan vara dags för en seger igen från ett bra spår ett bör det bli bra läge och han trivs över längre distanser. Optimal utrustning nu med barfota och bike.

Bland skrällarna kan 2 Test Pilot 4% vara intressant som gjorde tre bra insatser i rad innan det blev galopp, då dom testade första barfota sist, nu är det testas ny kusk i form av Mats E Djuse och från ett intressant läge blir han bortglömd nu. 5 M.T.Lecavalier 1% var ute i en hårdare spårtrappa sist och satt fast där, men har gjort flera bra lopp i rad innan och är startsnabb. Återgår till barfota runt om nu och från ett bra femtespår kan han komma iväg bra och hitta en mycket vettig position, duger som skräll från exempelvis rygg ledaren.10 Majet Af Djupmyra 11% är ingen skräll direkt och är ett sto i öppen klass, men hon duger i allra högsta grad här. Sist var hon orättvist stor favorit i en svår proposition mot bland annat så bra häst som Walkie Talkie, vilken i sin tur, med sina 800k på kontot, ’bara’ stod 20 meter bakom. Galopp då och två raka vinster innan, sedan regibyte till Daniel Wäjersten, som har oerhört bra vinststatistik på sina hästar.

Ranking: A 4.6. B 1.10. C 5.2.12. D 3.7.9.11.8.

Avdelning 2.

Fyraåringslopp för ston och favoriten som gör det oerhört bra varje gång och bara haft två hästar före sig i mål i år, Activated i Drottningpokalen och Stochampionatet och Racing Brodda I Stochampionatet och Stoderbyt. Resten av dom fyraåriga stona har 3 Conrads Rödluva 82% varit före gång efter annan. Ingen av dom värsta två antagonisterna med i dag och då ska det väl bara vara klart? Lång säsong och skor på nu, rejäl nedåtform och vintervila för ett par andra från Redéns stall redan så kanske kan vara värt att chansa med gardering här?

2 Zeta Wise As 5% vann Sto-Sprintern tidigare i somras och är mycket startsnabb, även om det nu är skor på bak och dom nog kan tänkas släppa till favoriten så kan den vinna från rygg ledaren. Kommer Rödluvan bort och inte körs framåt direkt så kan Zeta rinna undan i ledningen.

4 Felicity Shagwell 3% är den ständiga outsidern, har dock startat från svåra utgångslägen flera gånger och gjort det bra i skymundan, sist var hon tempotorsk i kön efter att fått baka ner från bricka 8, trots 09 sista 800 meterna i tredjespår från femte utvändigt så gick det inte att ta mycket. Annars framskjutna placeringar gång efter annan och när hon nu fick ett bra startspår så ska hon absolut kunna vara med och göra upp om det, hon är startsnabb och är före favoriten att ta ledningen från Zeta, så det är intresssant.

Litet fält och även dom från sämre utgångslägen skulle kunna komma in i matchen om favoriten har en sämre dag. 8 Fanny Chenal 5% räds inte offensiva upplägg och har körts framåt i flera av sina starter med framgång. Hon duger och räknas bakom min mer lägesgynnade trio. Robert Bergh har två rejäla märrar som båda har en liten chans om dom vaknat på rätt sida, bäst är nog 9 Dallas As 0,6%. Hon har suttit fast ett par gånger på slutet och en tidig galopp mellan, hon bör ha en del krafter sparat medan flera av kullkamraterna gått tyngre lopp i en lång säsong, Jepson upp nu första gången och det är oerhört låg insats-procent på henne nu. 10 Au Pair Girl 0,7% har gått godkänt hela året och var klart bättre och visade form sist som tvåa bakom Fanny Chenall, kan vara ett sto som kommer allt mer sent på säsongen och faktiskt tänkbar skräll.

Ranking: A 3. B 4.2.8. C 9.10.7. D 1.5.6.

Avdelning 3.

Se“Bästa spiken!

Värsta motbudet 4 Pydin 22% låter det nedåt på från tränarhåll. Dom tycker väl med all rätta att han tappat sin toppform tre senaste starterna. Dessutom varnar tränande Niclas Torstemo för startspåret, då det är svårt att vända med honom lär det inte bli någon snabb start, och han vill ändå helst se en ryggresa och då kan det bli problem över kort distans. Andra motbudet 3 Art Nökkve 19% skrällde sist och han är inte heller så startsnabb eller ens speciellt speedig. Han skulle behöva mycket tur och allt ska stämma för att det ska bli vinst igen, och han är därmed oerhört överspelad denna gången. Värsta motbudet var nog nu strukne Art Kjarvald. 2 Philip Ess 7% är kapabel, men tar oftast lite längre för kallbloden att komma in i äldre eliten från unghästsäsongerna och han lär behöva fler lopp i kroppen, då han bara gjort ett lopp efter nästan ett års skadefrånvaro.

Ranking: A 6. B 4.1. C 3.2. D 5.7.8.9.

Avdelning 4.

Vidöppet treåringslopp i låg klass, här krävs nog många streck för att känna sig något så när säker att överleva.

Från bakspår startar ett par intressanta skrällar, 10 Kick The Dust Ås 5% är från Johan Untersteiners formstall och har funkat med långresa tidigare. Alltid intressant när Untersteiners åker till Solvalla med en eller ett par hästar, då brukar det vara riktigt bra ordning och det körs för vinst, nu är det ju dessutom toppform på stallet, hästen står bra inne och procenten är på tok för låg. 11 Arnie Express 4% ser ut att ha hittat betydligt bättre form än då Goop sist körde, tidigare i somras, så nu är det åter intressant med BG upp när hästen är i toppform. Är missgynnad av läget så klart, då han är startsnabb, men då har ju den speeden sparad till slut istället och procenten är låg. Ytterligare skrällbud kan 5 Wild N.Crazy W.F. 3% vara som såg ut att gå mot seger sist, då han tog sig förbi favoriten 3 Gazoline Mearas 25% med 600 meter kvar, men tröttnade sedan och blev bara trea. Nu är det halvvarvet kortare, spåret är bra och kusken är ny. Jepson upp och det skiljer för mycket i spelet, han är tidig medans favoriten bara är en i mängden på uteblivet spelvärde i jämnt lopp.

Bland dom mer spelade rankar jag 6 Dominic Wibb 22% först, då han har bättre läge än Örjan och Jormas styrningar. Kevin kör nog bara framåt med denna fina travare som vunnit två raka från dödens. Men spår en bit ut på vingen kan innebära vingel och tycker att mina nämnda skrällar ska ha bra chans att komma in i loppet, även om jag har respekt för alla fyra betrodda i loppet.

Ranking: A 6.10. B 9.5. C 11.2.8.3. D 1.4.7.12.

Avdelning 5.

Här kommer 9 Eder Bob 62% ut i ett riktigt dåligt lopp, och när en häst som precis vunnit i Silverdivisionen på ett övertygande sätt går ut i ett ’vanligt’ lopp så brukar det inte vara annat än klasskillnad. Eder aviserades gå i bike sist men trivdes inte i den i provstarten och dom bytte till en vanlig, det var rejält skrik på grund av bike-infon, men det visade sig att han inte behövde bike i den formen han nu är i och vann ändå enkelt och han trivs med Magnus som får fortsatt förtroende. Som jag nämnde i inledande avdelningen är Anna Näslund en riktigt duktig amatör med oerhört bra ordning på sina få hästar och idag kan hon få en dubbelseger till stallet, då jag tror att denna är oerhört svårslagen.

Ska man nämna något motbud är det faktiskt svårt att se vem som skulle kunna utmana, 1 Giampalo Poof 4% spelade jag sist, då det var Khilström upp och han avslutade då mycket snabbt efter sen lucka, men han har ingen vinst i raden sedan sommaren 2017, för 40 starter sedan, att då begära att han ska hålla undan mot en nybliven Silverdivisionsvinnare är väl mycket begärt. Nu blev ett av spetsbuden strukna så kanske medför bättre position, men 3 Jeppas Picasso1% tar väl ledningen i första skedet och släpper väl till den av 2 Hunkydory Degato 8% och 5 Vanessa F.B. 7% som är första framme och ställer frågan då kan det bli problem för Giampalo med positionerna. Vanessa som kan vara tidigt framme, gjorde det okej bakom ett par bra ston förra lördagen och Hunkydory visad hygglig form i skymundan i samma lopp, men dom får nog hitta lämpliga stolopp för att vara riktigt segeraktuella? Flera av övriga motbud visar ingen form för dagen och några i loppet har väldigt lite startpoäng och ska bara inte räcka för dagen.

Ranking: A 9 B - C 5.3.2.1.12. D 11.8.10.7.4.

Avdelning 6.

Långlopp med bilstart i klass ett och det är ett fint V75-försök över 3140 meter, roligt att det kommit lite fler sådana propositioner i år och det har faktiskt skrällt en del i den lopptypen under sommaren.

9 Global Winner 41% stiger i procenten och visst är det en riktigt bra häst som fick vinna en bra proposition sist för fyraåringar. Nu är det öppen klass och han har galopperat i nästan häften av sina starter så det är givet att gardera eller gå mot, då även känslan är att Nurmos stall-form varit lite sviktande sista veckorna.

4 Tsar Brodde 19% fick ett ganska jobbigt lopp bakom överlägsne Burning Man i ett lika dant lopp på V75 sist. Nu står han perfekt inne på pengar och kvar i klassen, Björn Röcklinger har form på stallet och hans Bon Ego vann Diamantstofinalen för ett par veckor sedan. Tsar Brodde vann fyra lopp under förra hösten så trivs på årstiden och från ett fint spår bakom bilen bör det bli offensivt upplägg och då det är riktigt bra chans att vara långt före favoriten tidigt i loppet så är vinstchansen så klart stor. Ett bra spikbud för den vågade men det finns ett par bra hästar till i loppet.

7 Tengil Face 6% har dom väntat på ett lämpligt autostarts-lopp med, då han inte fungerat i voltstarterna på slutet. Han ska hålla fortsatt god form enligt stallet, men står ganska hårt inne nu och ett spår långt ut bakom vingen kan innebära vingel eller kosta för mycket i början, då kan det sitta i benen till slut över den dryga distansen. Hittar han bara ner bra så duger han ändå och är tidig vid gardering.

2 Ediego 6% star också lite hårt inne, men mött ganska hårt motstånd i några av sina starter och är härdad över distansen. Han är dessutom startsnabb, så är garanterad en bra resa på innerspåret om han vill, då det dessutom är Björn Goop upp för första gången är han riktigt intressant som lågt streckat skrällbud.

8 Eicas 2% trivdes inte på banan sist men trivs annars över lång distans, var långt före till exempel Vincent As och Juan i ett tuffare långlopp näst sist efter invändig resa var han inte långt från segern den gången. Nu är han väl bortlottad, men hittar ner och får rätt draghjälp skulle han kunna skrälla nu, men bara aktuell vid bred gardering. 1 Young King 12% blir nog över från start då det är ett par startsnabba med som i sin tur släpper till någon hårdare och då kan det bli en bit ner i fältet invändigt och han ska ha tur för att vinna loppet och då är han lite överstreckad denna gången även om formen är där den ska.

Ranking: A 4. B 9. C 2.7.8.1.6. D 3.5.12.10.11.

Avdelning 7.

Nu börjar strecken rätta till sig och nog blir 15 Walkie Talkie 23% favorit till slut, men fortfarande alldeles för lite streckad här. Visst är läget lurigt och mycket som kan strula, men Linderoths stål-märr har bevisat flera gånger att tredjespår sista varvet är inga problem för henne mot liknande motstånd. Då det är spårtrappa har hon så klart mycket mer pengar och en rejälare hårdhet än dom på framspåren. Misstänker att hon plockar ner dom till slut denna gången med och förordar spik här till fortsatt låg insats-procent i förhållande till hennes vinstchans.

En strykning i loppet medför bättre lägen för dom med startspår en bit ut bakom vingen, vilket är positivt för dom, då till exempel 7 Dame Dream 4% står riktigt bra inne mot övriga där framme och är dessutom startsnabb vilket gör ett nedflyttat spår ännu bättre. Hon kan sitta i ledningen tidigt och är då hästen att slå.

Tidiga favoriten 5 Frida Zonett 23% verkar väl ha gått ut sin absoluta toppform på slutet och nu blir det dessutom skor på, det kan så klart gå från ett bra läge men hon är väldigt överspelad denna gången. Kantbollarna där framme kan vara 3 Abystir5% som nu är nedstruken till ett bättre andraspår, hon gick sitt rekord sist i en snabb avslutning som fyra i ett liknande gäng och blir bättre för varje start på slutet mot hårt motstånd. 4 Pippi Rock 7% är startsnabb och har ett spår i bra läge, som ger en bra resa även om till exempel Dame East skulle vara snabbare från start.

På bakspåren startar dom bästa hästarna då det rör sig om spårtrappa och även om Wäjerstens andrahäst i loppet, 9 Global Well Off 7% var struken inför förra veckans startför feber så tar ju tränaren bara ut henne om allt är 100% och hon ska inte ha tappat så mycket, då hon inte behövde stå över så mycket. 13 Fröken Sting 7% har varit ute i ganska tuffa Diamantsto-lopp hela sommaren och ibland har det blivit lite för länge ute i tredjespår, kan hon få lite rätta ryggar så duger hon nog absolut här och nu är testats dessutom ny kusk i form av Emilia Leo och det kan ju vissa hästar tända till lite extra på. 14 Jazza Håleryd3% blev fyra bakom min förstahäst i förra starten och var lite idé då med bättre läge och bättre kusk, sämre i båda kategorierna nu och bara jätteskräll vid bred gardering nu.

Loppet är mycket öppet bakom min förstahäst och spik eller många är nog grundtipset, en tredje lösning kan vara lås på bästa hästen och den man tror kommer till spets, 15 och 7 i så fall.

Ranking: A 15. B 7.9.13.4. C 6.5.14.3.8. D 11.12.2.10.

Avdelning 8.

Se”Gå kort!”

Svårt att se något vettigt motbud mot mina tre förstarankade, och visst lossnar det lite oväntat för någon av Melanders importer då och då, men svårt att räkna på det. Han har dock tre hästar till i fältet, utöver Evalute, och med BG upp på 6 Tito C.A. 3% ligger den närmast till hands bakom min trio. 3 Lawmaker 3% gick bra borta i USA och har hängt med hyggligt mot dagens motståndare, sedan han kom till Sverige. Nu är det tal om barfota runt om och det kan så klart vara intressant, så glöm inte bort honom om ni streckar på här.

Ranking: A 5. B 2.10. C 6.3. D 4.7.9.8.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.5.6.10.

Avd.2: 2.3.4.8.9.10.

Avd.3: 6 Tangen Haap

Avd.4: 2.5.6.8.9.10.11.

Avd.5: 9 Eder Bob

Avd.6: 2.4.7.9.

Avd.7: 15 Walkie Talkie

Avd.8: 2.5.10.

2520 rader som kostar 630 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1.4.6.10.

Avd.2: 3 Conrads Rödluva

Avd.3: 6 Tangen Haap

Avd.4: 2.5.6.8.9.10.11.

Avd.5: 9 Eder Bob

Avd.6: 4 Tsar Brodde

Avd.7: 15 Walkie Talkie

Avd.8: 2.5.10.

84 rader som kostar 21 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se