Speltips: GS75 Romme 15/9

GS75-Omgången.

Romme står värd för söndagens GS75-omgång och det är en vanlig 1000-metersbana med lite längre upplopp än genomsnittet, med sina 205 meter. Vinklad startbilsvinge är något att ta hänsyn till och mer doserade kurvor än snittet. Svårlöst omgång i sin helhet, då det är tre lopp med femton hästar till start. Det behöver inte vara fel att gå på tre spikar denna omgången för att få med fler hästar i övriga lopp, så det gäller att hitta rätt på spikarna då det kan ge riktigt bra utdelning även om ett par favoriter vinner.

Bästa spiken!

I lärlingsloppet, avdelning fem, gardera nog många då det handlar om lärlingar, men jag tar ställning och spikar bästa hästen. 7 On Track Banditen 42% hade ett uppehåll inför förra starten, då han blivit kastrerad, med loppet i kroppen ska han vara bättre nu. Sist satt han dessutom fast med sparade krafter efter tidig galopp. Vinklad startbilsvinge gör att han skulle kunna köras framåt för att söka position där framme. Nu är det dessutom utrustningsändring i form av ryckhuva eller rycktussar och körande Kevin låter uppåt i förväntningarna, han har kört fler lopp i år och är absolut en duktig kusk. Bara ett par starter i nuvarande regi och jag räknar med att han bara är bäst.

Gå kort!

I sjätte avdelningen är andrahandsfavoriten i nuläget, 5 Editor 20%, lite överspelad här. Vinsterna i raden kommer från betydligt enklare gäng i P21-lopp med 10k i första pris. Jag väljer att chansa bort honom från ett spår som kan innebära viss vingelrisk i volten.

1 Volcan D’Inverne 19% vann från samma läge på Bollnäs sist, med Emilia Leon i sulkyn, spets och slut var då seger-receptet, kan det bli repris. Duktiga Emilia tog båda loppen på DD i fredags på Östersund, så kuskformen är på topp.

12 Golden News 16% har mest pengar på kontot, varit ute mot betydligt hårdare motstånd på slutet, med högre prispengar, och gjort det klart godkänt. Hårdheten borde spela stor roll här och han har mycket bra vinstchans, har vunnit lopp från bakspår på tillägg tidigare i år och klarar en repa ute i spåren.

14 Papidoux 23%. blir favorit här, och har tre vinster i raden, och har bra vinststatistik i övrigt. Första Jepson upp nu och han kör i bra flyt för dagen, och tränaren Nicklas Westerholm, Robert Berghs son har ständigt riktigt bra resultat och vinstprocent. Han har dessutom gjort klart med nytt stall i veckan, då han tar över Berghs gamla gård utanför Sundsvall. Så det är harmoni och bra vindar i stallet och sånt spelar faktiskt viss roll.

Avdelning 1.

2 Latte Käll har funkat bra I två starter tillsammans med Jepson, står perfekt inne på poengarna och var ute mot bättre motstånd i två sista på Solvalla. Han står från ett bra läge, då han inte är så startsnabb så är det ju fördelaktigt att ligga i andraspåret direkt och inte behöva söka position. Blir det körning om ledning mellan några av konkurrenterna så hittar nog Jepson fram till slut.

4 Robloxia 25% är startsnabb, men visat väldigt osäkra tendenser vid galopp i två raka starter, går hon felfritt så räknas hon från spets. 1 Solitary Champ 27% är favorit i nuläget, men är inte startsnabb så spåret kan bli en fälla, samtidigt kan det ju bli vilsam resa bakom dom mest startsnabba här och kommer lucka biter det nog bra i det här sällskapet, men chansartat och väl mycket streckad denna gången.

7 Ävja Palema 5% låter det positivt på men är ett sto och en bit ut. Bakom vingen kan det bli vingel med amatörkusk, rankas ner. 8 Banzai Merci 3% är lite streckad, men är startsnabb och nedstruken ett spår, och med hjälp av vinklad vinge kan han hamna bra på det, dock varit ute i flera P21-lopp på slutet och går då upp i klass nu och bara skrällbud vid bred gardering.

10 Västerbo Call You 4% verkar trivas med Emilia, och hon kör igen, och har ju fyra vinster tillsammans med honom. Går det för fort där framme så är upploppet ganska långt på Romme, denna duger och är en rolig skräll här.

Ranking: A 2. B 4.1. C 10.8.7.9.12. D 5.3.6.11.

Avdelning 2.

Kallblodslopp i lägre klass med 15 hästar utspridda på tre fållor, och här höjer sig några över övriga, då många av hästarna här har oerhört svårt att sätta nosen först.

Duktiga Axevallatränaren Eric Martinsson tränar ett par kallblod och den han kommer med hit har flera vinster i rad, sist blev det dock för tung resa med tredjespår en bra bit och är ursäktad. 4 Mån Viktor 19% har nu ett perfekt innerspår på 20 meter tillägg med bara tre hästar på grunddistansen ska det vara god chans att hitta en riktigt bra position i främre träffen, kanske renat av ledningen efter en bit, då blir han hästen att slå.

6 Gnistas Filur 23% säger tränaren Jörgen Westholm att hans favorit 14 Brenne Järven 27% ska ha svårt att ta 40 meter på, så då får man lita på det och ranka den före. Dom tre höjer sig hur som helst rejält över resterande ekipage och kan vara ett starkt men tråkigt lås, så kanske bättre att ta ställning och spika Magnus A Djuse:s styrning som har det bästa läget.

Ranking: A 4. B 6.14. C 7.5.3.2.11. D 15.12.8.10.9.13.1.

Avdelning 3.

Monté-lopp och Emilia Leo sitter upp på favoriten här, som blir oerhört stor favorit. 3 Melby Galanga 83% har mött betydligt tuffare motstånd tidigare och kommer från en andraplats som favorit på V75. Men nu rörd et ju sig om en helt annan sport och viss Emilia är duktig, men det är ett oskrivet kort, då det är tävlingsdebut i monté. Det blir givet att gardera och värsta motbudet är 6 Incredible Rex 8% som vunnit två enklare montélopp i rad, men visat att han trivs med det. En annan som trivs med montén är 5 Bravo Power Dirt som har flera skrällvinster i aktuell diciplin, Jennifer Persson som rider är en av dom skickligaste monté-jockeys vi har och till 3% är dom givna på kupongen.

Procenten rättar nog till sig en hel del under dagen, men det kommer att skilja mycket och värdet i att spika storfavoriten här mycket lågt, så försök att gardera här är grundtipset.

Ranking: A 3. B 6.5. C 4.7. D 1.2.8.

Avdelning 4.

En mycket stor favorit i ett stolopp för fyraåringar, 6 Västerbo Jolene 69% kommer nog att gå ner en del, men kommer ändå att vara stor favorit här och den måste garderas. Läge en bit ut bakom vingen och en kusk som ligger stadigt runt 5% är inget att hålla i handen.

5 Felicienne 1% kommer att stiga rejält på spelet under dagen, då det är första Jepson upp och tal om lättning i balansen till denna gång, i form av barfota bak.Hon är startsnabb, och ävben om 1 Karamell A.E. 1% ska försöka svara ledningen så kommer det förmodligen inte att gå, då 4 Alexia 1% är väldigt rask första biten, men vill ha ryggresa och då släpper till Jepson som är första framme och ställer frågan. Från ledningen blir Felicienne hästen att slå, kommer storfavoriten tidigt kanske Jepson släpper, men blir då farlig på speed från rygg ledaren. Då fälten i lopp av denna karaktären har en förmåga att spricka upp.

Kör dom lite där framme om positionerna så kommer även bakspårshästarna in i matchen över Rommes upplopp. 12 Moon Zappa 7% kanske är bästa hästen och har vunnit ett par lopp i rad på Solvalla. Läget är ju så klart sämsta tänkbara, speciellt som hon är startsnabb, men kommer hon till i loppet kan den speeden hon besitter bita bra till slut istället. 10 Louise 12% har vunnit två raka med Kontio, båda från utvändig resa och tredjespår en bit, så hon tål att göra jobb i spåren om det behövs och det lär behövas från detta usla läget, men hon duger absolut här och räknas tidigt.

Ranking: A 5.6. B 12.10. C 4.2.1.3. D 11.7.9.8.

Avdelning 5.

Se ”Bästa spiken!”

Motbud saknas så klart inte och värst mot kanske är 4 Maracanazo 6% från ett bra spår med en av dom bättre lärlingarna i loppet. 1 Hercelus T. 11% har haft usla lägen och mött ”solvalla-motstånd” så duger bra fårn äntligen ett bra läge här och räknas tidigt bakom min spik, då han går ner i klass sedan senaste loppet. 9 I´ll Fixit 6% har en bra spurt att tillgå och om dom kör för fort där framme vilket det kan göras, speciellt i lärlingslopp, så kommer han så klart in i matchen.

Ranking: A 7. B 4.9.1. C 5.6.2.12. D 3.11.8.

Avdelning 6.

Se “Gå kort!”

Ranking: A 1. B 12.14. C 5.10.11.15.9.6.4. D 8.2.3.13.

Avdelning 7.

En bra favorit med en bra kusk, 10 Loser On Loser 27% har mött hårda kullkamrater och gör det bra för det mesta men boomat i dom lite större loppen hela tiden och har därför lite mindre pengar än hin kanske borde ha på kontot. Hon står då bra inne i sådana här lopp och har riktigt bra chans att runda till vinst här. Absolut tänkbart spikförslag.

Motstånd saknas så klart inte och 6 Frida Zonett 25% är nedstruken ett spår och står riktigt bra inne i denna spårtrappan då hon har klart bra chans att få ta över ledningen här. Hon har dock vunnit ett diamnatstoförsök nyligen och ska ut i finalen om två veckor, så kanske inte offrar allt denna starten, skulle kunna vara lite mer passivt upplägg att vänta?

Bland dom mindre betrodda har jag tre vettiga motbud som ska duga om favoriten kommer bort.11 Keycard 8% får Emilia Leo upp förförsta gången och det har vi sett hästar trivas med tidigare och hon vinner många lopp för tillfället, alltid intressant med kusk i form upp första gången på djuren. Hon har tidigare inte vunnit så ofta men hittat en formtopp nyligen med ett par vinster på senaste tre starterna och kul skrällbud.

7 Qiao Q.L. 5% har varit ute flera försök och även final till diamantstoet förut, hon gör det okej och står nu bra inne, då hon är nedstruken ett spår och Nicklas har som nämnts innan, ständigt bra form stallet. Kaj Widell testats för första gången på henne, han är rutinerad och bra.

Även 14 Saga Dock 4% har hittat formtopp och skulle kunna var en rejäl skräll här men då ska mycket stämma för körande Rikard, som vann med henne sist. Det är ändrade träningsrutiner och att dom testat olika bikes på henne med som gett effekt. Nu plockar dom bort lite skydd som hon kanske inte behöver och en ny bike är inhandlad, låter småintressant, även om det är om två veckor i finalen hon ska vara som bäst.

Ranking: A 10. B 6.11.7.14. C 9.8.3.12.4. D 13.15.2.5.

Stora systemet

Avd.1: 1.2.4.10.

Avd.2: 4 Mån Viktor

Avd.3: 3.5.6.

Avd.4: 5.6.10.12.

Avd.5: 7 On Track Banditen

Avd.6: 1.12.14.

Avd.7: 6.7.10.11.14.

720 Rader som kostar 720 kronor.

Lilla systemet

Avd.1: 2.4.

Avd.2: 4 Mån Viktor

Avd.3: 3.5.6.

Avd.4: 5.6.10.12.

Avd.5: 7 On Track Banditen

Avd.6: 1.12.14.

Avd.7: 10 Loser On Loser

72 Rader som kostar 72 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se