Manfred Kåvestams blogg

Speltips: Extra V75 Solvalla med Jubileumspokalen

Omgången.

Extra V75 med anledning av storloppet för endast femåringar, Jubileumspokalen, med en miljon i förstapris. Idel ädel adel i startlistan, som sig bör. Det är dessutom bra klass i flera av dom andra loppen med bland annat European Championship for Mares, Sto-EM, med 900.000 i förstapris. 

Who´s Who blir stor favorit i huvudloppet, men nu rör det sig om hårdast tänkbara motstånd och ett jobbigt bakspår. Garderingen är given! Dessutom ett långlopp över 3140 meter där dom 15 startande är utspridda på tre startfållor och ytterligare ett lopp med 15 hästar, där 5 och 6 åriga kallblod skall göra upp, med 20 meter tillägg för hingstar och valacker. Med många hästar i loppen finns potential för hög utdelning och omgången känns spännande både för spelets och sportens skull. 

Solvalla ska inte erbjuda några konstigheter, med sitt medellånga upplopp på 196 meter och spelstopp för V75 är 19:30. Solvallas bana brukar inte tåla allt för mycket regn, men det verkar som det ska var uppehåll över dagen och regna lite på kvällen, då borde dom klara av att hålla en riktigt fin bana.

 

Bästa spiken!

I andra avdelningen är det 15 stycken 5 och 6 åriga kallblod som gör upp och det är dyrt att vara helt säker i det loppet, ston står 20 meter före. 

Av stona är det nog 4 Granetta13% som har bäst chans, 15 vinster på 47 starter är bra, och trots galoppen sist har hon nog nära toppform. 2 Rus Can 11% drar lite streck på att det är Jansson upp på kallblod. 3 Brenne Blissi 7% är den av stona som tjänat mest med sina dryga 2 miljoner och 21 vinster på 61 starter. Tror dock att det blir svårt för dom att stå mot hingstar och valacker, det brukar spela mer roll bland kallbloden och jag spikar från tillägg. 

8 Troll Solen 23% gjorde comeback i maj efter långa skadebekymmer och verkar vara en helt ny häst. Radar upp rejäla insatser och bland annat 1.24,0 över 3160 meter är starka papper. Sist var det Norskt Mästerskap för Kallblod och han gjorde en rejäl avslutning i tredjespår sista 800 efter att det gått lite långsamt på mellanvarvet räckte det ändå till ett meriterande brons mot äldre eliten, bakom Odd Herakles. Han borde vara huvudet högre än sina konkurrenter och då procenten inte är skyhög i kombination med att många väljer att sprida sina streck här så ser jag bra spelvärde i att spika.

 

Gå kort!

I avslutande avdelningen handlar det om liknande proposition som i Harper Hanovers Lopp, dock med betydligt lägre prissumma så detta stayerloppet över 3140 meter har inte lockat riktigt så bra djur. I lopp som detta är dom på mellantillägget oftast mycket missgynnade och vinner sällan, så jag står över dom här. Bästa hästen på bakre fållan vinner oftast, men det är inte ovanligt att dom på start håller undan, det skräller dock inte så ofta, men om det gör det är det oftast från startvolten. 

Förra året vann Carabinieri från Peter Untersteiners stall, efter att året innan varit ute i just Jubiliumspokalen. Med en Frankrikeresa på vintern och ett par tredjeplatser blev det sen säsongsvila och ett lopp i kroppen inför Styerloppet på Jubileumspokalens V75-dag. Det blev vinst, och gissa om PU har liknande upplägg i år. 13 Generaal Bianco 15% har nu tre lopp i kroppen efter en strykning tidigt i juni. Sist visade han toppform då han stack till ledningen och vann enkelt. Han var, precis som Carabinieri, ute i huvudloppet för dagen året innan och har vart på frankrikeäventyr i vinter med bland annat ett par tredjeplatser och hårdhet i bagaget. Här ser jag honom som bäst längst bak och givet segerbud. 

På start har nu 1 Captain Morgan 11% fått ett smaskigt läge, jag spelade honom vid skrällen på Bjerke 9/6 då han vann ett liknande lopp till 2-3%. Han var bra på Halmstad från ett åttonde spår där han blev tvåa efter sen lucka. Sist var han rejält uppanmäld och stod lika start med hästar med dubbelt så mycket på kontot men gjorde det bra ändå. Nu står han perfekt inne i loppet och har bästa tänkbara läge, tidig på lappen så klart. 

Stänger på tre hästar, då jag inte kan lämna favoriten utanför kupongen, trots kuskminus, då Lennartsson kör 4 Macelleria 27% denna gången. Berghs häst har dock toppform och ska ha bra chans trots ett snävt fjärdespår. Voltstart gör att det inte blir bike denna gång som det varit på slutet, så rankar ner den efter mina två första streck på dom minusfaktorerna. 

 

Avdelning 1.

I inledningen har 7 Ultimaluna Grif 43% blivit nedstruken till ett fint femtespår och vinstchansen är så klart hög. Sist blev hon rejält bortkörd, då Gocciadoro valde att sitta kvar i rygg på en kall stallkamrat och var passerad av betydligt sämre hästar, med mycket sparat. Nu kör allt-annat-än-sulkyvirtuosen-Gocciadoro igen och han kan så klart åter göra bort sig. Med annan kusk hade hon varit en spik, nu garderar jag förmodligen

2 Stonewashd Diamant 17% gör det bra för det mesta, har pusta ut några veckor efter flera tuffa resor tidigt i somras, med bland annat ett hårt lopp nere på Vincennes. Hon raporteras träna på bra och detta är en bra proposition för henne, då hon precis gått upp i silver, där hon var trea från bakspår på Jägersro i april som betrodd, men nu bara ston. Dessutom läge invändigt favoriten och PU kan välja upplägg här.

Tredje strecket hamnar på 10 Amalia Cash 9% som sist galopperade med plats på gaffeln från omöjligt läge med dubbla tillägg och gången innan var det galopp i invändigt läge mot hingstar och valacker i 4 km på axevalla. Så inget att säga om dom loppen, då hon ändå fått rejäla lopp och tempon så rapporteras att formen finns där från stallet. 

Fjärdehäst är 8 Hope And Dreams 6% som är nedstruken två spår, hon är van vid bökiga lägen med dubbla tillägg, så detta blir betydligt bättre position än hon är van vid och hon är stark och rejäl så distansen borde passa. Vid andra platsen 7/6 var det In Toto Sund som var före i mål, så ingen skam att vara två i det loppet. 

Ranking: A 7. B 2.10. C 8. D 12.5.11.1.9.6.

 

Avdelning 2.

Se ”Bästa spiken!”

Värst mot kan 11 U.R.Faxe vara om Erik kastar honom till ledningen tidigt från sitt springspår på tillägget, om det är fortsatt barfota så kanske han kan rekordsänka en bit, då det lär behövas. Även om Frode Hamres andrahäst 10 Brenne Banker 6% står hårt inne här, så kompenseras det av form och att han får BG upp, så den räknas med vid gardering. Och från fördelaktigt spår rankas 6 Stummne Fyr 9% tidigt bakom min spik, på form och läge. J-O Perssons duo har nog blivit bortlottade och streckas bara av den som tar väldigt många här.

Ranking: A 8. B 11.10.6.4. C 9.3.2.15.14.13. D 12.7.1.5.

 

Avdelning 3.

6 Mellby Free 35% verkar vara en riktigt undantagshäst och hade väl varit ett spikbud om det inte varit för att hon ströks för förkylning senast, så formen är oklar, även om Björn säger att hon tränar på bra. Nu möter hon dessutom hårdaste motståndet hon stött på hittills och då väger det kanske över till gardering här.

2 Uza Josselyn 35% blev rejält trött sista biten efter att kört hårt för ledningen och tagit en längd mot en för dagen helt omöjlig Ringostarr Treb i Hugo Åbergs. Nu möter hon bara ston och det är skillnad mot att möta världseliten gång efter annan, här ska hennes hårdhet bita bra och från ledningen är hon hästen att slå.

4 Bahia Quesnot 6% hängde bara med sist och det kanske är lite nedåtform. Men hon verkar trivas bra på skandinaviska banor, där hon får ha bike, till skillnad från i Frankrike. Hon har gjort några riktigt bra prestationer och kanske passar 2140 bäst, och dessutom att möta bara ston kan vara fördelaktigt här. 

Bakspår men låga procent på så bra hästar som 9 Dear Friend 7% och 10 In Toto Sund 3% gör att man vill gardera på lite här, även om två streck kanske är tillräckligt. 

Ranking: A 2. B 6. C 4.9.10.5.1. D 12.7.3.11.8.

 

Avdelning 4.

Stolopp igen, det tredje och i lägre klass här, så klart svårtippat, men tycker att favoriten ska ha riktigt bra chans här. Dessutom är inte 1 Bear Bahare 28% så hårt streckad heller, hon stå bäst inne på pengar och har stor chans att hålla ledningen, så det kan vara en bra spik. Detta är dock loppet i lägst klass för dagen, det är generellt sett där favoriten mest sällan vinner, och då behöver gardering absolut inte vara fel. 

Det är dock lite frågetecken på flera av värsta motbuden, 7 Princess S.W. 13% har gjort två starter efter lång vintervila, båda har ändat i galopp och läget är en bit ut på vingen. Hon rapporteras träna på bra och har gått fint i banjobb inför detta, nu testas hon första med helstängt huvudlag

3 Fixi Mearas 14% har haft skadeproblem och varit borta sedan början av november, har tränat mycket men är inte snabbt jobbad och från stallet tror dom inte på så stor segerchans, men är samtidigt inte förvånade om hon skulle vinna på sin höga kapacitet.

Värst mot favoriten i spetskörningen är kanske 4 Navey Blue 2% som eventuellt går barfota runt om nu från ett perfekt fjärdespår. Tar hon sig förbi invändiga kan hon dugga från ledningen eller om dom väljer att släppa finns ju chans från rygg ledaren då hon är ganska speedig för klassen.

Lite bortlottade är väl alla fyra bakspåren, som hade räknats tidigt från bättre lägen, men i ett jämnt lopp ska det vara svårt att vinna från mycket sämre lägen. Om något oväntat händer och det blir överpace på loppet kommer ju trots allt bakspårshästarna in i loppet och vid bred gardering är alla fyra aktuella. Rekommendationen är flera alternativ här, spik, tvåhästars eller riktigt många streck. 

Ranking: A 1. B 7. C 10.4.3.9.11.12.5. D 2.6.8.

 

Avdelning 5.

1640 meter, där treårinagrna står 20 meter före fyraåringarna och här brukar fyraåringarnas hårdhet fälla avgörande. Men treåringar är allt tidigare för varje år och här kan det vara dags för en av dom yngre hästarna att sätta nosen först. 4 Ecurie D. 62% är den som ska göra det, detta ska var något alldeles extra när man hör på Frode Hamre och Björn Goop. Frode säger i intervju till Ronden bland annat: ”Jag tror vi får se ett världsrekord på onsdag och jag hoppas/tror att någon av mina hästar står för det.”

6 Zabul Fi 5% är främsta motbudet från den mer rutinerade skaran, 20 meter bakom, han står innerspår och borde komma iväg bra, dock blir det vanlig vagn istället för bike som han gått i sista två starterna. 7 Even´s Cool Boy 6% blir rejält kuskförstärkt med Örjan, den kvalade in till båda E3-finalerna förra året och är strax under kulltoppen, får tas med vid bred gardering här. 

1 High Into The Sky 3% är Hamres andrahäst I loppet och hank an få en fin smygare här bakom storfavoriten och med rätt lucka kan han vinna då han visat bra vinnarskalle och form ända sedan debuten i Hamres regi.

Ranking: A 4. B 6. C 1.7.2.11.8. D 9.12.10.5.3.

 

Avdelning 6.

Huvudattraktionen för dagen och som sagt är det inte helt givet att 9 Who's Who 49% tar hem detta från ett besvärligt bakspår, men visst ska han vara favorit, tycker bara att skillnaden på procenten mot övriga är väl stor nu.

Nurmos har tre till start men duon, 4 Villiam 14% och 10 Hachiko De Veluwe 4% ska båda förmodligen gå första i bike och det är ju så klart väldigt intressant. Villiam hade bara gått jobb i långvagn inför årsdebuten och det var första gången han hade sulky sedan vinsten i Europaderbyt på Vincennes i fjol så han ska ju ha gått framåt rejält med ett lopp i kroppen. Hachiko har slagit allt motstånd i Finland i tio raka förstaplaceringar innan galoppen i Sverigedebuten, han kan mycket väl återuppta segerraden med minsta klaff på loppet så kan Björn Goop ha det lilla extra som ger vinst.

8 Perfect Spirit 4% fick vinna mot ett billigare guldgäng sist efter ett par misslyckanden med galopper. Det blev massör som gått igenom honom ordentligt inför Visbystarten och det ska ha gett resultat. Första med Jepson kan vara intressant och dom återgår till norskt huvudlag. Läget är ju totalt iskallt, men hittar världens bäste Jepson en position värd namnet så gör säkert hästen sitt bästa, och till 4% tar jag att läget är vad det är.

1 Norton Commander 5% kanske inte ska räcka mot dom bästa här ännu, men han är startsnabb och håller han ledningen kan Conny välja vem han ska släppa till, från rygg ledaren kan det ju gå med rätta luckan. 6 Milliondollarryhme 15% vann sist i ordinarie klass efter en visslande avslutning i silverdivisionen, från att varit ute mot världseliten i några starter och gjort det helt okej. Han kan rassla iväg från start, men den ryggen borde inte Conrad vilja släppa till med Norton, så det är oklart vart han ska hamna och är bara en i mängden denna gången.

Ranking: A 4.9. B 10.8.1.6. C 2.11.5. D 12.3.7.

 

Avdelning 7.

Se “Gå kort!”

Den djärve kan chansa på att låsa med mina två förstastreck och plocka bort favoriten helt, på spelvärde. Men den som vill gardera på mera ska plocka med ett par till från start i så fall. 

2 Gideon H.Renka 3% var före 12 On Track Priaten 18% sist, med liknande förutsättningar och nu är procenten väldigt skev dom mellan. Skulle strecka Gideon före alla dagar i veckan.

Nu tillkom strykning på 4 Marcelleria som favorit, då får OTP ännu fler streck, från tidiga kuponger som inte hade markering för honom och framförallt blir han spik hos en hel del system som spikat Marcelleria. OTP kommer därför bli väldigt stor favorit här och det är mycket kallt. Jag kommer nog att spela antingen tvåhästarslås på mina nämda eller möjligen lägga till Gideon H.Renka för att ha med en rejäl skräll. 

Ranking: A 13. B 1.4. C 2.6.8.12.10. D 9.15.11.3.5.7.14.

 

Stora systemet

Avd.1: 2.7.8.10.

Avd.2: 8 Troll Solen

Avd.3: 2.4.6.

Avd.4: 1.3.4.5.7.9.10.11.12.

Avd.5: 4 Ecurie D.

Avd.6: 1.4.6.8.9.10.

Avd.7: 1.4.13.

1944 Rader som kostar 972 kronor

Lilla systemet

Avd.1: 7 Ultimaluna Grif

Avd.2: 8 Troll Solen

Avd.3: 2.6.

Avd.4: 1.7.

Avd.5: 4 Ecurie D.

Avd.6: 1.4.6.8.9.10.

Avd.7: 1.13.

48 Rader som kostar 24 kronor

Manfred Kåvestams blogg

Manfred Kåvestam

Är en mycket travintresserade trebarnspappa, som gärna åker runt och ser livetrav, men framförallt missar jag aldrig en V75-omgång på lördagarna. Har tidigare spelat mer poker men på senare år har jag lagt mer tid på travet. Har några gäng jag spelat trav ihop med under flera års tid, och vi har fått in en och annan vinst. Senast i vintras hittade vi en V75-vinst på 2,44 miljoner som gav ca 350 000:- per andel! Fokus på streckspelen, V75 och V86 är helt klart mest intressant, med sina stora spelpooler. Men även GS75 med sin enkronas-radpris är roligt, då man tävlar med lite mindre radantal, och det blir dyrt för storspelarna att "köpa" loppen, med helgarderingar. Hoppas kunna leverera bra speltips och andelsspel till er som vill hänga på här!