Speltips: V75 Bollnäs 14/9

V75-Omgången.

Bollnäs står värd för lördagens V75-omgång och det ser mycket spelvänligt ut, om bara några av Nurmos favoriter faller. Jag tror att det är läge att ta betalt på Redéns uppåtform nu, efter några veckors mindre svacka i början av sommaren. I princip alla har gått bra i veckan, tisdags på V64 blev det en dubbel inom V64, Highlander, 4% och 27 ggr pengarna, vann lätt liksom Alaska Kronos som var spelad till över 8 ggr och 12%. På torsdagen var det åter dags för en dubbel på V64, då Mr Alabama vann ett fint treåringslopp för hingstar och valacker, för Örjan, där var Redén själv trea med Amiral, efter galopp i sista svängen med vinsten på gaffeln ställde han sig och spurtade bra till tredjeplatsen och såg riktigt fin ut. Inom DD skrällde det rejält i första, då Maximus till 2% vann loppet lätt efter perfekt styrning av Örjan, slog då bland andra Evalute, Jula Downton och Betting Gangster. Dessutom vann dom ju Trotting Masters med Propulsion förra veckan av bara farten. Nog med hyllningar till stallet och jag kommer så klart spika någon av deras hästar på lördag och ranka samtliga högt.

Bollnäs brukar det kunna gå fort på och dom flesta trivs med banunderlaget, det ska bli fint väder och bra förutsättningar. Långt upplopp på 207 meter ger även dom i kön viss chans till slut. Dock lite högre andel favoritvinster på Bollnäs, än genomsnittet, kanske för att alla får lite större chans över långt upplopp och då avgör dom bästa. I autostart är som vanligt spår 4 och 5 bäst, i volt har spår 6 fler andel vinnare än spår 1 (tvärt om mot hur det är på dom flesta andra banor inom V75).

Bästa spiken!

Jag har ju redan skrivit att jag kommer att landa i spik på Örjan-Redéns vinnar-turné, här är deras bästa chans i guddivisionen. 4 Sorbet 33% i nuläget, och det är oerhört jämnt spelat mellan honom och värsta motbudet 1 Makethemark 30%. Då det är precis lika spel på båda så är det oerhört bra läge att ta ställning på den man tror mest på.

Sorbet fick lite uppehåll efter en uppgiven insats i Elitloppsförsöket, då han fick spår 8. Nu har han fått sällskap på resorna, då han lagt en hel del energi tidigare, har han blivit betydligt lugnare med sin ponnykompis. Spår 4 vinns mest lopp på Bollnäs från och favoriten i guld vinner oftare än i någon annan V75-klass. Han är ibland riktigt startsnabb, men tror att han skulle kunna vinna från utvändigt ledaren när han är i toppform, och jag spikar från veckans formstall.

Visst låter det mycket uppåt på Makethemark, men han har startat på i princip varannan vecka sedan april, i högsta klassen och det är snabba lopp hela tiden, och visst han har han inte visat någon antydan på att vara sliten, men förr eller senare borde det väl bli en sämre prestation, då det varit en hel del resor, en gång i Danmark, en gång i Finland, två resor till Norge och försök och final i Elitloppet. Han dessutom fler andraplatser än vinster sedan han kommit upp i högsta klassen, senaste två åren, medans min tipsetta har tvärtom, fler vinster än andraplatser.

Gå kort!

Tre-fyra hästar höjer sig mot övriga i inledande avdelningen, så väljer att gå kort med ett par av dom. Visst har 6 Crazy And Quick 18% mycket bra chans att ta ledningen här, då Erik kör från spår 6 i volten. Men denna har aldrig provat voltstart i Sverige och står ganska hårt inne här, även om det var rejäl insats från ledningen på bra tid sist så tror jag att ett par hästar är bättre denna gången då han går upp i klass nu.

3 Majestic Man 25% kommer också från en bra insats, kanske ännu bättre med spets sist och var en tiondel från finskt rekord vid vinst då. Han ska vara okomplicerad och har varit snabb ut i voltstart i Finland och vunnit då med. Nu blir det norskt huvudlag och förmodligen svensk bike trots voltstart och hos en del bookmakers är han favorit i loppet. Så klart stort plus med Björn Goop och mycket hög vinstchans nu.

8 Global Vinner 36% tyckte Nurmos skulle vara deras bästa chans för dagen, innan spårlottningen, men 8 behöver inte vara så dåligt i voltstart ändå, med ett par startsnabba i loppet kan det kanske gå lite för fort till början och hittar han bara ut så är han nog bara bäst, men en del som måste stämma så inget spikbud, som ganska mycket mer streckad favorit.

Avdelning 1.

Se “Gå kort!”

Ytterligare en startsnabb från perfekt spår är 1 Major Vici 3% som har en del vinster och då ofta som skräll, skulle kunna vara tänkbar skräll nu med. Men krävs att favoriten sitter fast och dom andra två kör hårt mot varandra, alternativt kommer bort av annan anledning. Samma gäller 7 Lyckans Star 1% som har springspår, skulle 6 göra bort sig så kan han vara snabbt framme och hitta bra position, fick tuff inledning sist, och gjort tre raka starter på V75, med vinst 11/8.

Ranking: A 8.3. B 6. C 1.7.5.4.9. D 2.11.12.10.

Avdelning 2.

Här skulle man kunna gå kort med då favoriten 8 Hankypanky Peyton 61% är riktigt bra, men blir oerhört hårt streckad som omgångens största favorit. Ett andraspår i volten är kanske inte helt optimalt och blir det lite omstarter så vet man inte vartåt det barkar för ett lite mindre rutinerat sto. Därav garderar jag och här har ju nämnda formstall en riktigt fin treåringsmärr som står 20 meter före värsta motbuden.

Chansar och rankar 3 Patricks Princess 11% etta här, då hon har 20 meter försprång och Redéns treåringar sett ruggigt fina ut denna veckan. Hon har varit på Bollnäs förut med vinst och andraplats som resultat och spår tre i volten ska vara helt okej, med få på start distansen och med oerhört osäker häst från bricka ett så kanske hon kan köras till tidig ledning.

Har inte bestämt. Ännu, om jag låser på dom två eller fyller på med några till, då det är några väldigt lågt streckade här. Första Björn upp från springspåret på 12 Selma Töll 2% tillexempel, står bra inne på pengarna här och med rejält kuskplus är hon tidig bakom min duo. 13 Quarcia 5% har hittat rejäl formtopp under sommaren och räknas med bakom dom bästa här. 15 Ginny Weasley 2% är extremt lite spelad för sin kapacitet, så klart riktigt svårt läge, men första Jepson nu är mycket intressant.

Ranking: A 3.8. B 12.15.13.1.9. C 4.5.7.6. D 11.10.2.14.

Avdelning 3.

Lägsta klassen, och ganska stor favorit blir 2 Västerbo Pokerface 36% har bara ett lopp i kroppen i år. Det kan behövas lite mer lopp för att var helt på topp, men denna har så pass bra kapacitet att han duger riktigt bra i klassen och kan vinna ändå. NU KOM STRYKNING PÅ HONOM.

10 Mellby Granat 29% har ett mycket besvärligt startspår, men kommer med toppform nu och det kan så klart räcka i lägsta klassen, men tycker det finns anledningar att gardera då det finns att anmärka på dom mest betrodda här.

4 No Limit Royal 16% är en finsk gäst som gjort Sverigebesök tidigare och visat bra fartresurser, när han nu fått ett bra läge och står lite bättre inne i klassen än förra försöken i Sverige så ska han duga bra, då dessutom förhandsfavoriten nu blivit struken.

5 O.M.Easton 2% har två lopp i kroppen efter långt uppehåll och vann sist, har 1/1 med Jepson bakom, så det är klart kuskplus och perfekt startspår, kul skräll. 7 Lolee Trizzofrock 1% har gjort det okej i ett par starter på V75 på slutet, nedstruken ett spår och lite enklare lopp denna gången än förra, men behöver så klart tur att hitta ner någon stans. Streckar nog på flera med bättre lägen också, det behöver inte vara fel att ha all i lägsta klassen, andra alternativet är att låsa på mina tvår-tre första streck.

Ranking: A 10. B 4.5.7. C 1.3. D 6.11.8.9.12.

Avdelning 4.

Kallblodslopp över tre startfållor, och nu står favoriten 14 Lukas Rauen 20% 20 meter efter ett poar av dom han stod lika start med förra veckan. Han tappar ofta ett par längder i starten så spelar kanske inte så stor roll. Han är riktigt rejäl och det blev ju inte ett helt lopp sist, så borde inte slita så mycket att starta veckan efter igen. Han såg ruggigt fin ut inför loppet sist men trivdes inte alls på banan i full fart sen, Magnus sa att galoppen berodde på Solängets stumma underlag den dagen. När han är så här lågt spelad idag tycker jag att han åter är en vettig spik.

Vid gardering är så klart förra veckans kuskförbättrade 12 Husnäs Elving 19%, men det stämde perfekt för honom då, och det var som rejäl skräll, inte lika intressant som väldigt hårt betrodd denna gången.

7 Kos Odin 11% är en norsk gäst som var bra som unghäst, borde duga bra i detta sällskapet och mycket tidig vid gardering, då han står 20 meter före värsta motbuden.

15 Don Viking 14% får rejält kuskplus i Örjan Khilström och är en bra häst, gjorde bra insats som tvåa förra veckan och det är hög vinstchans på honom denna gången trots läget.

Kuskplus även på 5 Optandsfröken 4% med Goop upp denna gången och ska testas med blinkers denna gång. Då kanske hon inte ser att det är hingstar och valacker som kommer utvändigt och då kan även ston skrälla i sådana lopp, även om det är mycket ovanligt.

Galopp sist på 10 Pyrmo 12% står bra inne här och fortsatt Ulf upp och räknas trots jobbigt femtespår, så kan det ju bli startgalopp igen, felfri är han med på linjen.

Ranking: A 14. B 7.15.10. C 12.11.4.8.1. D 3.2.13.6.9.

Avdelning 5.

Långlopp och ett par strukna, bronsdivisionen och favoriten 6 Marrakesh 40% kommer från galopp i förra insatsen och startar en bit ut bakom vingen, ingen häst utvändigt nu så det kan vara positivt för felfri avgång, men viss vingelrisk en bit och lite väl hårt streckad.

10 Magic Cash 23% var bra över långa distanser i våras och var betrodd inför Harper Hanovers, han vann bland annat klasstvå-final från bakspår i mars. Han gick ur form lagom till Elitloppshelgen, fick ett par månaders uppehåll och har nu två lopp i kroppen i amerikansk bike, och senast en vinst. Här blev det nu ett par färre att runda och hn borde nog vara favorit här trots läget.

5 Global Unlimited 12% är klara spetsfavoriten här och även om han kanske är något enklare sort än dom två förhandsfavoriterna här så kan ju som bekant vem som helst vinna i ledningen. Har dessutom vunnit från spets över 3140m tidigare på just Bollnäs och sist gick han bra barfota runt om vid seger och körs så igen. Är heller inte beroende av spets, då han håller farten, han står bra inne på pengarna och är ett tidigt vinstbud bakom favoritduon.

Bland skrällarna är 4 Falcon Am 7% tidigast från ett bra spår, han har härdats i V75 på slutet och gör det bra mest varje gång. Då han har bra läge, men aldrig ens gått längre distanser än 2140 meter så är det något ovisst och spännande att se om han trivs över den dryga distansen.

2 Young Da Vici 2% har mött bland annat Global Unlimited och varit mer betrodd då, bara två mot den sist men nu skiljer väldigt mycket i spelet och om man streckar vidare måste han med, då han gjort det bra i flera starter över aktuell distans.

Ranking: A 10. B 5.6. C 4.2.3.9. D 12.11.1.

Avdelning 6.

Se ” Bästa spiken!”

7 Nadal Broline 22% blev bortlottad denna gången och inte visat fjolårsformen ännu, även om det var ett rejält fall framåt sist som trea i Sundsvall Open Trot, där Sorbet var tvåa bakom Ringostarr Treb. Nu är han väldigt överstreckad denna gången och dyr i förhållande till värde. Övriga motbud saknar vettig form, 5 Global Thrustworthy 8% har inte startat sedan december och borde behöva lopp i kroppen och 6 Disco Volante 2% har inte klarat av betydligt enklare lopp på slutet och söker formen.

Ranking: A 4. B 1. C 7.6.2.5. D 3.8.9.10.11.

Avdelning 7.

Öppen silverdivision avslutar omgången och 11 Ural 18% är favorit, åter från svårt läge och nu borde det inte bli något offensivt upplägg denna gången. Han är klar för finalen under Kriteriehelgen på Solvalla om två veckor och siktas mot det. Även 8 Bucks To Burn 11% är klar för finalerna, men här räknar jag ändå med att han får chansen då stallet håller topform och hittar bara Örjan ner hyggligt så är det toppchans. Extremt sällan han varit så här lågt streckad på slutet och jag rankar honom etta på spelvärdet.

1 Exclamation Mark 12% och 5 Espri Sisu 15% är bra hästar från bra lägen, men båda är ganska gröna i klassen och behöver kanske något lopp till för att räknas riktigt tidigt här. Dom är ändå aktuella vid bred gardering på kunnande och lägen.

Mer rutinerade och härdade i klassen är duon 4 Antonio Trot 14% och 2 Spickleback Face 16% som också dom har riktigt fina lägen, den förstn’mnde får dessutom Jepson upp för första gången och båda visar form. Dom är tidigast bakom min första-häst.

Ranking: A 8. B 4.2. C 11.5.1.9. D 7.3.10.6.12.

Stora systemet

Avd.1: 3.8.

Avd.2: 3.8.12.

Avd.3: 1.3.4.5.7.10.

Avd.4: 14 Lukas Rauen

Avd.5: 2.4.5.6.10.

Avd.6: 4 Sorbet

Avd.7: 1.2.4.5.8.11.

1080 Rader som kostar 540 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 3.8.

Avd.2: 3.8.

Avd.3: 4.5.10.

Avd.4: 14 Lukas Rauen

Avd.5: 2.4.5.6.10.

Avd.6: 4 Sorbet

Avd.7: 2.4.8.

144 Rader som kostar 72 kronor.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se