Speltips: Jackpot V86-Express Åby/Solvalla 25/9

V86-Omgången.

Nu är det dags för jackpot på V86-Express, då det var otroligt svår omgång förra veckan och ingen hittade alla rätt den gången. Nu är det, som vanligt, delad tävlingsdag där hälften av loppen, avd 1,3,5 och 7 körs på Åby medans övriga avdelningar körs på Solvalla.

Fina banförhållanden väntas och Solvalla får uppehåll och det är bra, då innerspåret kanske var lite mer krävande vid regn, vilket kunde anas under kriterie-uttagningarna förra tisdagen. Solvalla har 196 meter långt upplopp och inga övriga konstigheter att tänka på. Åby får också regnfritt, 180 meter mäter upploppet här och har dubbla open-stretch, vilket gör att rygg ledaren får betydligt högre vinstchans.

Bästa spiken!

I andra avdelninigen startar Hans-Owe Sundbergs 9 Charrua Forlan 60% från 1660meter på ett tillägg där starthästarna står 1640 meter. Detta är en lopp-typ där hästar med tillägg ska ha svårt att hinna upp dom på start, men nu är det kraftig klassskillnad och ingen där framme verkar vara någon verklig vinnartyp. Motbudet är 4 Yieldson 14% som gör det okej gång efter annan, men har startat på länge nu och verkar ha gått lite ut form dessutom. 7 Tito C.A. 10% har inte fått några framgångar sedan han kom till Sverige och får visa bättring innan han tippas som spelad på över 10% mot hästar som min spik här.

Helt enkelt inget mot denna gång för Carrua Forlan som matchats mot eliten mest hela tiden och ska ha helt annan hårdhet och kvalitet än sina konkurrenter här, mer plats i volten med en struken och bara nio andra hästar kvar i loppet att runda, det är en given spik oavsett procent.

Gå kort!

I tredje avdelningen är det mycket jämnt spelat mellan två hästar 2 Rudisha 26% går kanske förbi favoriten 3 Joyride Cane 27% på strecken till slut men oavsett lär det vara fortsatt jämnt, många lappar försvinner oavsett vem av dom som vinner. Men jag vill spela med en tredje häst på kupongen och 5 Viss Dell’olmo 6% är en kul skräll för att få upp spelvärdet i ett lopp att gå kort i. Hon är hyggligt startsnabb och med perfekta spår 5 bakom bilen lär det bli en bra position, hon har dessutom bäst rekord över distansen av alla i fältet, måste räknas tidigt till låg procent.

Den förmodade favoriten Rudisha står hårt inne men duger ändå, då han är startsnabb och skulle kunna hålla ut värsta konkurrenterna i spetsstriden och då blir han jobbig att slå för övriga. Han står som sagt hårt inne på pengar och båda mina motbud har nästan dubbelt så mycket på kontot och båda har bra utgångslägen. Joyride Cane har hittat toppfrom som flera av Heiskanens hästar, och Henna Halme har fått vinna en hel del lopp i sommar och går mot sitt överlägset bästa år som kusk. Senaste två vinsterna har hästen tagit i monté, men ingen utpräglad monté-häst och vid V75-start näst senast så var dom trea från omöjliga spår 12.

Övriga motbud har fått svåra lägen på Åbys bana där det är oerhört gynnsamt att vara med i främre träffen och trehästarslåset känns stabilt i ett lopp där många sprider strecken ytterligare.

Avdelning 1.

Ett stolopp som är öppet upp till 1,3 miljoner tjänat och det är klassen precis under stoeliten kan man säga och mycket fina ston kommer ut här trots ett litet fält.

Favoriten kommer från Flemming Jensens formstall, 1 Stella Newmen 32% har innerspåret och kan öppna bra, så det kan vara spets och slut här. Det som skulle kunna ställa till det är att 4 Paduca Dream 3% är väldigt startsnabb om Jepson vill så kan hon kanske snuva favoriten på ledningen och släppa direkt till 7 Miss Sober 26%. Då hamnar Flemming en bit ner invändigt, men ser ändå det som liten risk, då Flemming borde vara vaken och kunna öppna så pass snabbt att han kan vara först framme och överta. Dessutom har Paduca Dream visat väldigt lite som ens likanar form senaste åren och tror Jepson är nöjd att hitta ner direkt i rygg på favoriten om han får den luckan.

Miss Sober kommer från en tredjeplats i Derbystoet och var även med i Stochampionatets final tidigare i somras, nu blir det första starten mot äldre, mer rutinerade ston och det kan vara tufft att bara vinna direkt från ett spår långt ut på vingen. Det krävs nog att någon annan tar ledningen från favoriten och släpper till henne och då räknas hon så klart med vinstchans på den kapacitet hon besitter.

2 Bijou Bourbon H.M. 14% är mer intressant som motbud, då hon körts passivt ett par gånger kan hon verkligen vara aktuell nu med en snabb avslutning står hon bra inne i loppet och bör hamna hyggligt på det från ett bra spår här. Andraplatsen på Enghien för tre starter sedan var bakom Gina Schermer i en visslande snabb avslutning och hon har härdats i tuffa lopp i Frankrike.

Det kan räcka med dom tre men inte så bra spelvärde i den lösningen så kanske spikar favoriten från ett bra läge. Svårt att bestämma mig här och kommer det bra info eller extra fin värmning på någon annan kanske jag spelar med fyra streck här, eller ”heltäcker” med tre streck.

Ranking: A 1. B 2.7. C 9.6.10. D 4.3.5.8.

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Ranking: A 9. B 4. C 7.1. D 6.3.11.2.10.8.

Avdelning 3.

Se ”Gå kort!”

Ranking: A 2.6.3. B 1.9. C 6.4.7.8. D 11.10.

Avdelning 4.

Favoriten 3 Bottnas Easy Cash 43% står bra inne här och har ett bra utgångsläge, men blir mycket streckad och så stor favorit ska han nig inte vara i ett ganska öppet uttagningslopp till Amatör-SM. Jag rekommenderar att chansspika en annan då jag förutsätter att det blir lite körning i loppet och då biter spurten bra för min idé.

10 Ilaria Sidney 9% slog den troliga spetsfavoriten 5 U.B.Cool 17% sist dom möttes, tidigare i somras, då från femte utvändigt och U.B. gick i ledningen. Nu blir det dessutom första bike och det är väldigt intressant, Ilaria tål alltså att gå en rejäl repa ute i spåren och med den utrustningsändringen är han mitt spikförslag här. Hon har fått ett lopp i kroppen efter en månads frånvaro från tävlandet. Då avslutade hon sista varvet på 1,12 och ska ha gått framåt med loppet i kroppen och det ska vara riktigt bra form på henne till denna starten.

7 Zenone Bar får nytt huvudlag i form av havstängt och ska laddas från start, så det kan bli lite körning här från dennes sida vilket skulle gynna min förstahäst ännu mer. 6 Nika 14% är ett sto, men hon är segervan och rejäl, hon har ordinarie kusk upp vilket kan vara fördelaktigt, då flera får lite kuskminus i loppet. 4 Lisa Will 4% är även det ett sto, men har varit i ett par V75-starter bland sina senaste lopp och det kan ha gett lite extra hårdhet och hon har dessutom ett riktigt bra spår och kan vara en överraskning här. Vidöppet bakom min idé och vid gardering är loppet riktigt dyrt att känna sig helt säker i. Alternativet är att gå kort med troliga ledaren i 5, min idé, 10 och favoriten, 3.

Ranking: A 10. B 3.6.4.5. C 7.12.9.1. D 8.11.2.

Avdelning 5.

S:t Leger är ett långlopp över 3140 meter med två tilläggsfållor för enbart fyraåriga hästar, med 125k i förstapris. Bara 9 anmälda och storfavoriten är det lite minus på. 8 Pinto Bob 46% galopperade i kön i Derbyt sist och har varit hos veterinär sedan dess och stått över lite jobb, vilket inte är optimala förutsättningar inför detta och viss risk finns för ett passivt upplägg om Bergh känner at minsta lilla inte är som det ska, då blir det svårt att plocka dubbla tillägg och bara vinna. Står allt rätt till så är han bara bäst och det går inte att plockabort honom från kupongen.

7 Zarenne Fas 28% var bra som trea sist, från tillägg i ett lopp där Power vann från startfållan, som nu är en av favoriterna till att vinna Kriteriet på söndag. Tre starter nu för Jerry Riordan som har absolut toppform på stallet och denna ska räknas tidigt, då det finns tveksamheter hos favoriten väljer jag att ha Zarenne som ensam A-häst.

6 Gogo Hall 3% var helt okej i norska derbyt sistfrån omöjligt spår 7 var han inte långt efter dom där framme till slut och bara två tiondelar bakom vinnaren i väl samlat fält. Bara 3% här och pappa heter Googoo Gaagaa som har lagt riktigt bra unghästar i skandinavien på ett väldigt fåtal avkommor här. Frode Hamre skickar bara hästar han tror duger till Sverige och har bra form på stallet, även körande Uhrberg har bra ksukform och detta är intressant ekipage som står 20 meter före värsta konkurrenterna. Ytterligare en skräll skulle 3 Delicious Ice 2% kunna vara, då han inte riktigt fått full utdelning för sitt kunnande. Många andra platser från besvärliga lägen och kunde lätt haft betydligt mer på kontot och står därför bra inne här.

4 Typhone Face 11% har dom ganska höga tankar om i stallet och han står bra inne nu med 40 meter försprång mot värstingarna, siktet är så klart inställt på ledningen och då kan det absolut gå hela vägen.

Ranking: A 7. B 8.6. C 4.3.5.9. D 1.2.

Avdelning 6.

Voltstartslopp över 2640 meter i lägre klass och jättefavorit från spår fyra. 4 Master Blaster 64% är inte helt att lita på och även om Erik Adielsson är bästa tänkbara kusk att få iväg honom i voltstart så är absolut inget givet från det spåret. Lite fördel av extra plats nu när hästen från spår ett blivit struken men kan vara bra värde att gardera på lite här ven om favoriten säkert bara vinner loppet felfri.

7 Pyrolator 5% kan säkert Torbjörn få iväg till ledningen nu när andra springspårshästen blivit struken och från spets ska det vara riktigt bra chans då han är stark och rejäl och trivs väldigt bra över drygare distanser. 2 Viper Lavec 8% trivs med Kontio och har sina vinster med honom senaste två åren, är också rejäl och trivs över längre distanser och tål jobb, spåret, som nu är ett, kan bli en fälla men hittar han ut är han en segerkandidat. 12 Iglesias Boshoeve 8% kan inte räknas bort trots läget, då Goop har toppform på så väl stall som sina styrningar och han skräller där man minst anar det gång efter annan.

Roligaste budet är åter bortglömda 10 Betting Rebel 4% som fick för sen lucka från tredje invändigt sist och bara blev tvåa med vinnarkrafter sparat. Krafter som nu kan komma till användning, toppform och duktig kusk. Dessutom färre att runda efter ett par strykningar där framme och under 5% är märkligt lågt.

Ranking: A 4. B 10.7.2.12. C 3.8. D 11.9.5.

Avdelning 7.

Stor favorit från Brghs stall i 4 Avant Garde 41%, som har. Mycket galopper i rader, fick gå kvallopp inför senaste starten, då det var tre diskningar i rad före det. Fick ett tungt upplägg sist i billigare gäng och det kan ju med sitta i benen. Spår tre är väl okej i volten, men med hästar både framför bakom, invändigt och utvändigt är det inga höga odds på galopp denna gången med och garderingen är given.

Förstahästen för mig är Flemmings 12 Stud Muffin 13% som är gynnad av att hästen invändigt är struken och då han ändå inte startar så fort från något spår så är dubbla tillägg inte så farligt då fått tjänat betydligt mer än hästarna där framme. Han är vinst-van och även om många vinster har kommit i enklare sällskap i Danmark så trivs han även bra på Åby och har tagit många segrar även här.

10 Cobbys Olifant 12% har Uhrberg varit positiv inför V75-starter med och näst sist blev det galopp, sen fick han vinna ett enklare lopp efter och Uhrberg har bra form i sulkyn. Full form på stallet har Magnus Dahlén efter lite svacka med sjukdomar i stallet tidigare i somras så börjar hästarna närma sig absolut toppform nu. 13 Thriller N.P. 16% körs som oftast av Jepson och han trivs på längre distanser och kanske är 2660 meter ett halvvarv för kort för honom. Han står lite dumt inne på pengar och kanske blir hängande en bit från sitt springspår, då han är långsam ut, men vid gardering så ska han ändå med på kupongen på sin styrka.

Bland skrällarna kan 5 Quite A Quality 2% vara intressant, han vinner en del lopp och har nu tre lopp i kroppen efter uppehåll. Toppform hade han i vintras och stallet närmar sig åter sin toppform, då Lugauers hade lite färre vinster under några veckor nyligen så har det börjat ramla in mer vinster igen sista två veckorna. Intressant är också 7 Total Recall 3% som kan snabbstarta som ensam på springspåret och han kan vara först framme att överta, då det bara är en häst på grunddistansen här. Även om alla hans segrar är tagna i billigare sällskap så skulle han kunna vinna från ledningen här och då det är open stretch skulle han kunna släppa till en av dom bättre motståndarna och då blir han farlig på speed invändigt till slut.

Ranking: A 12. B 4.10. C 13.5.7. D

Avdelning 8.

Vidöppen avslutning trots litet fält och ingen är helt chanslös här. 4 Kövras So Far 19% är nog den knappa spetsfavoriten då tränaren till 1 Orlando Triss 12% aviserar att det blir släpp till Kövras denna gången. Den förstnämnde ska dessutom gå i svensk bike vilket han gick i sist då det blev mycket sparat som fast i rygg ledaren. Orlando Triss går i amerikansk bike och räknas om luckan kommer till slut och visst kan det bli luckor då det är litet fält och 2640 meter.

Favoriten 2 Zinko Jet 37% går bra varje gång men utan att vinna på slutet så han blir stor favorit i jämnt lopp här men räknas så klart väldigt tidigt.

5 Trio Ferm 14% är inte så startsnabb och kan därför inte utnyttja sitt fina spår, men med Goops form på så väl stall som styrningar så räknas han så klart väldigt tidigt ändå. Fördelaktigt är så klart att det är litet fält och han behöver inte hamna så väldigt dåligt på det från ett bra spår här. Ännu längre ut på vingen startar 7 Giampalo Poof 3% med rejält kuskplus i form av Örjan Khilström som avslutade V64 igår med tre raka segrar och kör i ett bra flyt för dagen. Hästen har vunnit i Sverige i tidigare regi, gör nu andra starten i Sverige i nuvarande regi och har härdats mot franskt motstånd, är så klart svårbedömt hur han ska hävda sig men Örjan är Örjan och känner han att han har att åka med så kan han nog hitta rätt upplägg i ett litet fält. 3 Musique D’inverne 7% är ett sto mot hingstar och valacker, men hon är ganska startsnabb och lättplacerad, hon var riktigt bra som treåring och har hon hittat rätt form så duger hon även här.

Ranking: A 4. B 1.2.5. C 7.3. D 9.6.8.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.7.

Avd.2: 9 Charrua Forlan

Avd.3: 2.3.5.

Avd.4: 10 Ilaria Sidney

Avd.5: 4.6.7.8.

Avd.6: 2.4.7.10.12.

Avd.7: 4.5.7.10.12.13.

Avd.8: 1.2.4.5.7.

5400 Rader som kostar 1350 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 1 Stella Newmen

Avd.2: 9 Charrua Forlan

Avd.3: 2.3.5.

Avd.4: 10 Ilaria Sidney

Avd.5: 7.8.

Avd.6: 2.4.7.10.12.

Avd.7: 4.5.7.10.12.13.

Avd.8: 1.2.4.5.7.

900 Rader som kostar 225 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se