Speltips: 60 Miljoner Jackpot V75 Örbro 17/8

Omgången.

Stor Dubbel-Jackpot på 60 miljoner denna veckan, då både sexor och femmor frös inne från förra veckan och samma hände i onsdagens extra -V75. Örebro står värd för V75 denna veckan och det är en bana som lite oförtjänt fått rykte om sig att man inte kan vinna från bakspår, men så är inte fallet. Det korta upploppet (175meter) till trots brukar det gå att vinna från kön här, då det går att hålla hög fart även i tredjespår genom sista sväng, då kurvorna har lite högre dosering. Men som vanligt är ju dom tre överrepresenterade positionerna ledningen, utvändigt ledaren och möjligen rygg ledaren så klart att föredra på V75.

Nu gäller det att ha sju rätt och inte plocka ner månen i varje lopp, ett par stora favoriter kan vinna och utdelningen blir ändå bra då det är mycket jackpotpengar och det är skrällarna som bestämmer utdelningen. Bästa spiken väljer jag att spela där den har statistiskt sett störst chans att gå in, och när alla klyschor är avhandlade, till hästarna.

Bästa spiken!

I långlopp vinner oftast bästa hästen, eftersom styrkan blir mer avgörande då det är över 3 kilometer, och den som är starkast brukar kunna plocka ner övriga. Visst har dom flesta bra koll på vem det ska vara och 8 Burning Man 36% är berättigad favorit. Han har radat upp segrar i lite billigare gäng på slutet och senaste plumpen, för tre starter sedan kom när han gick just ett liknande lopp på V75. Då var det ett lopp utvändigt ledaren och satte lite tryck på bortre långsidan, det satte sig i benen och både honom och ledaren fick stumma ben till slut, men han var inte många längder bakom dom främsta. Ledaren i det loppet, som också blev trött till slut var Viking Brodde som sen gick ut och vann klass 2-finalen på Elitloppshelgen från bricka 12, mot bland annat Marcello Wibb. Nu rör det sig om toppform på Burning och sist visade han förutom styrka även en rejäl speed mitt i loppet och Puro meddelar att han gjort lite åtgärder och ändringar i träning inför förra starten och han låter uppåt.

Nu handlar det om klass 1 för Burning Man, men är inte speciellt mycket hårdare motstånd och han har fått fler lopp i kroppen, jag räknar med att han bara är bäst och läget spelar mindre roll över den dryga distansen, då han dessutom är nedstruken ett spår. Han kommer förmodligen köras framåt direkt och då inte många trycker av för fullt från start när det är lång distans finns go chans att han tar över tidigt. Då det dessutom är lite upp och ner med prestationerna hos stallet där värsta motbuden kommer från, så ger det extra vatten på min kvarn. Första motbuden är väl annars från Nurmos träning, i form av lägesgynnade 2 S.G.Charpentier 16% och hårdingen 12 Exit Angot 13%, men formen på vissa hos Nurmos har varit allt annat än bra sista veckorna och det oroar förstås där.

Gå kort!

I finalen av korta E3 i avdelning sex går favoriten från klarhet till klarhet. 3 Aetos Kronos 64% vinner och går världsrekord från på pappret omöjliga lägen, när det nu är ett bra framspår så motsvarar nog segerchansen spelprocenten, även om runt 65% är mycket på treåringar med få starter innanför västen.

Finns chans att 2 Global Adventure 18% håller ut favoriten sida vid sida och får ta över ledningen av 1 Belker 9%, då blir det match av det. Rygg ledaren kan vara bra för Belker som är tillbaka i form igen. Det är dock inte helt omöjligt att Erik släpper till storfavoriten om Johan får iväg sin rejält från start. Oavsett kommer dom tre nämnda att få bra positioner i främre träffen och då ska övriga ha mycket låg segerchans.

Lösningen blir tre olika alternativ, ta alla tre, låsa på 2 och 3 eller helt enkelt spika storfavoriten, bestämmer mig närmare start vilket alternativ jag själv väljer.

Avdelning 1.

Bronsdivisionen går denna vecka över 2140 meter med voltstart, här brukar springspåren vara bra, men denna gång är det på pappret chanslösa hästar som lottats dit. Då har 1 Shorthanded Jag 20% en bra uppgift från innerspåret och Björn borde kunna vända bort övriga och hålla ledningen, där är han hästen att slå. Alla betrodda i loppet står ganska hårt inne pengamässigt och det är egentligen ett ganska dåligt bronsförsök och motbud saknas inte.

Favoriten 3 Zaire Wise As 26% blir rejält kuskförstärkt här och hästen har redan vunnit två 100k-lopp i Sverige och han räknas mycket tidigt här.

Mest intressant av kantbollarna är 9 Reverend Wine 8% som fått två lopp i kroppen efter uppehåll, från att ha vunnit V75 i klassen i vintras, tvåa i finalen efter det. Lite vassare jobbad inför detta och ska gå framåt med loppen, nu blir det dessutom Jepson upp och det är mycket intressant.

5 Electrical Storm 14% klarar nog spåret och ett lopp i kroppen efter lite paus, han duger absolut i en lite enklare brons. Han ska med vid bredare gardering, liksom 8 Bo C. 18% som blir lite överspelad denna gång, men duger så klart i klassen, stängt spår nu, men offensiv kusk och hästen tål att gå i spåren, men mycket ska stämma för vinst. Om man ritar på mer så är 4 Digital Performer 3% härdad i klassen och mött hårdingar hela tiden, om Örjan hittar rätt nycklar så kan det vara storskräll. 11 Globall Unlimited 4% kommer från formstall och vinst senast men liksom Digitalen är det bara ett streck vid riktigt stor gardering.

Ranking: A 1. B 9.3. C 5.8.4.11.2. D 7.10.6.12.

Avdelning 2.

Korta E3 Final Ston, och här kommer en berättigad jättefavorit ut, 3 Mascate Match 67% ser ut att ha vunnit med gott om krafter kvar och det är så klart hög segerchans på denna favoriten.

Det skräller dock ofta här och favoriten vinner sällan, men i år verkar det ju handla om en undantagshäst och spik är absolut ett alternativ. Vid gardering finns några lågt streckad som är mycket intressanta. 4 Global Allegiance 2% såg ut att gå i mål med lite sparat bakom 2 Global Anarchy 14%. Båda går nog framåt med senaste loppet, Anarchy kan kanske hålla upp ledningen nu när startsnabba 6 Dior Ima blev struken. Från ledningen eller rygg ledaren har Anarchy bra vinstchans om favoriten har en sämre dag. Allegiance får här ett bra startspår, som var fin på första med svensk bike sist efter ett snällt upplägg och får tillbaka Jepson nu.

Fler skrällar är inte långt efter kapacitetsmässigt och 7 Alaska Dany 3% gjorde det okej i sitt försök efter jobbiga första 400 i tredjespår till ledningen, där han sen höll helt okej. Startade sen i onsdags och gick med i hårt tempo bakom riktigt bra hästar. 11 Divane Godiva 1% blir rejält kuskförstärkt och planeras gå första i bike, jätterysare. 1 Margaretasjöhammar 8% blir väl över från start här och faktum är att ingen vunnit varken sto eller öppen klass i korta E3 från bricka 1 på 28 starter, trots betrodda därifrån varje gång, ser inte att det skulle ändras här.

Ranking: A 3. B 4.2. C 7.11.1. D 5.10.12.8.

Avdelning 3.

Gulddivision och nu börjar det bli tunnare i guld, när storloppssäsongen för äldre eliten i Sverige närmar sig sitt slut nu, dom bästa laddar kanske för frankrikeäventyr. Favoriten 1 Vainqueur R.P. 40% borde kunna leda runt om här, men är lite för stor favorit. Även om det blivit bättre förutsättningar från spår 1 på Örebro sedan dom några år tillbaka bytte till 2100meter för att få starten lite senare, så är ändå inte innerspåret helt optimalt i starten här. 4 Super Santos är väldigt startsnabb, dessutom bästa tänkbara spår gör att han nog tar sig förbi, ingen vinstchans i detta gänget men kan ställa till det rejält för favoriten.

Visst kanske BG hittar ut och tar över, men både 2 Evaluate 19% och 3 Charrua Forlan 16% är startsnabba utvändigt och det kan vara Örjan som håller inne favoriten och glider fram och tar över, då är han hästen att slå. Kan vara låst på 1 och 2, då Charrua kan bli lite hängande i tredjespår, då jag har svårt att se honom ta en hel längd på Evaluate i toppform.

Bland skrällarna kan nämnas att det är mycket intressant med första Jepson bakom 6 Motdore 7% som gått bra i svensk bike sista två starterna och sett klart fin ut, bortglömd nu. 8 Volnik Du Kras 12% är väl egentligen i fel klass här, då han skulle stå hyggligt inne i silver, men visst det är en lite enklare guld och ett litet fält, men spår 8 är ändå sämsta tänkbara så klart och det krävs mycket tur för att han ska räcka till vinst.

Ranking: A 2.1. B 6.3.8. C 5.7. D 9.4.

Avdelning 4.

Jämnt spelat i lägsta klassen och det är många med vinstchans här, voltstart och lägre klass, så klart kan mycket hända. Hade man vetat att det var toppform hos favoriten 7 Västerbo Pokerface 19% så hade det ju varit en bra spik men inte en start på nästan ett år och Nurmos stallform är ju mycket ojämn för dagen, så garderingen är given. Rankar honom inte ens först på tveksamheterna, då det är rejält kuskplus på 1 The Real Face 15% ser jag honom som spetsfavorit. Han är lite småknepig men sist hittade dom rätt balans på honom med barfota bak, då han vann lätt i enklare gäng och han går så igen, med Erik så är spetschansen god och han är då hästen att slå.

6 Running Like Hell 11% var betrodd av många näst sist i ett minst lika tufft klass två försök, galopp då och nu är han mindre spelad efter att vunnit en lättare lopp mellan och är kvar i klassen. 11 Dolorosa AM 1% är jätteskrällen som har ständig toppform och är tränaren Elina Jernbergs enda starthäst, och är så gott som alltid i perfekt ordning vid start. Kristian Lindberg är helt okej som kusk, med ett lopp i kroppen efter en dryg månads uppehåll från tävlandet gör att han ska ha gått framåt till detta.

3 Kapten Kidd 18% och 4 Inspector 18% blir bara två i mängden här, båda har gått två bara starter på slutet där båda körts barfota runt om. Lite bökiga lägen här och väldigt hårt streckade gör att jag rankar ner dom lite.

Ranking: A 1. B 11.7.6.4.3. C 12.2. D 10.5.9.

Avdelning 5.

Se ”Bästa spiken!”

Värst mot är nog starka 12 Exit Angot 14% som är ny hos Nurmos och ska gå första barfota runt om, bike och någon ändring i huvudlaget. Räknas så klart direkt. 9 Mago 4% lät det på Jepson som det var hans bästa chans för dagen, och det kanske var aktuellt med första bike till denna gång, intressant i så fall. 3 Tsar Brodde 13% skall lättas i balansen men hamnar nog en bit ner ändå, räknas bara vid bred gardering på dokumenterad form och eventuell barfotabalans. Även andrahandaren 2 S.G.Charpentier 16% räknas så klart vid gardering, men som sagt har många av Normus hästar underpresterat på slutet och det går inte att gå fullt ut på någon av dom för dagen.

Ranking: A 8. B 12.9. C 2.3.4.10. D 11.5.7.1.

Avdelning 6.

Se ” Gå kort!”

Ranking: A 3. B 2. C 1.9.10.4. D 5.7.6.8.11.12.

Avdelning 7.

I sista avdelningen är det en väldigt jämn silverdivision där favoriten 11 Global Undecided 28% är lite överspelad i sin silverdebut, efter ett par riktigt bra insatser mot betydligt lättare motstånd. Så klart kan han vinna här, men är inte speciellt bra spelvärde här och han får helst inte vinna för utdelningens skull.

Bästa hasten är så klart 2 Very Kronos 21% som kanske inte är på topp inför detta efter lång frånvaro från tävlingsbanan och siktas mot vintermeetinget nere på Vincennes. Han har bra vinstchans här på sin höga grundkapacitet, men då han är lite osäker och inte ska var på topp så är garderingen given.

9 Velvet Gio 14% vann både försök och final i silver i våras innan han fått vila ett tag, även varit struken inför en tilltänkt start vilket så klart är ett frågetecken. Nu börjar det vara lite bättre med formen i Dahléns stall efter problem under våren och tidiga sommaren med bland annat borelia hos hästar i stallet. Räknar med att det är ordning när hanstartar direkt på V75 och denna står bra inne i klassen och har bra vinstchans.

Bland skrällarna är 12 Vaprio 6% intressant med kraftigt kuskplus med BG upp på Gocciadorotränat, visst står den hårt inne, men redan en strykning i loppet och färre i fältet gör det enklare att komma till. 6 Antonio Trot 5% är bortglömd här och han är härdad i klassen och mött stenhårt motstånd varje gång och står riktigt bra inne, visar smygform.

Ranking: A 2. B 9.6.11. C 12.3.8.4. D 5.1.10.

Stora systemet

Avd.1: 1.3.5.8.9.

Avd.2: 2.3.4.7.

Avd.3: 1.2.6.

Avd.4: 1.3.4.6.7.11.

Avd.5: 8 Burning Man

Avd.6: 3 Aetos Kronos

Avd.7: 2.3.6.8.9.11.12.

2520 Rader som kostar 1260 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 1.9.

Avd.2: 3 Mascate Match

Avd.3: 1.2.6.

Avd.4: 1.3.4.6.7.11.

Avd.5: 8 Burning Man

Avd.6: 3 Aetos Kronos

Avd.7: 2.3.6.8.9.11.12.

168 Rader som kostar 84 kronor






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Våra bästa travbonusar

100% upp till 1500 kr
9.1
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se | spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100 kr gratis utan insättning
7.2
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Fullständiga regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se | Spelpaus
100 kr gratisspel
9.5
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
120 kronor gratisspel
8.6
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya travbonusar

Betsson

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
bet365

100% upp till 1500 kr

Hämta bonus
18+ Utbetalningar exkl. insatsen i spelkrediter | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se